SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valiye, 'Böyle Bir Harita ve Çalışma Yok' Dediler, Yalan Çıktı

Valiye, 'Böyle Bir Harita ve Çalışma Yok' Dediler, Yalan Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımın meydana geldiği Malatya'nın kent merkezi öncelikli olmak üzere yeniden inşası için kapalı kapılar ardında sürdürülen ve şeffaf olmadığı için büyük tepkilere yol açan imar çalışmalarında, bazı güçlü ve torpilli kesimlerin korunduğuna ilişkin adeta delil niteliğinde olan, malatyahaber.com'da yayınlanan kroki ve planlar için, 5 Şubat'ta Vali Ersin Yazıcı'nın basın toplantısında gündeme gelmesi üzerine 'Böyle bir harita (kroki) ve çalışmamız yoktur" yanıtı verilerek yalanlanmaya çalışılmıştı. İki gün önce Valiliğin çarşı imar ve inşa çalışmalarına ilişkin basın bülteninde, 'inkar edilen' kroki ve görsellerin yer alması, ilgili Vali Yardımcısı ile daire müdürünün Vali Yazıcı'ya da gerçek bilgi vermediğini ortaya koydu. (Üstteki krokiyi torpilin kanıtı olarak malatyahaber.com daha önce yayınlamış, Valilik de hafta sonunda aynı görseli paylaşarak krokinin doğruluğunu teyit etmişti. Görselde tarafımızdan yapılan siyah daire ile gösterilen, eski milletvekili ve meclis üyesinin rezerv alanı dışına alınan işyerleri)

KAPALI KAPILAR ARDINDA YAPILAN PLANLAMADA 'ÖZEL MUAMELE VE TORPİLLİ" İŞLEM KUŞKUSU..
Depremlerdeki yıkımın ardından, on binlerce insanın terk ettiği, on binlerce ev ve işyerinin hasar gördüğü Malatya'nın yeniden ayağa kaldırılması için, 'Çarşı Merkezi' de denilen kent merkezinden başlamak üzere imar ve inşa çalışmalarına başlanması kapsamında, öncelikle Ankara'da bulunan bir mimari firmaya hazırlatılmaya başlanan imar planının, hak sahipleri ve kamuoyunun bilgisi dışında, bazı parasal ve siyasi güçlü kesimlerin mallarının korunmasına yönelik olarak yapılmakta olduğu eleştirileri yapılıyordu.

Söğütlü Cami'nin önü, eski belediye binası karşısında olan ve Kuyumcular adası olarak nitelendirilen bölümün, Malatya'nın bir çok belediye başkanı döneminde gündeme gelen kent meydanı düzenlemesi kapsamında kaldırılması, Söğütlü Cami'nin ön plana çıkarılması düşüncesine rağmen, geçmişte yüksek maliyet nedeniyle yapılamayan bu uygulama, depremde söz konusu alandaki binaların tamamen hasar görmesi ve yıktırılması ile uygulanabilecek duruma gelmişken, buradaki hak sahiplerinin mallarının ve menfaatlerinin korunması amacıyla muhafaza edilmesi yoluna gidildiği, sızan görseller ve krokilerle ortaya çıkmıştı.

Bu alanın devre dışı bırakılması için, eski belediye binasının olduğu yer ile Hükümet Meydanı'nın birleştirilmesi, bu amaçla Fuzuli Caddesi'nin alt girişinin trafiğe kapatılmasının tercih edildiğine ilişkin bilgi ve belgeler kamuoyuna sızarken, bunun dışında da bazı koruma ve kollamalar yapıldığı saptanmıştı.

AKP eski milletvekili Öznur Çalık ile AKP'li eski belediye meclis üyesi Murat Gümüş'e ait işyerlerinin bulunduğu Mücelli Caddesi'yle ilgili yapılan yeni düzenlemede, bu ikilinin işyerlerinin 'özel bir itina' ile rezerv alanı- zorunlu imar alanı dışında bırakıldığı, ayrıca ağır ve orta olan hasar durumlarının da hafif hasara dönüştürüldüğü belirlenmişti.

