SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali de İsyan Etti.. "Bunu Söylemezsem Çatlarım!"

Vali de İsyan Etti..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Melita’dan Malatya’ya Arslantepe Buluşması’ programında Vali Hulusi Şahin Nemrut Dağı turizmi  ve Yeni Cami’de (Teze Cami- Hacı Yusuf Taş Camisi)  yürütülen çalışmalar konusunda ezberleri bozan açıklamalarda bulanarak, bazı hususlarda da tepkisini dile getirdi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, Yeni Camii’deki çalışmalara müdahale etmek durumunda kaldıklarını söyledi.

“Bunu söylemezsem çatlarım”

Toplantıda Vali Hulusi Şahin’e bir gazeteci tarafından  ‘Yeni Cami’de bir restorasyon yapıldı ancak yap boza döndü. Avluya konulan beton bloklar ve şemsiyeler dikkatinizi çekti mi?” sorusu yöneltildi.  

Vali Hulusi Şahin, “Keyfiyet, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne iletildi. Bu konu taşındı. Onunla ilgili bir çalışma yapıyorlar. Bunu söylemezsem çatlarım; bu vakıfların parasıdır. Vakıf parasıyla onu yap, bunu yap, onu kır, bunu yık, vakıf parasıdır, bunun bedeli, vicdani sorumluluğu ağırdır. Onun için ne yapılacaksa yapılmalı ama vakıf parasına da titiz davranılmalıdır. Cuma Namazlarını genelde Yeni Cami’de kılıyorum, caminin içi çok güzel olmuş, yapılan emeği de burada hor görmeyelim. Caminin içi çok güzel olmuş, bahçesiyle ilgili tartışmalar olabilir, fikirler olabilir.  Ben olsaydım hiç ihata duvarı yaptırtmazdım. Tamamen meydanın içerisinde olsun, dış ihata olmasın ve orası dümdüz olsun. Ben öyle düşünürdüm ama böyle değerlendirilmiş. Bir proje var, öyle değerlendirilmiş, kuruldan öyle onay çıkmış dolayısıyla bunlar tartışılabilir. Tekraren söylüyorum; harcanan paranın vakıf parası olduğunu lütfen unutmayalım. ‘Yıkalım yeniden yapalım.’ Yıkmak bir maliyet, yapmak bir maliyet, vakıf parasını unutmayalım. Şemsiyeler konusunda benimde hiç içime sinmedi. Onu da söylemek lazım, hiç kullanılmasa daha iyiydi. Yapılan şeyi yıkma konusunda vicdani sorumluluğumuzu lütfen unutmayalım” şeklinde konuştu.  

Nemrut Dağı ile ilgili turizm çalışmaları konusunda ise Vali  Hulusi Şahin şu  şekilde konuştu:

“Asfaltı düzeltirsek biz Nemrut’tan da çok istifade edebiliriz. Yani, orası Ermenistan hududu değil, Türkiye’nin bir parçası. Turistimiz orayı da ziyaret eder döner. Turizm böyle gider, mülki sınırlarla çizemezsiniz. Turizmde bir destinasyon kültürü var, bir yere geldiği zaman 4-5 yeri görmek ister. Bunu Malatya merkezli yaparsanız, çok daha kıymetli olur. Bu destinasyon işi, sadece bir yer için gelmiyorlar. Mutlaka geldikleri zaman birkaç yeri ziyaret etmek istiyorlar. Dolayısıyla ben Nemrut’unda bu çalışmaların içerisine monte edilmesi gerektiğini düşünüyorum.  Bunun için yol izlememiz lazım. Adıyaman’a engel olmak değil, tam tersine Adıyaman ile beraber çalışmak. Malatya merkezde bizim yeteri kadar yatak kapasitemiz var. Havaalanı itibariyle Malatya çok daha avantajlı, daha merkezi. Malatya merkezli turlar, kısa olanın da içinde Nemrut, Malatya, Elazığ. Uzun olanında Diyarbakır’da, Şanlıurfa’da, Sivas’ta olabilir. Sadece arkeolojik bakmayın, çünkü kültür turları da parça parça.”

