SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali 'Sizlerle Birlikte Şehri Ayağa Kaldıracağım' Demiş de, Bunlarla mı?!

Vali 'Sizlerle Birlikte Şehri Ayağa Kaldıracağım' Demiş de, Bunlarla mı?!
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından düzenlenen 'Dost Meclisi' toplantısına başkanlık eden Malatya Valisi Ersin Yazıcı, bu toplantıda "Sizlerle birlikte şehri ayağa kaldırmaya gayret edeceğim" derken, toplantıyla ilgili basına servis edilen fotoğraflarda, 6 Şubat depremleri sırasında müteahhitliğini yaptığı bina yıkıldığı için yakalanarak tutuklanan ve bir süre tutuklu kalan MÜSİAD eski şube başkanı Muharrem Boyraz ile yine depremi Büyükşehir Belediyesi'nin Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki Ermeni Kilisesi'ni restore etmesine bağlayan bir diğer eski şube başkanı Hüseyin Kalan'la yan yana görülmesi, çeşitli yorumlara neden oldu. Malatya'ya depremden sonra atanan, kendisinden önce bu kentte neler yaşandığını, kimlerin hangi konumda olduklarını önemsemediği için verilen fotoğraflarla, Malatya kamuoyuna yanlış mesajlar veren kendisinden önceki birçok bürokratın durumuna düşen Vali Yazıcı'nın, bundan sonra benzer etkinliklerde ve birlikte fotoğraf verdiği kişilerle ilgili daha özenli davranması gerektiği ifade ediliyor.

"SİZLERLE BİRLİKTE ŞEHRİ AYAĞA KALDIRMAYA GAYRET EDECEĞİM"!..
Depremden sonra Antalya'ya atanan Vali Hulusi Şahin'in yerine Antalya'dan Malatya'ya atanan Vali Ersin Yazıcı'nın katldığı, MÜSİAD Şubesi'nin geleneksel dost meclisi toplantısındaki 'yönetim' masasında, MÜSİAD'ın deprem sürecinde çok ciddi şekilde tartışılan eski başkanları Muharrem Boyraz ile Hüseyin Kalan da yer aldı.

Vali Yazıcı'nın, depremde büyük can kaybı ve yıkıma uğrayan Malatya ile ilgili iddialı sözler söylediği belirtilen toplantıyla ilgili olarak, Valilik tarafından basına eleştiri konusu olan fotoğraflarla birlikte servis edilen basın bülteni şöyle:

"Vali Ersin Yazıcı’nın başkanlığında düzenlenen Dost Meclisi toplantısına; MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, Genç Müsiad Malatya Şube Başkanı Yusuf Erdemir, yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.

Dost meclisinde yer almaktan memnuniyetini ve mutluluğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, “Öncelikli olarak Musiad başkanı ve ekibine, meclise davet etmelerinden ötürü teşekkür ediyorum. 11 ilin aynı anda yaşadığı depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’ya, zorlu bir döneminde göreve geldim. Malatya ilimiz dahil olmak üzere diğer on ilimiz 6 Şubattan bu zamana birçok güçlüğü içinde barındıran meşakkatli bir süreç içerisinde yaşamlarını sürdürmeye devam etmektedir. Büyük felaketin ardından depremin insanlar üzerinde yarattığı travmalardan ötürü yaşanan psikolojik, sosyolojik ve fiziki sorunlara çözüm olabilmek adına bu ilde bulunmaktan ve görev yapmaktan dolayı mutluyum. Bu anlamda görevlendirme hususunda başta Cumhurbaşkanımıza sonrasında ise İçişleri Bakanımıza bu konuda müteşekkirim. Çünkü depremi yaşamış biri olarak onlara fayda sağlayacak şekilde görevi icra etmeye çalışıyorum. Gerçekleşen yıkımlarla beraber insanlar hem evlerini hem mallarını hem de canlarını kaybettiler. Yaşanan kayıpların ardından zor ve müşkil duruma düşen insanlara yaşamlarını kolaylaştıracak ve iyileştirecek koşullar ve imkanlar sunarak onların duasını almaya talibim. Malatya ilinde görev sürem bittiğinde arkasında iyi şeyler söylenen bir insan olmayı ümit ediyorum. Bu durumun benim elimde olduğunun farkındayım. Bu şehire güzel bir şekilde hizmet ettiğim süre zarfında bu şehrin insanları mutlaka hayırla beni yad edeceklerdir. Çünkü şunu biliyoruz ki Malatyalı hemşehrilerimiz kadirşinas insanlardır. Zor ve güç dönemde yapılan iyilikleri, gayretleri, Malatyalı vatandaşlarımızın karşılıksız bırakmayacaklarını çok iyi biliyorum. Sizlerle birlikte bu görevi yapmaya ve şehri ayağa kaldırmaya gayret edeceğim.  Malatya’mızı da bu düşünceler ve çalışmalar doğrultusunda eskisinden daha güzel hale getireceğiz.” dedi.

Toplantı bitiminin ardından Müsiad başkanı ve üyeleri ile birlikte Vali Ersin Yazıcı fotoğraf çekimini gerçekleştirerek programı sonlandırdı."

BİRİ YAPTIĞI SİTE ÇÖKTÜĞÜ İÇİN TUTUKLANDI, HALEN YARGILANIYOR..
Vali Yazıcı'nın konuk edildiği MÜSİAD toplantısında oturduğu masanın bir başında yer bulan, derneğin eski şube başkanlarından Muharrem Boyraz (üstteki fotoğrafta masanın sol başındaki) hakkında, müteahhidi olduğu sitenin 6 Şubat depremlerinde çökmesi üzerine gözaltı kararı verilmiş, Boyraz bir hafta sonra yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Muharrem Boyraz, avukatının yaptığı itiraz sonucu Mayıs ayında tahliye edilmişti. Yaptığı binanın çökmesi nedeniyle hakkında dava açılan Muharrem Boyraz, halen tutuksuz olarak yargılanmaya devam ediliyor.

DİĞERİ DEPREMİ KİLİSE ONARIMINA BAĞLAMIŞTI..
Bu arada, söz konusu fotoğrafta Vali ile birlikte yer alan diğer eski şube başkanı Hüseyin Kalan da (aşağıdaki fotoğrafta ayakta konuşan), 6 Şubat depremlerini, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki Ermeni Kilisesi'ni onarmasına bağlayarak, başka nedenlerle aralarında sorun bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a dini duyguları istismarla, "Malatyanın başına belediyenin kiliseyi onarmasından sonra gelen felaketlere bakın" paylaşımı yapıp tepki göstermişti.

Malatya Belediyesi'ne ait eski otogarın yerinin ortaklarından biri olan, Gürkan'ın başkanlığa getirilmesinden sonra bu alana getirilen imar sınırlaması nedeniyle husumet beslediği öne sürülen Hüseyin Kalan, ayrıca bir ara konteyner kurulan bu alana gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile SP Lideri Temel Karamollaoğlu'na yönelik tepkilerin yanı sıra CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız'a yönelik fiili saldırı nedeniyle de haberlere konu olmuştu.

VALİNİN YANINA KİMLER OTURTULMUŞ, AŞAĞIDAKİ HABERLERDE..
Malatya'ya gelen birçok üst düzey bürokratın, kentin kendilerinden önce bir yaşanmışlığı, bir geçmişi, bir hafızası olduğunu çok düşünmeden, görevleriyle ilgili süreyi, devletin hizmetinin devamlılığından öte kendileriyle birlikte başlatması, eski yaşanmışlıklar ve "sicil"leri önemsememeleri, sorunlu- sıkıntılı grup ve kişilerle adeta 'af' ilan etmişçesine yeniden devletin temsil ettikleri makamlarla buluşmalarına izin vermeleri alışkanlığı, kimlerle birlikte olacağına ilişkin konumunun hassasiyeti nedeniyle herhangi bir ön araştırma yapma gereği duymaması yüzünden  ortaya çıkan sorunlar, Malatya kamuoyunda bu yöneticilerle ilgili eleştirilere temel oluşturuyor.

Üst makamlarda görev alan yönetici konumundaki isimlerin, kentte birlikte görüntü verdiği kişilerle ilgili özensizlikleri yüzünden, geçmişte çeşitli sorun ve sıkıntılarla, kriminal olaylarıyla hatırlanan kişilerle birlikte gözüktükleri, sanki onlara güç ve destek verdikleri izlenimi yaratan toplantı ve fotoğraflar, kentte işlerin çok doğru ve düzgün yapılabileceğine ilişkin beklenti içerisinde olan kamuoyunda moral bozukluğuna yol açıyor.

