SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başın Sağ Olsun Malatyam...

Başın Sağ Olsun Malatyam...
A- A+ PAYLAŞ

Prof.Dr. Esin Emin ÜSTÜN

Sen yıkılmadın...

Sen bitmedin...

Sen varsın...

Ülkemin ve insanlarının özlediği bir kent olarak yeniden doğacaksın.

Başaracaksın hiç kuşkusuz bunu.

Bu gücün var senin.

Biliyorum acın, acımız çok büyük.

Her büyük acının sonunda yeniden doğar yıkılanlar, kaybolanlar.

Bu konuda inanıyorum 'Tanrı' yanımızda olacak...

Ülkemizde  birey olarak başarılı olabildiysek;
''Senin toprağında büyümüş, 
Senin bağrından çıkmış olmamızdandır bu başarılarımız.''

Bugün yanında olamayan, uzaklarda olan bizler de acı içindeyiz.

Yüreğimizin her atışında sen varsın.

Sen olacaksın...

Doğu Anadolu'nun en güzel kentlerinden birisin.

En güzelisin...

Caddelerinle, sokaklarınla,

Eşsiz ürünün kaysılarınla,

Havanla, dolup taşan derelerinle varsın.

Var olacaksın...

Sana sabır ve dayanma gücü diliyorum.

Dualarımız seninle.

Aramızdan ayrılan canlarımız,

Sonsuzluk uykusunda ışıklar içinde olsunlar.

Onların her birini rahmetle anıyorum.

Değerli dostlarım,

Hemşerilerim ve yakınlarım,

Başımız sağ olsun...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • ŞAHABETTİN TUNCAL (1 yıl önce)
    Güzel duygu yorumlarınız için çok teşekküred erim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlt (1 yıl önce)
    Tarım arazisi olan yerler imara açıldı ve yerinde kentsel dönüşüm projesi yapılsaydı.Sert zemine evler yapılsaydı bugün bu depremin yıkıcılığı ve kaybımız bu kadar olmazdı.Başta belediye başkanları hesap vermeli...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • deli kadir (1 yıl önce)Mlt isimli kullanıcı yorumuna
    Çok gereksiz ve yanlış yorum bugün kuzeydeki tarım topraklarinda ki tarım yok eskimalatya ve orduzuda çeşitli teranelerle imara açılmadı Beydağı denip durdu tecde ve yakınca rant amaçlı kuzey batı imara açılınca bunlar oldu. Eskimalatya ve orduzu etkilenmedi okadar. Jeolojik ve diğer bilgilere sahip olmadan yazma
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Hüseyin Kalkan (1 yıl önce)
    Ben senden ayrılırken böyle anlaşmadık MALATYA.Söz vermiştim sana kayısılar çiçek açarken gelecektim yanına.Beydagindan birlikte kucaklayacaktık doğan güneşleri.Olmadi olmadı malatya ismini duyduğumda içim titrerken şimdide gözyaşı ekledik yüreğimize.Gülen insanların şehri içımizi yaktın.Kerem sahibi Rabbim vefat edenleri Firdevs Cennetine kabul eylesin yaralılar tez zamanda şifa bulsun geride kalanlara Rabbim sabır versin.Hepimizin başı sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Kimseyi kırmadan hakaret etmeden iftira atmadan iddia olarak bildiğimiz bir çok şeyi yazmadan yanlış yapanların yaptiklarini dile getiriyoruz önerilerimizi yazıyoruz bir vicdan sahibi okurda bu sürece katkımız olur yanlış yapanların üzerine gidilir mi diyoruz maalesef ülke karpuz gibi ikiye ayrılmış bir kesimden akla gelmez tepkiler alıyoruz haksızlığa karşı susanlarin dilsiz şeytan olduğuna inanmış bir insan olarak yanlışi babamda yapsa yanlış demeye devam edeceğim.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Arkın aksüt (1 yıl önce)
    Hocam Allah'ın izniyle herşey düzelir de son on yılda yapılan binaların yüzde yetmişi kullanılmaz hâlde fahri Kayahan Bostanbaşı yakınca buradaki binaların neredeysen tamamı hasar gördü buraların yerindemi sorun var yoksa müteahhit lerin yapısında mı bir sorun var ama dahada önemlisi buraları denetleyen buraları hiç mi kontrol etmedi nasıl ruhsat aldılar buralara oturma izni veren o dönemin belediye başkanından ve ekibinden tutun şu anki belediye başkanı ve ekibine kadar hepsini göz altına almaları gerekiyor çünkü geçen yıl oturma izni almış bir bina şu anda darma dağın bütün savcılara suç duyurusunda bulunuyorum ikibin yılından sonra yapılan ve şu anda yıkılmış ve ağır hasar görmüş tüm yapıların mutahitlerini ve bunlara ruhsat veren denetcilerini ve bu denetçileri ekibinde bulunduran belediye başkanlarının tamamından şikayet ciyim ve bunlarla karşı suç duyurusunda bulunuyorum çünkü bunlar binlerce insanın katilleridir insanları ziyaret ederek kurtulursalar işte o zaman insanlığın bittiği zamandır.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Nuri (1 yıl önce)
    Hocam,Malatya bitti.Ayakda duran binalar varsa da bu binalarda asla güçlendirme falan yapılmamalı yıkılmasını.Velhasıl şehir yeniden kurulmalıdır.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Değerli Cumhuriyet savcilarimiz yıkılan binalardan enkaz kaldırılmadan Demir, çimanto örneklerinin delil olarak alınması büyük önem arz etmektedir.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Daha enkazların altında henüz canlı veya cansız insanların varlığından emin olunmadan enkaz kaldırılıyor.Acaba Malatya Belediyesinin bu acelesinin acelesinin sebebi nedir?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Allah razı olsun hocam.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatya maalesef liyakatsiz yonrticelrin kurbani oldu. Şehrin %72 tarima elverissiz daglik oldugu halde inatla ve rant icin sehir %28 olan yumusak zemin tarim arazisi uzerine kuruldu.son 20 yilda bu is zirve yapti.son kalan tarim arazilerinin de gecen yilimara acildigini ogrendim.Bizimde 5 10 donum arazim oldugu halde buna gercekten uzulmustum.Burasi hem tarim arazisi hem de yerlesim.icin zemini itibariyle uygun değildi. Ve deprem gelip catti, bircok insan can verdi yuvalar yok oldu ocaklar sondu.Bunun musebbibi liyakatsiz maymun istahli gozlerini rant buruyen muhterislerden hesap sorulmali hemde her yerde her firsatta.
    %100
    %0
    Yanıtla

Prof. Dr. Esin Emin Üstün yazıları