SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gri Pasaportçu Başkan Yeniden Aday Gösterildi, Çınar da Beklemede!

Gri Pasaportçu Başkan Yeniden Aday Gösterildi, Çınar da Beklemede!
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin, belediyenin kurumsal kimliği kullanılarak gri pasaport alınan kişilerin yurt dışına gönderilmesi ile ilgili skandala karışan Elazığ Akçakiraz Belediyesi'nin başkanının 31 Mart 2024 seçimlerinde partisi tarafından yeniden aday gösterilmesi, benzer olay da dahil birçok skandal iş ve işlemin gerçekleştiği Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ı, yeni dönemde de adaylık için umutlandırdığı öne sürülüyor.

t24.com sitesinde yer alan habere göre, Belediye gezisi adı altında gri pasaport ile 20 kişiyi Almanya'ya gönderen ve 17 kişinin iltica ettiği olayın sorumlusu Elazığ Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya tekrar başkan adayı oldu.

Gri pasaportla yurt dışına insan kaçırma haberlerine konu olan Elazığ Akçakiraz Belediye Başkanı Kaya, partisi tarafından tekrar başkan adayı gösterildi. Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar belediye başkan adayı gösterilen Sabahattin Kaya gri pasaport çıkarttığı kişileri Almanya’nın Bremen şehrine belediye gezisi adı altında göndermişti.

Elazığ Akçakiraz Belediyesinin 1 Kasım 2019 yılında Göçmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile bir protokol imzaladığı ve gri pasaport çıkarttığı kişileri Almanya’ya gönderdiği ortaya çıkmıştı. Olayın ortaya çıkmasından sonra belediye başkanı gidenlerin geri gelmediğini kabul etmiş ancak sadece yirmi kişiyi gönderdiklerini bu kişilerden sadece üçünün geri döndüğünü kabul etmişti.

Olaydan sonra İçişleri Bakanlığı belediye hakkında soruşturma açmıştı. Belediye Başkanı Sabahattin Kaya olayın ardından kendisini şu sözlerle savunmuştu:

“Vatandaş işsiz güçsüz… Dedik buradan giderler, iş güç sahibi olurlar. Bana makul geldi. Burada Türkiye Cumhuriyeti'ne yük olacak insanlar gidiyor. Euro, altın ve dolar gönderiyor. Annesini babasını rahatlatıyor. Bir şeyin kârı zararından fazlaysa doğrudur, helaldir, hoştur. O mantıkla baktım.”

ÇINAR DA BEKLEMEDE..

Gri pasaport skandalına karışan Elazığ'daki kasaba belediye başkanının yeni dönemde de aday gösterilmesinin, Bingöl'lü bir grubun, benzer bir şekilde Malatya- Yeşilyurt Belediyesi'ni kullanıp, gri pasaport sağladıkları 90 kişiyi iki grup halinde Almanya'ya göndermeleri skandalına adı karışan, ancak yargı aşamasında 'tanık' pozisyonuna getirilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın da yeniden umutlandırdığı öne sürülüyor. 

Tamamına yakını Malatya'dan olmayan, PKK'lı ve FETÖ'cü oldukları öne sürülen 90 kişinin yurt dışına kaçırılmasına aracı yapıldığı suçlamalarına muhatap olan Yeşilyurt Belediyesi'nin başkanı Çınar'ın, mevcut belediye başkanlarının doğal aday adayı sayıldığı AKP'de, yeniden aday gösterilmek için propaganda çalışmalarını ve kulislerini yoğunlaştırdığı gözlenirken, bu partinin Malatya ilçe adayları önümüzdeki günlerde belli olacak.

YEŞİLYURT OLAYININ SANIĞI DA DEM'DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU

Yeşilyurt Belediyesi'nin, resmi kamu imkanlarının, bazı yönetici ve çalışanlarının da aracı edilip kullanılmasıyla sağlanan gri pasaportla (hizmet pasaportu), iki ayrı grup olarak yurt dışına gönderilen ve bunun karşılığında organizatörlere para ödeyen 90 şahsın geri dönmemeleriyle ilgili ‘insan- göçmen kaçakçılığı’ skandalında olayın Almanya’daki bağlantısı olduğu iddia edilen ve bir süre Malatya'da tutuklu kalan Ersin Kilit, HADEP'ten dönüştürülen Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti)'den Bingöl- Karlıova Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu.

