SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Yeri Yapmak İçin Söğütlü Cami Parsel Parsel Gezdiriliyor!. En Son..

O Yeri Yapmak İçin Söğütlü Cami Parsel Parsel Gezdiriliyor!. En Son..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın 6 Şubat depremlerinde uğradığı büyük yıkımın ardından kentin yeniden inşası amacıyla 'kapalı kapılar' ardında şeffaf olmayan bir şekilde hazırlanan imar plan ve projelerinde, siyaseten ya da mali olarak güçlü bazı kesim ve kişilerin menfaatleri kollanırken, 'sahipsiz' ve gücü olmayanların ise mülklerine adeta 'çöküldüğü' iddialarıyla ilgili olarak en önemli göstergelerden biri olarak gündeme gelen Söğütlü Cami, bu projeleri hazırlayanların adeta oyuncağı oldu.

Söğütlü Cami'nin ön tarafında, Akpınar girişi ile Soykan Meydanı arasındaki bölgede bulunan, yoğunlukla kuyumcu işyerlerinin bulunduğu 'Kuyumcular Adası'nın, bu alanın kent meydanına katılmasına yönelik daha önceki yıllarda da var olan düşüncelere rağmen, etkili ve güçlü lobilerin baskısıyla buraya yeniden binalar inşa edilmesi ısrarı kapsamında, ilk önce bu binaların arkasına 'gömülen' caminin bu konumuna tepki gösterilmesi üzerine, caminin adeta bir mescit şeklinde yerinin değiştirilerek Akpınar Meydanı'nın Cezmi Kartay girişi karşısına nakledilmesi projesinin de tepki görmesiyle üçüncü değişikliğin gündeme geldiği, bu kez de caminin eski belediye binasının bulunduğu yere inşasının planlandığı bildirildi.

Malatya'yı yönetenlerin ve planı hazırlayanların, 90 yıl önce hazırlanan kent merkezi imar planından dahi geride bir düşünceyle, kent meydanının eski belediye binası yıkılarak genişletilmiş olmasını gözardı ederek, Söğütlü Cami'nin 'seyyar' konumunu, en son eski belediye binasının yerine inşa düşüncesiyle sonlandırmayı düşünmeleri, kent yönetimi ve imar planı hazırlama ile ilgili yetkinliklerini tartışma konusu yaptı.

CAMİYİ ÖNCE BİNALARIN ARASINA GÖMDÜLER..
AKP içerisinde güçlü ilişkileri ve lobileri bulunduğu bilinen kuyumcu grubu, önceki yıllarda da yıkılarak kent meydanının genişletilmesi, Söğütlü Cami'nin öne çıkarılmasına yönelik birçok belediye başkanının düşüncesi olan Kuyumcular Adası'nı muhafaza etmek için, depremler sonrası Ankara merkezli bir özel mimarlık firması tarafından hazırlanmakta olan imar planına müdahale etti.

Depremlerde büyük hasar gören söz konusu kuyumcular adasındaki binalar yıktırıldıktan sonra ortaya çıkan alanın, Soykan Meydanı'ndan Akpınar Meydanı'na kadar olan alana dahil edilmesi gerektiği konuşulurken, kuyumcu lobisinin baskısıyla, bu alana yeniden yüksek katlı binalar inşa edilmesinin planlandığı anlaşıldı. Çarşı Merkezi de denilen kent merkezi imar düzenlemesine ilişkin görseller ortaya çıktığında, Söğütlü Cami'nin tamamen bina blokları arasına hapsedildiği, adeta görünmez hale getirildiği görüldü. (İlk ortaya çıkan üstteki maket görselde cami mevcut yerinde görülürken, önünde ve çevredeki binalarla tamamen kapatılmış haldeydi)

Bu durum eleştiri konusu oldu.

