SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Peki Bu Bakana Soran Oldu mu; Bu Rezalet Ne, Diye?

Peki Bu Bakana Soran Oldu mu; Bu Rezalet Ne, Diye?
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinin ardından Malatya'nın yeniden imarı adı altında başlatılan çalışmalar kapsamında yapılan haksız, hukuksuz, adaletsiz, kişiye özel rezerv alan tespitleriyle ilgili ortaya çıkan somut örneklere karşın bugüne kadar kamuoyunu tatmin edecek herhangi bir açıklama gelmezken, yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum'un, ilk gezisini Malatya'ya yapması ve burada çok tartışılan proje ve uygulamalara tam destek verdiği yolunda yorumlanan açıklamaları dikkat çekti.

Kent merkezinde en önemli sosyal tesislerden biri olan, 6 Şubat depremlerinde ciddi hasar görmemesine rağmen, rezerv alan kapsamına alınan 10 salonlu Yeşil Sinemalar Kompleksi'nin bu kapsamda yıkılmasının yolunun açılmasına karşın, hemen karşısında yer alan, AKP eski milletvekili Öznur Çalık'ın da işyerinin bulunduğu, depremde önce 'ağır hasar', daha sonra da müdahaleyle 'hafif hasar' raporu verilen iş merkezinin yanı sıra yine eski milletvekili Cemal Akın'ın mülkünün özel olarak yapılan sınırlama ile kapsam dışında bırakılmasına yine seyirci kalındı. Fuzuli ve Saray Mahalleleri başta olmak üzere, birçok bölgede siyaseten nüfuzlu, torpilli kişilere ait binaların, özenle rezerv alanları dışında bırakılmasıyla ilgili gündeme getirilen eleştirilere karşın, yeniden bakan olan Kurum'un bu konulara ve yapılan haksız işlemlere değinmemesi dikkat çekti.

Bakanın, Malatya'da yaptığı toplantılara katılanların, bu sorunları gündeme getiremeyecek, getirmeyen kişi ve kuruluşlardan özenle seçilmiş olması, bakana çok sayıda hasarsız veya hafif hasarlı binanın bulunduğu bölgelere ilişkin sorulmaması yüzünden, yaşanan ve mülkiyet sahiplerinin mülkiyet hakkını gasbeden yaklaşımlarına yönelik herhangi bir açıklamasının olmaması, "Malatya yine uyutuluyor" değerlendirmelerine yol açtı.

malatyahaber.com

KAPAK GÖRSELİ: Valilik civarında, siyasi etki ve baskıyla belirlenen rezerv alanlarında milletvekili Öznur Çalık'ın işyerinin bulunduğu binanın (daireyle belirtilen) özenle kapsam dışı bırakılması bu çalışmalara yöneltilen eleştirilerin başında geliyor.

FOTOĞRAF: Mücelli Caddesi'nin girişinde sol taraftaki Yeşil Sinema Kompleksi binası rezerv alan kapsamına sokulurken, hemen karşısında yer alan eski vekil Öznur Çalık'a ait işyerinin bulunduğu iş merkezi sadece sağındaki ve solundaki binayla birlikte rezerv alan dışında bırakıldı. Diğer bütün bölge ise rezerv alan kapsamına alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • alp (7 saat önce)
    Burası dünya yapın Allahında hesabı var yazıklar olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (2 gün önce)
    Rezerv alan mağduru biri olarak sağlam evim depremden sonra 50 bin TL içine masraf yaptım ( sıva çatlağı boya v.b) şimdi yıkılacak diyorlar bu masrafı yapmadan niye demediniz bu haberde ismi geçen veya geçmeyen siyasetçi yada nüfuz sahibi haksızlık yapan kim varsa bunlara kim yardım ediyorsa A dan Z ye kadar hakkım HARAM OLSUN ZEHİR ZIKKIM OLSUN
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bülent arkadaşım, kuzenimin de aynı sorun var. Müstakil hasarsız evine 600 bin civarı tadilat (yenileme) yaptı. Seçimden sonra rezerv alana girdi. Çevre şehircilik yıkacaz, asacaz, kesecez deyip üst perdeden konuştu. 265 metre ev ve arsasını alıp 2+1 vereceklerniş, öyle bedava değil yarıya yakın borçlenırsın dediler ama rakam söyleyemiyorlar. Ya da 5 şubat 2023 depremden 1 gün öncesinin raiç bedelini alır terk edersin. O da net değil. Dışarıdan belediyelerden öğrendiğine göre 500-600 bin anca... Bakın açık açık söylüyorum. MİLLETİN MALINA ÇÖKÜYORLAR. Bunlar HALKIN hizmetkarları değil RANTIN hizmetkarlığını yapıyorlar. Kötü niyetliler. Sesimizi çıkarmasak bunlar iyice şımaracak. Biri çıkıp net birşey koşabiliyormu? YOK. Niye, verecekleri cevapları yok. Ama başaramayacaklar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (2 gün önce)
    Malatya'da imarda adalet beklemek Bülent Ersoy'dan çocuk beklemekle aynı. Malatya'da o kadar çok haramzade var ki bir şehri yediler ama doymadilar .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Paşa44 (2 gün önce)
    Battalgazi Belediyesi yüzde atmış olarak açıkladığı imarı yüzde elli beşe düşürmüş. Sanki babalarının mallarını ceplerinden veriyorlar. Diğer deprem şehirlerinde böyle kısıtlamaya gidilmemiş. Arsamız zaten küçük kuşa çevirdiler. Kaldı ki arsamızın bulunduğu yerden ne yol geçiyor ne de park. Yani mevcut arsamız boş yere daraltılıyor. Üstelik yanda yeni yapılmış emsal binalar olmasına rağmen İstediğiniz yere şikayet edin demişler. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Topluca Cimere yazıp, Ankara'ya Çevre Şehircilik Bakanlığına gideceğiz. Depremzedelere yapılan bu zulüm yeter artık. Allahınızdan bulun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 gün önce)
    ALLAH sizi bildiği gibi yapsın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cezmi kurgay (2 gün önce)
    Cezmi kartay ıslah olmadan malatya güvende değil dir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cero (2 gün önce)
    Adelet olmayan yerde huzur ve barış olmaz. Sadece güçlülere, siyasilere, zenginlere ve dayısı olanlara çalışan adelet anlayışından bu ülke bir türlü kurtulamadı. Hukuksuzlukların ceza almadığı, hırsızların korunduğu ve kimsenin hakkına razı olmadığı zavallılar unutmayın ki adelet size de lazım olacak bir gün.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (3 gün önce)
    Sadece Öznur Çalık değil hükümetin arkasında eski belediye başkanı AKP milletvekili Cemal Akın yeri eski tedaş binası ile eski AKP meclis üyesi Şefik Şengün sahip olduğu yerde de sınır viraj almış
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 gün önce)
    Şehire raylı ulaşım tramvay gibi ulaşım araçları düşünülüp ona göre dizayn etseydiniz. Sıkışmiş bir şehrin yerine yine aynısını kuruyorsunuz. AKP ile devam kardeşim siz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Levent bedir (3 gün önce)
    Sayın bakana bizzat sordum mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı istinaden bilginiz varmı mahkeme çevre şehircilik den savunmasında okunali olarak onaylanmış projeyi istiyor bunlarda projeyi sunamuyorlar dedim Sayın bakan bana yürütmeyi durdurma kararlarıyla ilgilenecegini söyledi bakalım sonuç neyi gösterecek nihayetinde hukuk devletiyiz
    %85
    %15
    Yanıtla