SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çınar, Nihayet Mahkemeye Çıktı!. Tanık, "Başkan 'Bu İşi Kurcalama' Dedi"

Çınar, Nihayet Mahkemeye Çıktı!. Tanık,
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'nin, resmi kamu imkanlarının, bazı yönetici ve çalışanlarının da aracı edilip kullanılmasıyla sağlanan gri pasaportla (hizmet pasaportu), iki ayrı grup olarak yurt dışına gönderilen ve yurtdışına çıkarılma karşılığında organizatörlere para ödeyen 90 şahsın geri dönmemeleriyle ilgili ‘insan- göçmen kaçakçılığı’ skandalına yönelik açılan davanın 5. duruşmasında Yeşilyurt eski Belediye Başkanı Mehmet Çınar 'tanık' yapıldığı davada nihayet bir duruşmaya geldi ve dinlendi. Önceki duruşmalara katılmadığı için 4. duruşmada mahkemeye zorla getirilmesi kararı çıkan ve 5. duruşmaya katılan Çınar, konuyla ilgili olarak bir çok şeyi bilmediğini, kendisinin takip etmediğini, hatırlamadığını, görmediğini anlatırken, “Bir yıl sonra gidenlerin gelmediğini basından veya ilgili kurumlardan öğrendim” iddiasında bulundu. Tanıklardan Veysel Ser ise, konuyla ilgili Çınar'ı uyardığını, Çınar'ın kendisine bu işi kurcalamamasını söylediğini öne sürerken, bir başka tanık Çınar'ın  Ser'e 'bu işe burnunu sokmamasını' söylediği iddiasını dile getirdi.

17 Şubat 2020'de ve 17 Eylül 2020'de olmak üzere, tamamı Malatyalı olmayan, ağırlığını Bingöllüler olmak üzere doğu ve güneydoğu illerinden toplam 90 kişinin Yeşilyurt Belediyesi’nin sözde çevre projesi kapsamında  gri pasaport düzenletilerek Almanya’ya 'kaçırılması' ve bunların Türkiye’ye dönmemesi üzerine başlatılan “Göçmen Kaçakçılığı Soruşturması” kapsamında Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesine Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, Bingöl-Servi eski belediye başkanı Ali Ayrancı ve olayın Almanya’daki bağlantısı olduğu iddia edilen Ersin Kilit hakkında “Göçmen Kaçakçılığı Yapma” suçundan 3 ile 8 yıl arasında hapis cezası talebi ile Eylül 2022’de dava açılmıştı. Olaya adı karışanlardan dönemin Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar hakkında da İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izni, çok ilginç bir süreç ve Danıştay ilgili dairesi tarafından oy çokluğuyla iptal edilmiş, Çınar'ın pozisyonu davada tanık durumuna dönüştürülmüştü. 31 Mart 2024 seçimleri öncesi AKP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Mehmet Çınar, başkan olduğu dönemde duruşmalara katılmayınca, mahkemeye zorla getirilmesi kararlaştırılmıştı.

-5. duruşmada tanıklar dinledi
Yeşilyurt Belediyesi tarafından Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği ile kağıt üzerinde yapılan sözde çevre projesi kapsamında hiç birisi Malatya ve Yeşilyurt sınırları içinde yaşamayan, Bingöl ve Diyarbakırlı olan 90 kişinin "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek" adlı proje kapsamında Hizmet Damgalı Pasaport düzenlenerek Almanya'ya gönderilerek Türkiye’ye dönmemesine ilişkin yürütülen "gri pasaport skandalı" ile ilgili skandalın dava süreci  Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

17 Şubat 2020'de ve 17 Eylül 2020'de olmak üzere toplam 90 kişinin Yeşilyurt Belediyesi’nin sözde çevre projesi kapsamında  gri pasaport düzenletilerek Almanya’ya 'kaçırılması' ve bunların Türkiye’ye dönmemesi üzerine başlatılan “Göçmen Kaçakçılığı Soruşturması” kapsamında Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesine Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, Bingöl-Servi eski belediye başkanı Ali Ayrancı ve olayın Almanya’daki bağlantısı olduğu iddia edilen Ersin Kilit hakkında “Göçmen Kaçakçılığı Yapma” suçundan 3 ile 8 yıl arasında hapis cezası talebi ile Eylül 2022’de dava açılmıştı.

