SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Zemin+4 Katta Diretilirse Yerinde Dönüşüm Sistemi Çalışmayacak"

A- A+ PAYLAŞ

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel, Malatya kent merkezi için hazırlanan plan tasarımıyla ilgili sunumdan dikkat çeken bazı konularla ilgili bir açıklama yaptı.

Fidanel, depremde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da kent merkezinin yeniden inşa edilmesine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın görevlendirdiği Mimar Hilmi Güner tarafından yapılan çalışmaya yönelik eleştiri ve önerilerini şöyle ifade etti:

"Geçen haftalarda Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kent merkezi avan proje sunumunda not aldığım ve çalışmamı yeni bitirebildiğim özellikle dikkatimi çeken bazı yanlışların düzeltilmesi adına önemli başlıkları kamuoyuyla paylaşmak istiyorum:

1️-  Emlak Konut'un inşa edeceği Akpınar/Emeksiz arasında bulunan ticari birimlerin ihlalli ve kaçak yapılaşmış halinin değil, tapu kaydındaki m2'leri baz alınarak düzenlenmesi, mevcut alanda bulunan dükkan sayısının artırılmaması (Sunumu yapılan projede yüzlerce ek dükkan yapılmış maalesef. Ekstra dükkanların yapılmaması ve kaçak yapılaşmış birimlerin kaldırılması çok yoğun olan yapı stoğunu seyrelterek talep ettiğimiz meydan ve yeşil alanı karşılayabilir)

2️-  Kasap Pazarı dahil tüm mülk sahiplerinin hakları yerinde korunarak mağduriyete yol açmaması

3️-  Çevreyolunun kuzeyinde bulunan adaya (Adliye Binası/Vergi Dairesinin yeri ve uzantısı) ek dükkanlar yapılarak Kasap Pazarı ve Minibüsçülerin taşınarak şehir merkezinin rahatlatılması

4️-  Söğütlü Cami'nin silüetinin kapatılmaması ve şehir meydanının genişletilmesi adına Kuyumcular Çarşısını Ziraat Bankası ve Sağlık İl Müdürlüğünün bulunduğu parsellere taşınması

5️-  Fuzuli Caddesi ve Akpınar yolunun genişletilerek birleştirilmesi ve ana arter haline getirilmesi

6️-  Ziraat bankasının önünden LCW binasının önüne kadar olan aksta araç trafiğinin yer altına alınması ve mevcut yolun meydana kazandırılarak sessiz ve sürekliliği olan büyük bir meydan oluşturulması

7️-  Yer altındaki suyun en az 3 metre X 9 metre ölçülerinde drenajlarla kuzeye taşınması ve bu suyun rekreasyon alanları yapılarak doğal göletlerin oluşturulması, tarımda kullanılması

8️-  Şehir merkezindeki bitişik nizam yapıların ada bazlı plan tadilatlarıyla blok nizama dönüştürülmesi (Dükkan katı bitişik olabilir)

9️-  Yüksek yapılaşmaya herzaman karşı olduğumuz gibi bugün de az katlı yapıların önemini vurguluyoruz. Ancak; Bostanbaşı Mahallesinde olduğu gibi yüksek katlı yapıların yerinde dönüşümünün mümkün olabilmesi için Zemin+4 kat değil, en az Zemin+5 kat yapılabilmesi gerekmektedir. (Gerekçe; Yerinde dönüşüm yapılacak ağır hasarlı 10 kat ve üzeri binaların aynı parsele vaziyet planında yerleştirmesinin mümkün olmaması. Örneğin; tek bloklu sitenin 3 bloğa çıkması, 2 bloklu sitenin 5-6 bloğa çıkması, 4 bloklu yerin 9-10 bloğa çıkması gerekecek ve bu zemin oturumunda mümkün değil. Bostanbaşında rastgele seçtiğim 12 farklı siteyi mercek altına aldım ancak blokları yerleştiremedim. Zemin+4 kat diretilirse yerinde Dönüşüm Sistemi çalışmayacaktır ve ciddi mağduriyetler yaşanacaktır.)"

