SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan'ın Malatya Ziyaretinde Akılda Kalanlar!

Erdoğan'ın Malatya Ziyaretinde Akılda Kalanlar!
A- A+ PAYLAŞ

Mustafa Bahadır ALTAŞ
Yeminli Mali Müşavir
mba@mbaymm.com

"Malatya'mızla ilgili güzel müjdeler alacağız" denilmişti.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katılmak üzere Malatya'ya geldi. Törende kendisi için hazırlanan miting alanından vatandaşlara hitap etti.

Malatyalılar olarak bizler Erdoğan'ın bu ziyaretinde açılışlardan çok kendisinin Malatyalılara vereceği müjdeleri merak ediyorduk. Çünkü malatyahaber.com sitesinde yer alan haberde AKP'nin Malatya kurmayları 20 Ekim Perşembe günü AKP il binasında yapmış oldukları toplantıda söylediklerine göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Ekim Cumartesi günü Malatya’ya gelecek Malatya'mızla ilgili güzel müjdeler verecekti. Ancak beklenen olmadı Erdoğan tarafından Malatya’ya özel bir müjde verilmedi.

Hiç şüphe yok ki Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretleri Malatya için çok önemlidir. Bizler bu ziyaretleri önemsiyoruz ve Malatya için bir katkı olarak görmekteyiz. Özellikle bu tür ziyaretlerin bir fırsat olarak değerlendirilmesininde Malatya'ya katkı sağlayacağını biliyoruz.

Erdoğan'ın Malatya ziyaretini objektif bir bakış acısıyla değerlendirdiğimizde ulusal basının gözünün ve kulağının Malatyada olduğu bir günde bu ziyeretin artılarını ve eksilerini dikkate aldığımızda Malatya’ya önemli bir katkı sağlamadığı görülmektedir.

Tören alanında konuşan Erdoğan'ın "Aspuzu" sorusunda miting alanında bulunan vatandaşların Malatya’ya çok yabancı oldukları, 
Bu mitingin Malatya'da Erdoğanın katıldığı kalabalığın diğer mitinglere göre az olduğu mitinglerden biri olduğu,
Erdoğan'ın yazılı konuşmasındaki ısmarlama Gürkan güzellemesinin miting alanındaki vatandaşlar tarafından itibar görmediği (Malatya genelinde de kanaat bu yöndedir),  
Mitingin Büyükşehir Belediyesinin yanındaki alanda olmasına rağmen bu alanın 5 km uzağındaki Çöşnük Kavşağı’nda,trafik akışının çevre yoluna yapılması gibi trafik çilesi,
Şehrin, cadde ve sokak aralarındaki bedelinin kim ya da kimler tarafından karşılandığı bilinmeyen tüm bilbortların tek bir matbaadan basılan aynı afişler ile donatılması, 
MHP milletvekili ve il başkanının isimlerini taşıyan afişlerinin bile AKP'lilerin afişleri ile aynı merkezden sipariş edildiği ve MHP’nin afişinin olduğunun hiç fark edilmediği,  
STK ile yapılan toplantının AKP  il divan kurulu ve mahalle toplantısı formatında bir toplantıya dönüştüğü akılda kalanlar arasında yer aldı.

Oysa ki ;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıllar sonra ilk defa geldiği bir ilde konakladı. Bunu fırsat bilerek Malatya adına farklı etkinlikler yapılması mümkünken bu ziyareti Cumhur İttifakı siyasilerinin yarışına dönüştürülmesinin Malatya’ya hiçbir faydası olmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Malatya'da geçireceği bu bir günü en azından şu üç başlıkla dolu dolu yaşatabilir bundan da Malatya adına önemli kazanımlar sağlayabilinirdi:

Bunlardan birincisi, geçtiğimiz yıl UNESCO Dünya Mirası kalıcı listesine alınan Fırat'ın İncisi Malatya’daki Arslantepe Höyüğü’nü Cumhurbaşkanının ziyaret etmesi sağlanarak bilinen en eski şehir devletinin kurulduğu Arslantepe’nin Türkiye ve Dünya Turizmine tanıtılmasına katkı sağlanabilinirdi.

Geçtiğimiz yıl Malatya TSO ve MAGTAD tarafından başlatılan ve ilçe belediyeleri tarafında da desteklenerek yöresel yeme içme lezzetlerin tescilinin alındığı  Malatya gastronomisinin tanıtılacağı analı kızlıdan kiraz yaprağı köftesine, kağıt kebabından geleli kebabına, Arapgir’in reyhan şerbetinden köhnü üzümüne, Malatya kurabiyesinden  Akçadağ kömbesine kadar Malatya; lezzet ve damak tadını yansıtan ürünlerin akşam yemeği ve sabah kahvaltı sofrasında  resmi mekanlar yerine yerel mekanlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ikram edilerek Malatya yöresel lezzetlerinin tanıtılmasına katkı sağlanabilinirdi.

AB Coğrafi İşaret Tescilli Malatya Kayısısı 2020 yılında TMO alım listesine girdi ve taban fiyat açıklaması yapıldı. 2021 yılında ise taban fiyat açıklması yapılmadı. Bu yıl Kayısı Lisanslı Depoculuk işletmesinin açılışının yapıldığı bir törende kayısı taban fiyatının açıklanması ile birlikte üreticiler ve ihracatcılar için kayısı serbest bölgesi gibi kayısıya verilecek teşvik ve destek müjdesi Malatya ekonomisi için önemli bir kazanım olurdu.