Mahkemenin, kaçakları yurtdışına götüren otobüsün şoförünün tespit edilmesi için 2 yıl sonra ara karar alması soruşturmanın nasıl yürütüldüğünü tartışmaya açtı.

Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki 5. duruşmaya sanık Bekir Karakuş ve avukatı Şahin Çağlar, sanık Ersin Kilit’in avukatı Veysel Ertargın ve Emircan Eren, sanık Ali Ayrancı’nın avukatı Betül Yılmaz hazır bulunurken, duruşmada Yeşilyurt eski Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Veysel Ser ve Engin Efe tanık olarak dinlendiler.

-Çınar'ın iddiası: “Gidenlerin gelmediğini basından veya ilgili kurumlardan öğrendim”
Eski Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, mahkemede tanık olarak verdiği ifadesinde, “2018-2024 tarihleri arasında Yeşilyurt belediye başkanı olarak görev yaptım. O dönemde yardımcım olan Bekir Karakuş yanında eski Bingöl Belediye başkanı olduğunu isminin Ali olduğunu söylediği şahıs ile geldi. Avrupa Birliği hibe projesi kapsamında şahısların yurt dışına gittiğini söylediler, çevre ile alakalı olduğundan bahsettiler. Ben Belediye başkanı olmadan önce bu tür projelere katılmıştım, Bosna Hersek ve İspanya ya gitmiştim. İşleri sorguladık, işlerin takibi için Bekir beyi görevlendirdim, teklifte ondan geldiği için işlemleri o yaptı. Süreç devam ettikten sonra gidecek şahısların listesinin önüme gelip gelmediğini hatırlamıyorum. Gelmiş ise de listede isim ve soy isim, TC vardır, herhangi bir kişisel bilgi yoktur, herhangi bir yakınım veya tanıdığıma bir ayrıcalık tanımadım. Bir yıl sonra gidenlerin gelmediğini basından veya ilgili kurumlardan öğrendim. İçişleri Bakanlığı tarafından olay ile ilgili soruşturma yapıldı, hakkımda ‘Soruşturmaya yer olmadığına’ dair karar verildi, benim olaya ilişkin bilgim görgüm bundan ibarettir” ifadelerini kaydetti.

-“Ben katılımcı listesine bakmadım”
Mehmet Çınar sorulan bir soru üzerine, “Bana sorduğunuz Engin Efe’yi tanımam, Veysel Ser de adaylık sürecinden tanırım, yanımda bir şahıs ile olaylardan önce iş yerime gelmişti, bir takım sıkıntılar olduğunu söyledi, ben de ‘bir sıkıntı var ise adliye orada polis orada’ dedim. Engin Efe’yi tanımam alınan beyanında her ne kadar Bekir Karakuş’un döndükten sonra 40 Bin Euroyu organizasyonu gerçekleştiren kişiden alarak ülkeye soktuğunu söyleyince paniklediğimi söylemiş ise de  bunu kabul etmiyorum. Sonrasında yaptığımız araştırmada gelen paranın bir kısmı emanet çarşısına bir kısmı da Ersin Kilit’in akrabalarına verilmiş, Veysel Ser’in beyanında geçen söz konusu gidenlerin gelmediği şeklindeki beyanına karşılık ‘Bu işi kurcalama’ şeklinde bir beyanım olmamıştır, bunu kabul etmiyorum. Katılımcı listesini gördükten sonra kimlerin gittiğine dair bir soru sormadım, yaşları ile alakalı bir şey de sormadım, belediyedeki 3-4 kişi de bu projenin içindeydi döndüklerinde herhangi bir sıkıntı olup olmadığını sordum, kendilerinin ayrı gezdirildiğini söylediler. Herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler. Almış olduğumuz meclis kararında gidecek kişiler belediye meclis üyesi, belediye çalışanları ve öğrenciler olduğu gösterilmiş ise de ben katılımcı listesine bakmadım. Ben daha önce de gezmiştim, söz konusu gidilen yerine eski belediye başkanının Türk olduğunu gelecek kişinin tüm masraflarını sponsor tarafından karşılanacağını öğrenince gidilmesi hususunda karşıt görüş bildirmedim. Benim imzam olmasa da şahıslar yurt dışına çıkabilir belediye bu işin ilk basamağıdır ancak gereken izinler valilik tarafından değerlendirilir. Ben hangi dernek ile nasıl gidileceğini bilmiyordum, Bekir beye sadece işleri takip etmesi için yetki vermiştim. Projenin internette de duyurulup duyurulmadığını bilmiyorum, bana sorduğunuz Ahmet Cebeci’yi tanımam. İlk grubun gönderilmesi olayında valilik tarafından belediye meclis kararının onaylanmadığı hususunda bilgim yoktur. İkinci kafilenin çıkış onaylarını o tarihte Ankara’da görevde olmam sebebi ile ve Covid hastalığına yakalanmam nedeni ile yerime bakan Şahin Özer imzalamıştır.” şeklinde konuştu.