Bülten- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Mimar Güner, plan tasarımı hakkında bilgi verirken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • Uyarı (1 yıl önce)
    Akıllanmıyoruz biz şehirleri aynı yerlere anı sistemle kurmaya devam edersek jeolojik sistem bizi vurmaya devam edecek. Yahu bu konuda özel üniversite diploması değilde uzman bir deprem bilimcinin düşünceleri mi haber yapılsa!!! Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin vurduğu bölgede ileriki yıllarda 7 ve üstü büyüklükteki sarsıntıların yaşanacağını belirterek, buradaki çalışmalar konusunda iktidarı uyardı. Görür “Bu bölgede alışıla gelmiş ihale, müteahhit ve klasik inşaat yapımıyla sorunlarla baş edemeyiz” dedi. https://www.diken.com.tr/naci-gorur-deprem-bolgelerinde-ihale-dagitan-iktidari-uyardi-boyle-bas-edemeyiz/ liyakat liyakat liyakat değil oda başkanı liyakat olamyınca devlet başkanı olsanız ne olur.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    tekliflere bak hele akpınardaki (bir kısmı kaçak) yapı sahiplerinin konumu ve rantı bozulmasın diye Devletin ziraat bankasının yeri adliyenin yeri ve yanı sağlık müdürlüğünün yeri ağalara peşkeş çekilsin başka arzunuz. Proje alanındaki 2 adanın hak sahipleri ikna edilerek biz işyerimizden vazgeçiyoruz demelerini sağlayın aynı sonucu elde edersiniz. Ama devletin malı deniz...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Habere bakıyorum Konuşan mimarlar odası başkanı ortaya koyduğu fikirlere bakıyorum hepsi mütahitlerin talepleri. Zaten bu şehrin yıkıntısının sebebi mütahidim ne ister nasıl daha çok kar eder diyen mimar ve mühendisler değil miydi? hala akıllanmamışlar.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mlx (1 yıl önce)
    Yazın bunu bir kenara,çok insan mağdur olacak,çok insan hak sahibi bile olmayacak.herkesin ekonomik gücü yok, herkesin parası yok...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Zurna44 (1 yıl önce)
    Malatya merkez, tünel kalıp ve perde beton sistemiyle zemin+ 6 kat yapılabilir. Örneği bile var zaten Elazığ depreminden sonra yıkılıp yeniden yapılan Sivas Caddesi, Millet Bahçesi karşısındaki Tokinin yaptığı Yağmur ve Ergen Apartmanları... Yeter ki istersin.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 yıl önce)
    Ankara'dan ısmarlama proje yapılmaz. Hilmi Güner'in projesi çarşıdan ziyade kapalı ceza evlerine benziyor. Çarşı projesini, Malatya'yı ve Malatya hafızasını bilen Malatyalıların mimarlar ve Malatya mimarlar odası denetiminde çizmelidir. Geniş bulvarlar, caddeler ve meydanlar, trafiği rahatlacak alt ve üst geçitler, yeşil alanlar, parklar, havuzlar, yürüyüş ve bisiklet parkurları, çardaklar, kapalı ve açık otoparklar yapılmalıdır. Ismarlama
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Rantiye (1 yıl önce)
    Malatyayı tanımayan, şehircilikten bihaber, aklı ranta çalışan bir mimara “sen yap oldu deriz” diye proje yaptırmışlar anlaşılan. Malatya merkezinin sağlıklı bir şehircilik anlayışı ile yeniden inşaası için fırsatı tepecekler demek ki!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mimar Haydar (1 yıl önce)
