SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hatay Ses Verdi, 'Rezerv Alan' Şimdilik Rafa Kalktı, Malatya'da İse..

Hatay Ses Verdi, 'Rezerv Alan' Şimdilik Rafa Kalktı, Malatya'da İse..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da da 'haksız, adaletsiz, kişiye özel, torpilli kişilere rant sağladığı' iddialarıyla gündeme gelen ve çok tartışılan 'Rezerv Alan' uygulamasının Hatay bölgesinde yapılanın da benzer tepkilerle karşılaşması, mülklerine el konulmak istenen vatandaşların sürekli tepkisi üzerine, 'şimdilik rafa kaldırıldığı' bildirildi.

BAKAN YARDIMCISI HATAY'DA VATANDAŞLA GÖRÜŞTÜ VE..
Bu arada, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılarından Ömer Bulut'un, Malatya gibi rezerv alan uygulamaları büyük tepki toplayan Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaptığı ziyarette, uygulamayı yeniden gözden geçireceklerini duyurdu.

Hatay'da yayınlanan antakyagazetesi.com'da "Samandağ'da Rezerv Alan Konusu Rafa Kalktı" başlığıyla, konuya ilişkin olarak, şu haber yayınlandı:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, hafta sonunda Samandağ ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. İlçe halkının isteklerine kulak veren Bulut, rezerv alan uygulamasını yeniden gözden geçireceklerini belirtip şimdilik rafa kaldırdıklarını anlattı.

Bakan Yardımcısı Bulut, Samandağ’daki temasları sırasında vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Özellikle rezerv alan konusundaki endişelerini dile getiren ilçe halkı, bu uygulamaya karşı direniş göstermiş ve protestolar düzenlemişti.

Bulut, ilçe halkının taleplerine duyarsız kalmayarak, “Rezerv alan ile ilgili uygulamayı yeniden gözden geçireceğiz. Halkımızın istekleri bizim için önemli ve bu konuda gerekli adımları atacağız,” dedi.

Samandağ halkı, bu açıklamayı olumlu karşılarken, rezerv alan uygulamasına yönelik endişelerin giderilmesini umut ediyor."

antakyagazetesi.com'da yayınlanan haberin aslını aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

https://antakyagazetesi.com/samandagda-rezerv-alan-konusu-rafa-kalkti/
MALATYA'DA..
6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük yıkıma uğrayan Malatya'nın yeniden imarı gerekçesiyle, özellikle rant alanı yüksek olan merkez bölgelerde, kapalı kapılar ardında ve iktidara yakın siyasilerin de bilgisi dahilinde yapıldığı öne sürülen 'rezerv alan' uygulamasıyla ilgili proje tartışmaları, belirlenen bölgelerin krokilerinin ortaya çıkmasıyla alevlenmiş, tepki toplamıştı. AKP'nin eski milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın'ın yanı sıra yine AKP'ye yakın bazı isimlerin işyeri, konut ya da arsalarının bulunduğu Valilik çevresindeki bölgelerin, hemen sınır olan yerler rezerv alan yapılırken, uygulama alanı dışında bırakıldıkları ortaya çıkmıştı. Buna ilişkin tepkilerin haber konusu olmasının ardından Valilik ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerinden yalanlama gelmiş, ancak  malatyahaber.com'un da yapılan haksızlığı açıkca ortaya koyan krokileri yayınlamasından birkaç gün sonra Valilik de aynı krokileri yayınlayarak, kamuoyuna doğru bilgi vermediğini, yanılttığını adeta itiraf etmişti.

antakyagazetesi.com- malatyahaber.com

FOTOĞRAF: Bakan Yardımcısının Hatay- Samandağ'daki incelemelerinden (antakyagazetesi.com)