VALİYE "BÖYLE BİR HARİTA VE ÇALIŞMA YOK" DEDİLER, YALAN ÇIKTI!.
Torpil ve özel muameleyi somut olarak yansıtan belge niteliğindeki kroki ve görseller, malatyahaber.com'da 2 Şubat tarihinde "Malatya Kent Merkezi 'Güçlü- Torpilli'lere Göre mi Planlanıyor?!" başlıklı haberle birlikte kamuoyuna duyuruldu.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı'nın, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, Gazeteci Burhan Karaduman, eski milletvekili ile meclis üyesinin işyerlerinin bulunduğu alanla ilgili özel işlemi yansıtan krokiyi sorarken, Vali Yazıcı'nın bilgi için başvurduğu toplantıdaki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, Vali'ye "Elimizde böyle bir harita (kroki) ve çalışmamız yoktur" demişti. Araya giren, YİKOB'dan sorumlu Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak da, böyle bir harita ve çalışma olmadığını tekrarlamıştı.

Gazeteci Karaduman'ın, bazı siyasilere torpilli işlem yapılırken, binası sağlam olan vatandaşların mağdur edilmeye çalışıldığını da belirttiği sorusuna, iki bürokratının  verdiği yanıtı Vali Yazıcı da dinlemişti.

Ancak, bundan 5 gün sonra, Vali Yazıcı'nın çarşının imar ve inşa çalışmalarıyla ilgili bölgede yaptığı geziye ilişkin Valilik bülteninin ekinde, ilgili il müdürü ve Vali Yardımcısının olmadığını söyledikleri çalışmayı yansıtan kroki ve belge de yer alırken, imar ve inşa çalışmalarıyla ilgili gerçek dışı bilgilendirme, gerçekleri kamuoyundan gizleme, Valiyi dahi yanıltma girişimi, çalışmalarla ilgili gizlilik çabalarındaki kuşkuları artırdı.

Bu arada, eski milletvekili Çalık ise konunun üzerine giden bazı basın mensuplarına, kendilerine özel bir işlem yapılmadığı, kendi yerlerinin 'rezerv alanı' dışında tutulmasından haberdar olmadığını 'yemin- billah' ifade etmişti.

SÖĞÜTLÜ CAMİYİ TAŞIYIP, İŞHANI MESCİDİNE Mİ DÖNÜŞTÜRÜYORLAR?
Hazırlanan yeni çarşı imar planıyla ilgili, ilk görsellerde depremde hasar gördüğü için yıkılan Söğütlü Cami'nin mevcut yerinde inşa edilececeği, ancak Kuyumcular adasının muhafazası için, bina bloklarının arasında kalacağı, yine kentin meydanına cepheli olmasının düşünülmediği ortaya çıkmıştı.

Bu durumun tepki görmesi, caminin adeta 'hapishane çeşmesi' (üstteki görselde) gibi, beton binaların arasına sıkıştırıldığı eleştirilerinin ardından, bir süre sonra Malatya'ya gelerek bölgede inceleme yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki gezisi sırasında, inşaat alanında sergilenen bir krokide, Söğütlü Cami'nin mevcut yerinden kaldırılarak, mevcut yerinin kuzey doğusuna Akpınar'a doğru nakledildiği görüldü. (Aşağıdaki görselde, Söğütlü Cami'nin mevcut alanı kırmızı daireyle gösterilirken, yapılan düzenlemeye göre camiye uygun görülen yer hemen üstte mavi daireyle belirtilen alan)

Bazı kesim ve kişilere özel imar planlamasını yansıtan çarşı imarıyla ilgili krokide, Söğütlü Cami'nin yeni yerinin "100. Yıl Çarşısı ve Söğütlü Cami" olarak adlandırılması, caminin bir iş merkezinin mescidine dönüştürüleceğine ilişkin endişelere yol açtı.