SONRA AKPINAR'A TAŞIDILAR..
Caminin blok binalar arasında kaybolduğu imar düzenlemesine büyük tepki gelince, kapalı kapılar ardında imar projelerini hazırlayanların, yine Kuyumcular Adası'nı muhafaza edebilmek için bu kez camiyi Akpınar Meydanı'na kaydırma düşünceleri, çarşı merkezindeki bir krokiyle ortaya çıktı.

Krokiye göre, Söğütlü Cami bulunduğu mevcut yerden, kuzey doğuya doğru kaydırılarak, caminin öne çıkarılmasına ilişkin talepleri de sözde karşılamak adına Akpınar Meydanı'nın Cezmi Kartay Caddesi alt girişi karşısına taşındığı görülüyor. (Üstteki kroki görselinde kırmızı daire içerisindeki alan Söğütlü Cami'nin mevcut yeri, mavi daire içerisindeki alan ise caminin taşınması planlanan çarşı bünyesindeki yeri)

Krokide, Söğütlü Cami 100. Yıl Carşısı ile birlikte konumlandırılarak, adeta bu çarşının mescidine dönüştürülüyordu.

Bu da tepki gördü. Birçok STK da, yaptıkları açıklamada Söğütlü Cami'nin yerinin değiştirilmesine ve adeta çarşı mescidine dönüştürme projesine karşı çıktılar.

ŞİMDİ DE ESKİ BELEDİYE BİNASININ YERİNE NAKLEDİYORLAR..
Kuyumcular Adası'nın yeniden binalarla doldurulmasıyla ilgili ısrarlarından vazgeçmeyen yerel yöneticiler ve imar planı hazırlayıcıları, bunun için eski belediye binasının bulunduğu alan ile Hükümet Meydanı'nı, Fuzuli Caddesi'nin de alt girişinin kapatılarak bu alana dahil edilmesini de kapsayan yeni bir düzenlemeyle gündeme getirirken, şehrin en önemli arterlerinden biri olan Fuzuli Caddesi'nin bir bölümünü kapatma pahasına yapılan bu girişim de tepki gördü.

Tepki ve eleştirilerden bunaldıkları anlaşılan yerel yönetici ve plan hazırlayıcılarının, şehrin geleceğine yönelik sorumluluğu hiçe sayarak, bu kez camiyi, muhafazakar çevrelerin de desteğini alacaklarını düşündükleri yeni bir alan seçimi yaptılar ve caminin eski belediye binasının bulunduğu alana yapılacağı duyurusu yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına konuya ilişkin bir açıklama yapan Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Söğütlü Cami'nin tescilli eser olmadığı için yerinin değiştirildiğini, mevcut yerine yine 70 işyerinden oluşan vakıflara ait işhanı yapılacağını, caminin ise eski belediye binasının bulunduğu halen emekliler parkı olarak kullanılan alana (üstteki fotoğrafta kırmızı daire içerisindeki bölgede) yapılacağını duyurdular.

Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi Söğütlü Camii'nin eski yeri rezerv alanı. Son duruma göre Söğütlü Camisi Emekliler Parkı'nın olduğu yere müstakil bir cami olarak inşa edilecek. Yapımını da yine  Malatya’mızın yetiştirdiği hayırsever Bayram Kızılaslan Beyefendi üstlendi. Emekliler Parkına Söğütlü Camisi inşa edilecek. Büyük bir cami olacak. Eskisinden daha büyük olması planlanıyor. Şu anda çalışmalar yapılıyor. Taslak çizimleri falan tamamlandı. Vakıfların mülkiyetinde olan iş yerleri kendi rezervi alan içerisinde kendisini koruyacak. Ancak camimiz Emekliler Parkında inşa edilecek. Yeni yapılacak olan caminin altında iş yeri olmayacak.” bilgisini verdi.

KUYUMCULAR ADASINI KORUMAK VE MUHAFAZAKAR KESİMİN DESTEĞİNİ ALMAK İÇİN..
Eski belediye binasının bulunduğu alanın Söğütlü Cami'nin inşa edileceği yeni alan olarak belirlenmesinin, bu konudaki karar vericilerin, Kuyumcular Adası bölümünü yeniden inşa etmeye yönelik tepkileri azaltmak, ayrıca cami yeri olarak kent meydanının bir bölümünü seçerek muhafazakar kesimin de desteğini almaya yönelik panik içerisinde verilmiş bir karar olduğu değerlendiriliyor.

