SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rezerv Alan' Dışında Bırakılan Bazı Yerlere 'Çok Özel' Kamulaştırma!.

Özel Haber
'Rezerv Alan' Dışında Bırakılan Bazı Yerlere 'Çok Özel' Kamulaştırma!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya kent merkezinde, birçok vatandaşın atadan- dededen kalan çok değerli arsa ve binaların bulunduğu alanlara, 'haksız ve adaletsiz' işlem ve 'yönetmeliklerle', rezerv alan uygulaması adı altında, esas mülk sahiplerine ne verileceği, mallarından onlara ne kalacağı belirsiz bir şekilde adeta çökülürken, bu uygulama alanının hemen yanında ve içerisinde olmasına rağmen, sahiplerinin siyasi ilişkileri nedeniyle dahil edilmeyen yerlerin, yüksek bedellerle kamulaştırılmasıyla ilgili işlemlerin devam ettiği öğrenildi. Bu kapsamda, Saray Mahallesi'nde AKP yöneticisine ait otel binasıyla ilgili kamulaştırma işleminde anlaşma sağlandığı, Fuzuli Caddesi'ndeki otelin yanı sıra, rezerv alan kapsamına alınmayan Sivas Caddesi ile Çevre Yolu kavşağındaki eski hal binasının yeri ile ilgili de pazarlığın sürdüğü bildirildi.

REZERV ALAN DIŞINDA BIRAKILIP, SONRA KAMULAŞTIRILIYORLAR..
Saray Mahallesi ile Atatürk (Kışla) ve Fuzuli caddelerinin  önemli bir bölümünü, kapalı kapılar arkasında yapılan düzenlemelerle, haksız ve adaletsiz bir şekilde rezerv alan kapsamına alınarak, mülkiyet sahiplerinin anayasal güvenceye sahip ve rejimin temel ilkelerinden olan 'mülkiyet hakkı' ortadan kaldırılırken, bazı binalar hemen çevresi ve altı- üstü- arkası rezerv alan olmasına rağmen bu kapsam dışında bırakıldı.

Saray Mahallesi Ömer Efendi Sokakta bulunan, AKP İl Yöneticisi Yusuf Aksaç'a ait Aksaç Otel (aşağıdaki fotoğrafta 1 no.lu bina) ile Fuzuli Caddesi'nde yine AKP'ye yakın bir aile grubuna ait olduğu öğrenilen Hanem Otel (aşağıdaki fotoğrafta 2 no.lu bina), kapsam dışı bırakıldıktan sonra, bölgenin etrafı tahta paravanlarla çevrilip diğer binaların yıkımına başlandı.

Ancak bu binaların bölgede başlatılan imar uygulamalarının bütünlüğünü bozması gerekçesiyle, sahipleriyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kamulaştırma amacıyla görüşmeye başladığı bildirildi. Görüşmeler sonunda, ilk olarak Aksaç Oteli'nin sahibi AKP İl yönetim kurulu üyesi Yusuf Aksaç'la anlaşıldığı öğrenildi. Deprem sonrası imar uygulaması nedeniyle tüm Malatya'yı ilgilendiren bu konuda görüşmeler gizlilik içerisinde yürütülürken, Aksaç'la önemli bir miktar üzerinden anlaşma sağlandığı bildirildi. Malatya'da Valilik, Büyükşehir ve ilçe belediyesi ile Çevre İl Müdürlüğü'nden hangi rakama anlaşıldığına ilişkin bilgi edinilemezken, kentte konuşulan en düşük rakam 100 milyon TL, en yüksek rakam ise 160 milyon TL oldu.

Fuzuli Caddesi'ndeki Hanem Otel için de görüşme yapıldığı, tarafların anlaşmaya yakın olduğu belirtilirken, buna ilişkin rakamın da, mülkleri rezerv alan kapsamına sokularak adeta üstüne çökülenlerin tepkisini önlemek için açıklanmayacağı öne sürüldü.

ESKİ HAL BİNASININ YERİ İÇİN DE 'YÜKSEK' PAZARLIK..
Bu arada, rezerv alan kapsamına alınmayıp, Emlak Konut'un TOKİ adına sahiplendiği yeniden imar planları kapsamında, kamulaştırılması düşünülen yerlerden biri de Sivas Caddesi ile Çevre Yolu'nun kesiştiği kavşakta yer alan eski hal binasının yeri oldu.