Bu yöneticilerin, kamuoyuna aynı zamanda mesaj niteliğinde olan görüntüler konusunda daha hassas olmaları, birlikte gözüktükleri fotoğraf verdikleri şahıslarla ilgili bir ön araştırma yapmaları gerektiği, bunun bulundukları konum ve eldeki olanaklar nedeniyle pek de güç olmadığı ifade ediliyor.

Diğer yandan, Vali Yazıcı'nın son MÜSİAD toplantısında birlikte göründüğü MÜSİAD eski şube başkanlarıyla ilgili, malatyahaber.com'un arşivinde yer alan haberleri, aşağıdaki 'İLGİLİ HABERLER" bölümünden okuyabilirsiniz. 

malatyahaber.com

KAPAK FOTOĞRAFI: Vali Yazıcı (eli göğsünde olan), sol yanındaki Muharrem Boyraz, onun yanındaki Hüseyin Kalan..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

147 yorum yapılmış

  • Seyriistanbul (3 ay önce)
    Benim hakkım haram zıkkım adamın yaptığı bütün evler yıkıldı bu nasıl hala dılarda geziyo şaşırıyorum adam üzerimizden çocukları Dubai gidiyo bizde çadırlarda. Kalıyoruz adelet
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Turan oğlu (3 ay önce)
    Ben muharrem poyraz in yerinde olsam kendimi eve kitler dışarı çıkmam adamın yaptığı 5 yerden 4 ü yıkıldı neredeyse hala ortada geziyor hele şu mercan sırf boy gösterisi için Ak partide gelmiyorsa hakeza sağda ahmet herkes çıkarı için bir yerlerde kimsenin derdi memleketi falan değil.yani
    %77
    %23
    Yanıtla
  • oktay (3 ay önce)
    giden kurtuldu bu şehirden yiyen yiyene din tüccarı dolu bu şehir.sıra bende hayırlısı ile
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Kenan Baskil (3 ay önce)
    Bir adamı çalışmak için Doğu Almanya'dan Sibirya’ya göndermişler. Adam mektuplarının sansür görevlilerince okunacağını biliyormuş, bu yüzden daha gitmeden dostlarına, "Aramızda bir şifre belirleyelim. Mektubu mavi mürekkeple yazmışsam, söylediklerimi doğru diye anlayın. Fakat kırmızı mürekkeple yazmışsam da yalan olduğunu bilin" demiş. Bir ay sonra dostları ondan ilk mektubu almışlar. Mektup mavi kalemle yazılıymış ve mektupta şöyle deniyormuş: "Burada her şey harika. Mağazalar tıka basa gıda maddesiyle dolu. Sinemalarda güzel filmler var. Daireler geniş ve lüks. Bulamayacağınız tek şey kırmızı mürekkep." Malatya’da da her şey yolunda. Hiç bir eksik yok ve her şey deprem öncesinden çok daha güzel!! Valinin yanında ki adamlardan da çok razıyız. Allah onlardan razı olsun. Hatta dolar düştüğü gün kapalı çarşı da halay bile çekmiştik. Lakin tek eksiğimiz kırmızı mürekkep!!!
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Yorumcu (3 ay önce)
    Yorumlara bakıyorum herkes bişeyler yazmış çizmiş. Muharrem poyrazı bire bir tanırım. Malatyada en çok konut yapan müteahitlerden biri. Sordum 4800 bağımsız bölüm inşaa etmiş.186 bina yapmış ve 174 binası az hasarlı kimse bunu görmez. Adamın ağır hasarlı olan binalarının bostanbaşı ve karakavakta olduğu başka olmadığı ve bununda zemine bağlı olduğu aşikar ve belli. (Ki bilir kişi raporlarıda öyle diyor).Bu bölgelerin %70-80 ini ağır veya ortaya dönmüş binalar. Çarşı merkezde Malatyada aklınıza gelecek her bölgede adamın binaları hala ayakta sapasağlam.Adamın yıkılan binasında kendi ofisi var. Ama bizim insanımız sürü psikolojisi ile alırlar birini hedefe giderler üstüne. Hayır hasenat eden bir insan bu adam yakından bilen tanır 9 tane cami yaptırdığını bizzat kendim bilirim malatyada bütün kurumlara gençlere öğrencilere burs veren adam binanın demirinden betonundan kısacak biri değil. Dikkat edin öbür cihanda onun elleri sizin yakanızda olmasın.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Parayı bastıran mütahit beton tabutların hasarlarını ağırdan ortaya/hafife döndürdü. Ayrıca "sürü psikolojisi" tabiriniz, yarum yapanları hayvan sıfatına koymaktır ve sizler gibi çobanlar bu aşağılamayı yapmayı ancak kendi hayvanlarınıza reva görebilirsiniz ! Hayır hasanet sahibi 9 cami yapanların VERGİDEN DÜŞTÜĞÜ ni bilmeyen yok. Hadi sen hele bi ... git işine !
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ahmet bey ne kadar cahilsiniz ya okudum da neredeyse tüm yorumları sizin cahillik ilk sıralarda. Teşbihte hata olmaz önce bunu öğrenmeniz gerek. Vergiden düştüğü iftiranı kanıtla bakalım önüne gelen boş kanıtsız adama iftira atmaya çalışmış Boş boş konuşma. Şimdi de sen bi … git işine :)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Muharrem in sadığı... Sahibine sadakatini göster, sen benim yalan söylesiğimi ispatla ! T.C. Gelir idaresi Başkanlığının 62030549-125[10-2014/207]-235870 sayılı Ağustos 2017 tarihli genelgesini ve daha sonra bu kanunun kapsamının dahada genişlediğini bir araştırsaydın keşke ! Sana ve senin gibilere zerre acımıyorum, rezilsiniz... Hadi şimdi Muharrem amcanın şevkatli kollarına.... git!
    %46
    %54
    Yanıtla
  • İlk iftirayı atan sensin senin kanıtlaman lazım boşşşşş. … sallayıp gelip burada boş yapma isimle soyisimle kanıtla belgele. İftiracı
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Hasan, Amcanı bu dünyada serbest bıraktılar, merak etme obür dünyada zebaniler dirhem dirhem kovalayacaklar. E Senide yardım ve yataklık ettiğin için boşşş bırakmayacaklar. Bu arada amcanın uyku düzeni nasıl? Uyuyabiliyor mu?
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Ahmet komiksin valla ya hayırdır münker nekir mi oldun da insanların günahını sevabını bilip konuşuyorsun. Bu iftiralarından dolayı sen kovalanmada. Ahirette adamın ayağına kapanır affet diye yalvarırsın. Karşısına geçip iki kelam edemeyeceğin hebele hübele olacağın, dilinin tutulacağı elini öpmeye çalışacağın adamlar hakkında da burada fazla atıp tutma. Hadi şimdi naşşşş
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hasan bey, Ahmet kiramen katibin sanmış kendini herhalde. Çok var ortalıkta böyle konuşanlar ama söyledikleri yazdıkları hepsi gerçekliği olmayan şeyler. Allah bunun gibilerin şerrinden korusun
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 9 cami yaptırmış vay be, bir şey demeyeyim boş ver.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • zaten yazan da kendi...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Birisi (3 ay önce)
    Allah Muharremi bildiği gibi yapsın onun yüzünden evlerimiz gitti tek sebebi odur ve ona yanlışım yapanları onları şehrimizin hiç bir yerinde istemiyoruz oğulları bizim paralarımızla Dubai de fink atarken biz enkazın başında 31 yaşındaki genç komşumuzu bekledik haram olsun inş o paralar bogazımıza hastalık olarak kalır ve yalvara yalvara parada bogulursunuz birde dini kullanıyo adam yazık müsiat da yazık Allah hepiniz kahrı perişan etsin inş bedualarım sizinle
    %82
    %18
    Yanıtla
  • İyi yapmışlar daha çok gezsinler ohhhhh
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Bu kadar beddua edene verilecek en iyi cevap olmuş. Aklı olan bu şekilde yazmaz zaten, insanların gözlerine perde inmiş adeta gerçeği göremiyorlar ya da kabul edemiyorlar.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • İsmini soyismini açık açık yaz bakalım öyle arkadan sallamak ne kadar kolay değil mi ?
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Babuktulu (3 ay önce)
    Şehri Muharrem’le Hüseyin ayağa kaldıracaksa; havadan bombalayalım daha iyi:)))
    %86
    %14