İlgili haberler
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • bek (1 ay önce)
    Stajyer yetiştirme yeridir Malatya. Burada nasıl talan yapılır öğrenilir başka yerde ustalıkla yapılır.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    Malatyanın sahibi Allahtır
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Madem öyle o zaman belediye başkanlarına gerek yok bıraksınlar görevi
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Emin (1 ay önce)
    Malatyanın sahibi yok..kaç ay olmuş daha ayağa kalkmadı malatya ne zaman kalkar ??
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Özel ambulans büyük ihtimalle yatalak hasta nakli yapıyordu. Umarım iyi bir ceza alır şoförü
    %20
    %80
    Yanıtla
  • ahmet bayram (1 ay önce)
    Her yer yıkılmış,insanlar aç,açıkta. Onlara çözüm aramayan,bir an önce ev yapamayanlar şimdi rezerv alan altında yıkılmayan apt,evleri yıkıp insanlara eziyet ediyorlar. 15 gün süre vermişler. Nereye gidecek,nasıl gidecek. Bir açıklama yok. Hiç mi ALLAH korkunuz yok
    %77
    %23
    Yanıtla
  • mustafa (1 ay önce)
    Malatya da merkezi sessiz sedasız hallettiler kimsenin sesi çıkmadı yetmedi şimdi yeşil alanlara bahçelere arsalara göz diktiler gündüzbeyde çırmıhtıda banazıda rezerv alanın ne işi olur kardeşim çevre düzenlemesini meydanı yap gerisi oralıların bileceği iştir bahçesine arsasına evini ahırını yapar noldu yerinde dönüşüm verecektiniz birde görseli güzel proje yayınlayarak akıl çalmaya çalışılıyor Memleketimin insanı saf tabi kanar nasıl olsa biliyorlar.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (1 ay önce)
    Elbette Malatya bu gelişmeye halay çekerek karşılık verecektir. Malatya bir halay şehrine dönüştürüldü. Adam hâlâ konteynerde kalıyor, kiralık eve bile çıkamıyor, devletimiz sağ olsun diyor. Devlet de yolcu gelmeyen havalimanına, araç geçmeyen köprüye, hasta gelmeyen hastaneye garanti ödemelerini yapıyor, makam araçlarıyla gezip duruyor... Bizden olmaz. Vatandaşta hak arama, hesap sorma bilinci yok, halaycı Malatya'da hiç yok. Hatay'ı tebrik ediyorum.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Argalı (1 ay önce)
    Malatyadaki uygulama rezerv alan değil talan.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • malatyasipor (1 ay önce)
    İdare hukukun arkasında değil hukuk idarenin arkasında durunca, idare de varlığını sermayedar müteahhitlere bağlayınca böyle şeyler olması gayet normal. Yıkılıp boşa çıkmış arsada %51' i bulan dönüşüme giriyor ama geriye kalan %49'un parası var mı yok mu soran yok. Müteahhitler whatsapp gruplarında bu %49'u kastederek projeye dahil olmazsanız size 100 - 150 bin lira verilip arsa hakkınız devralınacak biçiminde kinayeli paylaşımlar yapacak kadar cesaret buluyorlar. Bu memlekette asgari ücrete ve 12bin 5yüz liraya talim eden milyonlar var. 3 milyonu bulan maliyetleri bu insanlar nasıl karşılayacak. Cevabı basit. O vatandaşlar arsa maliyeti düşük yerlerdeki TOKİ'lere gönderilecek. Devredilmek zorunda kalınan merkezi/değerli arsalar da malum rant döngüsünde vatandaşın elinden uçup gidecek. Mesela Malatya gibi görece küçük bir şehirde yapılan binalarda ne olup bittiğini, nereye ne kadar ev yapıldığını, evlere yerleşip yaşayan olup olmadığını bilen bir kişi var mı? Hal böyle olduğu içindir ki Kışladaki esnaf harabeye dönmüş dükkanlarda kalmaya razı durumda. Ne olacağını kimse bilmiyor. Vatandaştan belirsizlik içinde bulanık sularda çaresizlik içinde eline geçene razı olması bekleniyor. Hukukun arkasından dolanan sırıt pek para odakları her daim karlı çıkıyor. Gücü olmayan da kadere teslim. Yağmur denize yağmaya devam ediyor.