SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi'ndeki Yolsuzlukla İlgili Yeni Gözaltılar..

Yeşilyurt Belediyesi'ndeki Yolsuzlukla İlgili Yeni Gözaltılar..
A- A+ PAYLAŞ

Mehmet Çınar başkanlığındaki Yeşilyurt Belediyesinde sahte evraklarla arsa satılmasına yolsuzluğuna ilişkin Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada gerçekleştirilen ilk operasyonda tutuklanan 7 şüphelinin ardından, düzenlenen ikinci operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Soruşturmanın daha da genişlemesi bekleniyor.

Yeşilyurt Belediyesi’nde sahte evrak ve imzalarla belediyeye ait 10 adet arsanın satılarak usulsüzlük ve yolsuzluk yapılması iddiası üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca “Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında 11 Kasım 2023 tarihinde Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince operasyon yapılmıştı.

KOM Şubesinin yaptığı ilk operasyonunda Yeşilyurt Belediyesi çalışanı Türker S. (38), Hüseyin Ş. (40), İnşaat Mühendisi Ahmet Y. C. (38), Miraç A. (27), Tolgahan A. (29), Mustafa K. (40) ve Mehmet G. (35) savcılıkca tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri Malatya Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı. Tutuklanan 1 şüpheli itirafçı olmuştu.

İkinci operasyonda 4 gözaltı

Yeşilyurt Belediyesindeki arsa yolsuzluğu soruşturmasında şüphelilere yönelik olarak Emniyet KOM Şubesi tarafından 2.  Operasyon düzenlendi. Aralarında Yeşilyurt Belediyesi çalışanlarının da olduğu toplam 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilere yönelik soruşturma işlemleri Emniyet’te devam ediyor.

-Biri Sarp Sınır Kapısında, biri Kars’ta yakalanmıştı

Operasyonun ilk ayağında Yeşilyurt Belediyesi çalışanı Türker S. Gürcistan’a kaçmak için Sarp Sınır Kapısında geçmek isterken KOM ekiplerince yakalandığı, diğer şüpheli Hüseyin Ş. ise Kars’ta yakalanmıştı.

Bu arada, İçişleri Bakanlığının ise dosya üzerinde geniş çaplı bir idari soruşturma yürüttüğü bildiriliyor.  