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    bir önceki vali bundan daha iyi bir valiydi.genç dinamik bir bürokrat olarak hareket etti.deprem sonrası her hareketi doğru yaptı.bu vali sanki şov peşinde.cek-cak başka birşey yok.1 yıl olmuş ev alan yok malatya da.işyeri desen yine öyle.millet nazarında mimli insanlarla toplantı ve şov peşinde.belediyelerin imar inşaat ruhsatlarının verilmesine bir an önce toki konutlarının yapımına ,hak edişlerin belirlenmesine ,sivas yolunda yapılan sanayi sitesinin bitirilmesine baksın.kuzey çevre yolu bitmeyecek bir yol olduğu için ondan sorumlu değil.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • isimsiz (3 ay önce)
    Muharrem Poyrazın yaptığı seyri istanbul sitesinin yıkılan bloğunda oturuyordum. Bina 3.5 yıllıktı sadece. hiç bir akıl, hiç bir deprem bana yanlızca 3.5 yaşında olan bir binanın yıkılmasını izah edemez. Raporlar ne derse desin emeklerimizin enkazını gözlerimle gördüm. Betonu kum gibi ufalanıyordu. Donatılar okadar inceydiki inanamadım. 40 50 yaşında yıkılan 3-4 katlı binalarda daha fazla demir var. Donatıların bağlantıları adam akıllı yapılmamış. Etriye atılmamış desem yeridir. Okadar az. Bunlar benim yanlızca gözle müşahade ettiklerimdi. Ama doğru kendi yaptığı işe saygısı olmayan insan hayatına emeğine saygı duyar mı. Eğer bu yazıyı kendisi veya yakınlarından biri okursa bilsin ki muharren poyraz vicdanlarımızda birer katildir. Sadece komşumuzun değil geçmişimizin, anılarımızın ve hayatlarımızın katili olmuştur. Hesap günü geldiğinde ellerimiz ateş olup yakasına yapıştığında o da varsa hakkı bizde alsın !
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Malatya nın hepsi aynı Vali ne yapsın, bir garip millet, deprem olur en pahallı beton burada olur, herhangi bir ürün Elazığdakinin 3 katı olur, A 101 ve BIM olmasa makarna bulguru bile yerel esnaf 5 katına çıkarır, herșeyi bir dert müteahidi, esnafı, siyasetçisi... Yine az da olsa 3-5 aklı bașında adam kalmıș ki onların yüzü suyu hürmetine yașamaya çalıșıyoruz. Hala öğrenemediler kendilerine baki kalacak yerin 3 metrekarelik bir mezar yeri olacağını, hlç bir șeyden ders almadıkları gibi daha beter azıyorlar ne gotureceklerse, hırsızlıkla ticareti ayıramadı hala bazıları birbirinden. Bu gidiș hiç hayra alamet degil..Yazık bu memlekete...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • ali (3 ay önce)
    1 sene oldu arkadaş daha sürünemiyorsunuz bile 1 kişiyi bile ev sahibi edemediniz.Nasıl iştir bu 1 yıl olmasına 1 ay kaldı şurda.Saraylarda oturanlar bu halkı anlayamaz arkadaş
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Yakup (3 ay önce)
    Yahu bunlar kaldırsa kaldırsa ancak kendilerine ayağa kaldırırlar, kendi ceplerini dolduracak tipik hiçbir değeri olmayan siyaseti STK temsilciliğini zenginliğe giden bir yol olarak gören tipler hepsi, bizleri tekrar ayağa kaldırmayı boş versinlerde kendilerine mikrofon uzatıldığında iki lafı bir araya getirip düzgün konuşsunlar Malatya yı rezil etmesinler yeter, kurban olduğum Allah'ım gel bizi bunlardan kurtar, körler sağırlar birbirlerini ağırlar, şu resimdeki birkaç kişiyi tanıyorum bukalemun gibiler sağ gelse, sağcı olurlar sol gelse solcu olurlar İslamcı gelse İslamcı olurlar fetö'cü gelse fetö'cü olurlarki zaten olmuşluklarıda var zaten hala 1derece akrabalarından büyük fetöcü olanlar var, bunların kıblesi Yok yahu, Allah'ım ne olur şu kelimelerimi şu resimdekilerden birkaçı okusun be, haaaa evet bu millet bizim ne mal olduğumuzu biliyormuş yahu desin bana yeter
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Sami (3 ay önce)
    Şu resmi görüp te hayret etmemek mümkün değil. Yaptığı her bina depremde ağır hasar görmüş bir pehlivan, gurur abidesi gibi duruyor resimde. Japonya da yaptığı işte başarılı olamayan insanlar özürlerini ya intihar ederek ya da kayıpları karşılayarak sunar. Bizim pehlivanlarda bozuk ve hileli işlerinden dolayı öyle bir gururlanıyorlar ki hiç utanma ve sıkılma olmadan devletin ildeki en üst seviyede bulunan yöneticisiyle boy boy resimler çektiriyorlar. Hisseli Kumpanya da poz vermişler. Kardeşim zemin su sen yapmaya çalışıyorsun suyun üstüne yazımı yazacaksın, yaz gardaş yaz unutma yerin altıda var! En karlı ticaret dini satışlar çünkü dolandırılanlar öldükten sonra anlıyorlar. Malatya ilini analiz edelim o zaman ne olduğu ortaya çıkacak ve fazla lafa da gerek yok bence.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ali Yenilmez (3 ay önce)
    Malatya Valisi geldiğinden beri hem çok gayretli hem de iyi niyetli.Ne Müteahidim ne de İnşattçıyım.yaptığım araştırmaya göre özellikle 2010 yılından sonra ki inşaat yapım konusunda o kadar çok bilgi kirliliği var ki herkes deprem ve inşaat uzmanı olmuş.herkes araştırabilir.gerçekler şu şekildedir; Öncelikle bir yerin imara açılabilmesi için yerel Belediyelerin önerisiyle hazırlanan dosya Devletin kurumu olan Çevre Şehircilik Bakanlığına sunulur.Bakanlık oluruyla bu işler başlar.daha sonraları belediyedeki yetkili organlar(belediye meclisi,İmar komisyonu,yetkili encümenler....vs) yoğunluk, yükseklik,taban kullanım alanını belirler. ve bu şekilde bina yapılacak yerin imar durumu ortaya çıkar. Yapımı üstlenen firma yada kişiler de bu çerçeve içerisinde projeyi hazırlatırlar. Projeyi hazırlayan mühendis ve mimarlar çevre şehircilik bakanlığının koyduğu kriterler çerçevesinde bilgisayar programları ile bu işi yaparlar.daha sonra hazırlanan plan projeler belediyeye sunulur.belediye ruhsat birimi bu plan ve projeleri inceleyerek kanuna ve belediye kriterlerine uygun mu değil mi kontrol ederler.eğer uygun ise inşaat ruhsatı verilir.uygun değilse bu projelerin düzeltilmesini ister düzeltildikten sonra ruhsatı verilir. Daha sonraları da yapı denetim havuzundan gelen firmayla bu işler başlar. Her aşamasında yapı denetim firmaları kontrolleri yapar.(demir,beton,kalıp ...vs) Yapı denetim beton dökülmeden önce en az 2-3 mühendisler gelerek demir projesini kontrol eder.eğer projeye uygun ise beton dökümüne izin verir.ayrıca beton dökümü esnasında gerekli gördüğü beton araçların dan veya rastgele araçlardan numuneler alırlar ve bu numuneleri çevre şehirciliğin belirlediği lisanslı firmalara dayanıklılık testi yaptırılır.değerler uygun ise işe devam edilir.uygun değilse iş durdurulur.. İşleyiş bu şekilde devam eder ve her aşaması (kalıp,demir,duvar.....vs)yapı denetim tarafından kontrol edilir. Yani anlayacağınız bir inşaatın kargasını yapan firma yada kişi bunlardan kaçamaz. Ancak ince işlerde(pen, seramik,boya...vs) maliyeti düşürmek için uygun maliyeti seçebilir.ve her iş bittiğinde yapı denetim belediye ile tüm kontrolleri yaparak o binaya yapı kullanma izni verir. Hal böyle iken ; 1-Çevre Şehircilik 2-Belediye İmar komisyonu 3-Belediye Encümenleri 4-Yapı denetim 5-Lisanlı Beton Labaratuvarları Bu kurum ve kuruluşları da değerlendirmek eleştirmek gerekmez mi . Elbette işi yapan firma yada kişilerin de hatası vardır.bunu da ayrıca eleştirmek gereki
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mektupvar (3 ay önce)
    Bu nasıl bir tiyatrodur arkadaş.. İlk aylarda malatyamızı beraber ayağa kaldıracağız dedikleri Müttahitlerin stk sı vardı o topluluğun tümünde yıkılmış yada ağır hasarlı bir çok bina vardı, siyasi makamı anlarız devlet nasıl bunlarla aynı masaya oturuyor…. Deli sorular
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Muharrem hayır hasenet için 9 cami yapmııışşş.... O yüzdenmiiiişş... Allah affedeeer.... Valide o düşüncedeeee....
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mete (3 ay önce)
    BegenemEdinmi kofik admin