Deprem nedeniyle büyük yıkıma uğrayan Malatya'da, rezerv alanlarının belirlenmesinde görülen 'torpil ve kayırma' işlemi ve Söğütlü Cami ile ilgili verilen önceki kararlar nedeniyle zor durumda kalan, yerel yönetici ve plan hazırlayıcılarının, geniş ve ferah meydana sahip yeni bir kent merkezi planlamak yerine, mevcut meydanı da daraltmayı uygun bulmalarının, Malatya'nın 90 yıl önce Alman Mimar Jansen tarafından yapılmış imar planının bile çok gerisinde olduğu, Söğütlü Cami'nin mevcut yerinde ve önündeki Kuyumcular Adası'nın da meydana katılmasına yönelik düzenleme yapılmaması halinde, Malatya'ya yazık edileceği yorumları yapılıyor.

Kent merkezindeki meydanın önemli bir bölümünün cami için tahsis edilmesiyle muhafazakar kesimlere yönelik mesaj verilirken, bu karara tepki göstererek eleştiride bulunacakları da, ‘camiye karşı çıkıyorlar’ suçlamasıyla karşı karşıya kalmamak için susturmayı hedeflediği değerlendirilen bu kararın, yeni oluşacak belediye kadrosuyla yeniden değerlendirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Bu arada, 31 Mart seçimlerinde gelecek yeni yerel yönetim kadrosunun, Söğütlü Cami yeri ve Kuyumcular Adası ile ilgili mevcut yapılanlara karşı bir düşünce geliştirebilecekleri yolundaki endişeler nedeniyle, gerekli zemin etüdleri ve değerlendirmeleri yapılmadan alelacele 4 milyar 460 milyon TL (4 katrilyon 460 trilyon lira) bedelle gerçekleştirilen ihalelerin ardından başlatılan inşaat çalışmalarında, en büyük önceliğin, ilk temeli atılan yerler değil, Kuyumcular bölümüne verilmesi, buradaki inşaat çalışmalarının hızla bitirilmesine yönelik çaba dikkat çekiyor. (Üstte kırmızı daire içerisinde, projedeki diğer yapılardan çok daha hızlı yürütülen Kuyumcular Adası inşaat alanı)

