SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Güler Hazar

Gürkan'ın Gündemi ve Felaketin Eşiğindeki Kaptaj

Gürkan'ın Gündemi ve Felaketin Eşiğindeki Kaptaj
A- A+ PAYLAŞ

..Selahattin Gürkan geziyordu ama üç gün önce bir felaketin eşiğinden dönen ve Malatya için bir numaralı stratejik mekan olan Kaptaj Tesisleri'ndeki durumu..   

Güler HAZAR    

Malatya, geçtiğimiz Cuma günü, telafisi imkansız sonuçlar yaratabilecek bir felaketin kıyısından döndü.

Tümüyle; Malatya Büyükşehir Belediyesi, DSİ Malatya 92. Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt Belediyesi, Derme Sulama Birliği ve Malatya Valiliği'nin üstlerine düşen sorumlulukları yerine getirmemesinin ve sorumluluklarını savsaklamasının bir sonucu olarak, 600 bini aşkın insanın yaşadığı Malatya kent merkezine içme suyu sağlayan Kaptaj Tesisleri, bölgede kurulu ve özel bir şirkete ait Keklicek HES'i besleyen su kanallarının patlaması sonucunda, büyük bir tehlike atlattı.

HES su kanallarının patlaması ile birlikte, kanallarda boşalan büyük su kütlesi, sel oldu aktı; taş, toprak, çamur, ağaç, ne bulduysa önüne katarak Malatya içme suyunun toplandığı ve dağıtımının yapıldığı Kaptaj Tesisleri'ne ulaşarak, 600 binden fazla insanın içme suyunu kirletti, yaklaşık 24 saat kent merkezinin büyük bölümüne su verilmesini engelleyecek büyüklükte hasar yarattı ve Malatya halkı günlerce çamurlu, kirli, bulanık su kullanmak zorunda kaldı.

Ama asıl mesele; yaşanan olayın, Malatya içme suyunun toplandığı ve dağıtımının yapıldığı, bu nedenle adeta gözümüz gibi esirgemek, sakınmak ve korumak zorunda olduğumuz Malatya Kaptaj Tesisleri'ne çok daha fazla zarar verme, hatta Kaptaj Tesisleri'ni kullanılamaz hale getirme gibi büyük bir tehlike potansiyelini taşımasıydı.

Diğer yandan, Malatya halkı, sadece çamurlu su kullanmak zorunda kalmadı; bir de sağlığını korumak için, piyasa fırsatçılarının üç-beş katına çıkardığı fiyatla paket sular satın almak zorunda kaldı; Kaptaj'ın tertemiz suyunun çamur, taş, toprak baskınına uğramasından sonra.

Peki, böylesine vahim bir olay anında ya da hemen sonrasında kimin sahada, olay yerinde olması ve krizi yönetmesi gerekiyordu?

Tabii ki Malatya Kaptaj Tesisleri'nin kurumsal sahibi Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan'ın, Malatya'nın içme suyunu tehdit eden su baskının olduğu yerde, Kaptaj Tesisleri'nde ve bölgede olması gerekiyordu.

Ama, ilgili ilgisiz herkes vardı da bir tek işin asıl sorumlusu olan, Belediye Başkanı sıfatını beğenmeyip kendini bir de Şehrül-Emin olarak etiketleyen Selahattin Gürkan yoktu.

Çünkü Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya kendine dar gelmiş olmalı ki o sıralarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde uluslararası 'yüksek' siyaset yapmakla iştigal ediyordu.

Başkan Gürkan, Malatya içme suyunun karşı karşıya kaldığı vahim olayla ilgili olarak yaptığı tek icraat bir adet tweet atmak oldu; üstelik, halkı "Suyumuz kirlendi, tadbirli olalım, en az iki gün suyumuzu kaynatıp soğuttuktan sonra kullanalım" demek yerine,  "Gündüzbey Kaptaj Tesisi ana kaynağımızda bir problem yoktur. Hemşehrilerimiz gönül rahatlığıyla içmesuyunu kullanabilirler" minvalinde, yani halkı yanıltıcı, yani Şehrül Emin (Şehrin Güveniliri) sıfatıyla çelişen bir tweet atarak, sorumluluğunu yerine getirdi (!)...