    %25
    %75
    Yanıtla
  • senin imla kurallarını severim senin gibi cahiller yüzünden bu haldeyiz.kadın boşuna demedi onun oyu ile benim oyum bir olurmu diye cahil bir toplum yetişti
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Reel (3 ay önce)
    Bu resimdekilerin çoğunu şahsen tanırım, bunların ayağa kaldiracagina şahsen ben ikna olmuş durumdayim!!!!
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Sen okeysen tamam. Herşey yolunda
    %88
    %12
    Yanıtla
  • İnşallah şaka yapıyorsundur
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Tak44 (3 ay önce)
    Valiye bak valiye. Bir tane müteahhite ceza verilmedi, bir tanesinden hesap sorulmadı üstüne bir de Toki ihalelerini verdiler bu müteahhitlere. Vali söylediğinde ciddi. Yapım ihaleleri Malatya’nın mimli müteahhitlerine veriliyor. Bıktım bu şehirden.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Cero (3 ay önce)
    Şu resmi görüp te hayret etmemek mümkün değil. Yaptığı her bina depremde ağır hasar görmüş bir pehlivan, gurur abidesi gibi duruyor resimde. Japonya da yaptığı işte başarılı olamayan insanlar özürlerini ya intihar ederek ya da kayıpları karşılayarak sunar. Bizim pehlivanlarda bozuk ve hileli işlerinden dolayı öyle bir gururlanıyorlar ki hiç utanma ve sıkılma olmadan devletin ildeki en üst seviyede bulunan yöneticisiyle boy boy resimler çektiriyorlar. Türkiye’nin yarısından daha az bir toprağa sahip olan ve 125,41 milyon insanın yaşadığı Japonya’da meydan gelen 7.6 şiddetindeki son depremlerde 84 kişi öldü ve 30 bina yıkıldı. Bizim 85 milyonluk ülkemizdeki depremlerde (eğer daha fazla değilse) 51000 kişi öldü ve 179,786 bin bina ağır hasar ve 40 228 bina orta hasar ve 431,421 bina az hasar aldı. Az biraz düşünme yeteneği olan kişi rakamları karşılaştırdığında Türkiye’deki bozukluğun ne kadar büyük bir ölçüde olduğu görülür. Yazıklar olsun bu ülkeye ki insan müsveddeleri yaptıkları kötü işlerle övünüyorlar ve hemen hemen hiçbir şekilde cezalandırılmıyorlar. Nasıl olsa ortada hesap sorabilecek bir sistem yok. Devlet desen nerde kurnaz fakat ahlak yoksunu iş bilmez, hilelerini kılıfına uydurabilen biri varsa hepsini büyük teşviklerle destekliyor. Ardından seçim yatırımı olarak bütün bozuk yapılar için imar affı çıkartıyor. Deveye sormuşlar neden boynun eğri diye o da nerem doğru ki demiş.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • murat (3 ay önce)
    Yazık Bu Memlekete Vayki Vay
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Şehri harap edenler şehri ayağa kaldıramaz vah Malatyam vah ne günlere kaldık.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatya2 (3 ay önce)
    Bunlar değil şehri tahtayı ayağa kaldıramaz yazık valide güvenimizi sarstı.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • hasan (3 ay önce)
    Tayyip Erdoğan eskiden bir şiir okurdu "biz kısık sesleriz" diye. eskiden Akp vatandaşın sesiydi. şimdi de yandaşların patronların zenginlerin sesi oldu. aklı başında doğru dürüst devlet düşmanlarıyla yan yana poz vermeyen bir alternatif çıkarsa Akp nin sonu olur
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Yaptığı evler yıkılan vatandaşa maddi manevi zarar veren sözde müteahhit de orada. Sözüm ona, oda Malatya'yı ayağa kaldıracakmış. Önce mahkemede haklan. Allahtan korkmaz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hakan (3 ay önce)
    Hiç birinde o özgüven yokkkkkk
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bilirkişi (3 ay önce)
    Vali herkesin valisi...adı geçen şahısların bir suçu varsa adli makamlar gereğini yapar ki yapılmışta...bir stk ziyareti davete icabet abartılmamalı...
    %30
    %70
    Yanıtla
  • ufuk (3 ay önce)
    Bir de ceketini çıkarmışsın vali bey...O kadar rahatsın yani...Maalesef başarılı ve şehire hakim bir vali değilsin....
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Dürüst gazetecilik demi :) Selahattin başkan hakkında zerre olumsuz haber yok, fonlayana muhalefet yok yersen..! Bu deprem ve yıkımlar halkın azmasından ötürü oluyor diyen bir belediye başkanı. Hadi yaz !?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Tunç (3 ay önce)
    Bu Hüseyin Kalan, eski otogarın arsası üzerinde depremzedelere yemek yapıp dağıtan yardımseverleri kendi arsasından kovdu, bu mu şehri ayağa kaldıracakmış, sayın valimiz nereden bilsin bunları, bilgilendirilmemiş belli ki, ama bu tipler bu tür etkinliklerde bulunup güçlü olduklarını , sırtını devlete dayandıklarının pozunu veriyorlar. Bütün Malatyalılar biliyor sizi istediğiniz yerde poz verin, faydası yok bence.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • İyi yaptı çekemeyene de iyi oldu
    %22
    %78
    Yanıtla
  • CEFAKAR MALATYALI (3 ay önce)
    Sayın Valim öneclikle size ve danışmanlarınızaçok yazık.Sofrasına oturduğunuz kişiler KUL hakkı yiyenler ve depremzedeleri küfürlerle kovan kişilerdir. Eğer orda hakkımız varsa HELAL OLAMAY !!! Vesselam,,
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Fatih (3 ay önce)
    Vali bu ilde devleti temsil eder ve bir toplantıya katılmış o toplantıda herkesi tanıyamaz kaldıki sizler devletin valisine ayar veremezsiniz o şahıslara gelince vali bey müteahhitin evine ofisine gitmemiş müsiadı yani bir STK yı ziyaret etmiş konuyu abartmayın vali bey bu şehri beraber ayağa kaldıracağız derken Malatya halkına sesleniyor müteahhite seninle bu şehri ayağa kaldıracağız dememiş.Dedigim gibi şehrin valisine ayar vermek kimsenin haddi değildir
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Bu ülkenin vatandaşı valisini ve devletini sorgulamayacak ta başka ülkenin insanları mı onları sorgulayacak o zaman.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kasım (3 ay önce)
    Yıkılan malatya yeniden imar ediliyr yeni planlar hazırlanıor ya. Bu hüseyin kalan ve ortakları, selattin gürkandan eski otogar yeri için alamadıkları imarı alırlar artık.Fotoraf bunu söylüyor.Gürkana saldıran hüseyin bu fotorafta nasıl mutlu.Bazı valiler kendieriyle beraber şehir yeniden kurulur kendilerinden önce şehir olmadığını zanettikleri için daha çok yıkım yaşarız.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Alp (3 ay önce)
    Cocuklar duymasin dizisindeki şükrü ve huseyin gibiler. Kafalar ayni calisiyor. Vali beyin dikkat etmesi lazim.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • malatyam (3 ay önce)
    geçmiş olsun malatyam. büyük resmi iyi inceleyin. kimlerrrrr kimlerle
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mahmut (3 ay önce)
    Malatya'nın Valisi, bulundurulduğu ortamda katıldığı resimden zerrece sıkıntı duymamış. Bahse konu iki zattan birinin masanın bir başında diğerinin öteki başında kendisinin de ortada olduğu bir fotoğraflı haberi az önce kişisel sosyal medyasında paylaşarak, Malatya'yı bunlarla beraber yeniden kuracağını üstüne basa basa ilan etmiş. Tüm Malatya'ya geçmiş, Valiye de Malatya'da seçtiği bu yol arkadaşları mübarek olsun.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bu haber demek ki vali beyi çok etkilemiş ki üst üste "X" sayfasında MÜSİAD paylaşımı yapıyor. Yazık çok yazık Malatya Kutlu Aktaş, Saffet Arıkan Bedük, Oğuz Kağan Köksal, Derya Kadıoğlu, Mustafa Toprak, İbrahim Daşöz ve en son Vasip Sahin gibi Devletin valilerini gördükten sonra bu kalibredeki siyasilerin hizmetine girmiş anlayıştaki valileri hak etmiyor. Malatyalılar olarak biz devletin valileri özlüyoruz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (3 ay önce)