4 MİLYAR 460 MİLYON TL'LİK İHALELER..
Öte yandan, Emlak Konut tarafından hazırlanan imar planına göre inşa edilecek yeni çarşı merkezi işyeri ve dükkanlarıyla ilgili 4 milyar 460 milyon TL (4 katrilyon 460 trilyon lira) bedelli ihalenin Ankara'da yapıldığı bilgisi de, Emlak Konut'un 'Kamuoyu Aydınlatma Platformu- KAP'a sunduğu aşağıdaki bilgilerden öğrenilmiş ve malatyahaber.com tarafından da kamuoyuna bir haberle duyurulmuştu:

"-T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Şirketimiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde Bakanlık adına Şirketimiz tarafından ihale edilen Malatya Merkez 2. Etap 2. Kısım Konut ve Ticaret İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi’nin sözleşmesi, Yüklenici Leda Yapı ve Proje Taah. Ltd. Şti. ile 11.01.2024 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme Bedeli: 2.097.500.000 TL + KDV’dir.

-T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Şirketimiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde Bakanlık adına Şirketimiz tarafından ihale edilen Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım Konut ve Ticaret İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin  sözleşmesi, Yüklenici BCM Uluslararası Madencilik İnş. San. ve Tic. A.Ş. & KARÇAĞ Nak. İnş. ve Dış Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı (BCM&KARÇAĞ Malatya 2 İş Ortaklığı) ile 11.01.2024 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme Bedeli: 2.362.500.000 TL + KDV'dir.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