Toplam 34 dekar (34 bin metrekare) alanı bulunan eski hal binası, 2008 yılında o dönemin Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından, tüm karşı çıkmalara rağmen, yan tarafında bulunan camiyle birlikte Hollanda kökenli Acteeum Group (ACT) adlı firmaya 52.5 milyon YTL'ye (2008'de ortalama dolar kuru 1.2 TL idi- toplam 43,7 milyon ABD doları) karşılığında satıldı.

ARŞİV FOTO: Belediyenin sattığı rakamın çok üstünde yeniden alınmaya çalışılan eski Hal Binası'nın konumu

Malatya'daki belediye başkanlığı dönemindeki birçok skandal uygulaması ile bilinen, o dönem Malatya'nın Gündüzbey Pınarbaşı'ndaki içme suyunu da satmak için görüşmeler yapan, ancak malatyahaber.com'un oluşturduğu kamuoyunun tepkisi üzerine bundan vazgeçen Cemal Akın, Hollanda firmasına otel, AVM vb. proje için sattıktan sonraki dönemde, buraya ilişkin firmayla belediye arasında belediyenin taahhütlerini yerine getirmemesi ile ilgili sorunlar yaşandı, mahkemelik olundu. 2009'da Cemal Akın'ın yeniden aday gösterilmemesi ve yerine Ahmet Çakır'ın gelmesiyle de devam eden anlaşmazlık sırasında, taahhütlerini yerine getirmeyen Malatya Belediyesi 575 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Ancak, devam eden sorunlar üzerine ACT firması bu yerden vazgeçti. Cumhurbaşkanlığına çok yakın bir isim olan Malatyalı iş insanı Erman Ilıcak'ın büyük ortağı olduğu, aynı zamanda yıllar önce Sümerbank Fabrikası'nı da özelleştirme adı altında satın alan Malatya Girişim Grubu (MGG) buraya talip oldu. 

Hollanda firması, 2008'de 1 YTL 1,2 ABD doları iken 43.7 milyon dolara (52,5 milyon YTL) aldığı bu yeri, Aralık 2013'te büyük zararla, 28 milyon TL'ye (o dönem ABD dolar kuru 1,9 TL idi- toplam 14,7 milyon ABD doları) satıp, çekildi.

Bu alanda, MGM öğrenci yurdu, AVM veya otel düşünürken ve bu amaçla temel kazısı yaparken, anlaşılamayan nedenle bundan vazgeçti ve o alan temel çukuru halinde (üstteki arşiv fotoğrafta) kaldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, kentin yeniden imarı doğrultusunda, rezerv alan kapsamında bulunmadığı için kamulaştırma programına alarak, MGM yönetimi ile görüşmeye başladığı öğrenildi. Bu alan için konuşulan rakam hakkında kamuoyuna bilgi verilmezken, konuşulan miktar 1,2 milyar TL ile 2 milyar TL arasında.

Pazarlığı sonuçlandırma için MGM adına Erman Ilıcak'ın yetkili olduğu, bu ismin Ankara'da bakanlık ile görüştüğü öğrenildi.

MÜLKÜ ÖZELLİKLE REZERV ALANA DAHİL EDİLMEYEN ÇALIK'TAN VALİYE ZİYARET..
Öte yandan, yeniden imar kapsamında Valilik çevresinde vatandaşlara ait bina ve arsalara 'rezerv alan' kapsamında 'çökülürken' Mücelli Caddesi girişinde, mülkiyeti kendisine ait eczanenin bulunduğu iş merkezi, o dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yöneticileriyle yaptığı yakın görüşmelerin ardından, yine diğer bazı örnekler gibi, üstü, altı, arkası rezerv alan kapsamına alınmasına rağmen rezerv alan kapsamı dışında bırakılan AKP eski milletvekili Öznur Çalık'ın yeri, rezerv alan ya da kamulaştırma ile inşaat düşünülen bölgede son dönemde hızlandırılan çalışmaların ardından, 2 ay önce Malatya'da göreve başlayan Vali Seddar Yavuz'a, göreve başlaması nedeniyle 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunması dikkat çekti.

