SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yöneticilerin Kaderi Malatya'nın Kaderi Olmamalıdır

Yöneticilerin Kaderi Malatya'nın Kaderi Olmamalıdır
A- A+ PAYLAŞ

Mustafa Bahadır Altaş
Yeminli Mali Müşavir
mba@mbaymm.com

6 Şubat depremi ile başlayan süreç ve acılarla geçen üç ayın ardından Malatya da her geçen gün şartlar ağırlaşıyor. Yönetimde yaşanan yetkisizlik karmaşası ve yetersizlik sorunların çözümden çok var olan sorunların artarak devam etmesine neden oluyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 8 Şubat 2023 tarihinde yayınlanan 6785 sayılı kararı ile OHAL uygulanmasına ilişkin yayınlanan kararnamelerdeki süreler bu haftadan itibaren sona erecektir. Eğer süre uzatılmaz ise deprem bölgesi için kısıtlı imkanlar içindeki vatandaşlar için yaşam yeniden başlayacaktır. Malatya için bu konuda bir yol haritasının belirlenmemesi Malatya da yaşayan ve çözümsüzlük içinde bir çıkış noktası arayan vatandaşları endişeye sevk etmektedir.

Seçimin depremin önüne geçtiği bu günler de alınan kararların ve yapılan uygulamaların hiçbirinin Malatya’ya uygun olmadığı gibi hiçbir kesimi de memnun etmediği görülmektedir. Şehirde hayatın normale dönmesi ve merkez dediğimiz bölgede ticari hayatın canlanması için hiçbir somut adımın atılmadığı gibi bu konuda geleceğe ilişkin bir öngörünün de ortaya konulmaması herkesi üzmektedir.

Özellikle merkezden görevlendirilen ve koordinatör görevini üstlenen ve il dışından gelen bürokratların şehrin yapısını tarihini ve dokusunu bilmemeleri nedeniyle sağlıklı ve doğru karar veremedikleri, mevcut bürokratların ise bu duruma seyirci kalmaktan başka bir şey yapmadıkları yaşanan bir gerçektir. Yakında görevleri bitecek olan siyasilerin ise hiçbir görev almadıkları gibi bu işlerden el etek çektikleri görülmektedir.

Şehrin meydanı konumundaki kapalı çarşının üzerinin adeta işgal edildiği, bu bölgede yer alan cadde ve kaldırım işgalleri nedeniyle trafik akışının sorunlu olduğu ihtiyaç halinde ambulansın bile geçmekte zorlandığı bir keşmekeşliğin yaşandığına şahit olmaktayız.

Malatya'da deprem nedeniyle işyerleri yıkılan veya kullanılamaz hale gelen vergi mükellefi esnaf ticari faaliyet gösterecek yer bulamazken şehir merkezindeki katlı otoparkların boş durmasının kime ne faydası var? 

Şehir merkezinde caddeler-sokaklar ile şehirler arası ve şehir içi ulaşımın birlikte sağlandığı çevre yolundaki alt geçitlerin üzerinin derme çatma barakalarla birçoğunun esnaf dahi olmadığı anlaşılan yabancı kişilerce işgal edildiği ve Hindistan-Afganistan benzeri bir görüntüye neden olmaktadır. Ayrıca bu bölgede sağlık açısından ciddi hijyen sorunu yaşanması kaçınılmazdır. 

Bu şehri yönetenler olarak şehrin merkezinde böyle çirkin görüntüler yaşanırken deprem nedeniyle şehirden ayrılan insanların Malatya'ya geri dönmesini nasıl bekleyebilirsiniz?

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri başta olmak üzere yerel yöneticiler ile TSO, ESOB ve diğer tüm sivil toplum kuruluşlarının iletişimsizliği şehrin sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında ciddi engel oluşturmaktadır. Böyle bir günde hiç kimsenin ben duygusu ile hareket etmemesi gerekir. Gün egoları tatmin etme günü değil Malatya’nın vatandaşın derdine çare olma günüdür.

Bunun için acilen;
-Malatya şehir merkezi ticari anlamda Malatya’nın kalbidir ve deprem Malatya için kalp krizi etkisi yapmıştır. Yıkılan ticari alanları yerine oluşturulacak ticari konteyner çarşılarının yer seçimi ve alt yapı düzenlemeleri gözden geçirilmeli ve sağlıklı bir karar verilerek hizmete alınmalıdır.

-Özellikle şehir merkezinde yıkımın getirdiği hijyen ve sağlık sorunu giderilmelidir.