“İlgili firmayı çağırdım ve “Bir an önce buna çare bulun” dedim” 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Yeni Camii’de yürütülen restorasyon çalışmaları ile ilgili kamuoyuna yansıyan rahatsızlıkları yüklenici firmayla görüştüklerini belirterek, Vakıfların kendi mecrası içerisinde çalışmayı yürüttüğü için işe karışmadığını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, “Battalgazi’deki eserlerde bizzat başında durarak, neyin ne şekilde yapılacağı noktasında Kurulma Kurulu toplantılara da bizzat katılarak, işlerin nasıl olması gerektiğini ifade ettik. Bizim 1,5 yılda yaptığımız Ulu Cami ve Kervansaray varken, Teze Cami ki onların dörtte biridir, 4 yıla yakın bir süredir yapılamadı. İlgili firmayı çağırdım ve “Bir an önce buna çare bulun” dedim. Bunlar basının önünde reklam yapılarak olacak işler değil. Niyetiniz hasıl olacak. Algılarla değil olgularla hareket edeceğiz. Bu tür şeylerin sonucu çıkmaz. Bazı şeyleri doğru yapmamız lazım. Bunu hepimizin takip etmesi gerekiyor ve sonuç odaklı çalışacak. Koruma Kurulunda Diyanet ve Müftülük takip ediyor, depremde zarar görmenin tamirat, tadilat işi, normalde yapılırdı, bizim yakinen takip etmememizin sebebi de odur ama keşke de takip etseydik, bu sonuçlar çıkmazdı. Biz takip etseydik o sularda yerinde akardı. Aldatma cihetiyle ‘Efendim su’ diyorlar, Yeni Cami’nin altı zaten sudur. 1,5 metre aşağıya inseniz su var. Bu tür gereksiz mazeretlerle mevcudu dağıtmamız doğru olmamıştır. İnşallah en kısa sürede toplanacak” ifadelerini kaydetti.