İNKAR EDİLİP SONRA RESMEN AÇIKLANAN ÇALIK'A ÖZEL REZERV ‘DIŞI’ ALAN: Aşağıda sarı noktalarla Valilik çevresindeki rezerv alanlar belirlenmiş, malatyahaber.com'da yayınlanan bu görsel 6 Şubat depremlerinin yıldönümü ile ilgili yapılan toplantıda, ilgili Vali Yardımcısı ve Çevre İl Müdür Vekilinden bilgi alan dönemin Valisi Ersin Yazıcı tarafından ‘böyle bir çalışma’ yok denerek yalanlanmıştı. Ancak bundan birkaç gün sonra, Vali Yazıcı'nın inşaat alanlarıyla ilgili yayınlanan basın bülteninin ekinde birkaç gün önce yalanlanan ‘rezerv alan’ları gösteren bu görsel yer almış, Valinin yalanlaması böylece ‘resmen’ Valilikçe yalanlanmıştı. Aşağıda kırmızı daireyle gösterilen, özel olarak sarı noktalı rezerv alan sınırı dışında tutulan yer, AKP eski milletvekili Öznur Çalık'ın iş yerinin bulunduğu iş merkezi ile yanı da yine AKP'nin bir eski yöneticisinin binasının bulunduğu alanlardı.

İşyerinin bulunduğu iş merkezi, 6 Şubat 2023 depremlerinde önce 'ağır hasarlı' olarak belirlenmesine karşın hasar durumu 'hafif hasar'a dönüştürülen böylece, zorunlu 'çökme' uygulamasından kurtulan Çalık'ın, rezerv alan kapsamı dışındaki yerlerin yüksek fiyatlarla yeniden bina inşa etmek üzere satın alınması çalışmalarının yoğunlaştığı bir dönemde, yeniden imar konusunda mülk sahibi vatandaşların yasal haklarını kullanmasına tepki gösterip, tehdide varan bir tavır sergileyen, böylece yeniden imar çalışmalarında ön alan Vali Yavuz'a dün yaptığı ziyaretle ilgili olarak ikili sosyal medya hesaplarından birer paylaşım yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Malatya ziyaretinde tartışma yaşadığı Vali Ersin Yazıcı'nın merkeze alınmasıyla onun yerine atanan Vali Seddar  Yavuz, Kurum'un bakanlığıyla ilgili işler konusunda kendini devletin ildeki en üst düzey görevlisi ve kanun uygulayıcısı konumuna karşın Kurum'un bakanlığının takdir edeceği, gerektiğinde vatandaşa ‘parmak salladığı, tehditvari sözler sarfettiği’  çok özel çaba ve uygulamalarıyla dikkat çekiyor. 

Vali Yavuz, Valiliğin sosyal medya hesabından "27.Dönem Ak Parti Malatya Milletvekili sayın Öznur Çalık’a, nazik ziyareti için teşekkür ederim." paylaşımını yaparken, Çalık'ın paylaşımı da, "Cumhurbaşkanımız Sn. @rterdogan 'ın tensipleriyle kısa bir süre önce Malatya Valisi olarak atanan Sn. Seddar Yavuz Valimizi makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Misafirperverliği için kendisine teşekkür ediyorum." şeklinde oldu.