    1- Çarşı merkezi ile yerinde dönüşüm yapılacak bütün inşaatlar devlet eliyle (TOKİ) standartlara uygun yapılmalıdır. Çünkü bu enflasyonda 500 bin hibe+500 bin kredi ile inşaatların bitirilebilmesi mümkün değildir. Ayrıca vatandaş müteahhitle uğraşacağına devlete borçlanarak taksitle borçlarını ödeyebilir. Müteaahhit peşin para isterse herkesin ödeme imkanı olmaz. 2- Kasap Pazarı yerinde ve aynı mimaride yapılmalı. Manavlar için de ayrı bir yer düşünülmelidir. 3- Minibüsçüler çevre yolunun altına taşınabilir. 4- Adliye binası için şehir merkezinde bir yer bulunmalıdır. Eski SGK binasının yeri olabilir. 5- Söğütlü Caminin önü yeşil alan olarak tanzim edilmelidir. Kuyumcuların eski yerinin ruhsatsız olması açısından başka bir yere taşınması mümkündür. 6- Eski belediyenin (emekliler parkı) altı ve bakırcılar pazarının altına otopark yapılmalıdır. 7- Yeraltı sularının toplanarak yeryüzüne çıkarılması çarşıya bir ferahlık kazandırabilir. 8- Kamuoyuna açıklanan taslak proje Malatya'da yaşamayan birisi tarafından yapılması eksik ve Malatya tarihinden uzak bir tasarımdır. Alternatif projeler hazırlanmalı ve Malatya'nın geleceğine yön verecek daha güzel ve modern projeler yapılmalıdır. Ulaşım için hafif raylı sisteme uygun yollar açılmalı, yeşil ve dinlenme alanları arttırılmalıdır. Çarşı merkezi için acele etmeden dünyadaki değişik ve güzel şehir örnekleri incelenerek en güzel proje uygulanmalıdır.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (1 yıl önce)Mimar Haydar isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyanın kurtuluşu ancak bu kadar güzel ifade edilir.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 yıl önce)
    FUZULİ Caddesi kesinlikle çevreyoluna bağlanmalı. Söğütlü camii yıkılacaksa eğer tekrardan yapılmasın yeni camiinin yeri değiştirilsin söğütlü camiye daha yakın yerde daha büyük yapılsın etrafı büyük bir meydan olsun meydanın altı kapalı çarşı gibi kuyumcular çarşısı yapılmalıdır. Bakırcılar çarşısı ve kasap pazarı çevreyolunun altına alınsın. İstasyon ve Beydağı kavsaklarına çok acil alt geçit yapılsın...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Şu alt geçit sevdasından vazgeçmeliyiz. Depremde daha çok Akpınar ve Niyazi Mısri bölgesinin hatta Sıtmapinarı nin hasar alma sebeplerinden biri olarak o bölgede yapılan altgecitlerin güneyden kuzeye su akışını engellemesinden kaynaklandığını dolayısıyla ve o bölgede sivilasmaya sebep olduğunu söyleyenler var. Mevcut alt gecitler Kuzey Cevreyolunun tam olarak hizmete gecmediyle uzeri doldurulup genis meydanlar yapilabilir. Zaten Kuzey Çevre yolu bitmek üzere agir vasıta trafiği şehir merkezinde olmayacak en az yüzde 60 rahatlayacak çevre yolu aksı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Vekillerimizden, belediye başkanlarımızdan, mimarlar ve inşaat mühendisleri odalarından 1 milyona ev yapılamayacağını vatandaşın mütahid bulamayacağını 80,90 yıllarda yaşanan yapı kooperatiflerine benzer sorunlar yaşanacağını insanların mütahidlere ilave verecek parası olmadığını açıklamalarını insanlarımızı uyarmalarını evlerin ister eski yerinde ister konut rezev alanlarında devlet tarafından yapılarak kendilerine teslim edilmesi gerektiğini belirtmelerini bilgilerine arz ederim, bu şekilde yapılacak yerinde dönüşüm ileride mağduriyetler doğuracaktır.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yerinde dönüşümde yapılacak konutların da TOKİ tarafından yapılması hem maliyetleri düşürür hem de standartlara uygun inşaatlar yapılabilir. Yalnız mimari projeleri mal sahipleri tarafından belirlenmelidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alaaddin (1 yıl önce)