Başkan Gürkan, uluslararası siyasetten zaman bulup Malatya'ya uğradıktan sonra da 'en önce, hemen' Kaptaj Tesisleri'ni ve olay bölgesini gezip, "bundan sonra yaşanabilecek muhtemel risklerin önlenebilmesi için neler yapılabilir?" sorusuna cevap olacak işler için ekibini seferber etmek ve olayda sorumluluğu bulunanlarla Malatya halkı adına hesaplaşmak yerine, Doğanşehirli iş adamı, geçen yıl vefat eden Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük'ün aynı adı taşıyan oğlu ile birlikte Elmalı Köyü'nü gezdi, Vahap Küçük'ün evinde, aralarında herhangi bir sorun olmayan vatandaşlara, "Birbirinize husumet beslemeyin" öğüdünü verdi; bununla de yetinmedi, "Cumhuriyet tarihi boyunca yapılamayanı yaptık, 3 bin km. sıcak asfalt yaptık" dedi.

Ardından yine Vahap Küçük ile birlikte Doğanşehir'in Bıçakçı Köyü'nü ziyaret edip 'birlik ve beraberlik' üzerine konuşmalar yaptı.

Selahattin Gürkan geziyordu ama üç gün önce bir felaketin eşiğinden dönen ve Malatya için bir numaralı stratejik mekan olan Malatya Kaptaj Tesisleri'ndeki durumu inceleme, ihmal ve sorumsuzluk kaynaklı yaşananları etraflıca değerlendirip alınacak tedbirleri görüşeceği bir toplantı düzenleme ve kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yapma zahmetine katlanmayı yine düşünmüyordu.

Hemen ardından, UNESCO'nun Arslantepe Höyüğü'nün Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne alınması kararından sonra, kararı sahiplenme yarışına öylesine daldı ki, bir canlı yayından diğerine koşmanın keyfini yaşadı Selahattin Gürkan.

Oysa, Başkan Selahattin Gürkan'ın UNESCO'nun söz konusu kararına katkısı, UNESCO sürecini yakından takip edenlerin çok iyi bildiği gibi, 'katkı sıralaması' yapılsa, muhtemelen en sonlarda yer alacaktır.

"UNESCO'nun Arslantepe Kararı"nın asıl emekçileri kimlerdir?" sorusunun cevabı ya da tartışması ayrı bir yazının konusu olacaktır ama Selahattin Gürkan için, söz konusu kararın, Kaptaj Tesisleri'nde yaşanan skandalın ve çaresizliğin örtülmesi için kullanıldığı da ayrı bir gerçektir.

Tüm bu süreçte, oradan oraya koşturan, KKTC'de Uluslararası Politika yapan, Doğanşehir'de davul - zurnacılarla muhabbet eden, UNESCO Kararı için canlı yayından canlı yayına koşturan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bir numaralı sorumluluk alanı olan ve büyük bir tehlike iye karşı karşıya kalan, Kaptaj bölgesine gitmeyi, su baskınının üzerinden 5 gün geçmesine karşın ajandasına almayı düşünmedi.

Düşünmedi, çünkü o halen, Cumhuriyet hükümetleri ile asfalt yarıştırmanın, Arslantepe'ye dair UNESCO Kararı'nı sahiplenmenin büyük keyfini yaşıyor...