-Başkan Yardımcısından Çınar'a yalanlama: “Talimatı üzerine işlemler gerçekleştirildi”
Duruşmada bulunan eski belediye başkan yardımcısı Bekir Karakuş, “Aleyhe olan hususları kabul etmiyorum. Başkanımın talimatı üzerine işlemler gerçekleştirildi, meclis kararına liste ilgili çalışma arkadaşlarım tarafından ilgilenilmektedir, şahıslar için birebir işlem yapılmadı.” dedi.

-“Meclis kararı olmadan bu şahıslar hizmet pasaportu alamaz”
Duruşmada Bekir Karakuş’un avukatı Şahin Çağlar’ın sorusu üzerine eski başkan Mehmet Çınar, “Emin olmamak ile birlikte yapılan çalışmalar nedeni ile hizmet pasaportu verilmektedir. Meclis kararı olmadan bu şahıslar hizmet pasaportu alamaz, ancak bu bilgiden emin değilim. Ersin Kilit’i görsem tanımam, ancak belediyeye geldiğini söylediler. Ne zaman geldiğini tam olarak bilmiyorum, ancak geziden sonra olduğunu söylemişlerdi. Emanet çarşısına yapılan yardım ile alakalı olarak destek olan hayırseverlere toplu halde plaket verdiğimiz vardır, ancak araya deprem girdiği için ve yoğunluktan dolayı takip edemedik” dedi.

-“Pasaport ile alakalı olarak süreci kim takip etti bilmiyorum”
Sanık Ersin Kilit’in avukatı Veysel Ertargın ve Avukat Emircan Eren’in talebi üzerine Mehmet Çınar, “Pasaport ile alakalı olarak süreci kim takip etti bilmiyorum. Bekir bey birine yaptırmış olabilir, usule uygun işlem olup olmadığına dair bilgim yoktur.  Nüfus dairesi herhangi bir olumsuz durumda bize dönüş yapardı, emanet çarşısına yapılan yardımlara ilişkin Ersin Kilit’in isminin olup olmadığını bilmiyorum” ifadelerini kaydetti.

Sanık Ali Ayrancı’nın avukatı Betül Yılmaz’ın  talebi üzerine Mehmet Çınar, "Ali Ayrancı isimli şahsı Bekir Beyle yanıma gelmiş olması nedeni ile  tanırım. Daha öncesinde yalnız görüşmüşlüğümüz olmadı. Bekir bey ile geldiğinde projeden bahsetmişlerdi, elinde de belge vardı, ne benim ne de Ali Ayrancı’nın karşılıklı maddi menfaat sağlanması durumu olmadı, belediyeden de destek vermedik, bize sosyal proje olarak bahsettiler.” dedi.

