SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Gevrek'in YMS'yi Nasıl Bitirdiğinin 'Resmi' Belgesi..

İşte Gevrek'in YMS'yi Nasıl Bitirdiğinin 'Resmi' Belgesi..
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligde mücadele ettiği son 3 sezonda çok başarısız olan, bu dönemin ilkinde ligden düşme kaldırıldığı için kalabilen, ikincisinde kılpayı ligde tutunan, üçüncüsünde ise tarihinin en başarısız sezonu sonunda lig sonuncusu olarak 1. Lige düşen Yeni Malatyaspor'u, başarısız ve şeffaf olmayan kulüp idaresiyle mevcut duruma düşüren Adil Gevrek'in, kulübe verdiği zararlar, süper ligden düştüğü sezonun ardından da devam etti.

Takımın ligden düşmesinin aylar önce kesinleşmesinin ardından olağanüstü kongreye gideceğini ve kendisinin aday olmayacağını, bir ara da istifa ettiğini açıklayan Adil Gevrek, Nisan ayında olağanüstü kongre kararını kulübün sosyal medya hesabından yayınlatmış, kendisine yönelik tepkileri az da olsa böylece azaltmayı hedeflemişti. Ancak, verilen olağanüstü kongre tarihine bir gün kala yine sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kulübün olağan mali kongre ve seçimli kongre zamanının yaklaştığı belirtilerek, olağanüstü kongre iptal edilmişti. Yeni Malatyaspor'un olağan mali kongresinde 355 milyon TL borç çıkaran Adil Gevrek, bunu kendisinin kontrolundaki 50 civarında kulüp üyesine onaylatmıştı. Olağan seçimli kongreye de yine Gevrek'in kontrolünde olan bir süreçte gidilmiş, kendisi aday olmayan Gevrek, akrabası ve eski yöneticilerden olan Aziz Ayboğa'yı, kongreye dahi katılamamasına karşın başkan seçtirmişti.

Hesabını açıkça veremeyeceği astronomik borçlar nedeniyle kulübü 'batık' duruma getirirken, kendi aşırı zenginleşen ve lüks bir yaşam sürmeye başlayan Gevrek'in, kulübün toparlanabilmesi için kongrelerle yapılacak müdahaleleri kendi kurguladığı senaryolarla engellemesi ve kulübün yeniden toparlanabilmesi için kullanılabilecek ‘son süre’ olan çok değerli zamanı da harcadığı bir kez daha anlaşıldı.

Gevrek'in  Yeni Malatyaspor Kulübü'nün transfer tahtası kapandığı gibi, kendisinden hesap sorulmasını engellemek için yakını olan Aziz Ayboğa'yı kulüp başkanlığına getirdiği son kongrenin de sonucunun olmadığı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesindeki kayıtla ortaya çıktı.

Kongrede, gıyabında seçtirdiği Aziz Ayboğa'nın 'resmi olarak' Yeni Malatyaspor Kulübü'nün başkanı olmadığı, federasyon sitesinin 'Bilgi Bankası' bölümündeki Yeni Malatyaspor sayfasında, başkan hanesinin karşısının boş olması, Ayboğa'nın adının yazılmamasıyla anlaşıldı. Profesyonel kulüpler içerisinde, Yeni Malatyaspor'la aynı durumda olan, başkanın karşısında isim bulunmayan başka kulüp yok.

Kulübün borcunun olmadığı dönemlerde kadroda yer alan yabancı oyunculara dahi ödeme yapmadığı, bu futbolcuların UEFA'ya şikayetiyle ortaya çıkan, 'ödemesizlik' alışkanlığını sürdürdüğü için daha sonra kadroda yer alan futbolcularla ilgili de aynı durumla karşı karşıya kalan Yeni Malatyaspor'da Adil Gevrek'in, 'para edebilecek' futbolcuların satılmasıyla elde edilecek parayı da kontrol etmek için, kendisi olmamasına rağmen bir yakınını başına getirdiği kongredeki hesapları, Gevrek'in 5 milyon euro satış bedeli beklemesine rağmen 260 bin euroluk alacağı ödenmediği için 'boşa çıkan' ve bonservis bedeli ödenmeden transferini yapacak duruma gelen Benjamin Tetteh nedeniyle sıkıntıya uğradı. Bu futbolcunun Hull City takımıyla görüşüp anlaştığı haberleri, ancak Tetteh'in istediği yüksek 'imza parası' nedeniyle sonuçlanamadığı biliniyor.

Bu arada, Yeni Malatyaspor'da, alacakları ödenmediği için, kulüpte kiralık olmasına rağmen '1 milyon euro' karşılığı transfer edileceğine dair opsiyon bulunan, Nisan ayında Malatya'yı terkeden Mounir Chair'in de kulüpten ayrılmasının şaibeli olduğu iddiaları da kuvvetli bir şekilde konuşulmaya başlandı. İddialara göre, yeni sezon için M.Başakşehir kulübüyle anlaşan bu futbolcunun, Yeni Malatyaspor'u terkediş süreci, M.Başakşehir'e çok daha uygun fiyata gitmesi için kurgulandı ve bile bile Yeni Malatyaspor, transfer döneminde 1 milyon euroya anlaşıp çok daha yüksek bedelle satabileceği Mounir'i "anlaşılamayan (!)" bir şekilde elden kaçırdı. Bu konuda kulislerde, içerisinde yine Adil Gevrek'in adının geçtiği çok ciddi iddialar konuşuluyor.