____________

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

66 yorum yapılmış

  • fatih (2 yıl önce)
    Biz ailecek içme suyundan hastalandık. Vebali boynunuza olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Güler Hanım, yazınıza konu olan 'böyyük' başkanımızın aslında kim olduğu yazınızın altındaki Kıbrıs fotoğrafında mevcut. O herkes değil, o Allah'ın bu dünyaya gönderdiği özel birisi!!! Kendini öyle görüyor. Baksanıza, o fotoğrafta herkes maskeli bir tek bu maskesiz. Başka yoruma gerek var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay Kılıç (2 yıl önce)
    Maski'de neler dönüyor. TOKİ Bölgesinin sözde içme suyu borularını yenilediler. TOKİ'nin döşediği borularda buzgibi akan sularımız vardı. Şimdi ise Ramazan Bayramından bu yana aynı suyla ısıtmadan rahatlıkla duş alabiliyoruz. Su aktarma istasyonu falan hiç bir5 şey değişmediği halde sadece sokaklardaki dağıtım boruları yenilenirken bu borular 80 cm yerine 25-30 cm derinliğe gömülmüş. Önceki borular 80 cm derinlikteydi. niye bunu aynı derinliğe gömmediniz? cevap altı kaya. Peki eski boru ne işe yarayacak onu söküp bunu gömseydiniz ya. Eski boru kayanın altından geçmiyor. elbette kazıyarak gömdüler. aynı yer kazınarak bu sağlanabilirdi. Ayrıca Toki'deki bütün sitelerin içini darma duman ettiler öylece bıraktılar. Yapacağız dediler, Ramazan Bayramından önce yapılan kazıları ve molozları öylece bırakıp kaçtılar sanki. sayaçları okumak için her ayı sektirmeyen maski bozduğu ortamı düzeltmeyi bir türlü hatırlamıyor. Sayın Selahattin Başkan senin haberin var mı yok mu bilemiyoruz. Bir kere TOKİ halkına gelip bu su sorununu yerinde görmenizi ve soruşturmanızı istiyoruz. Bu anlattıklarım yüzde yüz doğru. MASKİ yetkilileri sizden gizliyor. karalama falan yok. Müteahhit işini doğru yapmamış, iş teslimi ve kontrolü sorunlu. asfaltın 25-30 cm altında su kaynar, içilmez insaf edin. Bir de milletin oturma alanlarını, bahçelerini dağıtarak boru geçirip öylece bıraktılar. Biraz insaf edin. yerinde bunları bir tetkik edin bence. TOKİ elemanları yokken yaparsanız gerçekleri daha iyi görürsünüz bence. Çünkü onlar sorunlu yerleri perdelerler. İyi çalışmalar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevatpaşa da aynı akan suyla duş alınabilir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet ekici (2 yıl önce)
    Acaba vekilleri ortalıkta gören varmi artik halk içine cikamiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan (2 yıl önce)
    Kapalı boru olsa bunlar olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • reis (2 yıl önce)
    sansürcü malatyahaber.com. yorumumu yayınlamadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 yıl önce)
    Yeğenine 1 ESENLİK ŞUBESİ daha açmaktan başka gündemi olduğunu sanmıyorum.Malatya ya yazık oluyor.yazık...Bütün yanlışlarını da Tayyip Beyin arkasına sığınarak yaptıkları için Reise de ciddi zarar veriyorlar.Sanırım Ak parti belediyelerle geldi belediyelerle gidecek.Yazık olacak o kadar emeğe.
    0
    0
    Yanıtla
  • reis (2 yıl önce)
    ben bir has malatyalı olarak malatya büyükşehir belediyesinde selahattin gürkan gibi birinin oturması gayet güzel. kuduran tayfa emin olun ki keselerine kesik atılanlar. stk adı altında bmilletin parasına çöken grupların artık istedikleri ihaleleri, yolsuzlukları, torpilleri yapamadıkları için Gürkana saydırıyorlar. lakin işin komik tarafı atatürkçü malatyalılarda onların kuyruğuna takılmış. siz daha dün bu cemaat ve tarikatların belediyeye çöreklendi diye ağlıyordunuz. şimdi tarikatçı olmayan bir belediye başkanınız var. bir rahat verinde adam çalışsın. Gürkan adamdır gerisi yalan dolan.
    0
    0
    Yanıtla
  • YAREN BAŞARAN (2 yıl önce)reis isimli kullanıcı yorumuna