Diğer yandan, Çalık'ın işyerinin bulunduğu iş merkezinin de rezerv alan kapsamına alındığı öne sürülürken, buna ilişkin herhangi resmi bir açıklama olmadı. Ancak, buranın rezerv alan kapsamında değil de, mülk sahiplerinin tüm maddi- mülkiyet haklarının korunacağı bir formülle yıkılıp yeniden yapılmasının, Çalık dahil diğer mülkiyet sahiplerinin çoğunun da destek verdiği ve anlaşılan ‘çözüm’  olduğu iddia edildi. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • Mamoali (1 hafta önce)
    Bir vatanperver bir devlet aşığı olarak tarafsız bir şekilde devlet fakir zengin ayırt etmeden mala çöküyorsa bu devletin büyüklüğünü gösterir yok siyasi ayağa dokunmuyorsa bu devletin eksiği değil bizim Malatya yöneticilerinin çapsızlığı ve suçudur bu sebepten birilerinin malına çöküp birilerini de paraya boğuyorsa bu yöneticiler bir devlet sever olarak dua edin benim gibi devlet sevdalıları iktidar olmasın böyle devlet sever biri iktidar olursa bilin ki Türkiye urganda (ip) üretiyor önce Malatya yöneticilerini sil baştan hiçbir parti ayırt etmeden hepsini devre dışı bırakıp yeni Malatya sevdalısı sadece halka hizmet eden bir iktidar gelmesi lazım gelen valiye de şu anki yöneticiler baskı yapıp valiyi de kandırıyorlarsa bu devletin suçu değildir
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Sayın arkadaşım devleti temsil eden tek şey kural,kaide ve en önemlisi de kanunlarıdır.kanunları kişiye göre işleyen,zengin fakir ayrımı her daim olan, duruma göre kanunları çiğnenen bir toplumun devleti zaten zayıftır.devlet yönetenler tarafında zaten zaten içinden geçiliyor maalesef.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • MALATYAM (1 hafta önce)
    "Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak."
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Bir Bedevi (1 hafta önce)
    Yusuf aksaç ın otelidir osman ın kankası olduğu için oraların dokunulmazlığı olabilir osman sonuç olarak nelerin üzerini kapatmış adam bunada bir çözüm bulur
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Selahattin Ucuzcu (1 hafta önce)
    Sehir merkezindeki alanlari rezerv alan ilan edip milletin atadan dededen kalan mallarina coken devletin eline canina yuregine saglik. Keske siyasilerin mallarina da gucleri yeteydi de onlari da alalardi. Kolon keserken dukkana yer acmak icin devlete sordunuz mu ki depremden sonra kestiginiz kolon yuzunden yikilan binalarin yerlerine devlet el koydugunda bi sey diyebilesiniz.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Ucuzcu aile içi anlaşmazlığınızı getirip genele taşıman doğru değil annene Allah c.c rahmet eylesin bildiğim kadarı ile size ait olan dükkanınınızda kolon kesme gibi bir durum yok.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Selahattin Ucuzcu (1 hafta önce)Selam isimli kullanıcı yorumuna
    Sadece bizim dükkanda değil şehir merkezinde yıkılan yerlerin çoğunda kolon kesme işi var. Devlet salak değil. Herkes herşeyin farkında.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Mlt (1 hafta önce)
    İyi ki Malatya Haber var, Malatya için korkusuzca yazdığınız yazılarınız için teşekkür ederim.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Egitimci (1 hafta önce)
    Eski hal binasının yerine bir cazibe merkezi haline gelecek bir spor alanı park veya bir tesis yapılmalı Battalgazi bölgesinde hiç bir sosyal alan yok hepsi Yeşilyurt bölgesinde her iki merkez ilçe birlikte gelişmeli şehirde sadece bir bölgeye yığılma olmamalı..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Allah sizi bildiği gibi yapsın
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Gider Ayak (1 hafta önce)
    Giderayak bu ülkeden daha ne kadar götürsek kardır kafasının dışa vurumudur.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya lı (1 hafta önce)
    Tecde de 300 yıllık tapulu meyve bahçelerimiz belediyece imara açılıp yüzde 40 ı bedelsiz para verilmeden elimizden alınıp kalanı 5 km ötede 32 kişi ile ortak edilirken kimsenin sesi çıkmıyordu 70 metrelik yollar bizim bahçelerimizdi atamız dedemiz anamız kahrından öldü yol yapıldı değerlendi deniliyordu şimdi çıkarına dokunulan nasıl haykırıyor yaa sırayla bu işler