-Şehir içme suyu şebekesinin yetersiz olması nedeniyle belirli merkezlerde lokal olarak içme suyu ihtiyacı temin edilmelidir.

-Kamu kurumlarının tam zamanlı hizmet sunması için çalışan personel için barınma ihtiyacı karşılanmalıdır.

-Şehrin geçmişine ve dokusuna uygun yeniden imarı için çalışmaların somut veriler ile başlatılması ve vatandaşın bilgilendirilmesi gerekiyor.

-Depremden dolayı konut ve işyerleri yıkılan vatandaşlara sağlanacak olan konut ve işyeri desteğin ne şeklide ve ne sürede olacağı açıklanmalıdır.

-Çalışan kesimin en çok ihtiyaç duyduğu şehir içi ulaşım yetersizliği hemen giderilmelidir.

-OSB’de yaşanan iş gücü açığının giderilmesi amacıyla İş-Kur iş başı eğitiminde ortalama personel sayısı sınırlamasının kaldırılması için yasal düzenlemenin acilen yapılması gerekiyor. Çünkü OSB’deki hiçbir işletmenin mevcut istihdam sayısı ocak-2023 döneminin üzerinde değildir. Aksine yüzde elli düzeyinde düşük kapasite ile çalışmaktadırlar. Bu şartlarda hiçbir işletme ilave istihdam sağlayamadığı için teşvik ve desteklerden yararlanamamaktadır. Bu işletmelerin işgücü teminini karşılamak ve şehir merkezinde işyerini kapatarak başka bir işyerinde ücretli olarak çalışmak zorunda kalan kişilerin istihdam edilmelerinin teşvik edilmesine katkı sağlanmalıdır.

Bu konuda yapılacak çalışmalar Malatya ve Malatya’nın geleceği için önem arz etmektedir. Aksi takdirde Malatya için yarın çok geç olabilir.

Yöneticilerin Kaderi Malatya’nın Kaderi Olmamalı!