-'Çınar bana bu işi kurcalama dedi'
Mahkemede tanık olarak dinlenen Veysel Ser, “Ben Darende'de Eğitim merkezi işletmekteyim.  Bana sorduğunuz sanıkları tanımam, Mehmet Çınar’ı da belediye başkanı olması nedeni ile tanırım. Bir çok defa görüşmüşlüğümüz vardır, bahse konu olayı belediye meclis üyesi olan Nusret Aslan’dan duydum, duyduktan sonra araştırmaya başladım. Nüfus ve valilikten araştırdığımda yurt dışına insan götürüldüğünü, geri de dönmediğini öğrendim. Mehmet Çınar’ı arayarak durumdan bahsettim, bunun ile ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunması gerektiğini söyledim. Bana ‘Ben bir araştırayım’ dedi.  iki hafta sonra Mehmet Çınar ı tekrar aradım, olayı sordum, bana  ‘Bu işi kurcalama dediklerin doğru, senin de başın ağrır’ dedi, bunun üzerine ben olayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a söyledim, o da Vali bey ile görüştü. Olaylar böylece ortaya çıktı, bana sorduğunuz Nusret Aslan isimli şahıs yurt dışından döndükten sonra kişi başı 10 bin Euro parayı Bekir Karakuş’a verdiğini söyledi, Bekir parayı çantasına koymuş sonrasında bir bilgim yoktur.” ifadelerini kaydetti.

Tanık Veysel Ser, Sanık Bekir Karakuş'un talebi üzerine, “Ben yaptığım çalışmaları valilik çalışanlarından öğrendim, bizzat validen öğrenmedim. Olayın gerçek olduğunu anlayınca Vali ye gittik, benim Yeşilyurt belediyesi ile yurt dışına gitme gibi bir çabam olmamıştı.  Diğer belediyelerin de bu şekilde insan gönderdiğini basına çıktıktan sonra öğrendim” dedi.

-“Selahattin Gürkan Malatya’nın abisi olduğu için ilk ona söyledim”
Sanık Bekir Karakuş’un avukatı  Şahin Çağlar'ın talebi üzerine ise tanık Veysel Ser, “Nusret Aslan bana olayı anlattığında, ‘biz belediye çalışanları olarak uçak ile 5 kişi gittik, diğer şahıslar otobüs ile gelmiş, ancak biz onları hiç görmedik’ dedi. Gidiş yolunun resmi olduğunu fakat çok paranın döndüğünden de bahsetti. Yeşilyurt Belediyesi yedek meclis üyesiydim, büyükşehir belediye başkanı tanıdığım olduğu için ve Malatya’nın da abisi olduğu için ilk ona söyledim, beni tehdit ettiklerinden bahsettim iddialar çok ağır ithamlar içerdiği için bizzat savcılığa suç duyurusunda bulunmadım, araştırıldıktan sonra ilgili kurumlar gerekli suç duyurularını yapmışlar.” dedi.

-“Başkan ‘Bu işlere çok burnunu sokma’ dedi”
Mahkemede tanık olarak dinlenen Engin Efe ise, “Ben Malatya'da galericilik yaparım, sanıkları tanımam. Mehmet Çınar’ı belediye başkanı olması nedeni ile tanırım. Veysel Ser av arkadaşımdır, bu olaylardan yaklaşık 6 ay kadar önce görüştük.  Veysel Ser bana göçmen kaçakçılığı ile ilgili olarak olanları anlattı, ‘Bana şahitlik yapar mısın’ dedi.  Nusret Aslan isimli bir şahıstan bahsetti, paralar ile alakalı olarak para karşılığında insanların yurt dışına çıkartıldığını söyledi.  Bu işin arkasında PKK’nın Bingöl sorumlusu olduğunu söyleyince ben terör örgütüne karşı sinkaflı küfürler kullandım.  Veysel, Mehmet Çınar ile görüşme talep etti, birlikte Mehmet Çınar’ın yanına gittik. Bekir Karakuş’un ismini orada duydum. Veysel Ser Belediye başkanına, ‘faaliyetten bir bilgin var mı’ dedi. Başkan bey de, ‘Böyle bir şeyin olacağını tahmin etmiyorum’ dedi. Para mevzusunu açtığında önce bunu kabul etmedi ve panikledi, sonra ‘Farz et ki Almanya daki akrabalarım bana para göndermiş olamaz mı’ dedi.  10 bin Euro’dan fazla paranın yasal yollarla Türkiye ye getirilemeyeceğinden bahsetti, daha sonra Bekir in İstanbul da olduğunu, dönünce bir toplantı ayarlayacağını söyledi. Ben başkan beyin tavırlarından bu olaydan haberdar olduğunu sezdim. Ayrıca Veysel Ser, başkan beye, ‘Alakan yok ise Cumhur ittifakı zedelenmesin, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulun’ diye söyledi. 2 hafta geçtikten sonra Veyse Ser dükkanımda iken Mehmet Çınar aradı, normal muhabbet ettikten sonra Veysel bu olayı sordu, başkan da, ‘Bu işlere çok burnunu sokma’ dedi. Ben bu kadarını duydum, başka bir bilgim bulunmamaktadır” ifadelerini ileri sürdü.

