SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitlere Ağıt ve Şiirler Programı

0
Güncellendi - 2017-03-27 04:23:00
Şehitlere Ağıt ve Şiirler Programı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından  “Çanakkale’den 15 Temmuz’a Ağıtlar ve Şiirler” konulu bir dinleti programı düzenlendi. MABESEM Saz ve Söz Sanatçılarının yaptığı dinleti, duygu dolu bir gece yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Salonu’nda gerçekleştirilen programa Büyükşehir Genel Sekteri Ercan Turan, daire başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Levent İskenderoğlu ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Çanakkale Türküleri ile Şehitleri anlatan çok sayıda şiirin okunduğu gecede adeta duygu seli yaşandı. Programda, Malatyalı gençler, Şehitlere selam durdu. Program sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, sanatçılara çiçek takdim etti.

Malatya, her zaman önemli bir yer olmuştur

Yaptığı konuşmada Tarih boyu atalarımızın çağlara, kıtalara yön verdiğini anlatan Ercan Turan “Dünyanın kaderinin belirlenmesinde önemli roller üstlendik. 451’de Atilla, Avrupa’ya girmiş ve Avrupa’yı şekillendirmiş. Avrupa, kendini Atilla üzerinden tanımlamış. 700 yılında Bilge Kağan; Çinliler, varlıklarını, milli bilinçlerini bizim üzerimizden tanımlamış. 1453 yılında Avrupa medeniyetini tetikliyorsunuz, bugünkü Avrupa’yı oluşturuyorsunuz. 1711’da yine Ruslarla benzer durumlar yaşanıyor. Geliyorsunuz 1915’e; Avustralya’nın tarihi yok ama tek tarihi var; Çanakkale Savaşı; müthiş bir Türk dostluğu var. Onların tarihini de şekillendirmişiz. Bu, dünyada hiçkimseye nasip olmayacak Allah’ın bir lütfu” dedi.

15 Temmuz’daki hain darbe girişimine de değinen Turan, “Dost gibi görünenler ne yaptılar; hainler ne yaptılar? Bu ilerlememizden, gelişmemizden rahatsız olanlar, kabuğumuzu yırtmamızdan korkanlar, dünyaya yeniden bir şekil vereceğimizi görenler buna engel olmak istediler. Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de iki yerde söyler: Allah hainleri sevmez. Başka yerde de der ki; Allah, fasık toplumuna, zalimlere, zalim toplumuna yardım etmez. Ve biz biliyoruzki Şehitler ölmez. Biz dünyaya tapmıyoruz, Allah’a tapıyoruz. Bunun için ölümden korkmuyoruz, şehit olmaktan korkmuyoruz” ifadelerini kullandı. Turan, Malatyalıların çok değerli bir gene sahip olduklarını da belirterek, “Arapgir’de Cevat Çobanlı Paşa var; Çanakkale’de Müstahkem Mevkii Komutanı. Rüyasında, boğaza nereye mayın koyması gerektiğini Peygamber Efendimiz gösteriyor. Kurtuluş Savaşında İnönü var. Daha nice komutanlar var, yiğitler var Malatya’dan çıkmış. 15 Temmuz’da da nice yiğitler Malatya’da inanılmaz bir direniş gösterdiler. Malatya her zaman önemli bir yer olmuştur. Şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız