SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Söğütlü Cami Mevcut Yerinde İnşa Edilecek"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Söğütlü Camisi’nin mevcut eski yerinden Emekliler Parkına taşınmayacağı açıklayarak, “Söğütlü Camii'nin emekliler parkına taşınması durumu gündemde yok. Burada bazı kamu kurumlarımız, kent merkezi planlamasına ilişkin alternatifler çıkardı. Söğütlü Camii çok daha güzel ve estetik bir şekilde, mevcut yerinde korunarak inşa edilecek.” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, sosyal medya hesabından “Malatya kent merkezi hakkında bilgilendirme...” başlıklı bir açıklama yayınladı.

Babacan, “Malatya merkezde gezdiğimiz, dolaştığımız, konuştuğumuz ve gördüğümüz kadarıyla, sorulan iki noktaya açıklık getirmemiz gerektiğini gördüm.” İfadesiyle başlayan açıklamasında, İnönü Caddesi ve Kışla Caddesi ile Söğütlü Camisi’nin taşınması hakkındaki son durumu aktardı.

“Çarşıdaki yıkımlar ve inşaatlar, belirli bir takvime göre yapılacak”
Milletvekili Babacan, çarşı merkezi ile ilgili olarak şu ifadeleri kaydetti:

“İnönü Caddesi ve Kışla Caddesi esnafı rahat olsun; esnafın mağduriyet yaşayacağı, gelip yıkım yapma, inşaatlara başlama gibi bir durum söz konusu değil. Şu an proje yapılıyor. Caddelerin her ikisi de birer 'Prestij Cadde' konseptinde düşünülerek ve biraz daha genişletilerek tasarlanıyor. Bu yapılırken ise önce mevcut esnafı gözeterek ve her iki caddedeki ticari canlılık muhafaza edilerek bir planlama yapılıyor. Malatya'da zaten ticari hayatın ve esnafımızın durumu aylardır çok sıkıntılıyken bir de ticareti ve esnafı daha da zora sokacak herhangi bir adıma müsaade etmeyiz. Yani, bir sabah ansızın gelip iş yerlerinin yıkılması gibi bir durum ne burada ne de Malatya'daki farklı işyeri sitelerinde (Küçük Sanayi Sitesi de dahil) söz konusu değil ve olmayacak. Yıkımlar ve inşaatlar, belirli bir takvime göre ve ilgili taraflar belli bir zaman öncesinden bilgilendirilerek gerçekleşecek.”

“Söğütlü Camisi kendi yerinde güzel bir mimari tasarımla yapılacak”
Söğütlü Camisi’nin Emekliler Parkına taşınması konusundaki tartışma ve gelişmeler hakkında ise, “Söğütlü Camii'nin emekliler parkına taşınması durumu gündemde yok. Burada bazı kamu kurumlarımız, kent merkezi planlamasına ilişkin alternatifler çıkardı. Söğütlü Camii çok daha güzel ve estetik bir şekilde, mevcut yerinde korunarak inşa edilecek. Camii'nin ön ve arka tarafındaki ticari hayat ve esnafı da mağdur etmeden yeni ve güzel bir mimari tasarımla Cami'nin silüeti öne çıkarılacak ve Malatya güzel bir çarşı/kent merkezine kavuşacak.  Söğütlü Camii, Yeni Cami, Vilayet Malatya'nın tarihi ve kültürel hafızasıdır ve bunlarla oynanması söz konusu değildir. Kaldı ki bu konuda sivil toplum kuruluşlarından oluşan, meseleye ilgili akademisyenlerin de yer aldığı bir heyet ile defaten toplantılar yapıldı. Herhangi bir siyasi erk şehrin fikrini, görüşünü almadan müstakil hareket etmiyor, etmeyecek.” bilgisini verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • DELULER (1 ay önce)
    Ey vekil bey şayet önceki gibi altı faiz üstü vaiz olacaksa hiç yapmayın, teze camiyi biraz daha büyütün yeter, çünkü cami altında faizle ticaret yapılıyor bu da dinimizde yeri olmayan bir şey, o yüzden kalsın.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 1vatandaş (1 ay önce)