    sahtekarlığın, firsatciligin dibini yaşayan bu sevgili şehrimden vazgeçtim bir çok hemşehrim gibi .kaçan kurtuldu.Allah valimize güç kuvvet versin devletimiz varolsun
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (3 ay önce)
    Sayın valim size öz be öz bir Malatyalı öngörüsü, bırakın siz Malatya yı bunlarla ayağa kaldırmayı, bunlarla ancak mahçup olur utanırsınız zamanı gelince yaşar ve anlarsınız.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Muteahhit suçsuz, belediye suçsuz, betoncu suçsuz, ruhsat veren, denetleyen, yapi denetimi yapan suçsuz... Ortada tek suçlu kalıyor o da evi yıkılan, canlarını yitiren insanımız.. Allah akıl fikir versin bu memlekete, ișini doğru düzgün yapmayan adam bir parti űyesi yada musiad üyesi olunca aklanıyormu...kusura bakmayın bu kafayla bi yere varamaz bu memleket
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Sahi (3 ay önce)
    Malatta haber bildiğimiz gibi
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Şükrü Şahin (3 ay önce)
    Sayın vali ekibi iyi kurmuş malatyayi yikanlarla malatyayi yeniden inşa edelim diyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Ulan malatya haber prim için neler yaparsın sen neler adamlar zaten müsiad üyesi sürekli bulundukları toplantı sırf muhalefet için attığın şu haber başlığına bak ayıptır günahtır
    Editörün Notu: 'Ulan' Ali.. Doğrudur anormallerin normali ile işini düzgün yapmaya çalışan bizlerin normali, değerleri aynı olmadığı için sizin gibi cahil cesaretiyle değil, akılla, mantıkla, vicdanla yazdıklarımız bazılarına batıyor!
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Kendince laf cambazlığı yaptın öyle mi :) Senin o aklına mantığına sokayım o zaman
    Editörün Notu: İşte kalite! Bu ili yönetenler kimlerle hangi kalite (!) ile yan yana olduklarını görebilirse, herşeyin özeti bu.. Küfür de misliyle aynen iade..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Sayın editör tuzağa düşmeyelim haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Önce şu sayfanızın yazarları kaliteli olsun her şey düzelir zaten :)
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Hüseyin kalan ve Muharrem poyraz belli ki para yedirmemiş size ondan böyle haberler paylaşıyorsunuz. Sizin dininiz para Malatya haberrrrrr
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Her pisliği yaparsınız çamuru da başkasına çok güzel atarsınız. Muharrem le Hüseyin sana kaç para yedirdi avukat lik yapıyorsun
    %82
    %18
    Yanıtla
  • malatyahaberr para yediremedikleri ne kadar kesinse, senin gibilerin para yediği o kadar kesin. yoksa arsızın neyini savunacaksın. valiye de maşallah yani, adamlara birde ödül verseydi daha iyi olurdu.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hüseyin kalanın ve emlakçı Muharrem boyrazin etegininsen mi tutuyorsun. Ne vaad ettiler sana. Sizler din Allah kitap.ile beslenen varlıklarımız iyi biliriz sizi. Allah sizin gibileri kahrı perişan eylesin amin
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ne demek yani Muharrem in Hüseyinin çabaları boşa mı çıktı? Bu da demekki Muharrem ucuz gazeteci bulup iyi haber yaptirabiliyior. Birde şu var ki Muharremi öven gazeteci bulursan link at bı sakalına bakayım. Allah aşkına en az 2500 ailenin evi yıkılmış yarısıda hala kredi ödüyor ama bu adam parayı çebe atmış. Nasıl hesap verecek buraya yazarmisin????
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Sayın editör siz malatyamızın sesisiniz sizden ricam böyle şahıslarla muhattap olmayın ki bu kelime dağarcığı ancak bu kadar olan şahıslar kendini birşey zannetmesin eminim bu şahıs malatyamızın yok oluşunun şüphelilerinden biridir. Sayın Editor Sizi bu cesaretli haberinizden dolayı kutlarım Allaha emanet olun biz değil onlar korksun huzuru mahşerde
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Editör bunlar bunlar ile beslenen asalaklar. Bunlara cevap vermen bile yanlış. Akp giderse Ali gibi avenelerin işleri biter. Bu tipler el ayak .. öper bunlar Allah kitap istismarı ile beslenen yaratıklar
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Haberdekileri savunmak icin parali troller gelmis yorumlara... Herkes sizi cok iyi taniyor. Şu malatyaya çok yazik.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ulan malatyahabere ulan ali diye cevap verip amatörlüğünüzden yine ödün vermemişsiniz. Doğruları söylüyor. Bir malatya biliyor sizin ne kadar parayı sevdiğinizi ! Para için her şeyi yapabileceğinizi ! Vallahi bir gün çuvalı başınıza dolarlar sizin de. Biraz objektif haber yapın. Bu şekilde cevap verip de terbiyesizlik yapmanın lüzumu yok !
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Malatya Haber bu cücük bile ortaya düştüğüne göre haberiniz besleme basının sağa sağa canlarını çıkardığı sağmal inekleri bile çok rahatsız etmiş. Biz sizide biliyoruz bu cücük diye yazan sülükleride.Herkesi kendileri gibi zannediyor bu cücükcükler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • la satılık cücük bu yalan yorumun bile önce malatyahaber in onayından geçip yayınlanıyor. O kadar ciddiye alınmıyorsunuz yani.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Maarif (3 ay önce)
    Bir de o resimde doktor unvanını kullanan bir eğitimci var ben yoktez üzerinden çok aradım yüksek lisans ve doktora tezini ama bulamadım. İstifade etmek istedim ama bulamadım. Rica etsem kendi de okuyorsa bu mesajı bağlantı paylaşabilir mi? Teşekkürler
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Aziz (3 ay önce)
    Vali başta herkese ders olmalı, her sakallıyı hacı emminiz sanmayın. Valinin dostu olduğu bu derneğin eski başkanlarından biri İsrail'e gıda maddesi satardı ve bir haham gelip Malatya'daki fabrikasında duasını yaptıktan sonra mallar İsrail'e giderdi. Memleketin en uyanıkları daima iktidara en yakın bu tür derneklere kurumlara doluşurlar. Bu hiç değişmez. Bunun onlara en büyük faydalarından biride bu fotoğraftaki görüntülerdir. Adamlar başlarına ne gelirse gelsin sonra bir Valiyle fotoğraf çektirir, mahkemeye kamuoyuna kendince güç mesajı böyle verilir.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Bu haberin yeniden gündeme getirdiği eksik, çürük malzemeyle yapılmış, maliyeti düşürmek için özel olarak bulunan sözde mühendislere yaptırılmış projeler, bunları denetleyen sözde bürolar, yine onların yaptığı işleri de denetleyip ruhsatlandıran sözde ilgili kamu kuruluşları. Ama bunların hepsinin üzerinde müteahhit dediğimiz kişiler var. Her dönem bunların önemli bir bölümü iktidar kimde ise, belediye kimde ise o partinin adamları olurlar. En ucuz maliyetli proje için dayatırlar, denetim yaptırmazlar, maliyetin kat be kat üstüne satarlar, sonra da buradaki bazı şahıslara göre en masum bu müteahhitler öyle mi. Hadi oradan. Siz alemi kör sersem mi sanıyorsunuz. Bu işin en başında elbetteki müteahhit sorumluluğu var, sonra diğerleri gelir. Her türlü menfaatle baskıyla projeleri onaylat, ruhsat al, bu suistimalleri yapanların harçlığını ver zengin et, bina çöktümü vay, ben proje neyse ona göre yaptım, yok şu yok bu. Yemezler. Burada onbinlerce binanın çöktüğü bir memlekette millete maval okumayın. Sektöre yakın olanlar bu işlerin nasıl olduğunu çok iyi biliyorlar. Mühendisi, denetimcisi, mimarı, ruhsat vereni, kalitesiz betoncusu sormlu ama en başta sorumlu müteahhittir.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Kendi kendinizle çelişmişsiniz baya komik bir yorum olmuş:) siz sektöre pek yakın değilsiniz anlaşılan yazdıklarınızdan anlaşılan bu. Ya da asıl işleyişin nasıl olduğunu biliyorsunuz ama işinize gelmiyor gerçekleri söylemek :) kendinizi bu şekilde avutmaya, gerçeklere göz kapatmaya devam:) ve evet en masum müteahhitler bu arada ama hakikati anlayana