t24.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Malatyali (3 ay önce)
    Malatyamizin adini tum Avrupa`ya duyuran koca yurekli adam, tekrar aday ol, tekrar secelim seni. Cunku bize senin gibiler yakisir daha Turkiye AB`ye giremeden, Malatya`yi AB`ye sokan adam. Bir de yeni insaatlar yaparsin da ailenin sirketinden beton almaya devam edersin insallah, cunku devlete en cok senin gibi adamlarin sirketleri mal satmali. Iste feraset, iste adalet, iste fazilet, iste adam gibi adamlik!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yakışırdı (2 ay önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    malatya büyükşehir belediye başkanlığı bile yakışırdı tam malatya halkına layık siyasetçi
    0
    0
    Yanıtla
  • bostanbasili (3 ay önce)
    Asil ilk önce bunun Gitmesi gerekiyordu toplu temizlik lazim Insallah yakin Zamanda gider buna Oy Vereni Aklim almaz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Taha (3 ay önce)
    Ülkemizin böyle dürüst ve çalışkan siyasetçilere ihtiyacı var. Aday gösterilmemesi bölge açısından çok büyük bir kayıp....
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Arazi satışını da ekleyin habere. Nasıl bir ekip kurmuşlar o memurlar, yönetimin haberi yok. okul müdürü arsa alıyor bu ekipten, şimdi hapiste.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdül (3 ay önce)
    Beğenilmeyen tek icraatı yok dürüst çalışkan başarılı. Ben başkanımızın yeniden aday gösterilmesinden yanayım
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Çok beğeniyoruz.Türkiyede hiçbir belediyenin yapmadığı işlere imza atıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Türksat44 (3 ay önce)
    Efnase başkan ilklerin başkanı seladdin beyde çınar efendi de BAGIMSIZ aday olun kesin oturursunuz bende yıkılan işyerinden kalma koltuklar var hiç sıkıntı degil emeginiz çok hediyem olsun
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (3 ay önce)
    Bir sürü parti var, elbet birine oy verilir. Şart mı yani Ak Parti? Bağımsızlar var OY VERMEMEK var. Zaten devlet yaparsa yapar, yapmazsa da canı sağolsun. Bunlar aracı insanlar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Aynen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Bir ümitle Avrupa ya gitmek isteyenlere güzel bir hizmette bulunmuşlar. Ne var bunda, ne kızıyorsunuz, belki bir gün bu hizmet size de lazım olur. Bence mevcut yönetimin en güzel hizmeti buydu :))
    %96
    %4
    Yanıtla
  • ilyas (3 ay önce)
    Malatyahaber olmasa inanın balık hafıza zaten değişmiyor. Gri pasaport ve ekibi kayıp. Yazık Malatya ya bu tür değil hakiki halkın adamı lazım..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Darendeli (3 ay önce)
    Iy ki varsin malatyahaber gercektenbsu sehirde dogrulari konusan haber yapan tek mecra siz kaldiniz. Lutfen cizginizi bozmayin sayenizde cogu sey gundeme geliyor. Yillardir verdigniz emekler icin sagolun var olun
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    İnsallah aday gosterilir rekor oyla yeni icraatlara adım atılır vah beni vah :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (3 ay önce)
    6 Şubat geldiğinde durumlarda unutmadık paylaşımları yerine 31 Mart seçimlerinde unutanlari aklımızla dalga geçenleri unutmamak boynumun borcu
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Muhiddin 44 (3 ay önce)
    Yaparlarsa akpartiye oy moy yok kibirli başkandan kurtulduk sırada pasaport başkanı var ilahi adalet var efendiler kimsenin yaptıgı yanına kalmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • EDEP YA HU (3 ay önce)
    Malatya'da Vehbi Aluçlu Hoca gibi bir tane bile liyakat sahibi, yürekli, korkmadan doğruları söyleyen ve böyle hareket eden siyasi yok mu? Adam doğruları bas bas bağırarak söylüyor. Şehri doğru düzgün planlayalım, bilim ışığında yeni Malatyamızı inşaa edelim, verilen hasar raporlarını irdeleyelim, yanlış raporlar veriliyor diyor. Sonuç : Siyasiler ve bürokratlar, tam bir deve kuşu gibi kafasını kuma gömerek görmezden gelirken, rant peşinde koşan bazı daire ve bina sahiplerinden daha büyük oynayanlara kadar ard niyetli riyakarlar 2020 depremi sonrasında olduğu gibi rant uğruna binlerce insanın canını tehlikeye atmak için ellerini avusturuyorlar. EDEP YA HU. İNSAF. İNSAF. EL İNSAF...
    %89
    %11
    Yanıtla