Mahkeme Hakimi, suç tarihlerinde gri pasaport ile ülkeden çıktıkları tespit edilen şahısların hangi plakalı otobüs ile sınır kapısından çıktıklarının tespit edilmesi için Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudutlar Kapısı Şube Müdürlüğüne müzekkere yazılarak, sürçünün kimlik bilgilerinin mahkemeye gönderilmesi kararını aldı.

Duruşma 15 Ekim 2024 tarihine ertelendi.

malatyahaber.com- malatyayenises.com

İlgili haberler
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

45 yorum yapılmış

  • engin (1 hafta önce)
    KAYYUM nıye atanmıyor, adalet nıye uygulanmıyor, mal varlığı niye incelenmiyor,
    0
    0
    Yanıtla
  • MLT4463 (2 hafta önce)
    Tek kelime ile kamu görevlisi elbirliği ile insan kaçakçılığına yön vermek ve menfaat sağlamaktır. Buna izin veren diğer silsiledeki tüm görevliler bulunup kanun önünde bir an önce hesapvermelidir.ADALET herkes için olacak. Gücü yettiğine değil..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşil gri lacivert (2 hafta önce)
    Başkanlıktan sonra edindigi mal varlığını araştırın neden bukadar bulaştığını anlarsınız hepsini geçtik bukadar varlığın içinde gözündoymadımı bide gittin eşini torpille memur yaptın ihtiyacı olan okadar insan varken inş iki taraftarda hesabını verirsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 hafta önce)
    Malatya B.şehir belediye başkanımız lütfen Yeşilyurt belediyesini bir elden geçiriniz.Malatyamız,Yeşilyurdumuz yeterince rezil oldu!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 hafta önce)
    Sıvazla sıvazla çok iyi oluyor :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BASKAN (2 hafta önce)
    Ne demek ben bilmiyorum yok nere gitmiş nereden gelmiş veya gelmemiş. Bal gibi de herşeyi biliyor. Ha diyelim bilmiyor. Belediye başkanı KİM??? Hadi ordan...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (3 hafta önce)
    Malatya kadar belirli kişilerin menfaatleri doğrultusunda düzenlemeler yapılan başka kent görmedim ama maalesef biz bunu hak ediyoruz eski çarşıda 4700 dükkan yıkılıyor şu anda aynı alana 10 bin civarında dükkan yapılıyor bu fazla dükkanlar kimlere yapılıyor eskiden olduğu gibi daracık sokaklar çok katlı binalar 1.kattaki esnaflar iş yapar üst katlardaki esnafların hali ne olur bilinmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (3 hafta önce)
    Bu konun aydınlatılması lazım üstünü kapatmasınlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SIRAT (3 hafta önce)
    Kıymetli malatyalılar B. K. isimli şahıs Hakkında bu kadar idda (insan kaçakçılığı, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, rüşvet vb.) varken şuan hali hazırda da son 1 yıldır kamu kurumu olan İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ nin peyzaj yol kaldırım düzenleme işlerini ihalelerini nasıl alıyor anlamış değilim AYRICA Battalgazi ilçesi ÇAMURLU Mahallesi'nde belediye ye ait alana el koymuş kaçak havuzlu villa yapmış devletin belediyenin milletin bundan haberi yok mu adâlet nerede vicdanlarınıza havale ediyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sadece BK mi kardeşim herkes bir uçtan parselledi. Kim bu milletin bir TL hakkını yediysse Rabbim en sevdiği ile sinasin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rakibin mi?
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Mustafa (3 hafta önce)
    Abi bunlar asalak takımı. ya yerse mantigindalar. Gücü arkasına almış, kendini herşey zannedenlerden....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı GİZLİ VATANDAŞ (3 hafta önce)