45 yorum yapılmış

  • Mert Malatyalı (2 ay önce)
    Bu rant yarışında hani o cesur yürek olarak lanse edilenler de iktidardaki ortakları ile birlikte el ovuşturup hangi çalışmaları yapıyo acaba? Göz önünde iken çatışma, arka planda ortaklık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Havi (2 ay önce)
    Yalan söylemek günah değilmi?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Şimdi yalan söylemek günah olmaktan çıktı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Patates (2 ay önce)
    bir kesim size inanmıyor. Milletin Umutlarını bitirdiniz. Allah’a havale ediyorum sizi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Allah’a havale ediyorsunuz öyle mi? Kafatasımızın içinde ki beyni kim verdi? Her şeyi Allah’a havale etmeye devam edin. Bu seçimlerde iradenizi kullanın ve sizi bu cendereye sokan siyasilerden kurtulmayı denemeyi düşünün birazda. Allah bize akıl vermiş kullanalım diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmetr (2 ay önce)
    Göz göre göre insanları aptal yerine koyarak yapılan bu rantcılık oyunlarını görmeyene yazıklar olsun. Kanunsuzluk tam gaz devam ediyor; buna dur diyecek kim var ki?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taner (2 ay önce)
    Dokunulmazlığı kaldırılıp kim suçluysa cezasını çekmeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bostanbasiyi yerinde dönüşüm TOKİ yapsın (2 ay önce)
    Bostanbasiyi yerinde dönüşüm TOKİ yapsın. Millet yerinde yapamıyor
    %38
    %62
    Yanıtla
  • O Bostan başında oturanlar zengin değiller miydi öyle boş beleş konuşuyorsunuz, yerinde dönüşüm yer fazlası olduğu için müteahhiti kurtarıyor neyin davasındasınız, illa beleşe olsun cebimizde akrep var elimiz cebimize gitmez diyorsunuz yani.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Bostanbaşında oturanların zengin olduğunu senden duyuyorum.Oturanların çoğu ya emekli yada memur.O bahsettiğn zenginler Fahri kayahanda oturuyor orada oturanların %99.9 u hali vakti iyi olanlar.Sorup öğrenebilirsin meczup.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Yıllardır seçimlerde oy verdik akillanmadik işte şimdi elimizde bir fırsat var gelin değerlendirelim patron biz olalım haydi malatyam sana yanlis yapanlara iyi bir ders verelim
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mlx (2 ay önce)
    Hele durun şu seçim bitsin siz o zaman imar planını görün.kimlere torpil geçilmiş,kimin malı heder edilmiş göreceksiniz. Şimdi ses çıkarmıyorlar,ağam paşam diyorlar kazansınlar 5 yıl ağa da onlar olacak paşa da....
    %97
    %3
    Yanıtla
  • M.. (2 ay önce)
    Abi bu kuyumcular çarşısıyla alakalı mevzu nedir anlamadık? Öznur Çalık ve Murat Gümüş istedi diye bakanlık yer mi değiştirir rezerv alanları kanunla belirlenen yerler, tarihi yapılar farklı durumda oluyor. Çarşı komple yıkılsın yeniden yapılsın diyen zaten Öznur Çalık bence biraz vicdanlı haber yapalım. Malatyamız için en çok çalışan vekillerin başında gelen Öznur hanıma haksızlık etmeyelim. Projenin tamamına bakınca yeşil sinema caddesi komple dahil edilmiş zaten, valiliğin paylaştığında
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Haci (2 ay önce)
    Ayakta kalan evlerimiz ağır hasar aldı.Ağır hasarlı evlerimizi soydular şu sayacına kadar,pencere kapılara kadar çalındı.Bu haberle hepsini unuttuk!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M.B (2 ay önce)
    Öznur Çalık’ın böyle bir işe tevessül edeceğini sanmıyor kadın istese heryerden kendine alan alır, murat gümüş’ün yeri de vakıflar tarafından tarihi yapı olduğu için dışarı çıkarılmış olabilir. Zaten bu çarşı bu çalışmayla bitmez kimse beklediğini alamaz
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Cafer (2 ay önce)
    Editor bu kuyumcular carsisiyla ne alip veremedigin var yeni caminin önü meydandida noldu nerde hapci nerde ne oldugu belli olmayan insanlarla doluydu bayanlar gecmiyordu bile cok iyi oldu tekrar yapmalari sizin gibi dusunenlere iyi oldu
    %11
    %89
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (2 ay önce)Cafer isimli kullanıcı yorumuna
