SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şikayetlerin Odağındaki 'Müdür Dayanmayan' Kurum!..

Şikayetlerin Odağındaki 'Müdür Dayanmayan' Kurum!..
A- A+ PAYLAŞ

24 Ocak 2020 Elazığ- Sivrice, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen, özellikle 6 Şubat ve sonrasındaki depremlerde büyük yıkıma ve kayba uğrayan Malatya'da, çok önemli görev ve sorumluluğu bulunan kurumların başında gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Malatya İl Müdürlüğü'ndeki yönetim kaosu da ciddi bir sorun oluşturuyor. Özellikle şehrin yeniden imarı, depreme dayanıklı zeminli yerleşim yeri ve konut üretimi konusunda önemli görevleri bulunan söz konusu il müdürlüğünde, son 4 yılda 4 müdür görev yaparken, 5. isim de görevlendirme ile bu sorumluluğu üstlenirken, deprem sonrası yoğunlaşan sorunlar, siyasilerin müdahale ve talepleri nedeniyle müdürlerin Malatya'da çalışmak istemedikleri öğrenildi.

MÜDÜR DAYANMIYOR..
Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü iken, Yeşilyurt Belediyesi'nin organizasyonla “Almanya’ya gri pasaportla adam gönderme” soruşturması nedeniyle görevden el çektirilen, 24 Ocak Elazığ- Sivrice depremi sonrasındaki bina yıkım ihaleleri soruşturması nedeniyle hakkında soruşturma izni verilen ve dava açılan Fikret Onhan’dan sonra Gaziantep İl Müdürü Hasan Alan, Malatya İl Müdür Vekili olarak görevlendirilmişti. Hasan Alan, haftanın 2 günü Malatya’da, 3 günü Gaziantep’te olmak üzere iki ilin müdürlüğünü birlikte yürüttü.  Hafta sonlarını da yine Gaziantep’te geçirdi. Soruşturması süren Fikret Onhan daha sonra Kasım 2021’de vekaleten, 22 Nisan 2022’de ise asaletin atandığı Karaman İl Müdürlüğü görevinden 5 Ağustos 2022’de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görevden alınmıştı.

Ocak 2022’de Hasan Alan asli görev yeri olan Gaziantep İl Müdürlüğüne dönerken, Ocak 2022’de ise Malatya’ya Erzurum İl Müdür Vekili Ali Laloğlu getirildi.

6 Şubat depremlerinden sonra Ali Laloğlu, vekaleten Artvin İl Müdürü olarak görevlendirilirken, Artvin İl Müdürü Katip Çiçek ise Malatya’ya görevlendirildi.  Son görevlendirmelerle Ali Laloğlu, Erzurum’a dönerken, Katip Çiçek’de, yine eski görev yeri olan Artvin’e döndü. Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ise vekaleten, il müdür yardımcısı olarak görev yapan Cengiz Başer tarafından yürütülmeye başlandı. Başer, halen müdür vekili olarak görevi sürdürüyor.

KURUM CİDDİ ŞİKAYETLERİN ODAĞINDA..
Sık sık müdürlerin değiştiği Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde yaşanan bu durum kurum disiplinini bozarken, deprem ve afet konutlarına yönelik çalışma ve kontrolleri de geciktiriyor.

24 Ocak 2020 depreminden sonra hasarlı olduğu için yıktırılmadığı ya da yanlış işlem yapıldığı gerekçesiyle 6 Şubat depremlerinde yıkılarak çok sayıda insanın ölümüne neden olan binalardan dolayı eleştiri ve iddiaların muhatabı olan ve bu konuda inceleme ve soruşturmaya konu yapılması gerektiği bildirilen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ndeki kurum müdürlerinin, özellikle hasarlı binaların durumunun değiştirilmesi konusundaki siyasi baskılara muhatap oldukları iddiasıyla da Malatya’da görev yapmak istemedikleri ileri sürülüyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ayrıca Malatya'nın yeniden imarıyla belirsizliklerin devam etmesi, kapalı kapılar ardında yeni imar yapılırken, rantı çok yüksek bazı bölgelerin düzenleme dışı bırakılmasına karşın, daha önceden birkaç kez sağlam raporu verilen birçok binanın da yıkımına yönelik mülk sahiplerine yönelik baskı, incelemeye giden bir kısım personelin "Buraların sahibi biziz" diye yarattıkları kaos nedeniyle çok ciddi eleştiri ve tepkilerle de karşı karşıya bulunuyor.