    Peki sen neden son derece düzeyli bir Selahattin Gürkan eleştirisi için kuduruyorsun has yağcı
    0
    0
    Yanıtla
  • yarencim ben yağçı değilim kuzum. beni tanıyor olman lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)reis isimli kullanıcı yorumuna
    reis kardeş. millet neden bahs ediyor sen neden bahs ediyosun.. vatandaş gürkandan memnun değil.. belediye çalışmalarında memnun değil. malatyaya hizmet veremiyor. sosyal aktivitesi yok. gürkan kendi reklamını yapmakttan başka malatyaya ne yapıyor. ahmet münir erkal ve yaşar çerçi gibi kalıcı eseri ne bilen varmı. sen malataya hizmete bak geç başka mevzuları
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım kardeşim gürkan başkan olunca borçları açıkladı. iki sene bişi beklemeyin dedi. son üç senede icraat yapacaz dedi. bu sene baya hızlı başladı. güzel projeleri devam ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esra (2 yıl önce)
    Merak ettim de acaba kaptaj daki bu meselenin yapılacak olan şişeleme (suyumuzu satacaklar) tesisi ile bir ilgisi varmı... Yağmur yok sel var yarın deprem olmadan sarsıntı olmasın su biyerlere fay hattından kaçmasın da Bilmem anlatabildim mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (2 yıl önce)
    Malatya haber ve Güler Hazar'ı tebrik ediyorum. Malatya'da iki tane daha Güler Hazar olaydı bütün sorunlarımız çözülürdü. Arslantepe'ye 500 metre mesafedeki mezarlığımıza yol çalışması yaparken zarar verdiler, ilk yağmurda toprak kayıp bütün mezarları birbirine karıştıracak ama insanlık namına sesimizi duyan yok. Battalgazi Büyükşehire, Büyükşehir TOKİ'ye atıyor ortada muhatap yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • İnönü Güncel (2 yıl önce)
    Bu zamana kadar okuduğumuz haberlerin en kalitelisi en doğrusu. Teşekkürler MalatyaHaber.com teşekkürler Güler HAZAR. İnstagram hesabımızda haberinizi yayınlayacağız. İnönü Güncel
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Sayın başkan Selahattin Gürkan " Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehri" olarak tarif ettiğiniz Malatya nın içme suyuna dinamit konulmuş haberiniz yok. Bu şehir doğanın mucizesi içme suyunu ne zaman musluktan güvenli bir şekilde içecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Selahattın Gürkan'ın gündemi sadece kendisi. Malatya umrunda değil. Yapılan her işte kendini merkeze koyuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübegli (2 yıl önce)
    Evet paragraf başında belirttiğiniz gibi kaptaja canla başla sahip çıkmak ve çok dikkatli olmak lazım o bölgede. Lakin bu felaket gelmeden önce orda(kaptaj) başka türlü bir felaket mevcuttur. Orası gerekerirse askeri üs gibi korunması gerekirken nerede bir zengin iş adamı vs biri varsa orayı piknik alanı gibi kullandiriyorlar. Suyun gözüne elini kolunu sallaya sallaya giriyorlar kötü niyetli birileri olsa suya zehir vs atsa bunun hesabını kim verecek. Biz gunduzbeyin yerlisi olmamıza rağmen daha oraya girmişliğimiz yoktur. Sn yaşar karataş bey kaptaj Piknik yeri değildir mesire alanı değildir orası kritik bir bölgedir. Önüne geleni sokmayın oraya. herseyi geçelim nazar var nazar. Suya nazar bile degebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar Karataş MASKI de Selahattın Gürkan'ın haberi olmadan nefes bile alamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübegli (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle. Çok iyi biliriz onu. Ama dediğim gibi yazık ediyorlar orayı adeta mesire yerine çevirmiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan? (2 yıl önce)
    Haşmetlu padişahımıza bişey söylemeyin...kızarım haaaaaa ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Turan (2 yıl önce)