Yeni Cami'deki restorasyon- onarım çalışmalarında, proje tadilatları yapılarak caminin görünümünü ve çevre düzenlemesini bozan ve pahalı imalatlar yapıldığı, bunun da müteahhit firmaya para kazandırmaya yönelik olduğu iddiaları sık sık dile getiriliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Garip (1 yıl önce)
    Türkiyede bı tek cami bizde var. Onun için ne yapacağımızı nasıl yapacağımızı bilememisiz. Mimarımız yok, mühendisimiz, sanat tarihçimiz, istişare yok. YAPBOZ bu devrin MODAsı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)
    Vali bey valizlerin hepsini açma bence bu memlekette doğruları söyleyeni gönderirler sorunlu bir yerdir..! Vakıfta bir çıkarları yoksa uğraşmazlar bile o derece yani..! Adamlar (çin) 10 küsür günde 50 küsür katlı hastane yaptılar kısmı tahribatlı yeri her gün 10 cm ilerlese 3 yılda biter di be.. Yer utandı gök utandı toprak utandı insan utannadı
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bir şehrin yerlisi kalmazsa sahipsiz olursa olacağı bu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    Sayın Valim, Allah rızası için Yeni Cami meydanı yani eski Soykan Parkı ve Eski Belediye Binası yani Emekliler Parkı meydanını panayır görünümünden kurtarın, oradaki gereksiz kulübe ve gecekonduları kaldırın.(Malatyaspor store gibi) Yeni Cami'deki şemsiye ve gereksiz çeşmeleri de kaldırın lütfen.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Ahirette var
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Adıyamanlilar da ne Malatya düşmanlıği var anlamak mümkün değil neredeyse çoğu Malatya da ekmek yer ama.malatyaya Nemruttn insn gitmemesi için ne mücadele verirler bu ne hasutluk hangi şehirde var bu açaba yaa çoğunuz Malatya da yaşıyorsnz birde ekmeğine saygınız olsun
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 yıl önce)
    Ucubelik ile dolu çalışmaları eleştirirken beynamazlar diye küstahça eleştirenler ,hadi buyrun...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Sakine (1 yıl önce)
    Sayın valim bizler Kültür merkezi kğtüphanesşnde kpss kurslarına çalışan öğrenciler olarak öğle paydosunda zaman zaman kültür merjezi bahcesşndeki ağaçların altında oturuyoruz gölge diye ama kültür müdürü bir müdüre yakışmayacak hitapla hakarete varan üslupla bağırıp çağırıyor bunu defalarca yapıyor lütfen sayın valim sizden ve kültür bakanlığından bu kişiyi uyarılmasını talep ediyoruz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Orası kimsenin babasının malı değil oturacaksınız kardeşim ora halkın..! Gerekirse ararım yarın o ağaçları derim Allahtan başka kimseden korkumuz yok..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Valimiz cok guzel konusmus. Ozellikle nemrut dagi turizminden malatya cok faydalanamiyor, cok yakin olmasina karsin. Yollar duzeltilir gerekli planlamalar yapilirsa cok guzel olur
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatya Basimin Taci (1 yıl önce)
    Sayin Valim anlasilan yapilanlardan sizde memnun degilsiniz,Halkda memnun degil kim memnun peki bunu bilen yok kanalboyunu yenilediler kimse begenmedi kernek meydanini yenilediler berbat benim fikrimde o yönde eskisi daha güzeld,i Malatya nin eksigi isin ehlinin ustasinin olmayisi bilirkisi plan proje adami yok koca Malatya da yazik...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Selahattin Gürkan 1.5 yılda ulu cami ile kervansarayı yaptim demiş. Malatya haber sorsun bu restorasyonlari kim yapmış. Başkan artık vazgeç. Eğer senin bu restorasyonlarda tek 1 liran veya emeği varsa elimi keserim. Ulu camide kervansarayida Vakıflar Genel müdürlüğü yaptı sen işin neresindesin. Bunları birileri artık yüzüne çarpması lazım. Yeni cami restorasyonu ise herkes burnunu soktu, Ankara ayri baş, Malatya ayrı baş, dönen onca dedikodu sonuç bu
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)
    Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüz Malatyamıza son yıllarda atanmış en ehliyetli ve liyakatlı bürokratlardır. Bu Malatyamız için büyük bir şanstır. Şimdilerde artık Malatya'da nesli tükenmiş Malatya'nın bir yerlisi olarak kendilerine başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • HAKAN (1 yıl önce)
    Sayın valim ve BB bakanım, dünyanın hiçbir yerinde ibadet hanın duvarının dibinde yerleşik veya sabit satıcı, dükkan görmezsiniz. Yeni caminin bahçe duvarlarının dibindeki bu duruma da bir el atsanız. Belediyenin bir çok yeri var (örneğin caminin karşısındaki belediye işhanı'nda) bu insanlara bir yer gösterir. Bu görüntü kirliği ve orta asya görüntüsü Malatya'ya hiç yakışmıyor..
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Uzman44 (1 yıl önce)
    Vali Bey'in Teze Camii ile ilgili eleştirilerine Başkan Gürkan'dan müdahale gecikmedi. ''Basının Önünde Reklam yapılacak işler değil'' sözü Vali Bey'i biraz üzdü sanki.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • soner (1 yıl önce)
    sayın valim bu şehir öyle kötü yönetiliyorki pasajlarda külübeler yetmezmiş gibi birde lokanta gibi kulllanıyorlar yeni cami önünde 3 tane kaldıramıyorlar kolluk kuvvetleri
    %100
    %0
    Yanıtla