    Cafer orası geçici ruhsatlı! Tapuları var ama geçici ruhsatlı.. ordakilerin mağdur edilmesi kimseyi mutlu etmez! Fakat orası ilk kuruldugundan beri meydan görünüyor şehir planında (1900lu yıllardan itibaren). Ziraat Bankası ve Sağlık il müdürlüğü yeri devlete ait.. oraya tasisinlar.. yine merkez yine aynı kiymette.. hem yol rahatlar hemde adamlar kalıcı ruhsatlı tapularını alsın.. Editör birilerinin kayrilmasindan bahsediyor! Hapci olayına gelince meydan ne kadar genişlerse onlar o kadar çıkmaz! Çünkü hapci otçu ara sokak sever!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Battalgazi (2 ay önce)
    Sayın Vali çok iyi niyetli çalışkan ve dürüst bir insan hakka hukuka uygun hareket ediyor...İnşallah yanlış yönlendirmezler...
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 ay önce)
    Vali yi tanımam etmem ancak o müsiad cılarla çıkan fotoğraflar dan sonra zerre güvenim kalmadı deprem de yaptığı binalar ağır hasar alan ceza evinde yatan secimden sonra hemen çıkarılan adam bile o görüntü deydi siz düşünün Malatya nin halini şelalecilerin rant kapısı Malatya
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet Turan (2 ay önce)
    bunlar provakatif ve manipülatif haberler, itibar etmeyelim. malımıza çökecekler deniliyor, burası dağ başımı nasıl çökülüyormuş. olan şu yepyeni, pırıl pırıl bir çarşı yapılıyor bu nedenle sağlam çürük demeden her taraf yıkılacak. mal sahiplerine ya al ya ver diye teklif getirilecek. alacak olana 10 sene vadeli satılacak almayana arsa payı karşılığında toki konutlarından beleş ev verilecek. muhalefet istismar edip, yaygara yapıp vatandaşın kafasını bulandırmasın diye seçim sonrası açıklanacak projeler. herkes müsterih olsun, kimsenin malına falan çökülmüyor. makul bir ücret karşılığı dükkanınız iş yeriniz yenileniyor. olay bundan ibaret sadece.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (2 ay önce)Ahmet Turan isimli kullanıcı yorumuna
    Hadi ordan! Milletin malına çöküyorlar bal gibi! Madem çökmüyorlar proje nerde? Bu firmalar neye göre ihaleye girdi! Proje nerde? İnsanlar kendi iş yerleri ile ilgili konumu ve metrekaresi ile ilgili bilgi neden alamıyor? Hii yapılanlara gelince; onların da %30una el koyuyor kafadan! Geriye kalan yaptığı yapıda sana teslim şartı: şerefiye üzerinden ödeyeceksiniz! Bir örnekle açıklayayım güzel kardeşim: diyelim ki 20 metrekare bir işyeri olsun. İnşaat Maliyeti de 400 bin TL olsun. Bu dükkan ana caddede ise 2 milyon TL.. bir arkası 1,8 milyon TL.. böyle fiyatlıyorlar! Hibede 1 verip 5 katı maliyet çıkartıyorlar. Adam kendisi yaptırmayı bilmiyor mu? Hii param yok yapma dedin, o zaman direkt tüm malının basta %30u gitmişti geri kalanin da yarısına çöküyorlar. Mesela dükkanın başta 100 metrekare iken kala kala sana 35 metrekare kalıyor! Bu mala çökmektir! Ve sen o çökenlerdensin! Ak troll..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bu haberde bile valiye yanlıs bilgi verildiğı ısbat edilmiş,sen kalkmış belgesiz bilgisiz bunun olmuyacağını.savunuyorsun.Ya çok safsın yada safa yatıyorsun.Sizleri gayet iyi biliyoruz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Bu Ahmet Turan adıyla yalakalık yapan şahıs, ortaya çıkan planlara göre açık olan haksızlıklara, mal mülk sahiplerinin bile orada kendilerine ne düşeceğine, yapılacaklardan hiç bilgilerinin olmadığı feryatlarına rağmen üstteki yorumu yazmış. Bu kesmemiş, densizlikte edepsizlikte sınır tanımadığı bir başka maili bu haberin yerine yanlışlıkla cezaevinden çıktıktan sonra kaybolan şahsın haberinin altına göndermiş. Merak edenin cezaevinden çıkıp kaybolan haberinin altında görebileceği o iğrenc yorumuna şu cevabı verdim. Buradaki okuyanların bilgisine: "Ahmet Turan denen yalaka hızını alamamış kendini din iman müfettişi yapmış. Ama yanlış habere bu yalakalık, densizlik, edepsizlik dolu yorumu yazmış. Bu hangi habere yorum yapmıştır diye baktım, şu torpilli çarşı imarı haberine yazmış diye gördüm. Çünkü oradaki haberlere yapılan ve belgelerle ortaya konulan yanlış işleri savunan ukalaca yazdığı bir mesajı var. Kesin bu cezaevindeki kayıp haberine gönderdiği camide yoklama alacağı dangalaklığını orayada yazacaktır. Yalakalık böyle birşey. Vermişler buna bir vazife.Bu şahıs kuyumculara camiyi, meydanı değiştiren, şehrin yeniden düzgün bir şekilde imarının yapılmasına engel olan kıyaktan faydalanan biri galiba."