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Hakan (11 ay önce)
    Malatya sahipsiz kaldı yöneticilerde kalacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ne yöneticisi (11 ay önce)
    ne. yöneticisi tayyip erdoğan mercedes kadiri aday gösterse yine seçilir din iman vatan millet gerisi hikaye liyakatmış adaletmiş kimin umurunda
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (11 ay önce)
    Yaw agabey çok güzel yazmışsın da insallah bunu dikkate alirlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (11 ay önce)
    Güzel bir yazı olmuş çok sağolun. Yalnız şehir merkezine prefabrik yada konteynır iş yerleri değil kalıcı iş yerleri yapılmalı. Plan ve projelerin bitirilip bir an önce başlanması gerekiyor. Şehrin kalbinin tekrar atması ve şehir merkezinde ki keşmekeşliğin ortadan kalkması için önceliğimiz kalıcı betonarme şehrin yapısına uygun yapılar olmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esnaf (11 ay önce)
    Güzel bir yazı olmuş Beceriksiz yerel yönetimlerin yaptıkları ortada iken halâ onlardan medet ummak memleketin felaketi okur umarım işin ehli ne verirler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Özkan Çelik (11 ay önce)
    Yöneticilere bakarsanız her şey yolunda. Bir elimiz yağda bir elimiz balda, bolluk içindeyiz. Ülkenin durumunu özetleyen çok güzel bir söz var. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" Biz ne yaşadığımızı biliyoruz ve bunun hesabını soracağız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalee (11 ay önce)
    Depremden sora toplum olarak belki kendimizi sorgularız diye düşünmüştüm daha beter azıttık ,5-6 bin TL olan nakliye 15-20 bin TL oldu , 10 TL lik koli 25-30 TL oldu , en kötü evin kirası 6-7 bin TL den başlıyor el vicdan kendi memleketimden kendi insanımdan tiksindim , çarşı merkez hindistana dönmüş kaldırımda yürüyecek yer yok esnaf yetmemiş yola çanta dizmiş , tek yön sokakta tersten gelip üstüne hareket çekmek kendini haklı görmek , ağır hasarlı binamıza hurdacılar dadanmış her gittiğimde apartmanın demir aksam neyi varsa parça parça söküyorlar . Bu millete her şey müstehak kimse ağlamasın herkes su akarken doldurma peşinde .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (12 ay önce)
    Bahadır bey baltayı taşa vurmuş gibisiniz bizim ilimizde eleştirmeye yol göstermeye tahammül yoktur, ilimiz ne kadar güzel hizmet alıyor her şey Yolunda proplem yoktur deseniz herkes ne kadar mutlu olurdu.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • misafir (12 ay önce)
    evet doğrudur deprem bir çok şeyi aldı şehirlerden ....tekrar yerine koyulur zaman içinde ama yaşanan acılar hayat boyu unutulmaz ...yerine koyulur derken eski kafa beyinleri kastetmiyorum ...o kafaların bu şehre en az deprem kadar zarar verdi son yıllarda ....şehrin görüntüsü değişirken yıllar içinde ..tam tersi beyinler küçüldü ...söyleneni yapan hesap sormayan sorgulamayan bir nesil sizin sayanizde bir şehri ele geçirdi ....başkalarının ne söylediğinden ziyade kendimiz olup şehrimiz ve ülkemiz için sandığa gidip hesap soralım
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ali rıza (12 ay önce)
    Konteynerlerde uğraşmak israf ve çevre kirliligidir.bir an önce kalıcı iş yerleri ve bürolar yapılmalı kamu kurulusları inşa edilmelidir geçici olarak fuar alanları gibi büyük çadırlarda iş yerleri faaliyete geçirilmelidir.inemli olan yöneticilerin ne yaptığını bilmeleridir .şehir merkezleri çökmüştür Yeşilyurt yoluna ticari konteynır koymanın kirlilikte başka anlamı yoktur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mıstafa Kemalin askeri (12 ay önce)
    Ey Malatya gençliği,birinci vazifen Malatyanın istiklalini ve cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafa etmektir. Mevcudiyetinin ve geleceğinin yegane temeli budur,seni bu temelden mahrum etmek isteyecek rantiyeci ve gözü beton dolu bedbahtların olacaktır.Bir gün İstiklalini ve cumhuriyeti müdafa mecburiyetinr düşersen vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Malatya istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Güzrel şehrimizi kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Ne Mutlu Malatyalıyım diyene
    %78
    %22
    Yanıtla
  • söylem farklı uygulama çok farklı ...Atatürk ten alıntı yapmak marifet değil beyinlerde hayatın her alanında yaşamak lazım ...yorum yapacağım diye gençliğe hitabenin sağından solundan kırpmak hiç değil ...Mıstafa değil MUSTAFA beyin özürlü dengesiz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Misafir sever (11 ay önce)misafir isimli kullanıcı yorumuna