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Bülent (1 hafta önce)
    Varsa hakkım HARAM OLSUN HARAM OLSUN HARAM ZIKKIM OLSUN
    %96
    %4
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    AKP li isen sıkıntı yok ama değilsen öl geber iflas et.Ama hocaları ne diyor fakirsen dünyanın en şanslı insanısın. Elhemdulillah ya allah hayde gelsin paralar
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hakim (1 hafta önce)
    Yüce Allah,zorbalıkla bizlerin özel mülküne çökmek için ekonomiyi katlettikten sonra kentsel dönüşüm yasasını da, özel mülkü gasp etmek için, katlederek depremin acısını dahi unutturan iktidar, ülke kaynaklarının ihaleler yoluyla vasat 85m2 için talan edenlerin cezasını versin.zoraki rezerv alan zorbalığıyla fahiş fiyatlara ihale edilen rezil bir ev için talan edilen ülke kaynaklarının hesabını talan edenlerin 7 ceddinden İnşaallah çıkar.mahkemeler de dahi hak aramanın önüne set çekenlere Yüce Allah nalet etsin.zorbalikla günün sonunda devletin adına yapılan konut ihalelerinin hizmet olmadığı büyük ve devasa bir rant ve yolsuzluk olduğu zaman iş işten geçmiştir olacak.adaletin sakat olduğu ülkemizde zorla bir kişinin mülküne mabet dahi yapılmayacağını bilen sayısız din tüccarı hocaların rezerv alan zorbalığı için tek ses etmediği ülkemizde hak mahşere kaldı işte orada söz hakkı zorbaların olmayacak.iktidar ve ihalecilerin, talancılarin da bizlerin de hesap günü Malatya Haber olmazsa sesimiz olacak birisi yok.bu zorbalıklar günün sonunda ülkeye daha büyük musibetleri getirecek.rezerv alan rıza esasını na göre olmadığı müddetçe maalesef bela ve musibet günü kaçınılmaz son.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Erkan (1 hafta önce)
    Malatya Haber rezerv alanı takıntısı nedir anlayamadık.Onlara sorsan vatandaşın hakkını koruyorlar pekte öyle görünmüyor.İnsanlar bizim binamızda,mahallemizde rezerv alanına girsin devletimiz yapsın teslim etsin diyor ama Malatya haber insanları arsalarınıza çökülüyor diye kışkırtıyor.Bizim evde rezerv alanında Niyazi Mısri de yeni ihalesi yapıldı.Normalde şimdiye çoktan yapılacaktı ama malesef sizin rezerv alanı aleyhine yaptığınız haberler yüzünden işler uzadı çünkü bazıları mahkemeye verdi 30-40 yıllık binasını yıktırmak istemedi.Niyazi mısride bütün komşular evlerinin biran önce yapılıp teslim edilmesini bekliyor ve devlet yapacağı içinde çok mutlular.Artık sırf muhalefet yapacağız diye yaptığınız bu haberleri yapmayın artık inanın vatandaşa gına geldi.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Bülent (1 hafta önce)Erkan isimli kullanıcı yorumuna
    Senin ya tuzun kuru yada ŞELALECİSİN
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Benim yazdığımı anlamadan tuzun kuru veya şelaleci ne demek.İşine gelmeyince ne güzel iftira atıyorsunuz.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Devletlü (1 hafta önce)
    Devlette devamlılık esastır. Vatandaşın mal ve hürriyeti Anayasa ile teminat altındadır. Yani kimse haksızlık yapamaz. Kişi de kurum da. Eskiye gitmek gerekir. Eski hal binası yeri ile ilgili. Pekel Garajı (Şimdi benzin istasyonu) ile uyduruk Battalgazi heykelinin olduğu (Eskimalatya yolu kavşağı) alan böde çevre yolu geçecek diye 3 kuruşa istimlak edildi. Yol geçmeyen yerler de vatandaşın elinden alındı. Sonra İtfaiye binası yapıldı bir kısmına. O bölgede yaşayan mülk sahipleri bthçeli ve değerli mülklerine ödenen 3 kuruşla merkezden uzak küçük bir daire bile alamadı. Ama daha değersiz yerlerin bazı sahipleri 4-5 kat fazlasını dava açarak aldı. Devlete karşıt boynum kıldan incedir diyen gariban altın gibi yerlerinden oldular ve kiracı oldular. Yani devletin kurumları bile rant peşinde hem de vatandaşı ezerek. Böyle bir adalet olabilir mi? O yerlerin matrekaresi şu an ne kadar? Apartman yaptırsün daire ve dükkanlar kaç paradan satılır? Hak aramada da zaman aşımı var bu ülkede. Hakkın gaspında zaman aşımı olur mu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hangi anayasa? Cumhurreisinin tanımadığı mi ?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Murat (1 hafta önce)