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mütahitler bostanbaşında yerinde dönüşüm için kendilerine olağanüstü yetkiler veren vekâletler imzalatıyor. Bu vekâletler müzakere edilmeksizin mütahitler tarafından dayatılıyor. Bostanbaşı sakinleri gözünüzü açın yarın mütahitler enflasyonu bahane edip işi bıraktığında bir hak iddia edemezsiniz. Bostanbaşında yıkılan siteler acilen rezerv alan ilan edilip devlet güvencesinde yapılmalıdır. Bu mütahitler zaten sabıkalıdır. Tahtadan kolon yaptılar, demirden çaldılar, betondan çaldılar, şimdi bir de tekrardan cebinize gözünü diktiler. Bostanbaşılılar uyanın, aynı mütahite yerinde dönüşüm yaptırmak evinizin enkazını tekrar satın almaktır. Bir de utanmadan üzerine kar payı koyuyorlar. Bu ev senin kusurundan dolayı yıkıldıysa gerekirse devlet gibi %60’ını hibe edip yapacaksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (1 ay önce)
    Malatya da rezerv alan kalksın. Vatandaş neyle, nasıl yapıyorsa yapsın. Herkes kafasına göre evini ,iş yerini yapsın. Türkiyenin en büyük köyü ünvanına sahip şehri İzmir den o ünvanı biz alırız. En güzeli bu.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Oktay (1 ay önce)
    Sahipsiz Malatya demeyin. Başkan kiziyor
    %81
    %19
    Yanıtla
  • murat (1 ay önce)
    Bırakın da yıkıp yenisi yapsınlar. Bu yıkık dökük harebe kalksın. kışla caddesi esnafı devletten de güçlü mü anlamış değilim.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Ramazan (1 ay önce)
    İnsanları tedirgin eden şey belirsizliktir. Depremin üzerinden bir buçuk yıl geçti ancak henüz belli birşey yok . Ne evi yıkıldığı için hak sahipliği alan vatandaşın ödeyeceği meblağ. Ne çarşı merkezde kime nerenin verileceği ne de rezerv alalanlar. Bence sorun siyasilerin ve siyasilerin getirdiği yöneticilerin kollektif akla inanmayışı demokrasiyi icselleştirememesi. Yada ortada ciddi bir rant paylaşımı var ki Allah muhafaza
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Crisis (1 ay önce)
    Güçlendirme kredileri ne oldu??aylardır oyalıyorlar,şimdide güçlendirme bittikten sonra verilecek diyorlar.Ne anlamı kaldı o zaman,parası olmayan kredisiz nasıl tamamlayacak evini??Evi alt katta olanların ev içide harabe ,dünya kadar masraf var.Zaten güçlendirmesi bitenede vermediler.Vermeyeceksen vaat etme ki,insanlar seçenekleri ona göre değerlendirsin. Söylenecek o kadar çok şey varki..
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Devlet bu işin içinde olmasa şehrin yapılması on yıllar sürer, rezerv alan planlaması yüzde yüz memnuniyet sağlamayacaktır, vatandaş torpil yaptırmaya çalışmayın hakkaniyetten ayrılmayın kul hakkına girmeyin ,devlet adamları buna yol vermeyin adeletli olun ki devlet her daim var olsun.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • ibrahim (1 ay önce)
    sizler hiçmi dünya görmediniz söğütlü cami çervesi irili ufaklı sekiz on tane otel vardı lokantalar vardı beyaz eşyacı mobilyacı vs dükkanların metrekaresi ni soruyoruz ortada net cevap veren yok her taraf dört katlı bina oldu böyle çarşı olmaz gidin diyarbekir sura bakın konya mevlanaya bakın
    %88
    %12
    Yanıtla