malatyahaber.com- malatyayenises.com

GÖRSEL: Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü binası..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • mehmet (4 ay önce)
    aynı sitedeki bloklara önce orta hasar verip sonra bazı blokları az hasara bazılarını ağır hasara çevirdiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 ay önce)
    Adıyamanlı yok mu müdür yapılacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yerelli (4 ay önce)
    Buraya cahil cuhelayı doldurmuşlar. İş yapmak bir yana oturup sohbette dalmışlar. Vatandaş da bu sohbeti bölünce bağırıp caka atmaya başlamışlar. Suçu sistem atıp kenara çekilmişler. Uzun lafın kısası Af At olmuşlar(İşini güzel yapanı tenzih ederim)
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Adına çok daire olanlar ile binaların altındaki dükkan sahipleri Ağır hasarlı binaları yıktırmak istemiyorlar. Örneğin adına 3 daire var devlet 1 tane veriyor, dükkan sahipleri de nasıl olsa oturmuyorlar garibana mezar hazırlıyorlar. Tabi Çevre Şehirciliği rahat bırakmazlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandas (4 ay önce)
    Kardeşim çok güzel bı yere deginmissin 3.katta ne işi var afet işleri nin alın kardeşim birinci kata yaslimiz hastamız var bide oda oda gezmeyek
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MLT4463 (4 ay önce)
    Çevre Müd. Sürece hazırlıksız yakalandı. Diğer tüm kurumlar gibi. İş'in ilginç yanı, İlk hasar tesbitlerinden sonra ; Sonraki Hasar Tespitleri nerede ise ahbab -çavuş ilişkisine döndü. Ağır-Az hasar-tekrar Orta-tekrar ağır hasar gibi. Şimdi önemli olan hakkı ile bu kurumları temsil etmek. Arkadaş hakkı ile yapamıyorsan alnının akı ile görevini değiştir veya emekli ol. Kul hakkına veya tüyü bitmedik yetim hakkına girmeyin. İnsanlar zaten zor durumda. Vatandaşa hizmet edecek insanlar bu kurumu yönetmeli. Aksi halde zincirleme hatalar devam eder gider...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    Koridorlarında insanlar ellerinde kağıtlar soruları birbirlerine sorup çaresiz arayış içinde bekliyor. Kapının girişine bir danışma koyup gelen isanları yönlendirmek zormuydu. Koca bina boş 3. Katta bir odanın önü kıyamet kopuyor AL O ODAYI İNDİR ZEMİN KATA MİLLET MERDİVENLERDE PERİŞAN YAŞLISI ENGELLİSİ VAR. BECEREMİYORLAR VESSELAM. DİLERİM CENGİZ BEY BUNLARI YAPAR
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Usta (4 ay önce)
    Malatya da her kurum müdürünü eleştirin zaten. Adam çocuklarını bırakmış burada ne yapabilirim diye gecesini gündüzüne katmıştı. Bir çok Malatyalı müdürle işlerinizi yapmıyorsunuz vatandaşları mağdur ediyorsunuz diye kavga etti. Gitmesine üzüldüm. Yakından tanıdığım görev şuuru olan biriydi. En azından ailesine kavuşmuş.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • kamil yılmaz (4 ay önce)Usta isimli kullanıcı yorumuna
    Babasının hayrına mı yapmış her ay düzenli maaşını almış tabiki de yapacak
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Öz Malatyalılar (4 ay önce)
    Çevre şehircilik çalışanlarının günahı suçu ne olsun kardeşim insanlar özverili bir şekilde çalışıyorlar bence deprem konusuna gekince küçük aksaklıklar elbette olmuş olabilir hepimiz gibi onlar da depremzede onlarında bu tip sorunları vardır bu kurum ya da diğer kurumlar hepsi bizim yanlışlıklar vardır ama er geç düzelir devletimiz çok büyük vesselam Allah'ın izniyle
    %43
    %57
    Yanıtla
  • çevre şehirciliğe gidipte eziyet çekmeden doğru dürüst bir cevap alabilen var mı kesinlikle komple yenilenmeli şu an insanların en çok sıkıntı çektiği iki yer var biri afat diğeri çevre şehircilik
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (4 ay önce)
    Ben olsam malatya yi tekrar elazığa bağlarim.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Avcunu yalarsın gekko. Malatya ne zaman Elazığ a bağlanmış ta tekrar bağlıyorsun komşu köylü.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 ay önce)
    Çevre şehircilik 10 yıldır oturduğum evde beni başka bir evde gösterdiğinden dolayı on sefer gittim bir türlü sonuç alamadım günceleme yapılacak bekleyin ? güncelemme yapılacak 1 ay sonra gelin ? güncelleme yapılacak 3 ay sonra gelin diye diye tam 10 aydır oturduğum eve adresimi alamadım gerçekten yazık günah böyle güzelim kurumun sahipsizliğine
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya (4 ay önce)
    Sayın editör sitenizi takip ediyorum uzun yıllardır melekbaba sehit yüzbaşı hakkı akyuz ortaokulunda bu kış ayında maalesef kaloriferleri yanmıyor boy boy fotoğraflar paylaşan ogretmeler enkazdan çıkmış gibi okula gelmesinler diyen müdürler nerde bir sorarmisiniz
    %85
    %15
    Yanıtla
  • pileli (4 ay önce)
    depremden bu yana Malatya'da düzelmeyen tek kurum. Sıra numarası sistemi bile geliştiremediler. Kağıda 69 yazıp millete veriyorlar
    %92
    %8
    Yanıtla
  • mert van (4 ay önce)
    ASIL SIKINTI şube müdürlerinde bir telefon ile ağırdan ortaya çevriyorlar asıl sıkıntı onlar...özellikle bostabaşı da
    %73
    %27
    Yanıtla
  • ufuk (4 ay önce)
    Malatya yı Malatyalılar yönetemediği sürece bu şehir sürünmeye mecburdur. Düşünün ki bürokraside yok gibiyiz şehirdeki tüm resmi kurum yöneticileri Malatyalı değil. Sahi vatandaş olarak bizim içimiz yanıyor ya siz siyasetçiler.??
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Zeki (4 ay önce)
    Devletimiz tüm birimleriyle bu sorunun da üstesinden gelecektir.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Şükür bu iktidar 20 yılda neye el attıysa halletti. Bazen nas, bazen millet, bazen dolar.
    %67
    %33
    Yanıtla