malatyahaber.com

KAPAK FOTOĞRAFI: Depremde ağır hasar gördüğü gerekçesiyle Söğütlü Cami'nin yıkmına karar verilmiş, yıkım birkaç günde tamamlanabilmişti. (Arşiv)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • Berk (9 ay önce)
    Bu saatten sonra kuyumcular çarşısı orada kalırsa bütün yöneticilerimiz zan altında kalır. Derler, bizden söylemesi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murtaza (9 ay önce)
    Kuyumcular tahmin edilenden de güçlüymüş..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turan (9 ay önce)
    Kuyumcular ve döviz büroları ya kapalı çarşıya ya da emekliler parkının altına yeni bir kapalı çarşı yapılarak oraya taşınması (bu iki çarşı aynı zamanda alttan birleştirilebilir) daha uygun olabilir. Bankaların birer şubeleri de burada olursa burası Malatya'nın finans merkezi olabilir. Cami için düşüncem ülke genelinde bile örnek gösterilebilecek tek bir caminin yapılması yönünde. Bunun gibi yapılar o il için aynı zamanda simgesel yapılar olur. Edirne deyince Süleymaniye, İstanbul deyince Sultan Ahmet, Ankara deyince Kocatepe cami söylenir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (9 ay önce)
    Bu fikir de sanki kuyumculardan gelmiş gibi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (9 ay önce)
    Bi şehir ancak bu kadar rantcıların elinde oyuncak olur.Malatyanın tüm problemleri sanki bitmişde bir tek cami meselesi kalmış!Eski yerine yapılsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatya (9 ay önce)
    Parsel parsel eylemişler malatyayı haberimiz yok vekiller bir yandan başkanlar bir yandan kafalarına göre yer yıkıyorlar neden cezmi kartayı yıkamıyorlar yıllardır yapmışlar bir rezerv oda belli bir yer oda tüm bölge değil çünkü orada rant kokusu geliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalık (9 ay önce)
    Tek çözüm ; Almanyadan Fransandan bu işi bilen şehir plancılar gelsin şehri yeniden planlasın.Bizimkiler ona buna peşkeş çekmekten başka iş bilmiyor.Millet burda iyiniyetli yorumlar yapmış ama hiçbirimiz şehir plancı değiliz sadece bildiğimiz kadarı ile yorum yaparız. Bu işin eğitimini alan bilgili ve namuslu insanlara ihtiyaç var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (9 ay önce)
    Yeni yapılacak söğütlü cami 3 bölümden oluşsun. Şöyle ki; birincisi İBADET bölümü, İkincisi TİCARET, bölümü Üçüncüsü, İHANET-HIYANET bölümü. Ha bir de Malatya'nın özelliğini unutmayın. Camiye bir de HASETLİK (Hasüd-ü Malatya'dan gelir) bölümü yapın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Dinle ticaret iyi bir ikili olduğu sürece bu memleket iflah olmaz..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Esnaf (9 ay önce)
    Soğuttu camisinin eski belediye yerine taşınması bence çok iyi olur neden olmasinki Meydan meydan diyip durmayın bayağı da güzel olur başka yerde meydan olur
    %17
    %83
    Yanıtla
  • halil imamlı (9 ay önce)Esnaf isimli kullanıcı yorumuna
    esnaf sen kuyumcusun belli oldu :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    İşlerin olması gibi yapılması için güçlü bir iktidarın olması lazım. Kaybetme korkusu insana her şeyi yaptırır
    %95
    %5
    Yanıtla
  • reis (9 ay önce)
    aslında çok basit bir yolu var söyleyeyim bari ne zamandır içimde saklıyordum. söğütlü camı yapılmasın arkadaşlar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hasan (9 ay önce)
    Sahipsiz Malatya. Bakanlık kafasına göre onu oraya öbürünü buraya. Bir tane irade yok mu bu şehir hakkında sözü dinlenecek. Yazık çok yazık buradan gidenler en iyisini yapmış maalesef.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • İlhan (9 ay önce)