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Cami giriş kapıları kuzeye bakar. O yalamaya söyleyin açıp kitap okusun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • troll hesap ilabilir misin. hani su maasl la tutulmus kisilerin kullandigi onlarca uyduruk profilden biri
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Şimdi bizim işyeri söğütlü cami yanında mecidiye handa bız torpillimiyiz degilmiyiz takip edemiyorum durum nedir tam olarak inşallah hakkımız yenmez kimseninde hakkı bize geçmez dünya fani ölüm ani.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (2 ay önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Gardaş anlamanın yolu çok basit: senin Mecidiye Han'daki iş yerin geçici ruhsatlı değil (söğütlü camii önündeki adadaki tüm mulkiyetler geçici ruhsatlı)! Yerin hak yer ama sen şu an Çevre ve Şehircilik, Valilik, Belediye ve Emlak Konut'ta dahil hangi kuruma gidersen git yerinle ilgili bilgi vermiyorlar! Çünkü senin malına çöküyorlar! Öndeki kuyumcular adasına dokunmadan herkese yerini veriyorlar ama iş dükkanın oraya gelince çöküyorlar! Zaten çökmemiş olsalar projede yerini, metrekareni ogrenebilirdin! Biraz mantıklı olalım: Bu şirketler projeyi görmeden neye göre ihaleye teklif verip aldılar? İlla ki bir proje var ve senin malına çöküyorlar şu sıralar!
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Bayım (2 ay önce)
    Demek ki bazıları depremden hala ders çıkartmamış kendi ceplerini hala düşünüyorlar. Yiyin efendiler, yiyin; bu han-ı iştiha sizin; Doyunca, tıksırınca, patlayıncaya kadar yiyin!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Projeler Şimdi Açıklanmaz, Çünkü; (2 ay önce)
    31 Mart'ta yasa yasa pasa pasa hey hey diyen Malatyalı 1 Nisan günü şaka gibi açıklanan krokilere göre malına çöken siyasi ve zenginleri duyunca " Elim kirilaydi da vermiyeydim" derken iş işten geçmiş, zenginler zenginliklerine, garibanlar ise iyice fakirlestiginjn farkına varacak. Cenabı Hak kitabı Kur'an-ı Kerim de siz hiç akletmezmisiniz der. Sayın hemserilerim siz hiç akillanmiyacakmisiniz. Ya Allah'ım akıl vermiş fikir.vermisken gozunuzdeki at gözlüklerini çıkarın ve az düşünün. Alllahim kimseye zulmetmez. Nasıl yonetilmek istenirse öylelerini verir. Belediye başkanı seçildi diyelim. Bu projeler değişmeyecegine göre yeni gelen belediye başkanı ne yapabilir!!!!! Sayın valim gücün yetmiyorsa ya emekli ol ya da istifa et!!!!!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Sayın valim yapamiyorsan bırak, yapan gelsin. Sen bizim hakkımızı savunmazsan zengin adam benim hakkımı savunurmu. Asgari ücretle çalışan ve zenginlere hizmet ediyorum zaten. Anladinmi vali beg
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (2 ay önce)
    Hepimizin mallarına çöküyorlar! Bu firmalar neye göre ihaleye girdi? Proje olmadan hayrına para ile devlet iş yapmaz! Bir proje var ve ihalesi yapılmış! Proje nerde? Proje nerde? Milletin malına çöktükleri için projeyi halka açıklamıyorlar! Editör bu işin üzerine bir zahmet gidiniz! Görünen öyle ki tarafsız olarak yayın yapan yerel basında sadece siz kaldınız! Biz sesimizi duyuramiyoruz! Tek kale siz kaldınız!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kemal (2 ay önce)
    Bir insan neden Fuzuli Caddesini kapatıp meydan yapar ki? Aklı başında bir plan yapılmalı, Fuzuli Caddesi genişletilip çift şerit yapılmalı ve çevreyoluna bağlanmalıdır.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Haci (2 ay önce)
    Devletin valisine bile yalan söyleniyorsa,vatandaş ne yapacak?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Aç gözlüler hala fırsatı kaçırmıyor. Halk maddi ve manevi zarar görmüş, tükenmiş, ancak bazıları çıkar peşinde koşuyor. Bu etik haberiniz için sizi kutluyorum.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Battal (2 ay önce)