    Arkadaşlar çınar gitti davasının şimdi görülmesi bile bir ayıp bu adam görevi başında her türlü iddiaya sebep olacak şeyleri yapsın sonra görevden alınınca duruşmaya gitsin kabul edilemez bir durum. En trajikomik şey ise adı bu kadar skandala karışmış bir başkanın akrabaları halen belediye ve belediye şirketlerinde çok yüksek maaşlar ile yetim hakkı yemektedir bugün bakalım belediye ve belediye şirketlerinde cinar vasıtası ile müdür olan kişilere normalde bunlar büfe bile işletemez Bu ülkenin denetleme organları neden sadece gariban esnafa çalışıyor yeni yönetimden biriside gidip Mehmet çınarın belediyeye soktuğu insanları işten çıkarabilecek yüreği gösteremedi...
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Vicdan (3 hafta önce)
    Bir Müslümanın yapamaz dediğimiz herşeyi bunlar yaptı maalesef. Adaletsizlik, hukuksuzluk, hak yeme, hakka girme, haksız kazanç, Allah korkususu olmama, vicdansızlık, merhamet yoksunluğu günah, vebal, yalan, riya gibi...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uğur tn (3 hafta önce)Vicdan isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten sorun en çok ben müslümanım diyende ki bu çok normal. Ülkeyi yöneten akıl dinle, imanla ,allah ,kitapla yönetiyor bu ülkeyi. Daha doğrusu rant sağlıyor ,milleti de yine bu mihvalde kutuplaştırıp,bölüyor.Tabi böyle olunca yandaşları,avareleride bu işten nemalanıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çırmıktı seyehat (3 hafta önce)
    Bence şöförün kullandığı otobusun tekerleri suçlu tekerlere hesap sorun neden gitmişler burdan oralara
    %97
    %3
    Yanıtla
  • ardiles (3 hafta önce)
    Editör iddianameyi okudunmu yoksa okumadınmı
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Yeşil44 (3 hafta önce)
    Bu bir yapay zeka sahte evrakla satılan arsaların hesabı nezaman sorulacak hepsini toplayın devleti ugraştırmayın hepsini birbirine baglayın cezası neyse yazın
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mustafa (3 hafta önce)
    Ne büyük başarı. Heyttt Allah'ına gurban yürü.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Osman (3 hafta önce)
    İşte akp'nin adaleti işte hukukun çürümüşlüğü. Her kurumu babalarının çiftliği yaptılar. Ülkede liyakatli kurum kalmadi. Herkes koltuk makam para hirsiyla yanıp tutusuyor. Yabancı istilacilar cirit atıyor çınar bunları ülkelerine nasıl gonderiririm derdine duşseydi.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • kemal (3 hafta önce)
    Başkasının filim çekmesine gerek yok çınar yeşilyurt tv yi kurdu stütyolar hazır istanbuldaki ramazan çekimleride hazır alsana TV dizisi bakalım sayın geçit borçları açıklayabilecekmi ?.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Girmanalı (3 hafta önce)kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Yerse açıklar! Kulakları hemen çekilir! Gerçi Geçit de bununla aynı yer ve yöreden. Aynı şeyin lacivert olanı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • naci (3 hafta önce)
    yalan söylemek bunlar için hava gibi su gibi yalancıya da bişey yapmadıkları gibi el üstünde tutarlar
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ALİ (3 hafta önce)
    Abi bunların alayı kanunsuz.kimse kanunları takmıyor ama gelgörki bize yeni Anayasa yapalım diyorlar
    %94
    %6
    Yanıtla
  • akido (3 hafta önce)
    Katil Şoför.....Tam bi komedi. Başkan sanık değil mi nasıl tanık oluyor.Yazıklar olsun. BU ÜLKEDE ADALET DENEN BİR ŞEY YOK BU KESİN "ADALETİN GÖZLERİ ADİL OLSUN DİYE KAPALIDIR.NAMUSSUZLARA GÖZ YUMSUN DİYE DEĞİL..."
    %94
    %6
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 hafta önce)
    Bu hızla giderse bu dava 20 yılda ancak biter. Zaman aşınımından hepsi de beraat eder. Ne güzel memleket. Herkesin yaptığı yanına kar kalıyor. Görmedim, bilmiyorum, duymadım. Çınar üç maymunu oynamış. Ancak belediyenin en üst düzey yetkilisi. Her şey elinde ancak ortaya bir suç çıkınca üç maymun ne güzel dünya değil mi? Siz çalın siz oynayın. Böyle adamları Malatya lının karşısına belediye başkan adayı yapanda mı suç, yoksa bu adamlara oy verip seçende mi suç? Cevabı siz verin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Davud444 (3 hafta önce)