    Rant a kurban gitmemesi için gereken tabiki yapılsın ama memleketin en çok neyini sevmiyorum diye sorduğumda kendime parsel parsel ampül ekibi alanları kendilerine zimmetliyorlar el altından biz daha cami yeri ile uğraşıyoruz uyanın memleketi deprem ayağına tamamen tapuladılar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    Tüm akp li başkan adayları söz birliği etmişcesine Söğütlü cami eski yerine yapılacak diye haykırıyorlar.Güzel.Ancak asla anlaşılmıyacak konu şu;Camiyi taşımak istiyenler,projeyi hazırlayanlar ve bunlara onay verenler kimlerdi ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    Bu arkadaş kim
    %78
    %22
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Keşke o meydanda büyük bir kültür kompleksi olsa. İçinde sinema, tiyatro, kütüphane vs. bulunsa. İşte o zaman orası meydan hüviyet kazanır. Ama nerede o vizyon. Varsa yoksa Camii. İhtiyaç yoksa orada yapılmasın. Cami sayısı ve büyüklüğü ile o şehrin veya orada yaşayan insanların iman seviyesi ölçülmez. Önemli olan ahlaklı, vicdanlı, namuslu, merhametli bir toplum yaratmaktır. Bunu yapamadıktan sonra bir milyon camın olsa ne yazar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Haci (1 ay önce)
    Bu konu için çok mücadele verdi.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Söğütlü cami malatya için simgedir yeri önemli değil nereye yapılırsa yapılsın önemli olan düzenli bir şehrin oluşmasıı birilerine rant sağlanmaması insanlarımız malatya yı terk ediyor zaman kaybetmeden insanlarımızı şu zor durumdan kurtarmaya çalışın adamın evi yok dükkanı yok işi yok her şeyini kaybetmiş biz neyi tartışıyoruz önce insan yaşam kalitesi bu önemli olan zaman daralıyor laf değil iş yapmak gerekir kim gelirse gelsin önemli değil ben malatya mı istiyorum arkadaş o eski günlerini
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Tamam işte söğütlü caminin yerinde kalmasını büyük bir başarıymış gibi lanse ettiriyorsunuz camii yerinde daha büyük ve daha modern nasıl yapılır onu açıklayın yerinde dönüşümde hicbir açıklama yok sus pus oldunuz ne olacak millet 1 yıl oldu bekliyor hala konteyner de
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Vatandaşın arsalarına, evlerine REZERV ALANI diye ellerinden alınarak mı Şehir daha güzel olacak. Anlamak zor. REZERV ALAN istemiyoruz. Herkes arsasına evini kendi yapar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nuri (1 ay önce)
    Liyakat sahibi,çalışkan adaylardan biri daha!
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Yorumumu neden beğenmediniz?Yoksa Liyakatlı,Çalışkan biri değilmi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci44 (1 ay önce)
    Bu kim tanıyan varmı ?
    %77
    %23
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)
    söğütlü cami yapılmasına gerek yok ,yeni cami yeter.söğütlü cami alanı yeşil alan olmalı diyecek bir babayiğit aday var mı? birini al ötekine vur.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)
    Kimi vatandaşa kalsa taş üstüne taş koydurmayacaklar. Yok efendim Fuzuli Caddesi girişi kapandı, yok onun yeri değişti bunun yeri değişti. Bir şeyler yapılacaksa illaki bir değişiklik olacak. Herşeyin yeri aynı kalırsa eskisinden ne farkı kalacak
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (1 ay önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Vatandaş malını istiyor malına birilerinin çökmesini değil. Değişiklik falan talep eden yok. Piyes bitti bu kadar!