    Sayın yunus Emre bey daha önce de sizinle görüştüm.hala yoğunluk kat yüksekliği bunlarla ilgili imar da bi belirsizlik var sanirim.once bi imari görmemiz gerekiyor.insanlarin belirsizlikten elleri kolları bağlı bekliyo.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Sayın Başkan 1 milyona bu devirde ev yapılamayacağını inşaat maliyetlerini açıklayınız insanların mağdur olacağını mütahide ek para veremeyeceğini belkide ev hakkını kaybedeceğini evleri devletin mütahidle anlaşarak yapıp vatandaşa teslim etmesini belirtiniz ortalama 8,10 bin TL maaş alan emekli mütahide ek ödemeyi hangi parayla yapacaktır.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Değişik düşünce değişik bı anlayış Yerinde dönüşüm olmayacak, TOKİ'den hak sahibi olunacak yüzde 60devlet yüzde 40ı vatandaş karşılayacak ama aralarında yerinde duracak. Zenginler katlanarak zenginlesecek arsa atı ev sahibi olacak fakat kiracılar aldığı maaşa sukredip 8binden 15bine kira ödeyip geçim derdine düşüp sürünmeye devam edecek. Bu nasıl bir anlayış neden bu deprem bölgelerinde kiracılara TOKİ imkanı saglanmiyor yapılacak alanımız mi yok? Varrr fazlasiyla var ama kimsenin işine gelmiyor Buda demek oluyor ki depremle zenginler zenginlesmeye fakirler sürünmeye mahkum
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    İkizce de bir daire kaç liraya ihale yapıldı duyumlar 1700 TL ile 2000tl arası ve hakedişlerde enflasyon oranında artacak, yerinde dönüşüm olacakmış al 1 milyonu git mütahid bul anlaş bu devirde 1 milyona kim ev yapar evin maliyeti kesin 2 milyonu geçer 1 milyonun üzerindeki parayı kim nereden nasıl bulacak benim oturduğum sitedeki insanların çoğu emekli emeklinin durumu ortada ek parayı kim nereden bulup ödeyecek onun için karamanın koyunu sonra çıkar oyunu diyerek toki veya emlak konutun evimi ister yıkılan yerinde isterse rezev konut alanlarında yapıp teslim etmesini bekliyorum, bu konularda iyi icraatlara imza atmış bakanımız sayın Murat kurum beyi mumla arıyoruz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Verdiniz yetkiyi, göreceksiniz etkiyi…
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (1 yıl önce)
    Yanlışa ses çıkarmış birileri en sonunda. Yanında ki bina 6-7 katlıyken 4 kat jeden. Toki gibi tünel kalıp kullanmayı zorunlu kıl 6-7 Kata izin ver. Müteahhite daire kalsın yapım maliyeti azalsın İnşaat mühendisleri odası da çıkıp bu fiyata yerinde dönüşüm imkansız der mi acaba? Bunu anlamamak çok mu zor? TOKİ’nin ihalelerinde bir dairenin maliyeti ortada. Çevre ve şehircilik bakanlığı inşaat metre kare fiyatı Temmuz rakamları ortada. Neden biri çıkıp verilen hibe ve kredi ev yapmaya yetmiyor demiyor? Kaldı ki yetmeyecek müteahhit ve işçiden malzeme sıkıntısından bahsetmiyorum bile
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Nihat Toramanoğlu (1 yıl önce)
    Başkanımızın güzel tespitlerine ilaveten, 1. Niyazi mısri inşaatçı esnafı tamamen çevre yolu altı salköprü ve çavuşoğlu istikametinde modern plaza ve dükkanlarda faaliyet gösterebilir 2. Kasap pazarı yine mevcut gıdacı esnaflara birlikte kendi bölgesinde kapalı iklimlendirilmiş yapıda daha büyük olmalı 3. Bakıcı pazarı niyazi,i mısri istikametinde minimum 50 m2 dükkan ölçekli yapıda faaliyette olabilir. 4 .Türkiye in en güdük ve işlevsiz müzesi malatya müzesidir pekala büyükşehir belediye veya niyazi mısri civarına antep van urfa müzelerin bir benzeri için müze alanı ayrılmalıdır. 