Yeşilyurt Belediyesi veya bağlı şirketleri tarafından satılan arsalarında araştırma konusu yapılabileceği  ileri sürülüyor. Bu konuda önümüzdeki günlerde ilginç detayların çıkabileceği öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Başkan (5 ay önce)
    Malatya Topsöğüt konutları için yatay mimari depreme dayanıklı vs çok şey denilmişti yeşilyurt belediyesi tarafından satışlar yapılırken !! ne oldu sonra ilk depremde sıfır binalar ağır hasar aldı. Neden gerçek şu ki 4-5 katlı sıfır binanın hasar nedeni çimento kalitesiz demirler ve işçilik ucuz denetlenmesi düzgün değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Abzer (5 ay önce)
    Başkanımıza laf söyletmeyiz.Kendisiyle alakalı birşeyler olsaydı başkanımızı güvenlik güçleri adalet sorguya alırlardı.hiç kimse başkanımızın kapısına gitmediğine göre başkanımız Ak ve masumdur.Adıyamanlılar olarak başkanımızı destekliyoruz helal olsun başkan. Bu millet seninle.ayrıca ak partiden aday gösterildiği takdirde tıpış tıpış oy vereceğinizi de bilmekteyiz. Boş yapmayıın :)
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Volkan (5 ay önce)
    Milli eğitimde soruşturması olan ve müdür yapılanları da haber yapın. Bunları başa getirmemek lazim
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Abdulvahaptan bahsediyorsunuz değil mı? Bu adam az kalsın bostanbaşındaki sitemizi peşkeş çekecekti.Foyası ortaya çıktı sonunda.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Osman (5 ay önce)
    İşğem, Muzaffer, Serkan, Okan : ) Mutluluk
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Bunlar kim mahşerin dört atlılarımı.. Her yerde bunlar... Çınar bunları nerde besliyor... Soy isimleri ney..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (5 ay önce)
    Millet hakkını aramak için dava açınca koparma peşinde diyenler bu haberlere ne diyor acaba..?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet tayfun (5 ay önce)
    Sayın Çınarın derhal ve acil görevden el çektirilmesi lazım kayyum atanması ve yeni belediye başkanın bu zatı muhtremerin geride bıraktığı enkaz ile uğraşmaması lazımdır ...gerisi gönüllerde hak ettiği yeri bulmayacaktır...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • aras (5 ay önce)
    yav maşallah herkes suçlu. tek temiz başkan çınar.yav bu olaylar muhalefet belediyesinde olsaydı çoktaan kayyum atanmıştı.el insan yukarıda allah var ondan bari utanın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • azmi (5 ay önce)
    Yeşilyurt Belediyesinde emlak, arsa, imar ile ilişkili tüm birimler araştırılmalı, yetkililerinin ve yakınlarının mal varlıkları ve bu varlıkların edinilme zaman ve şekilleri irdelenmelidir. Sap ve saman birbirinden ayrılmalıdır. Bu şekilde ciddi bir soruşturma inceleme yapılmadan dosya kapatılırsa ortadaki yolsuzluklar ve usulsüzlükler üç beş kişinin üzerine yıkılır ve varsa diğer suçlular yoluna devam eder. Bir süre sonra da başka yolsuzluklar patlak verir ve bu böyle sürüp gider. Bu nedenle bir devlet kurumunda bir yolsuzluk tespit edildiğinde ilişkili olabilecek tüm birimler ve yetkililer didik didik edilmeli, suçlular cezalandırılmalı, suçsuz insanlar da zan altında kalmaktan kurtarılmalıdır. Aksi halde kurumlara güven kalmaz. Yeşilyurt Belediyesi ve özellikle bahse konu yolsuzluğun yapıldığı birimler olay tüm detaylarıyla aydınlatılıp suçlular cezalandırılıncaya kadar vatandaşın gözünde hep şaibeli kalacaklardır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Buharci (5 ay önce)
    Bir konuyu iyi bilmek gerekli. Her kurum ve kuruluşda başa kim gelirse kendi ekibi ile çalışmak (bildiği insanlar) ile çalışmak ister ve yapılanmayı ona göre yapar. Bu uygulama ne Anayasa da, ne bir kanun ve yönetmelikte var. Gelenek görenek gibi bir durum. Bu doğru birşey mi tabiki hayır, fakat Türkiye'de bunun aksini uygulamak biraz imkansız gibi. Bizler duygusal bir toplumuz . Gidene gönül bağını koparıp yeni devam etmek zor gelir bizlere. Belediyelerde de aynı. Belediye başkanı seçim ile değiştikten sonra il belediyelerinde daire başkanları ve müdürler, ilçelerde Müdürler değişir. Yani Seçilen kendi atama yaptığı için atama yapilanlardan seçilenler sorumludur. Atanan bir cürüm işledi ise bundan Seçilenler de sorumludur. Bizde Seçilenler den sorumluyuz. Silsileyi takip ederseniz sonuca varır, daha temiz ve büyük bir toplum oluruz. Başka bir çıkış noktası yok. Bunun sebeplerinden biride eskisi ile yenisi ile insanın insana liyakatı yerine Devletimize ve Ülkemize liyakatlı olsak Secilenlerde, atananlarda daha disiplinli, dürüst ve çalışkan olurlardı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Belediye yolsuzluk usulsüzlük kaynıyor ancak Çınar a hiç bir şey olmuyor. Bir muhalefet belediyesinde olsa anında açığa alır kayyum atarlardı. İktidarın çiftestandartı herşeyde olduğu gibi burada da devrede.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44çırmıktı44 (5 ay önce)