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Sende kendini böyle uyut, ama başkaları uyumuyor. Neyin ne olduğunu herkes biliyor.Gerçeği herkes görüyor sizin gibiler hariç. Senin gibilerin bunları yazmasının bir faydası var, sorumsuz müteahhit tehlikesi bu memlekette halen devam ediyor, bunu ortaya koyuyorsunuz. Bunun için aslında önemli bir uyarı yapıyorsunuz anlayana. Tabi dost meclisi diye gidip sizin gibi düşünenlerle birlikte görüntü verenlere değil.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Alp (3 ay önce)
    Yıkım ekibi
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bülent (3 ay önce)
    Resmen K O M E D İ
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    PES! Yorumlara bakıyorum müteahhiti suçlamaya devam siz şaka mısınız arkadaşlar!!! Kimse mi merak edip bakmadı neyin ne olduğuna asıl sorumluların kim olduğuna. Kime yaptıracaksınız binalarınızı Bostanbaşında Fahrikayahanda bina yapan müteahhitler bu şehrin büyük müteahhitleri ve işi bilen insanları. Hangisinin o bölgede bulunan binaları hasarsız. Bu adamlar sizin yerinde dönüşümüzünü yapmayacak da kim yapacak. O siteleri yapabilecek kaç tane müteahhit var bu şehirde mecburen yaptıracaksınız bu olmaz diğeri olur ki onun da hasarlı binası vardır yani el mahkum. He elinde çantasıyla başka şehirlerden gelip ne olduğu belirsiz muhtemelen sizi dolandıracak olanlara yaptıracaksanız sitelerinizi siz bilirsiniz tabi. Ama akıl var mantık var doğruluğu olmayan kulaktan dolma bilgilerle iş yapmayın insanları, müteahhitleri suçlamayın. Asıl sorumluların peşine düşün adaleti o şekilde arayın.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • hamido (3 ay önce)
    Malatya'nın en öz yerlisi Baskilliler oldu . Güleriz ağlanacak halimize. Resimdeki Baskilliler el kaldırsın görelim.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Meraklı (3 ay önce)
    Merak ettim. Bunların içerisinde Malatyalı var mı? Yoksa hepsi sonradan olma mı? Bir araştırılsın. Kaçı kahtalı bingöllü baskilli akçadağlı kangallı muşlu afgan suriyeli doğanşehirli adıyamanlı besnili. Malatya toplama millet bir şehir oldu.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Öksüz Malatya (3 ay önce)
    Sn. Valim bunlarla nasıl yol alacak anlamadım. Gözlerine bir bakın her şeyi anlarsınız. İhtiras ateşi fışkırtıyor gözleri. Bunlar Malatyayı dibe vurur
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ahmet Ağa (3 ay önce)
    Malatya nın yerlileri şehri terk ederse sonuç böyle olur. YERLİLER! bir an önce şehrinize sahip çıkın yoksa vay halimize... Vali bey kimin ne olduğunu tanıyana kadar bunlar malı çoktan götürmüş olur.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Melike (3 ay önce)
    Sayın valiöm 4 yıllık binamız cadse bostanda kredisi daha bitmemiş yanınızdaki mutehit bey(!) tarafından yapılmıstı yıkıldı. Şehri kalkındırmada çok yalnış insanlarla çalışıyorsunz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kernekli İbrahim (3 ay önce)
    Sayın Valim;katillerle yıllarımızı verdiğimiz emeklerimizi çalan,yaptıkları binaların hepsi pert olan,insanların ahını alan kişlerle poz veriyorsunuz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • HACI (3 ay önce)
    Malatya'nın Abdurrahman çelebileri toplanmış. Hayırlı olsun bari
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kernekli (3 ay önce)
    Malatya'ya değilde Malatyalı ya müstehak..
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Atila (3 ay önce)
    İnsanların emeklerini çalan insanlarla şehri kandıramazsınız.. sadece bir binası yıkılmadı.. ağır hasarlı olduğu için yıkılan ona yakın binası var muharrem beyin...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • kadir (3 ay önce)
    kendini müslüman olarak tanıtan tüm mütahitlerin yaptığı binalar çöktü camilerde yıkıldı kilise dimdik ayakta duruyor bunun sebebi nedir acaba
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Saýın valim parası çok olandan lafı çok olandan uzak dur .
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Pırasa (3 ay önce)
    Vay krall düşmüş piyasaya. Arsa varmı arsa ev yapalım en akıllısından en şahanesinden. A En iyisi sana yakışanı yap bir dergâh kur başına geç. İnşaat işi bitti
    %79
    %21
    Yanıtla
  • vatandaş (3 ay önce)
    sayın valim Malatya yı kimle inşa edemezsiniz deseler bu fotoğrafı göstermeniz lazım lütfen bu ekipten uzak durun hatta hiç bir işe bulaştırmayın millete ultra lüx diye sattığı rezidans ilk depremde yıkıldı ve halen hiçbir şey olmamış gibi davranıyor çok yazık
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Seyri malatya (3 ay önce)
    Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır deselermiş tam olurmuş...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Vargas (3 ay önce)
    Oraya gitmese kaçtı dersiniz gidince niye gitti diyorsunuz. Malatya'da habercilik malesef şahsi çıkarlara ve menfaatlere göre yapılıyor. Bu tarz yaptığınız şahsi meseleli haberlerle insanların itibarını karalamaya çalışmanız bir yana halkı kin ve düşmanlığa tahrik ediyorsunuz.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • İnsanların itibarı deken muharremi mı kast ettin
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Git bakalım karşısında konuşabiliyor musun muharremin :)
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Niye parasıylamı döver diyorsun?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ne oldu bu. Allah mi oldu peygamber mi oldu. Bunlardan daha inançlı insanların bunların arkasında aman dindar diye gezmesi ne kadar saçma. Siz sadece reklamı yapamıyorsunuz. Ailesine faydası olmayan zengine yalakalık edin ki ahirette size şefaat etsin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • HACI AYVAZ (3 ay önce)
    Şimdi bunlar Malatya'nın ekâbir eşrafları mı oldular. Vay haline Malatyanın
    %88
    %12
    Yanıtla
  • malatyali (3 ay önce)
    Sayın valim, bir valinin memleketinde neden görev yapmadığını ya da bir valinin neden görev yaptığı ilde sürekli kalmadığını bilmiyor değildir. Şehirde maddi ve siyasi gücü olan kişiler devletin yetkilisiyle samimi ilişkiler kurup haksız kazanç sağlamasın diye bunlar uygulanıyor. Böyle bir toplulukta bu şekil söylemler hiç hoş değil bence
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Hükümetin Valisi, Hükümetin iş admaları. Neden şaşırdık ki ? Vali Bey in Eşinin sosyal medyasına girin, neden böyle olduğunu gayet iyi anlarsınız. Birbirinizi daha iyi ağılamanız temennisi ile...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Resimdekinin çoğu Malatyanın çok varlıklı insanları. Deprem Felaketinde kendi keselerinden ne kadar yardım yapmışlar acaba ? Bu zatlar yalnız kendi keselerini ve Her zaman olduğu gibi Depremde de RANTIN hesabını iyi yaparlar. Saygıdeğer valimiz iyi niyetli olarak ziyarette bulunmuş, zamanla Malatyamıza ne kadar katkı sağladıklarını gözlemleyecektir.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Burak (3 ay önce)
