SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Hesap Soran 'Doğru Kişi' mi?!.

Büyükşehir'den Hesap Soran 'Doğru Kişi' mi?!.
A- A+ PAYLAŞ

Sayıştay'ın Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bazı usulsüzlükleri tespit eden denetim raporuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi yönetimini eleştiren Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş'in (üstteki fotoğrafta önde sağdan 2'nci), idari ve mali faaliyetleri ile ilgili çok ciddi eleştiriler ve suçlamalara muhatap olan Adil Gevrek döneminde Yeni Malatyaspor'un muhasebesini yapan isim olması, "Doğru eleştirileri doğru kişi mi yapıyor?!" yorumlarına yol açtı.

"AİLE ÇİFTLİĞİNE ÇEVİRMELERİNE ASLA TAHAMMÜL ETMEYECEK"MİŞ
DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Onur Güneş, geçtiğimiz günlerde malatyahaber.com'un da gazeteduvar.com.tr'yi kaynak göstererek yayınladığı, Sayıştay'ın Malatya Büyükşehir Belediyesi 2021 denetim raporunda yer alan usulsüzlüklere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Güneş'in yazılı açıklaması şöyle:

“Malatya Büyükşehir Belediyesi hakkında, belediye tarafından gerçekleştirilen iki yapım işinin, Kamu ihale kurumunun 21’inci maddesinin (b) bendinde öngörülen şartlar oluşmadığı halde iki işi pazarlık usulü ile ihale edildiğini ve belediye tarafından özel kalem müdürlüğü kadrosuna gerçekleştirilen atamaların, usulsüz bir şekilde memur kadrosuna atandığını Sayıştay'ın raporlarında görmekteyiz. Bu usulsüzlükler ve kanun, adalet tanımaz anlayış ne yazık ki yeni değildir. AKP iktidarında sıradanlaşan bir vurdumduymazlığa ulaşmıştır. Ama unutmamalıdır ki milletin oyları ile seçilenlerin kendilerine emanet edilen kurumları adeta aile çiftliğine çevirmelerine millet asla tahammül etmeyecektir ve bunun hesabını mutlaka soracaktır.

Gerek ulusal basında gerekse yerel basında geniş yankı uyandıran ve tarafımızca da yakından takip edilen Sayıştay raporlarına belediyenin verdiği yanıt ise adeta tüm suçları kabul edercesine kaleme alınmıştır. Raporda bahsi geçen araçların arazi araçları olduğu vurgulanırken usulsüz personel alımlarına yönelik herhangi bir açıklama yapılmaması ise manidar bulunmuştur.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın daha öncede MOTAŞ çalışanlarının toplu iş sözleşmesindeki hak ettikleri alacaklarının ödenmemesi sorununu çözmemesi, adli süreci bahane edip belediye çalışanlarının adeta haklarının gasp edilmesine göz yumduğunu da hatırlatarak bu son yaşananların vatandaş bazında tahammül sınırlarını zorlandığını sahada gözlemlemekteyiz.

Kim nerede ne unvan ile bulunursa bulunsun milletin emanetine ihanet ediyorsa   adalet erki buna mutlaka yaptırım uygulanmalıdır. DEVA Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak bu ve benzeri tüm kanun dışı eylemlerin takipçisi olarak milletimizin emanetine sahip çıkacağız."

GEVREK DÖNEMİ MUHASEBECİSİ KİMDİ?
Yeni Malatyaspor Kulübü'ndeki görevi süresince, yaptığı harcamalar, transferlerle ilgili iddialar, yolsuzluk suçlamaları ile karşı karşıya kalan, kendisi kişisel anlamda servet sahibi olurken kulübü adeta batıran ve resmi bilançoya göre 400 milyon TL'ye yakın borçla devreden, mali ve idari kongreleri 'itina' ile düzenleyerek, bu hesap ve icraatları 50-60 kişilik bir gruba onaylatan Adil Gevrek'in döneminde, kulübün muhasebesini tutan, tartışılan ve 'şişirilmiş' olduğu öne sürülen rakamlarla oluşturulan bilançoyu hazırlayan, kongrede de Adil Gevrek'in yanında yer alan DEVA Partisi İl Başkanı, Muhabeci Onur Güneş'in, Büyükşehir Belediyesi'ne Sayıştay raporuna dayanarak yaptığı eleştiri ve 'hesap soran üslubu' ilginç bulundu. Güneş'in açıklaması, 'Doğru eleştirileri, doğru kişi mi yapıyor?!' yorumlarına yol açtı.

malatyahaber.com- Bülten

ARŞİV FOTO: Büyükşehir Belediyesi'ne Sayıştay raporu ile ilgili hesap soran Adil Gevrek döneminin Yeni Malatyaspor Muhasebecisi, aynı zamanda DEVA Partisi İl Başkanı Onur Güneş (kapaktaki ve alttaki fotoğraflarda önde sağdan 2'nci), Yeni Malatyaspor'un tartışmalı kongresinde..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 yıl önce)
    Hersey yolunda giderken adil i alkışlamaktan elleri ağrıyor idi, şimdi iş kötüye dönünce siyasette prim yapmak ümidiyle eleştirmeye suçlamaya başlamış. Demezler mi adama o zaman aklın nerede idi diye.. İnsanların çıkarları için yapmayacakları birsey yok sanırım..
    %67
    %33
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    muhasebecisi değilde mali müşaviri, mali müşavir kendisine gelen evrak üzerinde muhasebe kayıtı yaparlar. mali müşavir denetçi elemanı değilki faturaların çekleri sahte olup olmadığı anlaya ve böyle bir yetkisi yok. kamu ihalesine mali müaşvir girmemiş ki, mali müşavir kaçaklık yapmış gibi anlatılmış. bunda bir yanlışlık var
    %60
    %40
    Yanıtla
  • MESUT (1 yıl önce)
    Kul Hakkı Allah rızası için iş yapan yok. Kul Hakkı yiyen kim varsa Er yada Geç Hesabını son kuruşuna kadar verecektir. Herkes rahat olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alperen (1 yıl önce)
    "Malatya Baskil seferi" vay be Dünyanın parlayan yıldızı Malatya dan Baskil'e seferler öyle he mi SG başkan seviye bu mu? Şimdi Malatya için ölçünüz Baskil mi? O seferler Battalgazi-Baskil arasında yapılıyor ilçeden ilçeye ilden ile değil......
    %78
    %22
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    memleketin hali bu alternatiflere bakın bir yer mevcut iktidarda yer bulamamış sırası gelmemiş aday adaylarından oluşuyor. hadi bunların suçu yokta bunlardan umut bekleyen seçmenlerin inancı insanı düşündürüyor. çözüm siyaset kurumunda değil herkes üzerine düşeni yaparsa siyasilerde oyları çantada keklik görmez.
    %67
    %33
    Yanıtla