    Adamdaki rahatlık çok normal kimse hesap sormuyor yakında dicek ben başkanlık yapmadım imzaları yardımcıları danışmanlarım attı diyecek başkan bey kimseye kalmıyor ne bu tarafta nede ahirette
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cenk (5 ay önce)
    çünkü bunlar hep çınar'ın işe aldığı yakınları.herşeyde haberi olan çınar.bu zat değilmi çürük binalar yapan,pasaportla adam kaçıran,fahiş fiyatla beton satan,eşini valiliğe memur yapan vs.demekki buişide o yaptırdı.nerde devletin adli mercileri.Reis gereğini yapar diye düşünüyoruz.bekliyoruz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Turgut ÖZTÜRK (5 ay önce)
    Yolsuzluklarla kaynayan, kanayan belediyede nasıl oluyorsa başkana hiçbir şey olmuyor. Layusel mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (5 ay önce)
    Kaçtıklarına göre demekki suçlular. Maşallah belediyeye hırsız doldurmuşlar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bir yazınızda beni genç ve toy olduğumu ima eden birşeyler yazmistiniz. Ama şu yazdığınıza bakiyorumda ben değil ama siz sanırım lise li bir öğrencisiniz. Bütün suçu kacanlara yüklemek adına büyük bir çabaniz var. Kaçıranlar ne olacak . Tabiki suçlular. Fakat bu adamlar ne şartlarda kaçma kararını almışlar. Bu kararı kendileri almış yoksa birilerimi bu kararı almışlar. Küçük düşünmeyin. Bir memurun kurtaracağı po...su ne kadar büyük olabilirki. Ya daha büyük po..lar kurtarilyorsa. Kararı onlar veriyor ise ne olacak. Adalet bu şekilde işler, cinayette katil suçlu olduğu kesin ise Adalet onu direk alıp hapise atmaz. Her ihtimali düşünerek arkasında biri var mı, birilerinden emir mi yoksa paramı aldı inceler. İyiki ki siz savcı veya Hakim değilsiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (5 ay önce)
    Vah malatyam vah 1970 lere döndün
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Lağam patladı (5 ay önce)
    Şirketlerinde incelemeye alsınlar siz görün pisliği ??? Çınarın bu dünyası bilemem ama ahirette hesabı çetin olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahirete imanı olsa bu rezillikler olmazdı. Biz bu dünyadaki yargısını dünya gözüyle görmek istiyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Yakın zamanda gidici bu Başkan. Çünkü süper başgan kendi genel sekterlerinden prenslerini Battalgazi ve Yeşilyurt’tan aday adayı gösteriyor. Kendisi de kral olarak Büyükşehir’i yönetecek. Bize de Allahın suyuna indirim yapar mi sizce?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Tr44 (5 ay önce)
    Başkan bey e dahili varsa hesap sorulur hesap sorulmadıgına göre dahili yoksa başkan bu işi beceremiyorsun demek bu koltuk 10 kat büyük kendisine hala neden istifa etmiyor yada görevden alınmıyor daha neler olması lazım görevden alınması için
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Reel (5 ay önce)
    Halk arasında pasaport başkan diye anılan kişiye şimdi de parsel başkan denmeye başlandı. Ne uyum ama
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mehmet can (5 ay önce)
    Aaa çok ayıp etmişler insan kaçakçısı rüşvet adam kayırma çürük yapilar çürük beton tüm olumsuzluklara rağmen o belediye başkanı Dünya da hangi ülkede olsa o koltukta oturtulmazdi karısı torpille memur yapılmış saymakla bitmeyen rezillikler utanç duyuyorum bir Malatyalı olarak bu haberleri okumaktan bile Malatya Adıyamanlı belediye başkanları na teslim 1 büyükşehir 2 Battalgazi 3 Yeşilyurt yazıklar olsun
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet can (5 ay önce)
    Yok be vekilim davul zurna halay ekibimiz var hangi devlet büyüğü bu rezillik icinde halay çeken kutlama yapan halen enkazından ceset çıkarken en kazın üstünde halay çeken bir şehrin insanlık dışı hareketlerinden sonra bu kente yardım etmek ister bir Malatyalı olarak gurbette Malatyalıyız demeye utanır olduk nokta...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • daha işgem e gelmedi sıra o kadar akrabası yegeni çalışıyor belediye de onlar sütten cıkmıs ak kaşık.görüşmeye gittiğinde yüzüne bakmıyorlar.kibir abideleri
    %100
    %0
    Yanıtla