    Sayın vali tek başına mücadele ediyor bence.bırakın müsiad ı Yeşilyurt ve Battalgazi kaymakamlarını aranızda tanıyan varmı.bir kez olsun halkın arasında gördünüz mü bu kaymakamları
    %89
    %11
    Yanıtla
  • sevgi (3 ay önce)
    Bu şehrin bu halde olmasının tek sebebi müteahhit suçlu algısını insanlara empoze etmek. Bu şehri yine bu müteahitler ayağa kaldıracak bence.sonuçta yaşanan yüzyılların afeti bunu göz ardı edip müteahhiti suçlayıp algı yapmak yanlıştır.Biz yaralarımızı yine birlikte sarıp bu şehri ayağa kaldırmak zorundayız. malatyada fahri Kayahan ve Bostanbaşı daki yeni binaların sadece bir ikisi yıkıldı insanlar bunu niye görmüyor. diğer şehirlerdeki son beş yılda yapılan tüm binalar depremde maalesef yüzlerce can aldı malatyamızda can kaybının az olmasını ben binalarımıza bağlıyorum.Yeni binaların hepsi halen ayakta ve manipüle edilerek Bostanbaşı ve fahri Kayahan kötülenerek binalara ağır hasar yaftası yapıştırıldı.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Çok haklısınız. Bütün suçu müteahhitlere yıkıp asıl sorumluları görmüyorlar. 11 ay olacak hala aynı cümleler. Kimse düşünmüyor bu kadar bina yapıldı hepsinde müteahhitler mi suçlu. Binası ağır hasarlı veya yıkılmış olanlar ACABA savcılığın bilirkişi raporlarını okumuş mu. Okumadıkları yorumlardan anlaşılıyor. Ben okudum ve müteahhitlerin suçu olmadı resmi belgelerle aşikar. Ayrıca, halen insanlar binaların yapım aşamalarından kimin sorumlu olduğunu bilmiyorlar ve ona göre cahilce yorum yapıyorlar. Bence müteahhitleri karalamadan önce itibar suikasti yapmadan önce süreçlerin nasıl ilerlediğini ve kimin asıl sorumlu olduğunu öğrenmeleri gerek yoksa bu şekilde bu kafayla gerçeği görmek oldukça zor.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ömer (3 ay önce)
    Umarım Sn.Valimiz bu haberi ve yorumları okur yada görür. Yanında bulunan müteahhit müsvettesi rezidans adı altında sattığı evlerden sorumlu olan ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan biri.Aslında bu haber Malatya ya ve bundan sonra Malatya da yapılacak binaların ve yapılara güvensizliği arttırdı.Sonra da denilmesin ki,dışardan gelen müteahhitler,firmalar v.s.iş yapıyorlar diye.Bu adam insanların hayallerini yıktı.Sn.Valim siz devleti temsilen bu görevdesiniz.Bu yüzden bu yanlıştan ve görüntüden geri dönün.2020 Elazığ depreminden itibaren inşaatları etkilenmiş ve yapıma devam etmiş birisi.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • murat (3 ay önce)
    demek ki malatyada adam yok. bunlarla omuz omuza devam. sonra niye malatyayı bırakıp gidiyorsunuz diyorlar.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • PAŞA (3 ay önce)
    MALATYA mız bu nefsine sadece hizmet edenlerle kalkacagına inana varmı acaba
    %77
    %23
    Yanıtla
  • mağdur (3 ay önce)
    sayın valim bizlerle dalga geçiyosunuz galiba muharrem boyrazın kaç binası yıkıldı kaçı ağır hasar kaçı orta hasar haberi yok galiba depremde ölenlerin günahı vebali senin boynuna valim eğer bunlarla beraber olursan
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Çok basit bir soru. Avm yanı rezidanslar kaç katlı, o arsanın yoğunluğu o kadar daire ve dükkan yapılmasına yetiyor mu?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    “insanların azması”na depremi bağlayan, rezidans da daire sahibi büyük şehir belediye başkanımız var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Garip (3 ay önce)
    Artık her sey normal geliyor. Az bile boyle devam sadece gülüyorm.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Liyakat (3 ay önce)
    Liyakat, Liyakat, Liyakat... Şehri yıkanlarla; Şehri yapacağız diyenler aynı karede ve yan yana diz dize. Ne beklenirdi bu kadar can gitmiş bir tane ceza alan yok..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Oktay (3 ay önce)
    Sayın valim sizin ne kadar devlet adamı olduğunuzu biliyorum ama karedeki bazıları sıkıntılı. Bence bir istihbarat yapsaydiniz. Bunlarla ayaga kalkacaksak 4 şiddetinde deprem ile yerle bir oluruz
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bynedim (3 ay önce)
    Bu valiyide yer bu ekip
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bynedim (3 ay önce)
    Ülkede stklar hepsi kapatılmalı stk kar amaçları nemalanmadan başka birşey değildir dolaylı olarak kar gütmektedir aksini iddaa edeninin aklından şüphe duyarım.. Ve bu ekipte inanın malatyaya az bile daha fazla boş adam bulun daha kalabalık olsun
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 ay önce)
    Deprem de nerdeyse yaptıkları tüm binaları ağır hasarlı olan nerdeyse tüm işlerinde malzeme çalan yargılanan ilk mahkemeyi görmeden serbest kalan müteahhit Ler ilk sırada bir anlamda Malatyalilarin milyonların ülkenin milli servetini hiç edenler en önde yazik gerçekten çok yazik Malatya nin kaymağini yiyenler bir arada
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Necmettin (3 ay önce)
    Geçenlerde de borsada manipülasyon yapan ve yasaklanan bir restaurant işletmecisini ziyarete gitmişti sayın vali ve resmi hesabında yayınlamıştı. Bu kadar sorunların yumağındaki şehirde sayın vali ziyaretler yaptığı kişi veya kurumların şehrin ortak sorunlarına dair paydaşlar olmasına özen göstermelidir. Kamuoyunun negatif bulduğu kişi yada kurum ziyaretleri Valilik muüesseseni ve temsil makamını yıpratır. Vali beyin yanındaki Malatyalı bürokratlar şehiri okumaktan uzak kişiler belliki! İnşallah algı yapmayı beceren insanların fotoğraf tuzaklarına bir daha düşmez sayın Valimiz.İyi niyetli ve samimi çabalar sergileyen bir insan.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı 44 (3 ay önce)
    Muharrem Boyraz hangi yüzle bu şehirde geziyor yaptığı binaların yüzde sekseni ağır hasarlı milletin anasını ağlattı bir çok vatandaş ile mahkemelik süreci devam etmekte vali beyin bilgisi olsa bu tür kişiler ile aynı fotoğraf karesine girmezdi.Malatya MÜSİAD sadece birilerine hizmet ediyor.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Benimde evim resimde bulunan mutahitin yaptigi evdi.Bu kişinin sadece yaptığı bir bina değil yaptıgı bir çok bina ağır hasar aldı ve yıkıldı.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Alp (3 ay önce)
    Bunlarla şehri kalanini da yikarsin sn. Vali. O yaptigi yeni bina yikilan adam ile onun yancisinda biraz vicdan olsa malatyada gezemezlerdi
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Aydın Ay (3 ay önce)
    Sayın Vali,biz sırtımızı devlete yasladığımızı zannediyordum.Eğer siz bunlardan medet umacaksanız,Devletimizin gücünü yere vurmuş olursunuz.Lütfen davet edildiğiniz yerlere gitmeden bir istihbarat yapın ki, biz vatandaşların güvenini sarsmamış olasınız.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mlt (3 ay önce)
    Sayın Vali Siz devlet adamısınız. Sizlerin bu oturduğunuz Müsiad acaba şimdiye kadar Malatya’ya ne yaptıklarını neden sorgulamıyorsunuz? Bu Sözde STK’larda yer alanlar acaba nerde bir yer kaparız, nasıl nemalanırız, nasıl daha çok zenginleşirizin derdilerdir. SAYIN Vali bu şehri devletin gücü ile ayağa kaldırabilirsiniz, bunlarla bu iş olamaz.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • yıldırım (3 ay önce)