5. Bir adet kasap pazarı yani bir adette niyazi mısri cd Doğa avm civarı 2 adet tavacı lokantaları lezzet sokağı yöresel mimari dokuda yapılabilir. 6. 1950 lerce yapılan merkez çarşımız 2000 li yıllarda malesef yetersiz kalmıştı. 2050 lerin modern malatya çarşısınıda en güzel şekilde kurmamız yegane arzumuz olsun.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Sayın Başkan Yunus Emre bey devletin vereceği 1 milyonla biz nasıl mütahid bulup ev yaptıracağız, bizden 1 milyonun üstü para istenecekmi eğer istenirse bu ilave parayı bize devlet mi verecek biz evi yıkılan eşyalarını kaybeden depremzedeler istenecek ilave maliyet parasını devlet vermez ise nereden kimden bulup vereceğiz inşallah bizi aydınlatırsınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Şu yerinde dönüşüm nedir bir anlatatabilirmisiniz evimiz yıkılmış üstüne komşular yerinde dönüşümcüler, karşı çıkanlar, kararsızlar diye üçe ayrılmışlar, evlerimizin yerinde devlet ev yapıp bize teslim edecekse bu yerinde dönüşüme tarafım, ama evim yıkılmış perişan durumdayız bize deniyorki alın 1 milyonu gidin mütahid bulun anlaşın evinizi yaptırın 500 bini hibe dir 500 bin lirayı ise 8 yılda ödeyin, şimdi soruyorum 1 milyon paraya bu devirde hangi mütahid ev yapar, diyelimki mütahitle anlaştık inşaata başladı verilen 1 milyon bitti inşaatınız yarım kaldı tamamlanması için 1 milyon daha lazım dedi hangi depremzede 1 milyon lira bulup mütahide verecektir kısacası herşeyini kaybetmiş bizler ikinci bir darbe yiyip mütahitzade olacağız gerekli parayı ödeyemediğimiz için belki deprem konutu hakkımızıda kaybedip ortada kalacağız, lütfen duyunca kulağa hoş gelen bu yerinde dönüşüm hakkında bizlere açıklayıcı doğru bilgeleri veriniz, en önemli konu yerinde dönüşümde bizlerden para istenecekmi istenmeyecekmi biz ister ikizce de isterse evimizin eski yerinde evlerimizin bizlere yapılıp teslim edilmesini bizlerinde borcumuzu aylık taksitler halinde devletimize ödemeyi talep ediyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    valili binası baska yere yapılsa nerden zarar edersiniz
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Berkerce44 (1 yıl önce)
    Şükür aklı başında birisi var! Ne vali ne belediye başkanı ne de bu projeyi çizen mimarın halkla uzaktan yakından alakası yok! Akpinarda dükkanlar arasına bırakılan ağaç alanlarının tamamı torbacı yuvası olacak! Mimarlar odası başkanı doğru söylüyor: geçici ruhsatlı ve kaçak yapıları kaldır zaten yeşil alan oluşuyor. Herkesi de kendi yerine yerleştir. En fazla %1lik bı küçülme olur. Mesela Kuyumcular çarşısı denilen alan zaten geçici ruhsatlı.. Rahmetli Özal yıkın dedi.. yikmadilar.. Bakan Kurum yıktı ama bunlar tekrar yapmaya çalışıyor. Siz Malatya adına büyük bir basın kuruluşu olarak bunu gündemden eksik etmeyin! Malatya'ya yazık etmesinler..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    Bizim site bostanbaşında ve 5 bloklu. 4 blok 10, Bir blok 11 katlı ve 224 daire var. Yerinde dönüşümde bahçeye 10 blok girecek denildi. 4+1 kat olunca 200 daire giriyor. 24 mülk sahibi evsiz kalıyor. Ya 5+1 kat ya da inşaat alanının oranı daha da artırılmalı. Yoksa birçok hisse aynı durumda.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • hakkı dayı (1 yıl önce)Hakkı isimli kullanıcı yorumuna