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)
    Düzgün bir proje ve planlama ile, ne gerekiyorsa, neyin yeri değişmesi gerekiyorsa değiştirilsin. Gerekirse kuyumcular çarşısı merkezden kaldırılsın daha tenha bir yere taşınsın. Gerekirse Söğütlü Camii emekliler parkına taşınsın. Ama düzgün bir proje olsun. Sabah akşam Caminin yeri değişiyor diye yaygara olmasın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (1 ay önce)
    Yaw milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorsunuz! Yuh yani yuh! Bir kere o firmalar ihaleye teklif verirken Söğütlü Camii zaten oradaydı! Siz camiyi emekliler parkının oraya alıp kendinize ekstra dükkan çıkartıp; onu da ayrıca ihale edecektiniz! Bunlar milletin malına çöküyor! Battalgazi Belediye Başkanı adayı ağzından kaçırdı zorla alacağız dedi. Ahmet amcanın dükkanı kaç metrekare ve yeri nerde? Niye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, valilik, belediyeler bilgi vermiyor bu konularda? Bu firmalar ihaleye girerken onaylı bir projeye teklif verip ihaleyi kazandılar. Niye ordaki mal sahiplerinden gizliyorsunuz? Çünkü milletin malına çöküyorsunuz!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hasan Hüseyin (1 ay önce)
    Türk polisi gibi mevzu bittikten sonra ortaya çıkıyorlar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    Vay be malatyanın milletvekiliymiş çok şaşırdım
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hekimhanlo (1 ay önce)
    Az vizyon sahibi proje sahibi olsanız söğütlü camının önünü meydan şekilde yaparsınız şehrin görsel görüntüsü aşırı derecede güzel olur Üsküdar meydanı Konya meydanı gibi olur çok sayıda turist bile çeker ama bunlar da vizyon ne Gezerrrrrr
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mertcan (1 ay önce)
    Şehirde vizyon sahibi cesur proje sahibi idareci siyasetçi Yok rantcilarin esiri olmuş hepsi cesur proje sahibi siyasetçi olsa şehri yüzyıla hitap edecek şekilde kurardilar onun dükkanı bunun evi diyerek şehri tekrar köy şeklinde kuracaklar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)
    Peşinen belirteyim, kuyumcu vs değilim. Arkadaş bu memlekette taş üstüne taş konulamayacak mı? Söğütlü Camii nin yeri değişecekse değişebilir bunda ne var bu kadar büyütecek. Önemli olan düzgün bir proje ile şehir mezkezinin planlanması
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Serkan (1 ay önce)
    Bence seçimden sonra daha etraflıca düşünmek lazım.Hele şu seçimi bi akparti alsın siz hizmeti görün inşallah Malatya ayağa kalkacak
    %4
    %96
    Yanıtla
  • 22 senedir ne yaptılar Malatya'ya hâlâ bunlardan medet umuyorsunuz. Söyleyecek bir şey bulamıyorum.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mustafa 44 (1 ay önce)Serkan isimli kullanıcı yorumuna
    22 yıldır gördü göreceği kadar
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 ay önce)
    Söğütlü cami mevcut yerine yapılsın, altı oto park ve kuyumcular çarşısı olsun. Balıkçılar, sebzeciler, zahireciler ve minibüsçüler çevre yolu altına alınsın ki şehir nefes alsın ve Çevre yolu gelişsin.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 ay önce)
    1 Nisan günü görürsünüz ne olacağını. Şaka yaptık derlerse şaşırmayın.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Necmettin (1 ay önce)
    Burda problem Söğütlü caminin eski belediye meydanına yapılması elbette! Fakat niye buraya yapılması düşünüldü?Niye yerinde değil? Sayın vekil problem ve tepkiler Bir kısım Kuyumcuların olduğu adanın tamamen kaldırılması yerine maalesef burada kalıp şehrin yıllardır konuştuğu meydanın birileri için yine ortaya konulmamasıdır. Siz sadece Söğütlü camii olarak meseleyi ele almayın. Bunu çok iyi anlamışsınızdır ama şehrin talebi bu adanın artık yapılmayıp Söğütlü caminin meydana bakmasıdır. Konuyu buradan takip edin lütfen!!!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Battal (1 ay önce)
    Camii görünmeli,binaların arasında kalmamalı sayın vekil millet bunu diyor..Nüfuzlu altın satıcılarının binaları o güzel büyük nitelikli caminin önünü kesmemeli...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • ali (1 ay önce)
    kamuoyu baskısı şimdilik sonuc verdi.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • mehmet (1 ay önce)
    Allah rızası için bir kişide çıkıp bu AKP'li yetkililere kardeşim sorun caminin nereye yapılacağı değil, siyasi yada mali olarak güçlü olanların mallarını koruyup garibanın parseline çökmek sorun demiyor mu? daha sorunun ne olduğu bile anlamamışlar birde kalkıp yerle bir olan şehri ayağa kaldıracağız diyorlar. Malatyalıların az bir şey Allahtan korkusu varsa bunlara oy vermezler, insanlarla dalga geçiyorlar.
    %91
    %9
    Yanıtla