    Buradan çıkan sonuç: Şehirde değişen birşey olmayacak.Aynı sıkıntılar devam edecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    Şehre meydan lazım. Geniş caddeler lazım. Söğütlü cami çok isteniyorsa başka yere de yapılabilir. Çarşının merkezinin böyle tıkış tıkış olması şehircilik açısından hiç iyi olmayacaktır. Kuyumcular da yer altına alınabilir. Kapalıçarşı gibi.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (9 ay önce)
    Ya bir şey diyeceğim hemen klasik din düşmanlığı yapıyor diyecekler, bizim dine karşı bir durumumuz yok, bizim bu saatten sonra geniş alanlara ihtiyacımız var, oraya camii yapılmasa da olur başka bir yere yapılır, şehrin artık her yerde geniş cadde ve meydanlara , alış veriş yapacağı çarşıya acil ihtiyacı var.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • fatih (9 ay önce)
    Herşeyden önce şehrin bir meydana ihtiyacı var. Meydanımız yok. Yeni yapılanmada meydan olacak tek yer eski belediye binası ve çevresi. Ayrıca bu şehirde kararları kuyumcular mı veriyor ne saçma bir durum. Devletsin yapıp geç olay bitsin.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Gani (9 ay önce)
    Bunları cehape yapıyor gibime geliyor.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • yıldırım (9 ay önce)
    yeni camii ile söğütlü camii yine yakın ve karşıkarşıya oluyor bence yıkılan adliye binasının oraya yapılması lazım
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Recep solmaz (9 ay önce)
    Malatya yi deprem yıktı agalar paşalar gardaşlar şehir planlayicilari bürokratlar torunlarınıza yaşanabilir bir malatya bırakmak icin doğru vicdanlı kararlar verin ..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Fuat Kutsal (9 ay önce)
    Kuyumcular adası kaldırılıp yeraltına alınmalı.Söğütlü Caminin bodrumu da yeraltı çarşısına bağlantılı olup büyük bir Kuyumcu Çarşısı olur.Üstü ise Kent Meydanına ilave edilerek yapılmalı.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Necmettin (9 ay önce)
    Beton ve inşaat siyaseti, rantcılara göz yumacak demek? Tek kelime ile yazıklar olsun. Şehrin küçük bir meydanı vardı onuda ortadan kaldırıyorlar. Nerde vekiller?Battalgazi başkan ve adayları?Muhalefet? Elli tane kuyumcu bu şehirden büyük mü? Güçlü mü? Selahattin Gürkan utan şimdi!Sen depremden bu yana B. Şehrin başkanısın ve her toplantıda susmuşsun? Vallahi sen ve diğerlerden utanıyoruz artık . 31 marta kadar da başkanısın!! Şehrin adına mücadele etsene? Sami Er çıkıp bir açıklama yap.Ankaradaki o dostlarına söyle. Bu kuyumcular oda başkanının,abisinin Sami Erle hukukunu herkes biliyor. Şimdiden karşı çıktığını ifade et Sami bey! Biz bu meseleyi takip ediyoruz. Zaten oyumuz yıllar sonra adres değiştirecek. Malatya haberden başka şehrin tek meydanına sahip çıkan bir tane devlet adamı,vekil bile yok ne acı. Bu şehri ne hale getirdiniz. Bu felaketi şehrin yeniden imarı konusunda fırsata çevirip çocuklarımıza meydanı olan bir şehir bile bırakmayacağız! Üç beş kuruş için şimdiden yarınları satıyorsunuz! Bu şehrin ,%57 si imkanımız olsa başka bir şehre gideriz diyorsa hep bu riyakar ve fırsatçılar yüzünden. Altın satacak Malatyalı bulamazsınız belki kim bilir?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ramazan (9 ay önce)
    Demekki çarşı planı daha netlesmemis.Eski belediye bolgesiiyi kötü bir meydanlik oldu. Nacizhane yapilacaksa eski asayiş şubenin olduğu alanda yapilsin. Alan kamuya ait. Hem çevre yoluna yakin.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • MEHMET SITKI GÜRCÜ (9 ay önce)
    büyüklerimizden şunu duymuştum ; söğütlü camii ile eski belediye arasındaki dükkanlar daha önce yoktu.söğütlü camii'nin etrafını genişletmek için bu alananda olan esnaflara şimdi problem olan ve ana cadde ile söğütlü camii arasında kalan dükkanlar geçici olarak verildi fakat zaman içerisinde sanki oranın asıl sahipleri kendileri imiş gibi işlem yapıldı ve yapılıyor .