    Güler hanım yine şovlardasınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eda (2 yıl önce)
    İnanamıyorum buna hem allahtan gelen şu suyu maliyetsiz suyu fahiş fiyata satın belediye burdan götürsün sonra ödemeyenleri icraya atın burdan personele pay diye birileri yüzde alsın avukatlara (hangi avukatlar olduğunu tahmin edin) paralar kazandırın birde üstüne suyu içilmez hale gitirin kıbrısta su sempozyomumu varmış acep kıbrısa gittiğin kadar maskiye gitseydin belki başkan var zannederlerdi bizde susuz kalmazdık artık başkandan tek beklenti mevcudiyeti harap etmemesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Güler hn Selahattin başkan Recep Tayyip Erdoğan'nın izinden gittiği ve onu takip ettiği için Kıbrıs'a gitmiş neden kızıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Nursel (2 yıl önce)
    Arslantepe konusunda bilgim yok bilmiyor kimler katkı sağlamış ama suyun farkındayım nitekim suyu yönetenler yani MASKİ benim arslantepe konusundaki bilgimden daha az bilgiye sahip heral kaptaj a hiç gitmedim ama selahattin gürkan kadar gitmişim meğer
    0
    0
    Yanıtla
  • Leyla (2 yıl önce)
    Unesco söyleyin selahattin gürkan ı da koruma ya alsın müzeside hazır ohh misss
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezen (2 yıl önce)
    Dağ tavşan doğurdu Ayıptır ya siz adamı aşağışehirden alın BÜYÜK MALATYA nın emiri yapın oda kendini kıbrıs ın başkanı sansın gayet normal kibirin bir insanı ne hale getirdiğinin ispatı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ver elini öpem
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Başkan olduktan sonra tesislerde bilbordlarda kucaklarına birer çocuk veya bir yaşlının yanına oturarak poz verip milyonlarca lira harcayarak her tarafa fotoğraflar astirmak helalmi.o parayla ne tesisler yapılır.fotoğraf çektirmek siyasi bir işmi....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali bey iyi bir konuya deginmissiniz ,bu reklam asılan panolar normalde belediyenin belediyeden birileri buraları kiralıyor kimse reklam vermediği için oralara reklamı tekrar belediye veriyor yani orayı kiraliyani fonluyor zarardan kurtarıyor belediye yetkililerine bir sorum olacak normal Avrupa ülkelerinde bu soruya hemen cevap verilir belediyeye ait olan bu reklam panolarini kime kaç liraya kiraya verdiniz,belediye reklam olarak buraları kiralayan firmaya kaç lira ödüyor lütfen aciklarmisiniz ,size bir önerim var bari oraları kiralamayın sürekli reklamlarınızı asiniz daha iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğanşehirli (2 yıl önce)
    Hem Elmalı hemde bıçakçı (Söğüt,gövdeli,örencik,begre,kapidere)bu mahallelerinde insanların arasında zaten husumet yoktur,birlik , beraberlik ,barış ve kardeşlik içerisinde ekmeğinin peşinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanlar vardır,sogutte yapılan gölet su tutmamaktadir, Elmalı goletinin ise akar su kaynaginin olmaması ve bölgeye eskiden olduğu gibi kar yagmamasi gölette su toplanması sorunu yaşatacaktır,tütün ekimine mutlaka bir kolaylık sağlanmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Bu olay birkez daha gösterdi ki Selahattin Gürkan sadece şov peşinde sadece gösteriş başka bişe yok halkı düşünen yok başkan halktan yana olmalı ama yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Malatya cumhuriyet tarihinin en sahipsiz dönemini yaşıyor. Herkes kendi kafasına göre takılıyor. Yazık oluyor Malatya'ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (2 yıl önce)