    Sen dua et sağından solundan kırparakda olsa gerçeği gören birileri var.Atatürk batmasın size,bu yaşadığımız eziyeti bize reva görenlerede bir çift laft et canımı ye.İki dakika delikanlı ol.Bana be dersen de ne değişecek……..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yaşa Mıstafa Kemal paşa (11 ay önce)misafir isimli kullanıcı yorumuna
    Önemli olan idea zavallı şekil müptelası.Her şeye rağmen Yaşa Mıııstafa Kemal paşa ….
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Senim gibi harflerde takılıp yaşayacaksak yaşamayalım ,muhalefet ededecek bi Atatürkçüyümü buldun şimdi bravo,tek hücreli gerisini çözersin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erdinç (12 ay önce)
    Malatya'nın kaderi sadece yöneticilerin değil kendi ellerinde. Malatya'da Türkiye enflasyonun üzerinde fahiş fiyatla iş yapan insanlar var. 3000 TL olan yere 9000 TL kira yazan kimler? Bir tas çorbayı 50 TL ye satanlar kimler? Kimse kusura bakmasın. Zaten berbat yönetiliyoruz . Bir de kendi içimizde birbirimizi çarpmaya çalışıyoruz. Ağır hasarlı evini fahiş fiyata kira vermeye kalkıp insanların canını hiçe sayanlara , buna imkan sağlayan devlet birimlerine , kendi hemşerisini kaziklayana yazıklar olsun. Deprem bile akıllandırmadı bu gözü doymaz zihniyetteki insanları. Diyecek o kadar çok şey var ama ne desek boş. Herkes nemalanma , rant peşinde. Olan yine garibana oluyor.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Depremzede (12 ay önce)
    Önce ağır olan hasarlı evleri nasıl aza çevirdiniz onu açıklasınlar. Elazığ depreminde malatya'da ki lojmanlarınıda az hasarlıya cevirip bu depremde 80 yakın vatandaşlarımızı nasıl kaybetiğimizi açıklayın? Van valisi atandı da niye kayyum atanmadı merak ediyorum. Belediye başkanın bu süreci düzgün, tarafsız yönetemediği belli olması için malatya vatandaşımısız başına daha ne gelmesi bekleniliyor acaba? Nerde milletvekilleri nerde?
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Emir (12 ay önce)
    Dönün diyen yerel yöneticileri dinlemeyin.bu gün malatyaya dönerseniz rezil kepaze olursunuz.şehir merkezine girmek mümkün değil.her yer toz çamur duman.maskesiz gezmek mümkün değil.derme çatma konteynerde ticaret olmaz.iki üç ay içinde düzelme olmazsa gidenler gittiği yere yerleşir.bir kısmı yerleşti bile.zorunlu olarak bir iki kez gittim. kalınacak gibi değil.esnaf ta çarşı da acınacak halde.zaten ulusal rekabet gücü olmayan güçsüz bi şehirdi.iyice diz çökmüş.sanayi sıfır.ticaret sıfır.altyapı ulaşım kentleşme ve şehircilik deprem öncesinde de sonrasında da sıfır.medeni bir yaşam,saygı,kültür her zaman sıfırdı.şimdi de sıfır.malatya ile ilgili haberler uyuşturucu,kavga,kaza ve yerel yönetici reklamlarından ibaret.sanayi yok ticaret yok.varsa yoksa kayısı.kim ne etsin kayısıyı
    %79
    %21
    Yanıtla
  • yazık (12 ay önce)
    nasıl rezim bir halde çarşı. hindistan daha temiz. kimin ne sattığı ne yaptığı belli değil. farklı bir sürü yere yüzlerce camlı konteynerlar dizilmiş bom boş. amaç para harcamak sadece. nereye harcandığı ne için bir planlama vs yok. ha ne değişecek hiçbişey % 50 değil % 10 bile oy çıkarsa yazıklar olsun. rezil olan siyasetçiler değil sadece onu seçenler!!!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Rst (12 ay önce)
    Millet vekilleri kendi ağır hasarlı binalarını hasarsız hale getirmekle meşgül diğer işyerinin ne dediği önemsemeden ağır hasarlı binasını hasarsız yaptılar gidin allaha hesap versinler cumhurbaşkanın hatrına oy verdik bunlara
    %92
    %8
    Yanıtla
  • SinanA (12 ay önce)
    Malatya da içerisinde mimarların, avukatların, doktorların, basının, öğretim görevlilerinin, öğretmenlerin, çiftçilerin, esnafın, gençlerin yani tüm kesimlerin olduğu, siyasilerin ve karar vericilerin üzerinde baskı oluşturabilecek bir platform oluşturulması gerekiyor. Ancak bu şekilde sesimizi daha çok duyurabiliriz, haksızlıklara karşı durabiliriz, Malatya nın özüne uygun bir şekilde yeniden inşa edilmesini sağlayabiliriz. Birilerinin bu konuda öncülük etmesi gerekiyor.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • MECZUP (12 ay önce)
    Neden ilgilendiler çoğunun papucu dama atıldı, belediye başkanı işi olmayan işlere karışır binalar yıkılmasın der hayatları hiçe sayar garanti vermez, şehir merkezini koordine edip o görüntü kirlilikleri araçları çadır kahvehaneleri, üç beş çorap valiz penye satanları, köfteci ve kebapçıları, ters düz parkeden araçları düzenlemesi gerekirken, adam başka işlerde getirisi olmayan şeylerle ilgilenmiyor, TV varsa orada yoksa yok.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ömür (12 ay önce)
    Doğup büyüdüğüm ve çalıştığım şehri bu yetkililerin boş ve bilinçsiz çalışmalarından dolayı memleketi terk edip Antalya'ya dükkanımı taşıdım bize memleketi sahipsiz bırakmayın diyenlerin sözlerine kulak asmayın bir an önce aklı başında olan esnaf kardeşlerim önlem alıp işlerini başka yerlerde kurmaya baksın depremden 1 ay geçti bankalar ödemelerini istemeye başladı gidip Düzen kurmaya bakın zaten akıl sağlığımız kaybettik İşinizi De kaybedersiniz bakış açınızı değiştirin doğduğumuz yer kaderimiz değildir