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (9 ay önce)MEHMET SITKI GÜRCÜ isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen de öyle.. söğütlü camii önü komple geçici ruhsatlı. Söğütlü camiiden Mecidiye Han'a kadar ki alan kalıcı ruhsatlı.. önerim çok basit: oradaki kuyumcular da mağdur olmasın. Adamlar büyük paralara satın aldı oraları. Ve şehir de nefes alsın. Kuyumcuları Ziraat Bankası ve sağlık müdürlüğü yerine tasisinlar. Söğütlü cami de o aradan cikartilip kuyumcular adasına alınsın. Sağlık Müdürlüğü'nun merkezde ne işi var? Kimse girip çıkmıyor bile. Şehir dışında bı alanda yapsınlar!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (9 ay önce)
    Önce bir araştırma yapın, malatya merkezde kaş kişilik ne kadar büyüklükte cami ihtiyacı var tespit edin. Sonra mevcut camilerin arazisini tespit edin. Gerekirse tüm camileri yeniden planlayıp dağılımını hesaplayıp uygun mesafelerde ve büyüklükte camiler yapın. Artık a camisi b camisi c camisi diye bir cami olmasın. Malatyanın ihtiyacı kadar gerekli yerlere cami yerleşimi yapın. Sonuçta bu camilerin hiçbiri mescit i aksa değil.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • mehmet (9 ay önce)
    mevcut başkan yada AKP'nin adayı neden çıkıp bununla ilgili bir açıklama yapmıyor. Yada siz gazeteciler sadece haber yapmak yerine AKP'nin adayını arayıp neden sormuyorsunuz?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya Sevdası (9 ay önce)
    Bundan 50-60 yıl önce çarşı yavaş yavaş oluşmaya başlarken açılan her dükkanın yapılan her binanın nereye nasıl yapılacağına karar vermek zor değildir diye düşünüyorum. Ama, bugün binlerce dükkanın ufacık yere sığdırılıp yeniden yapılması sürecinin sancılı geçeceğini öngörmek için zeki olmaya gerek yok. Bu süreçte Malatyanın siyasileri de iş adamları da esnafı da elini vicdanına koymazsa, kendi hakkı kadar karşısındakinin de hakkını gözetmezse bu süreç 20 yıla bitmez...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Nihat toramanoğlu (9 ay önce)
    Kent meydanı olmayan bir ildik, öylede kalmaya devam edeceğiz, durum onu gösteriyor. 100 yıllık Cumhuriyet tarihi medeniyetimizde kendimize bi şehir meydanı kuramamışız. Böylesine büyük bir deprem yıkımından ders almak bir yana hırs ve ihtiraslarından geri atmayan bir avuç kuyumcuyu koca çarşıda sığdıracak bir yer bulamadınız ya bu ayıp ve beceriksizlik size yeter. Peki örnek almamız gereken islam peygamberi nasıl bir yol izlerdi ? sorusunun cevabını ise Yesrib (Medine) şehrini kazıklar çaktırıp ipler çektirerek yaptığı düzenli imar faaliyetlerinde görürüz. Medeniyet kelimesi buradan türemiştir. 14 asırdır ders almamışız depremlerden tabii afetlerden ders almamışız. sorsalar elhamdülillah onun ümmetiyiz de neden sosyal ve içtimai hayatta onun sünnetine vede kurallarına uymuyoruz.?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mlt (9 ay önce)
    Malatyalıda bu kafa olduktan sonra bu şehir adam olmaz. Bunların işi rant peşinde koşmak. Malatyalı bu siyasetçilere karşı durmadığı müddetçe şehri ellerinde oyuncak çamuruna döndürecekler. Birde başımıza Babacan diye bir milletvekili çıktı. Bunuda buraya yazıyorum Malatyalılar böyle sustuğu müddetçe siyasiler oyuncağı olacak ve eskisinden daha kötü bir imar planlaması yapacaklar. Kötüye kötü diye bilmeyi diyemediğimiz sürece!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Bir haberi yapmadan önce konunun muhatabı ile görüşüp doğru bilgiyi almak erdemdir. İşinize geldiği gibi eğip bükerek haber yapmayın. Rant diyor,peşkeş diyor ortaya arıp kenara çekiliyorsunuz. Kim şu memlekette yetimin hakkını,beytûl malı kendi nefsi için harcıyorsa Allah belasını versin. Doğru bilgi için doğru kaynak olunuz lütfen. Hırsızlık yapan biri varsa onuda mümkün mertebe ipuçları vererek (mahkemelik olmayasınız diye)açıklarsanız memnun oluruz.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • konuralp (9 ay önce)