    Malatya’nın son yıllardaki düşüşünün özetini belediye başkanının şahsında özetleyen gerçek bir haber olmuş. Şehir,hizmet,proje yerine sanki,hergün birbirini mezhep ve etnik ayrışmalardan kavga ve kutuplaşmalardan muzdarip bir şehir varmış algısı oluşturan yanlış ve riskli ama kendince kolay olanı bulmuş birinin eline geçmiş.Yapmaktan çok söylemeyi,çözmekten çok fotoğrafı,alkış ve taltifi baş tacı eden bir anlayışın eline geçti. 2.5 Yıldır kırılmadık rekor kalmadı.Kimi yüzyılın rekoru,kimi bölgenin,kimi de ülke çapında rekorlar.Bu anlayış neyi öncelediğini ortaya koymuşken,şehrin en büyük zenginliği olan su kaynağını önemsemesini beklemek olur mu?İlahi Güler hanım..
    0
    0
    Yanıtla
  • 2.gıyasettin (2 yıl önce)
    Maski bize kanalsuyu içirmiyosa tek nedeni kanal hattının içmrsuyu yapımından pahalı olması Belki içiyoduruz kanal suyu oda meçhul şaşırmam
    0
    0
    Yanıtla
  • Güner Özdemir (2 yıl önce)2.gıyasettin isimli kullanıcı yorumuna
    Bu kadar yalan doğru yorumlar yapılmış peki bu kişiler başka dönemlerde hayata yoklarmıydı kanal boyunayapılan fıskiyeler binlerce elektrik kabloları halen kenarlarda görünümü bozan elektrik panoları kanalın içinde halen bekleyen trilyon harcanan fıskiye kalıntıları kanalı kazıp eski özeliğini bozanlara neden hesap sorulmadı neden bu fuzili süslemelerin vatadaşın su paralarına eklenmediği v.s.v.s.Bundan önceki Başkanların bir gün olsun yapılan bir işin yanında görülmedi makamına ulaşılmıyordu heps bir kraldı neticede millet vekili oldu gittiler.Siyaset rezilliği budur.Ben kimse yanlısı değilim fakat gerçek bu dur.Şu durumda bir tek Türkiye'de Ağrı Belediye başkanını görüyor izliyorum SAVCI SAYIN halkla ,işcisi ile gece gündüz iç içe Allah işini rast getirsin.Son sözüm HESBİNALLAHU NEYMEL VEKİL.HAERKES YAPTIĞINDAN VİCDANEN MÜSTERİHSE MESELE YOKTUR.Bu belediye Başkanlığı çoook vebali bir iştir her işinde bir vebali vardır ama bu Belediye Başkanlığı bulunduğu şehrin tüyü bitmemişlerin bile hakkı vardır.Vur döndür git sevilen partden de adaylığını koy ol millet vekili şimdikiler gibi arada bir halka görün bir gülücük ver birde anlın secdeye değmemişse birde camillerde görün birazda ordakeyf sür ondansonrası zooor orada hesap var bu dünyadaki borazanı ötremesiniz ölüm var,ahiret var hey,hey....
    0
    0
    Yanıtla
  • Savcı SAYAN ın yaptıkları işler güzel ama bayram günü poşet poşet etleri evlere götürmesi hoş değil.Her şeyin reklamı yapılır ama öyle şeylerin yapılmaz.Allah rızası için yapıyorsun.Onun şovu olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuba (2 yıl önce)
    Siz bin yılın başkanına ne dersiniz bire nankörler Ölmeden müzesi olan tek başkan selehattin gürkan İşi gücü yok sizin suyunuzlamı uğraşacak Yunanla baş etmeye çalıyor malatya tarihini hatta dünya tarihini kurtarıyor adam gerekşrse kıbrısta su kaynağı bulur arslantepeyi orman yapar sultanımız
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Maşallah haber değil infaz yeri.
    0
    0
    Yanıtla
  • hıdır ibrahimoğlu (2 yıl önce)
    Size helal olsun. Olayın canlı şahiti olarak; olayın suçlusu DSİ ve Derme Sulama Birliği iken ve görevi olmadığı halde bu vahim olayı bertaraf etmek için canla başla çalışan bir kurumun(Maski) başındaki kişi olan Selahattin başkana mal etmek ne kadar ahlak ve vicdan değilmi? En kolayı... Heralde Malatya haber faydalanamadı belediyeden...
    0
    0
    Yanıtla
  • Berk (2 yıl önce)
    Çocuklarımız hep hasta oldu. Her gece acildeyiz. Biri kusuyor , diğeri ishal... Selo cıkmış suyumuz temiz diyor. Orayı yapan inşaat mühendisi bile 27 yildir bakım yapilmadigini, betonlarda bağlama kullanilmadigini , bağlantı olmadan zaten bu yükü taşıyamayacağıni herkes biliyor ... Bu nasıl bir yönetimdir. Memleketten haberin yok. Festival yap, film yap, şarkıcı getir , heykel yap, kazı yap... Halka yararlı hicbirsey yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 yıl önce)