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Abdullah (12 ay önce)
    Bahadır bey yine çok güzel bir yazı yazmışsınız.kaleminize sağlık.siyasilerin ve bürokratların vatandaşların isteklerine ilgisiz ve alakasız kaldığı bu günlerde Sesimiz oldunuz. teşekkürler.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Esnaf (12 ay önce)
    Malatya nın tarihi demografik yapısını bilenler şimdiye kadar boya badana kaldırım dan başka ne yaptı siz istiyorsunuz bu beceriksiz let mi şehri yeniden inşası nda söz sahibi olsun inşallah devletimiz bu yerel yönetimleri dinlemez
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Osman bulut (12 ay önce)
    Sayın bahadır bey kalemine ve yüreğine sağlık, çok güzel bir uyarı da bulunmuş ve yetkilileri uyarmışsinız yalnız bizim ilimiz ne yazık ki deprem bölgesindeki yönetici yönündeki en şansız il çünkü deprem sonrası çok basiretsiz davranıp yaşanan felaketi küçümseyip merkezi idareyi yüceltip acziyetini gizlemenin gayretine girerek ilimizi ve insanımızı bu duruma getirdiler , şimdide kendi ikballerini kurtarmanın gayretindeler !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erkan Emre (12 ay önce)
    Tek cümle ile eğer Malatyalilinin çalışanın önüne bu yaz birşeyler koymazlarsa bu şehri herkes terk eder, Organize Sanayi bosalir, Sermaye bu şehri terk eder 100, 200 bin arası bir nüfusa sahip geçimi sadece kayisi tarimina dayali büyük bir ilçeye dönüşür.. Vaktiyle Karayollarını, DSİ'yi kaybettiğimiz gibi, 2. Ordu Komutanligina ait yerlere şehir yerleşkesi planı dokunuşu ile orduyu da bu şehirden taşıyip civar illere dağıtma plani da cabası.. Malatya zaten yitirdiği gücünü bir daha asla toparlayamaz bu çok net bir öngörü.. Bu şehrin siyasileri bu şehrin vekili, bu şehrin belediye başkanı olduğunu unutmuştu, umarım bundan sonra hatırlarlar yoksa bizi bekleyen son bu!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (12 ay önce)
    Bariz çatlak ve kolon kiriş patlağı olmayan binalar numune alınarak incelenmeli. Şehircilik bakanlığı göz ile kontrolleri ne kadar sağlıklı olabilir ki
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Vatandaş (12 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Çevre Şehircilik Bakanlığı kontrollerine gönderilen elemanlara az-çok hasar gören tüm binalara “ağır hasarlı” raporu düzenlenmesi” talimatı verildiği iddiaları doğru mudur?
    %38
    %62
    Yanıtla
  • ZEYNO (12 ay önce)
    Ayakta alkışlıyorum.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Behçet (12 ay önce)
    Bukadar seyyar satıcının içinde hiçbir esnaf kira verip işyeri açmaz belediyenin biran önce uyarması konteyner çarşılar hariç bütün konteynerlerin kaldırılması lazım..haksız kazanç goz yumulmamasi lazım...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bülent (12 ay önce)
    Kebap kokulu memleketim bu ne halin
    %89
    %11
    Yanıtla
  • AHMET (12 ay önce)
    Malatya yı Vuran Felaketler 1-Deprem 2-Yoğun Yağmurun Yol Açtığı Hasarlar 3-Kaysıyı Yakan Don 4-Malatya yı Deprem Sonrası Terk Eden İnsanların Evlerinin Kimliği Belirsiz Kişiler tarafından Boşaltılması 5-Malatya daki Kordinasyondan Sorumlu Yöneticilerin Olağan Üstü Çabaları
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ahmet (12 ay önce)
    Zaten %25 indirimli çalışıyorlardı :))
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Merhaba Hindistan (12 ay önce)
    Şehir merkezi sanki Hindistan sokakları gibi. Müthiş derecede hijyenik sokak yemekleri örneklerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (12 ay önce)
    Valla Malatya'da şu an tas kayıp tabiri caizse. Kimsenin karşısına bir yetkili çıkmıyor. Binaya gelen mühendislerin verdiği hasar kaydına göre herkes kapısını penceresini söküyor. Az hasarlı bazı eski bina sahipleri orta ya da ağır hasara çevirtip binayı Toki den daire almaya çalışıyor. Ağır hasarlı lüks bina müteahhitleri orta yada hafife çevirip güçlendirme yapma derdinde. İstanbul a uygulanan kentsel dönüşüm neden deprem bölgelerine de uygulanmıyor. Belediye başkanı çıkıp diyor yerinde dönüşüm olacak ama kimler faydalanacak? nasıl olacak? hiçbir bilgi yok. Vekiller seçim derdinde geziyorlar. Esnaflar ayrı sıkıntıda. Ulaşım ayrı sıkıntı, şehrin ana caddeleri otoparka dönüşmüş kimse ses çıkarmıyor. hiçbir şeyi beceremediniz bari sabit bir pazar yapsanız da şu çarşı merkezi temizleseniz. Çarşı komple kebap dumanı. Şehire tam bir kaos havası hakim. Herkes kendi bildiğini okuyor kimse ses çıkarmıyor.
    %96
    %4
    Yanıtla

Mustafa Bahadır Altaş yazıları