Diğer yandan, Yeni Malatyaspor'un kadrosunda yer alan 3 yabancı futbolcusuna daha alacaklarını ödeme süresinin 18 Temmuz Pazartesi günü sona ereceği, bunlara da ödeme yapılmaması durumunda, 3 futbolcunun da boşa çıkacağı belirtiliyor.

Transfer tahtası kapalı olan Yeni Malatyaspor için il yöneticilerinin düşüncesinin, elde kalan futbolcularla önümüzdeki sezon 1. Ligden düşmeme hedefi olduğu, bu hedefe uygun bir yapılanmayı tercih ettikleri, bu nedenle ciddi projeleri olan aday isimleri dikkate almadığı, 'durumu idare edecek' bir yönetimin oluşturulmasının uygun görüldüğü iddia ediliyor.

malatyahaber.com

GÖRSEL: TFF'nin resmi sitesinde Yeni Malatyaspor'un başkanı- yönetimi ve takım kadrosu için de geçerli bir kayıt bulunmadığının belirtildiği, malatyahaber.com tarafından 16 Temmuz Cumartesi gecesi kopyalanan ‘Yeni Malatyaspor Sayfası’

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • sezer (1 yıl önce)
    gevrek tutuklanmalı hesap vermeli ömürboyu cezaevinde kalmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Peki bu adamın başkanlığı bıraktım demesiyle herşey bittimi. Bunun hesabını vermiyecekmi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emre (1 yıl önce)
    Bi Adana Demirsporun rahmetli başkanı bekir çınara bakıyorum bir de bizim başkana bakıyorum da karakter gerçekten önemli bir şeymiş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yolcu (1 yıl önce)
    Bu Gevrekten bıraktığı borç tahsil edilmeli aksi takdirde yargılanmalıdır bu şehrin takımı yol geçen hanı değildir her gelen 300 500 milyon takıp keyfine bakmamalıdır hesap sorulmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruhi (1 yıl önce)
    Iddialariniza bakılırsa Sn Kamil Göksu 'nun adaylığıda bir oyundu.Iddialar ortaya atıyorsunuz gazateci sıfatınızla altını doldurmanız gereken hususlar var malesef yeterince gereğini yapamıyorsunuz. Isteseniz birçok konuya açıklık getirebilirsiniz .Yorumunuz bende aciz duruma düşmüş Sn Gevrek'e bir tekmede biz atalım hesabı.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • helvacı (1 yıl önce)
    adil gevrek e kızanlar çakıra neden kızmıyor bu adamı başımıza o bulup bela etti
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Battal gazi 44 (1 yıl önce)
    Hesap sorulmazsa yazıklar olsun. Malatyalıların ahı sorumluların üzerine olsun.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Taraflar sadece buzdağının görünen kısmıni görüyor sadece ama takım tümüyle bitmiş durumda. Borç batağı çok fazla, para edecek tüm futbolcular serbest kaldı. Kulübün altı bilinçli şekilde oyulmuş. Ahmet Çakır ve Öznur Çalık nasıl bu Adil'i bulup getirdilerse ve sonuna kadar Adil'e sahip çıktılarsa bu enkazi sirtlanacak bir babayigit bulsunlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumali (1 yıl önce)
    Yeni Malatyasporun hesabını Adil Gevrekin yanı sıra en başta onu bu göreve getiren Ahmet Çakırın İstanbulda kuyumcu olan hemşerisi Cemalın yanı sıra Gevrekin gönderilmesi için yapılan çalışmaları engelleyen milletvekili Ahmet Çakır ile Öznur Çalıktanda sormak lazım.Özelliklede bu iki milletvekiline.Adilin 2 sene önce gönderilememesinden bu ikisi sorumludur.Bu ikisinin hesabı takımın Selahattin Gürkan döneminde başarısız olması ve faturanın futboldan hiç anlamayan Gürkana çıkarılmasıydı.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)Cumali isimli kullanıcı yorumuna
    Kesinlikle hepsi ortak ondan dolayı adil gevrek e kimse karışmıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kumaşçı (1 yıl önce)Cumali isimli kullanıcı yorumuna
    Sizin gibiler yüzünden bu takım düştü hani nerde bulduğunuz başkanlar
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Y.Malatyasporu a.gevrek batırmadı.Fakır fukara ,taraftar ve çocuklar batırdı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    Adili destekleyenler şimdi gevrek bir simit alır yersiniz
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Suphi (1 yıl önce)
    Sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır.Klübün içini boşaltıp,500 milyonu bu klübe yükleyip çekip gittiler.Tabiki bu işi tek başına a.gevreğin yapamayacağını herkes biliyor. Bazı Siyasetçiler,kuyumcular..
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Elde sıfır olsa iyi
    %67
    %33
    Yanıtla