    Bir adamı bir cümlesi ile idama götürebilirsiniz, aynı cümlesi ile padişah da yapabilirsiniz demişler. Atalarımız dilin kemiği yoktur demişler, dil istediği tarafa döner. Herkes sözünde karakterini belli eder. Bazıları bir haber başlığı bulsak da birilerini iyice karalasak diye fırsat kolluyor. Basın da artık güvenilirliğini yitiriyor. Başkan daha önce programlanan gezilerine katılmışsa, ve bu gezi aynı zamanda Kıbrıs'ın Türklüğünün yeniden tescili anlamına geliyorsa bunu karalamanın ve küçük düşürmenin anlamı yok. Başkan orada yoksa başkanın seçip görevlendirdiği, bence Malatya'nın en güzide insanı MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş bey oradaydı ve gereken müdahale hemen yapıldı. Yapılan çalışmalar hedefine varmıştır. Bir vatandaş olarak daha ne isteyelim. Selahattin Bey Resmi görevdedir. keyfine göre gitmemiştir. Hem Kıbrıs'a yerleşeceğini nerden çıkarıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • tahsin (2 yıl önce)
    tarafsız habercilik de böyle olur Haberin içeriğinden çok taraflı kişisel yorum Haber sitesi değil de muhalif partinin sözcülüğü gibi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizlere müstehak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mecburen burdan yazıyorum. Yapılan aksi yorumları yayınlamıyor malatya haber
    0
    0
    Yanıtla
  • burdan yaptiginiz yorumlari belediye mi yayinliyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesele taraf fln değil tüm malatyanın malatyalının suyunun 1 tane bekçiye bırakılıp gidilmesi yıllardır olan bir çatlağın kapatılmaması ve sonucunda bu kadar önemli bir yerin büyük bir nimetin neredeyse elden kaçması bize fazla ama haklısın nede olsa kanalsuyu içmiş insanlarız
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki yilmaz (2 yıl önce)
    Rabbimin bedava kaynak suyunu satip paralari orayi burayi yikmakla heder ederseler garibandan aldığı yuksek su parasi bogazlarina dizilir israf üstüne israf yapililrsa Allahta razi olmaz kernek meydani fahrikayandaki bostanbasindaki kanallar israfin görünen kismi Yap boz rant iste
    0
    0
    Yanıtla
  • Gokhan (2 yıl önce)
    Yüreğinize sağlık baskan vekil olmak için pr çalışması yapıyor olmali.cesmelerde 2 gun çamurlu su akti için diyor keşke kendisi o suyu icseydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiremit (2 yıl önce)
    Malatya habere bir tavsiye 2004 yılında Arslantepeyi nasıl ayağa kaldırırım diye çalışmaya başlayan bir başkana burayı nasıl sahipleniyor diye haber yapılmaz bu süreci sürekli bahsettiğiniz şehrin hafızaları büyüklerinize sorun o size anlatır
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (2 yıl önce)
    Ben Turgut Özal mahallesinde oturuyorum, bizde sular kirlenmedi ve kesilmedi, evet bir sorun oldu ama bunu felaket gibi, haber yapmanın bir anlamı yok... Muhalif olabilirsiniz, ancak unutmayın, böyle olaylar heryer de, her zaman olabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizde kesilmedi biz 1 gün susuz kaldık 2 gub çamur aktı musluklardan. Böyle hata ancak beceriksiz yöneticilerin olduğu yerde olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen gözünü kapamaya devam et iç birazda musluktan su ondan sonra özel doktora gidince sırada beklemezsin ama biz devlet hastanesinde 3 gün geçirdik sıra bekledik yakıncadayız halen mil geliyor sulardan doktor sudan dedi tabi sen doktordan da iyi bilirsin profosör
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus (2 yıl önce)