    Ah Malatya Vah Malatya...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Valiyi harciyacaklar. Siyasilerin hükmettiği bu devlette iş yapan, çalışan değil !! Emri yerine getireni başa getirirler. Vali belki temiz çalışkan ama harciyacaklar gibi geliyor bana
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Burak (2 ay önce)
    Kuyumcular adasının kütle ve ada olarak yerinde kalması yapılacak bütün yeni plan ve çalışmaları anlamsız kılacaktır. Bu ada şehrin yeni imajına negatif bir görüntü ve ferahlamasını engelleyecektir. Bu karara imza atanlar yarınlara dair büyük bir vebal bırakacaktır. Yeniden yapılaşmayı Malatyalılar lehine kullanmayıp birilerinin rantına katkı sunmak olarak planlayanlar, sessiz kalanlar on yıllar boyu kınanacaktır. Yeni yapılacak düzenlemeler hiç kimsenin tesir ve siyasi gücünün gölgesinde değil,geleceğe bırakacağımız bir şehir mirası olarak bütün Malatyalıların ortak arzusu ile sekillenmelidir. Mücelli girişi ve caddesi bu halinden daha geniş bir caddeye dönüşmelidir. Yeni adaylar bu plana imza atmayı düşünüyor ise adaylıktan çekilmelidir. İnşaat ve mimarlar odası, sivil inisiyatifler sessiz kalmamalıdır.Söz konusu olan Malatya'nın geleceğidir. Birkaç kişi veya siyasinin değil!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • kadir44 (2 ay önce)
    Malatya'nın geleceğini kendi maddi çıkarları uğruna bozan kuyumcularSanki Malatya ekonomisini onlar mı ayakta tutuyor. Kuyumcuya verilen önem neden KAYSIcılara verilmedi. Malatya altını ile mi tanınıyor... En hızlı bir şekilde önce kuyumculara yer yapıldı. Bence kuyumcular çarşısı geriye atılmalı ve caminin önü açılmalıdır... Beyler; Malatya'nın geleceğini planlayın, kuyumcuların değil.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Başka bi arzunuz? Hiç boşuna debelenmeyin herkese kendi yerinde yer verilecek. O kadar!! Bi Antep ,Adana,Maral gibi olamadınız 20 senede. Malatya kayısısı yerlerde sürünüyor.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • baba (2 ay önce)
    söğütlü camii zaten çarşı içerisinde bulunan bir camiydi. aynı tarzda çarşı dükkanlarının üzerine konumlandırılmıştır muhtemelen. bu kadar dillendirmeye gerek olmadığını düşünüyorum.
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Cahil (2 ay önce)
    Sizin kişisel hırsınız, doymayan mideniz, doymayan kişisel çıkarınız, torpiliniz, hak yemeniz, yanlışınız batsın. Malatya'dan elinizi çekin artık. Yönetici kişisel çıkarlarından kurtulup toplum için çalışan ve çıkar gözeten kimsedir. İşin ehli ifadesi buna karşılıktır. Dünyanın hiç bir yeri sizden çektiği kadar çekmedi Malatya'mız. Yeter Reis bunların yaptıkları yanlışların farkına varın artık. Bu ildeki ekiplerinizi değiştirin lütfen. Belli ki size eksik bilgi veya yanlış bilgi veriyorlar. Malatya çok şey kaybediyor. Yazıkkk
    %95
    %5
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    Fakiri hakir görüp, zenginlere göre şehir planı yapan ve bu planlara göz yuman Malatya düşmanları. Dünya ve ahirette yatacak yeriniz yok sizin.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Alp (2 ay önce)
    Vali bey gücün yetmiyorsa istifa et.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Suat (2 ay önce)
    Bunu yapanları biliyorsanız ve bunu yapanları İFŞA etmiyorsanız sizde bu işin ortağı olursunuz demektir. Hak yiyenin ALLAH belasını versin.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Yusuf 44 (2 ay önce)
    Onun dükkanı onun iş yeri diye şehri rantcilarin yüzünden yüz yılina hançer vurularak kuruluyor şehrin geleceğini rantcilar hançer vuruyor şehri köy şeklinde kuruyorlar yine şehirde dürüst proje sahibi vizyon sahibi siyasetçi bürokratlar yok şehir rantcilara kurban oldu halbuki yazık günah bunun hesabını kimseye veremezler Şehri geniş yolları geniş meydanları ve yeşil ağırlıklı cazibe ve yüzyıla hitap edecek şekilde kurmak lazımdı ama birilerinin dükkanı şehrin geleceğinden değerli
    %89
    %11
    Yanıtla