    Bademler neden ceza almıyor? Sülüman iç islsrindeyken neden bu olaylara göz yumdu ? Allah bir daha böyle bir iç işleri bakanı bize tecrübe ettirmesin...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Haco (3 hafta önce)
    Vallahi suç sizde değil sizi seçen bizde.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Özcan (3 hafta önce)
    Bakmadığın listeye nasıl imza attın diye de sorarlar..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ramazan (3 hafta önce)
    Olaya bakar mısınız. Kaçanlar PKK li. Olay Gürkan duyunca ortaya çıkıyor.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • sarko (3 hafta önce)
    Otobüs şoforü bilet kesmişmi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Liyakat (3 hafta önce)
    Yeşilyurt kim? Belediye diye birini tanımıyorum. Almanya? Taksim? Alo? Siz kimsiniz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Beton44 (3 hafta önce)
    Baştan sona okudum.Hakim sonunda otobüs şoförünün araştırılması demiş ve Ekim 2024 e ertelemiş,sonuç suçlu otobüs şöförü :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 hafta önce)
    Selahattin Gürkan 17 milyar borç taktiysa bunun hesabını ben mi soracam! Devlet nerede
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Kara (3 hafta önce)
    Devlet yarına bırakır ama yanına bırakmaz.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Davuttt (3 hafta önce)Kara isimli kullanıcı yorumuna
    Akp li olunca bir şey olmaz görürsünüz. Eski iç işleri bakanı Süleyman'a bir şey yapamıyorlar bak? Nerde kirli işler Süleyman orda.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah Toprak (3 hafta önce)Kara isimli kullanıcı yorumuna
    Gerçekler öyle demiyor! Haydi sonuç al da göreyim!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yarına kalır yanına kalmaz (3 hafta önce)
    Duymadım görmedim bilmiyorum tanımıyorum haberim yoktu neredeyse ben başkan değildim diyecek adam inşallah adalet güçlüden yana olmaz makamı şahşi çıkarı için kullananlara gereken cezayı verir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hep aynı numara
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 hafta önce)
    T.C. yazmazsa Doğanşehir başka ülkenin mi ilçesi olacaktı? Gereksiz
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Samatyalı (3 hafta önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Ya Malatyalı tabirini, kullanma. Ya da git, koş, hiç durma ve ilk mektebe yeniden başla.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Recep solmaz (3 hafta önce)
    Gri pasaport kaçakçılığı sinema filmlerine konu olacak senaryo ile dünyada izlenme rekoru kırılır.basrol figüranlar gidenler gezenler parayla dönenler birbirlerini tanıyanlar tanımayanlar bingolluler diyarbakirlilar otobüsler uçaklar yiyip içip dönmeyenler dönenler insan haberi okuyunca bu kadar entrikanın yaşandığı yeşilyurt belediyesinde kimsenin kimseden haberinin olmadığı anlıyorum ya siz malatyaliyi bu kadar sessiz umursamazmi sanıyorsunuz işini doğru ciddi yaparsan bunların hiçbirini yaşamazdınız para kazanırsın kazanırken itibarını mevki makamını da düşünecen malatya haber.com tesekur ederiz gri pasaport skandalını takip edip unutturmadigi için.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (3 hafta önce)Recep solmaz isimli kullanıcı yorumuna
    aslında iyi fikir sinama filmini de hemşehrimiz gani şavata çeker,Turkiyenin en prestijli!!!! malatya filim festivalinde vizyona girer.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • berk (3 hafta önce)
    baskil belediyeside bu işin içindeydi galiba unutuldu mevzu
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Behcet (3 hafta önce)
    Şimdi PKK lilari yurt dışına kaçırmak teröre destek degilmi para almak suç degilmi sonuç yapanın yanına kar kalan bir iş bu insanların belediyede donderdiklerini insan düşünmek bile istemiyor
    %94
    %6
    Yanıtla