    SESSİZ KAHRAMANLAR: Öncelikle Arslantepenin UNESCO asıl listesine alınması memleketimize hayırlı olsun. Konuyla ilgili açıklamaları dinliyorum. Sessiz kahramanlardan bahsediliyor. Her zaman olduğu gibi bu ve benzeri başarılarda hep sessiz kahramanlardan bahsedilir. Bunların hiç isimleri olmaz zaten. Alın teri ne kadar kutsalsa zihin teri de bir o kadar kutsaldır. Hele bir de yürek teri varsa... Bu başarıda başta Marcella Hanım ve ekibi olmak üzere zihin teri döken Turizm Araştırmacısı BÜLENT KORKMAZ ve Battalgazi Belediyesinde işçi olarak çalışan ama okuduğu okul itibariyle Arkeolog olan CEM KAYA'ya özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Ne dediniz anlamadım bunlar mı sessiz kahramanlar. Evet bunlar.. Şaşırdınız değil mi? Çünkü ekranlarda bunlar yok. Kadraja sığmadığından bunlara yer verilemedi maalesef. Onlara en büyük paye olan şu unvan verildi. SESSİZ KAHRAMANLAR... Unutmayın: Başarı da ödül üste başarısızlıkta ise ceza alta verilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (2 yıl önce)
    su malatyanın suyunun bulunacagı yoktu rezil kepaze ettiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    fırsatçılar 8 lt suyu 6,5 tl ye çıkartmışlar fırsatçıların allah belasını versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Maskide 1000 litre su 4 TL civarı. Üstelik musluğuna kadarda getiriyorlar. Sonrada pahalı diyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    walla baştan sona okudum,çok yerinde ve güzel bir yazı tebrik ediyorum.selahattin gürkan malasef beklenileni karşılamadı.malatyalıda yavaş yavaş soğumaya başladı başkandan.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    bu haberin en önemli kısmı ,malatya belediye başkanı kıbrıs ta ne arar.dış politikayı belirleme kapasitesi varmı ki,orada entellektüel bir yanıda yok.gezip gelmiştir.küçük illerde vekillik,belediye başkanlığı yapanlar vekillik başkanlık sonrası hemen yok olurlar.istanbul,ankara,izmire yerleşirler.erkal,çerçi,cemal akın,tüm eski vekiller nerdeler.hepsi göçüp gitmiş.olasılıkla gürkan da yakın zamanda kıbrısa yerleşir..bu yorumumda hiç abartı yok, sokakda hiç gördünüz mü?hepsi de şehrül eminlerdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman1453 (2 yıl önce)
    Güler Hanım Sizi tebrik ederim Yazınızdan dolayı Merkeze 4 km uzaklıktaki Orduzu Kaldırım Mahallesinde 4-5 gün su kesildi millet tankerdeki suyla ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı hala sorunlar devam ediyor maalesef Ama yine Orduzu dan gidilen (sorun yaşanan yerin yakınından gidiliyor) Aslantepe Unesco Dünya Mirasına girdiği gün dakikalar sonra ben yaptım demek resim çektirmek kameraya çıkmak için koşa koşa (Şehrül- Emin) gidiyor.Sorun yaşanan mahalleye uğramadan mahalleliyi dinlemeden dönüyor demekki Show reklam herşeyden önemli Allah Malatyamıza yardım etsin kim diyorsa ben Malatya için uğraşıyorum külliyen YALAN çünkü BEN kelimesi daha önemli Vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Sadece kaptajmi siz birde Yaşam merkezine bakın.Tesisin basketbol sahası birilerine peşkeş çekiliyor.Ondeki otopark çay bahçesine dönüştürülmüş.İlginc biri müdür yapılmış.Ahbab ilişkileri ile işten anlamayan evlerinde yatmakta iken sırf maaş alsınlar diye oraya alınmış personeller.Covid tedbiri diye bir şey uğramamış oraya......
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali44 (2 yıl önce)
    güler hazar ağzınıza sağlık harika 1 haber olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (2 yıl önce)
    destan su kaptaj, her suyu içmeyen hiçbir suyu içemez
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (2 yıl önce)
    Malatyaya ne yaparsa önce kendi reklamını ön planda tutuyor sırf hava Diyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Daire başkanlarının kardeşini temizlik ve çay ocağında çalışacak diye şirket üzerinden maskiye aldırıp sonra başka birimlere verilmesini ne zaman yazacaksınız , şu anda bile var
    0
    0
    Yanıtla

Güler Hazar yazıları