    toki daireleri 4+1 olursa 18 daire , 5+1 olursa 22 daire oluyor. -1. katta 2 daire , 2 daire de depo olarak kullanılıyor. 20 daire olmuyor 4+1 olduğunda. açıklayayım dedim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Teşekkürler, bunu da öğrenmiş olduk. O zaman işler daha da karışık. 5+1 kat bile kurtarmaz. Selamlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet han (1 yıl önce)Hakkı isimli kullanıcı yorumuna
    Bostanbaşinda zaten yerinde dönüşüm olmayacak senin dünya dan haberin yok
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Bunu neye istinaden söylüyorsunuz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Sen de uyu. Malatya’da yerinde dönüşüm Bostanbaşı'nda olmayacak da nerede olacak. En çok konut burada. Her şeyi bilmiş gibi de konuşuyor. Eğer fay hattı içinse, İkizce'debyapılan TOKİ konutlarının altında da fay geçiyor.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Eğitimci (1 yıl önce)
    Özellikle bostanbaşında imara açılması gereken yerler var oraları imara açıp 5 katlı evler yapılabilir yüksek binalardan kurtulmuş oluruz
    %30
    %70
    Yanıtla
  • harun kadioğlu (1 yıl önce)
    kuyumcular çarşısının ruhsatı bile yok nasıl hak talep edebiliyorlar bu nasıl bi işgüzarlık kaçak yapılaşmaya ilk örnektir malatya da kuyumcular çarşısı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı4444 (1 yıl önce)harun kadioğlu isimli kullanıcı yorumuna
    Rant çıkarmaya çalışıyorlar. Editör bu kardeşimiz doğru söylüyor. Geçici ruhsatlı orası? Özal yıkın dedi.. Eski bakan Kurum yıktı.. Bir daha orda yapı istemiyoruz. Lütfen söğütlü camii önünde olan binalar yapılmasın! Editör sesimizi duyurmak için manşetlik haberi neden eş geçiyorsunuz? Burda haber yapmazsanız bu memlekete ihanettir sizde sorumlusunuz!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Mimarlar odasının tespitleri çok doğru. İdare de bir işi yaparken Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşünü almalı ortak akılla Şehrin yeniden ,hak kaybı olmadan Malatya'ya yakışır bir kent olmasına çalışılmalıdır.Ben yaptım oldu ile olamamalı her kesimin görüşleri alınmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Yani ben anlamadım yerinde dönüşüm daha uygun değil ki araştırın 181'e sorun daha pahalı olduğunu göreceksiniz yani yerinde dönüşümün metrekaresini 20.000 TL'den aşağı yapan müteahhit yoktur burada millet çarpılacak Ben size söyleyeyim ani TOKİ'den başkası bence olmaz burada millet çarpılacak üç trilyona yerinde dönüşünü Ben eski evimi ne diyeyim tamam bir şey olabilir bostanbaşı fadeden ama Temelli cart curt oralardaki evler bence yani çok para yani burada birileri çarpma peşinde yerinde dönüşüm yanlış bir şey araştırın bak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Genc (1 yıl önce)
    Bugün Yeni Cami yanındaki dönüşüm ofisine gittim. 3-5 genci bırakmışlar oraya hiçbir şey bilmiyorlar. Bize bir müteahhit bulun anlaşın diyorlar. Müteahhit devletin verdiği hibe ve faizsiz kredi üstüne üste para isteyebilir dediler. Bizi direk müteahhitlerin kucağına atıyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erkan (1 yıl önce)
    Emeği geçen herkese teşekkürler çok güzel bir yer oldu.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Diretseler ne diretmeseler ne fark eder? Müteahhitler ilave 1 milyon daha istiyor. Kim verecek o paraları? Bakan çıkmış şu kadar müracaat var diyor. Tamam varda verdiğiniz paraya yapacak müteahhit var mı? Faizle 1 milyon kredi çekeceksin ondan sonra hem bankaya öde hem devlete öde. Yıllarca deprem vergisi öde sonrada düştüğümüz hale bak.
    %100
    %0
    Yanıtla