    Para yok diyorlar yandaşlarının yerini kamulaştırma yapıyorlar yeter artık insanlarla dalga geçmeyin bide biz bu öznurdan nezaman kurtulacaz
    %85
    %15
    Yanıtla
  • talan yalan (1 hafta önce)
    saçmalık bunlar mülkiyet hakkı anayasada sabittir.kimsenin malına çökülmez.Madem şehrin güzelliğine katkı olacak o zaman degerini verin alın.Çökme devlet yapmaz yandaş akıllı siyaset üstü şahıslar yapar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • HACI AYVAZ (1 hafta önce)
    Malatya'nın otel ihtiyacı yok mu? adamlara neden para veriyorlar? Aynı yere yeni yerleşim plânına göre adamların otellerini yeniden yapsın versinler. Neden boş yere insanları mağdur ediyorlar. binana bina, Evine ev, dükkanına dükkan, mağazana mağaza ve oteline de otel. Camileri nasıl yapıyorsan diğer binaları da öyle yapacaksın! Aç insanın kutsalı da olmaz. Devlet demek budur işte. Haramilere işi bırakırsanız vallahi sizi perişan ederler. Size de bu emekleriniz ve Malatya ya sahip çıktığınız için çok teşekkürler Malatya Haber. Size minnettarız! Allah sizi ve bizi korusun. Tek sahibimiz o kaldı. Onları da bildiği gibi yapsın. En güzel temenni bu.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 hafta önce)
    Osmanlı paşası demiş ya siz dışarıdan biz içeriden yedik ama Osmanlı bitmedi. Malatya'da aynı maşallah eskisi yenisi hirsizlariyla ve dışarıdan gelen işi bilmeyen bürokrasi ile yediler ama malatyayı biriremediler. Bu adı geçenlere bakın hepsi de kefenine cep diktirmiş, kefenin Çebi var ayık olun. Yoksa kimse bu kadar calmazzzzz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    ADALETİNİZ BATSIN ! ADALETİNİZ BATSIN ! ADALETİNİZ BATSIN ! Daha 10 gün önce anlaşıldı ki Çevre Şehircilik Bakanlığı, Malatya merkezde ki arsaların dönümüne 3 milyon bedel biçmiş. Bu otellerin arsası 1 dönüm bile etmez iken, Sen kalk 100 MİLYON - 150 MİLYON gibi rakamları verip ZENGİNİ KAYIR, FAKİRİ ÖLDÜR ! Her yerde söylerim, bunların allahı ile benim ALLAHIM aynı değil. NET !
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Murtaza (1 hafta önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş çarŝı Merkezde dönümü 3 milyon olan yer varsa ben alayım.Devlet çok düşük değer biçmiş.Merkezde 100 m2 bir dükkan depremden önce kaç parayı haberin yok herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saray (1 hafta önce)
    Haberde adı geçen ensesi kalın her kim varsa bir vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum. Varsa manevi bir çekinceniz bunu söyleyen binlerce kişi var. Hesabı çok ama çok ağır olur öteki dünyada.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • GENÇLİĞİMİZ (1 hafta önce)
    Akp sayesinde gençliğimiz bitti, soldu , çürüdü. Babalarımız tek başına 5 kişilik aileyi besliyor, ev araba alabiliyordu. Babamın yaşındayım 10 senedir mühendisim dikili ağacım yok. Yazıklar olsun. Mülteciler, ekonomi,adaletsizlik,liyakatsizlik,anti demokratik tutumlar ülkemizi geri götürmekten öte değil. Bu ülkenin vatandaşları neden ikinci sınıf gibi davranıyorlar ? Nedir bu mülteci sevdaları ?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ayıp ediyorsun ama GENÇLİĞİMİZ. Adamlar boş boş yatıp kendine oy verenleri besliyor, aylak uğursuzları besliyor. haramileri besliyor. zencileri besliyor. yandaşlar besliyor. Sana sıra gelmiyor. Bekle sen de cennette rahat edersin.(oraya da sahip çıkıp seni içeriye bırakırlarsa) Onlar buranın keyfini sürsünler. 1. sınıf araplar. biz onların kölesiyiz bil bunları.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Hepimiz aynı durumdayız. Tüm gençler bu durumda. Yukarıdaki bahsedilen oluşumun babası ağası veya kendisi içindeyse yırttı o genç. Ama değil sade vatandaş ise gitti. İstediği yerden istediği şekilde mezun olsun. Önce iş arar ve bulamaz. Sonra bulursa da ölmemek için yaşar. Ne kendisine bir faydası olur kazandığının ne çevresine. Evlenmeye bile çekinir, baba evinden çıkıp kiraya geçmesin. Eşine, olursa çocuklarına karşı boynu bükük kalmasın. Yeni yüzyıl projesi demek böyle bir vizyon.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Çok üzücü. En üzücü olan da hala insanların ampulün peşinden gitmesi yazık