    sayın valim malatya ile ilgili düşüncelerinize ve samimiyetinize saygım var ve sizin çalışmalarınızda şüphemiz yok ama milletvekillerinde ve belediye başkanlarında öyle bir samimiyet ve ciddiyet göremiyoruz sadece söylemleri var eylem yok hele hele ihsan koca denen vekilde söylemde yok hiç bişe yok daha doğrusu piyasada yok öyle bir vekil varmı yokmu belli değil... sayın valim deprem önceside malatya geriye gidiyordu malatyada kaçan kaçana idi deprem sonrası bu defa gitmeyenlerde malatyayı terk etti gidenler tekrar gelirmi bilinmez.. açıkcası 20 yıl öncesini çok ama çok arıyorum yani münir erkal ve mehmet çerçi dönemini malatyamız o zaman hareketliydi sosyal aktivite vardı fuarlar. konserler cıvıl cıvıldı yemyeşildi her tarafta havuzlar parklar hele hele valilik arkasındaki park ve soykan meydanındaki orman gibi o güzelim parkları yok ettiler nasıl kıydınız o iki parka yaa kernek meydanını yaz boz tahtasından başka bişe yapmadınız. kaldırımlarda gitar.. saz şarkı türkü söyleyenleride yasakladınız bir şehir için bunlarda bir aktivite şimdi sadece dapruka çalan biri var ne hikmetse bişe demiyorlar... rahmetli turgut özal döneminde kutlu aktaş.. saffet arıkan bedük gibi valileri atadığında malatyaya atadığı valiye aynen şunu diyormuş malatyaya gittiğinizde malatyayı ve malatyalıları içtten sevin malatya ve malatyalıları zaten iştten seversen hizmettte kendiliğinde gelir zaten... bu lafım şu anki Malatya Valisi sayın Ersin Yazıcı, ya değil kesinlikle vekillere ve belediye başkanlarına çünkü eksiklikleri bir türlü görmüyorlar
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Polat (3 ay önce)
    İçlerinde menfaatlenmeden memlekete tek çivi çakacak adam var mı Allah aşkına?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • evet var fotoğraflarda olmayan biri. yaptığı binalara birşey olmadı malatyada ki en sağlam binalar ona ait.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Gölge (3 ay önce)
    Bu ülkede olan hiçbir şeye şaşırmıyorum...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yunus (3 ay önce)
    Muharrem poyraz bence sıkıntısı olmayan ve boşa icerde yatan biridir depremde binası görevini yapmıştır içinde ölen şahıs Allah rahmet eylesin hasarlı binaya girmiştir ve depreme yakalanmıştır bostanbaşı zemini de göz önünde bulundurulmalıdır ayrıca bilir kişi muharrem poyraz a %20 oranında suç bulmuştur diğer suç ise yeşilyurt belediyesine aittir. Dosya incelenebilir neden yesilyurt belediye başkanını kimse suçlu görmez görse bile 1 gün suçlu sonrası unutuluyor malesef
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Ben yıkılam binada oturuyorum müteahhidin %20 bile suçu yok. Bilirkişi raporuna ulaştım zeminden ve yapı denetimden kaynaklı. Başta herkes müteahhidi suçladı ama gerçekler ortada adam suçsuz.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Zemin etüdü yaptırıp ona göre temel atsaydı. Kullandıkları demirleri herkes gördü. Yapı denetim firmasını bulup çalıştıran kendileri. Hangi birini sayalım.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Zemin etüdünü yapmadan binaya başlanmaz zaten. Zemine onayı belediye veriyor ve proje o zemine göre çiziliyor burada müteahhitin suçu yok. Yapı denetimi belediye atar müteahhit firma kendisi seçmez. Araştırmanızı öneririm.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • 3 yıllık bina yıkılıyor tek sorun zemin asla müteahhitde suç yok öylemi siz buna inanıyorsnz sorun yok devam edin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Tek sorun zemin ve denetlemeyi düzgün yapmayan yapı denetimdir. Tabi süreçlerin hepsinden sorumlu ve onay veren belediye var ama sizin asıl sorumlularla ilgileneceğinizi düşünmüyorum. Dile dolaması en kolay kim müteahhit oran devam
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yav he he... Tamam senin ki kalsın.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Vali bey yanındakiler sana hayırlı olsun
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Bozuk zemine binayı uzaylılar mı yaptı?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bu zamana kadar AKP oy verdim bu partinin hatası nedir derseniz eğer birisi hata yaptıysa eğer ki o AKP li ise o adam suçsuzdur böyle bi şey olamaz işte bu yüzden AKP düşünmeyeceğim
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Madem çok düzgün yapmıştı da çevresindeki on yıllık binalar niye yıkılmadı. Raporda bayağı açık siz okumamışsınız asıl 2500 ton yük bindirilecek zemine zemin güçlendirme yapmadan 4500ton yük bindirilmiş. Kolon bağlantılarını 100cm üzerinde olması gerekirken 40-50cm tutmuş(malzeme eksikliği). Çok masumdu da yanındaki bloklar neden yıkılmadı. Kahramanmaraş merkezli depremde Malatyada onca binanın arasında en çok Muharrem Poyrazınkileri mi deprem vurdu. İnsanları bilinçli olarak yaptıkları bu kusurlu evlerde bina yıkılmazsa yaşarlar, banane demiş senin sevgili Muharremin vediğerleri (ona izin verip iş birliği içinde olanlar). Şimdi bir daha vicdanınızı ve aklınızı sorgulayın.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Peki Selman bey, bunlardan müteahhit mi sorumlu? Yapı denetim neden var, jeoloji mühendisi neden var, statiği çizen mühendis neden var ve bunlara onay veren belediye ve çevre şehircilik neden var? Demiri müteahhit mi kontrol ediyor yoksa yapı denetim mi? Zemin güçlendirmeyi isteyecek belediye, çevre şehircilik değil mi? Saydığınız bütün kusurlardan sorumlu müteahhitten önce diğer sorumlulardır. Bu şekilde tek bir kişi üzerinden ilerlenmesi oldukça yanlış.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hakki Bey, senden bir tane daha var, Muhammed Poyraz, malum kisinin oglu, sosyal medyadan yorum yapan kisilere mesaj atip, onlari korkutmaya calisiyor, tehdit ediyor. Bosuna KATIL ve HIRSIZ olan kisiyi savunmayin, elinizi kana bulamayin. O da suclu ama tek suclu o degil diyorsaniz, tamam. Insaat isleri icindeyseniz, ki sahsen ben icindeyim; yapi denetimi de ayartan, yani diktigi binaya kilifi ayarlayanlar muteahhitlerdir. Kolon bindirme paylari 120-150cm yerine yapiliyorsa, bu is katliamdir. Yesilyurt Belediye Baskaninin esinin ortagi oldugu yapi denetim de bu katliamin ortagidir. Belediye veya Bakanlik yuksek binalara imar yada ruhsat verirken onlar da sucludur ama vatandas da o yuksekligi gore gore almissa vatandas da suclu dusunulebilir. Fakat vatandas da Yapi denetim var, binalar eminim ki saglam yapilmistir diye dusunmus olabilir, tipki benim gibi. Sonuc bina yikildi, 1 komsumuz rahmetli oldu. Insanlar CANi leri affetmemeli, gordugu yerde tepkisini dile getirmeli, resmini gordugumuzde dahi tuylerimiz diken diken oluyor. Siz de cikmissiniz, malum şahsı savunuyorsunuz. UTANIN !!! Sizin gibilerden de tiksiniyoruz artik.. En kotu mahserde hepinizden bunun hesabi sorulacak..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Okuduğumu anlamayan bir körüm diyorsun yani. Allah acil şifalar versin başka sizin için diyeceğim bir şey yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Peki bu fotoğraftaki görüntü tesadüfmü. Sanmıyorum tamamen bunun için kurgulanmıştır.Vali Beyin devlet kıdemi tecrübesi bu oyunlara düşmemesini gerektirir ama demek bir zaaf var.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Valinin zaafı gittiği sivil toplum örgütünün adının Müsiad olması. Biz bu bakış açısı ile bir adım yol alamayız.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Selim (3 ay önce)
    (Adamlar) - da ki rahatlığa bak. Sayın Valim sen Malatya insanının bu türünü tanımazsın. Lütfen dikkat et resim verirken. Benim anlatacağım hikaye bu kadar size.
    %85
    %15
    Yanıtla