    Malatya sahipsiz plan yok itibar yok neyin nereye yapılacagı belli değil. hiçbir şey orta yok arap sacına cevirdiler.Elazığa bağlayın kurtulun
    %90
    %10
    Yanıtla
  • erhan (9 ay önce)
    emekliler parkında konteynerde kalan esnaf ne olocak bunu düşünen yok ancak rant peşindesiniz rant peşinde olup bu kadar esnafın ekmeği ile oynayanın Allah belasını versin çocuk oyuncağına çevirdiniz eskide yıkılanlar nerdeyse oraya yapılsın zübüklerin demesi ile niye planlar değişiyor emekli parkındaki esnaf dükkanlar bitmeden parktan çıkmayacaklar bunu bilin zaten malatyamız sahipsiz beceriksiz yöneticeler yüzün malatyalıların çoğu şehri terketti bu rantçılar yüzünden malatyalı olmak utanır hale geldik esnaf iş yapamıyor yarın öbür gün kredi taksitleri başlayacak ama esnafın daha iş yapacak dükkanı yok konteynerde iş yapmaya çalışıyor onu rantçılar bırakmıyor Allah belanızı versin
    %60
    %40
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    Parası olanın, zenginin sözü geçiyor, fakiri kimse kaale almıyor. Tam da muhafazakar zihniyet bu mu? Neden kuyumcular adasını hızla bitirmeye çalışıyorlar? Yangından mal mı kaçırıyorlar. Camiyi parsel parsel dolaştırırken, kuyumcular adası yerinden kımıldatılamıyor, ancak emekliler parkına cami yapılıyor. Malatya da tam bir ZÜBÜK siyaseti yapılıyor. Malatya yı yöneten Akp li yöneticiler de müdahale etmiyor seyrediyorlar. Eğer bu seçimde tüm bunlara rağmen hala Akp kazanırsa diyecek hiç bir şey yok. Malatya lı her şeyi hakediyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (9 ay önce)
    Caminin yeri hayrına kaldirilmiyor! Camii altındaki dükkanlar yine yerinde fakat üst katlarını devlet kendine yapıyor.. her yerde milletin malına çöküyorlar!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aziz (9 ay önce)
    Bu planları yapan adamlara diploma veren üniversite şehrin meydanını kaldırıp yerine cami inşaatı yapmayı planladıklarını duysa o diplamaları yırttırır.Bunlar nasıl mimar nasıl imar planı yapıyorlar.Bu şehir imarı işinin hiçde namuslu yapılmadığı rezerve alanlardaki torpillerden haksızlıklardan belliydi.Kimin gücü varsa onun düdüğünü öttürenlere seyirci kalmamak lazım.Ayrıca o cami yerine karşı çıkanlara dinsiz imansız suçlaması yapacak dinci tayfasıda hazırda bekliyordur zaten.Allah bu şehre adaletli ve liyakatlı yöneticiler nasip etsin.Aksi taktirde işimiz çok zor.Ancak kasaba yönetecek zihniyet ve çap malesef şehrin geleceğine karar veriyorlar.Sözde mimarlarda bunların emrinde şehrin geleceğini katlediyorlar.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bu nasıl imar çarşı meydanını genişleteceklerine iyice daraltıyorlar,eski şire pazarı matim iş merkezi nin olduğu bölgeye yapılabilir oralar hep ağır hasar ve çok eski oraların traşlanması gerekiyor matimde dahil ağır hasardan az hasar çevrildi çünkü
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Bu şehir sahipsiz baska bir söz yok rantcilara kurban olacak şehir şehire sahip çıkan bir kamuoyu olsa şehir yüzyıllik plan ve vizyonda kurulur geniş yol ve caddeleri meydanları ile turist bile.ceker çok sayıda ama neredeeeee
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hamdi (9 ay önce)
    Malatya'yı gominüstler yönetiyor. Yoksa o cami fırıl fırıl gezdirilmezdi. Şu muhafazakar siyasetçiler dünyalık iş olunca nasılda dinden imandan taviz veriyorlar. Yav ölüm var, ölüm. Ahiret var, hesap günü var.
    %95
    %5
    Yanıtla