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Eski hal kamulaştırma bedeli emsal oluşturur ödenen miktar kapalı kapılar arkasında kalmaz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • ALİ YILMAZ (1 hafta önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    hala hukuk'a inanan birileri var çok komik.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Erdem (1 hafta önce)
    Sayın editör önce rezerv alana girmedi diye yaygara kopardıniz şimdi girdi diye fazla para veriyorlar diyorsunuz bence siz sadece muhalif gazetecilik yapayim derken kendiniz ile celisiyorsunuz .. herkesin bir mülkü var bu adamların yeri ister kabul edin ister etmeyin çok değerli parasal olarak bence bununda bir karsiligi olmalı .... bahsettiğiniz yer sıradan bir apt dairesi olsaydı bunları konismadik..... (Bu arada ben sıradan bir vatandaşım Beni onlardan biriymis gibi düşünmeyin)
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Ne okuduğunu anlamışsın ne konuyu ne olayı. Ne yazdığınıda bilmiyorsun. Rezerv alan vatandaşın malına çökmek olduğunu zaten yazıyorlar. Ama haber bazılarına özel muamele yapılıyor diyor ve örneklerini veriyor. Rezerv alan olsun olmasın herkesin malı var çok değerli ve bunun bir karşılığı olmalıyı yazıyorsun ama haberde tamda bunun anlatıldığının, birilerine rezerv alan diye çökülürken, birilerine özel muameleyle para ödeniyor deniyor bunun farkında bile değilsin. Belliki kafan yerinde değil.Yazık.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Özkan (1 hafta önce)Erdem isimli kullanıcı yorumuna
    Erdem sen bile oy kullanıyorsun ya o yüzden bu haldeyiz.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Çocukluğuna inmişsin :))
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)Erdem isimli kullanıcı yorumuna
    Ben sana ilkokul seviyesinde anlatacağım umarım faydası olur. Şimdi Ali ve Veli iki arkadaş ve ikisininde balonları var ve sağlam. Oluşan bir zaruretten dolayı bu iki balon lazım oluyor ve alınması gerekiyor. Ali'nin balonu sağlam olduğu halde sorulmadan alınıyor, biz sana sonra daha iyisini yapacağız ve vereceğiz deniliyor. Ama rengi ne olur, boyutu ne olur, ne zaman verilir, verdiğimiz zaman yeni olacak sonuçta bize ne kadar borcun olacak ne ödeyeceksin vs. şu an sorma cevap veremeyiz denilip alınıyor. Veli'nin balonu için onunla görüşülüp fiyat belirlenip nakit olarak parası veriliyor. Sen oyalanma, bekleme al milyon dolarları gidip kendine yeni balonmu alırsın, başka birşey mi yaparsın kafana göre takıl deniliyor. Ali de "yukarıda ki haberi okuyunca" diyorki ee benimde balonumu satın alın parasını verin, yok deniliyor sen Veli değilsin. Veli yukarıda ki ismi geçen yere üye ve önemli biri orası için. Oysa Ali öyle mi, değil tabiki vatandaş sadece. Üşenmedim yazdım, açıkladım. Umarım faydası olur haberi anlayabilmeniz için. Değerli malatyahaber.com sayenizde şüphelendiğimiz bir durumu daha öğrenmiş olduk. Ah devletim vah devletim. Vatandaşları arasında böyle ayrım yapan ve davranan yöneticiler olmaz olsun. Yazık, çok Yazık. Boş araziyi eski hal binasının yerini kamulaştırıyorsun emlak rayiç bedeli üzerinden yapsana. 2 milyar TL nasıl bir kamulaştırma bedelidir. Böyle bir zenginleşme kimin parası ile yapılıyor? Çıkart bakayım açık artırmaya kaça gidecek fiyatı? O para ile Malatya'ya neler yapılabilir? Otel binalarını kamulaştırma yapıyorsun, aynı rayiç m2 fiyatı üzerinden isteyen diğer binalarıda yap o zaman. Vatandaş rezerv alanı beklemesin, binası sağlam ise. Adamlar alacak milyon dolarları gidip istediği gibi yatırım yapacak, belki emekli olacak. Binası sağlam olup rezerv alan içinde olanların suçu ne o zaman? Bu eşitlik mi? Adalet mi? Allah yardımcımız olsun. Sonumuz hiç hayra alamet görünmüyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)Erdem isimli kullanıcı yorumuna
    akp nin yaptığı uyanıklık ve adamcılığı yolsuzluğu anlatmaya çalışıyor editör
    %89
    %11
    Yanıtla