Ne diyelim eldeki malzeme bu…

Herkes önümüzdeki seçimler için köşe kapmaca yarışında.

Bal şehri Malatya sadece kayısı değil her çeşit mevyenin lezzet bulmuş halidir.-mba

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Ali Alp (1 yıl önce)
    Mitingde eski kalabalıklar yoktu. Malatyalı uyanıyor ama bu uyanış diğer büyükşehirlere göre yavaş nedense...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • dursun (1 yıl önce)
    En sevindiğim tarafı çevre yolu biraz tamirat gördü. Belki bu tamirat ile kışı atlatırız. Çukurdan çukura giriyordu araba. Amartisörlerde hal kalmadı. Araba parçaları ateş pahası.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Bir de aklımızda kalan büyükşehirin yatırım rakamı. Gürkan bey açıklama yapmış bu açılışın 5 Milyar (Beş katrilyon)TL si belediyenin yaptıklarından oluşmuş. Allah için başkan veya birisi bunları tek tek Malatya halkına basın yoluyla açıklama cesaretini gösterir mi?İnsan merak ediyor!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (1 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Sn.Hakan bunu unutmuş değiliz. Bu konuyu Sn. @selahattingrkn twitter hesabından paylaşmıştı. Bizde kendisine Sn.Başkan Malatya'nın son beş yıllık bütçesini hiç harcamasanız bile 5 milyar TL etmiyor lütfen biraz ciddiyet diyerek yıl yıl bütçe kalemlerini yazarak cevap yazmıştık. Dün baktık twitt yorumları kapatılmış. Onun için burada yer vermedik... https://twitter.com/selahattingrkn/status/1583876530576699392?s=20&t=PNgKHchCf7z9u7dSH-lOHw
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mustafa (1 yıl önce)
    60 bin kişinin toplandığı söylenen miting alanındaki katılımcıların %50 sinden fazlası ya belediye çalışanları ya memurlar ya fabrikalar kapatılıp izin verilen işçiler yada taşıma yoluyla ücretsiz getirilen vatandaşlarımız Allah aşkına bu kişileri mecburi miting alanına getirmek hangi ahlaka sığıyor. Belediye başkanı talimat vermiş belediye çalışanlarına yoklama yapılacağı gelip gelmediği kontrol edileceği aksi taktirde yasal işlem başlatılacağı söylenmiş mecburen işlerinden olmamaları için gidip İŞTİMAYA katılarak miting alanına yönlendirilmiş yazık Vallaha yazık milletvekili belediye başkanı hava atacak diye bu insanları zorla miting alanına getirip alkışlatmak Malatyaspor taraftarını getirip SELOYU alkışlatmak yanlış KİM kimi kandırıyor seçimde göreceğiz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    ne bekliyordunuz. şunlarımı diyecektti sayın cumhur başkanı... eyyy malatyalılar sivasa kadar hızlı tren geldi ordan erzincana dönderdik malatya hele kalsınmı diyecektti.. veya eyy malatyalılar siziv havalimanı yok size uluslar arası sivil havalimanımı diyecekttii... veyahutt eyy malatyalılar 22. senedir kuzey çevre yolu bitmemiştti şimdi bitti birde güney çevreli yolumu diyecektti... veyahut bütün illerde şehir hastanesi varr malatyayada yapıyoruzmu diyecekttii... veyahut 20 yıldır bitmeyen yoncalı barajını bitiriyoruzmu diyecettii.. veyahut elinizden giden bölge müdürlüklerini geri getireceğizmi diyecektti.. nasıl olsa %70 garanti müjde vermezsse ne olur sanki
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Selahattin beyin videolarına bakıyorumda kendimi gülmekten alamıyorum oy verdiğimiz insanlara bak diyorum Selahattin bey kendinizi olduğunuzdan büyük göstermeye çalışmayın size ne diyorlar bilmiyoruz ama çıkın Malatya sokaklarına halkın içine o zaman neyin ne olduğunu anlarsınız
    %97
    %3
    Yanıtla
  • emekli (1 yıl önce)
    Ne yani şehir hastanesi,hızlı tren,bitmiş çevreyolu,ışıklandırması yeterli hava alanı sözümü beklediniz reisin gelmesini fırsat bilen sözde vekiller kendini objektiflere gösterdi Malatya kimin umrunda yakında kara tren e binmeyin yeter hadi kolay gele
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsminiz (1 yıl önce)
    Çok güzel ve özet bir analiz olmuş, yazarın kalemine sağlık.. Kayısı taban fiyatına dair bir gönderme bile yapılmaması çok trajik oldu gerçekten. Ha bir de Aspuzu'nun anlamını Malatyalılar bilir ;))
    %93
    %7
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Malatya akparti teşkilatı Cumhurbaşkanı Malatya ya gelmeden önce basın toplantısı yapmış Cumhurbaşkanı Malatya ya gelince güzel müjdeler alacağız diye açıklama yapmışlardı. Malatya için hangi müjedeler alındı? Ya da müjdeler alındı da bizim mi haberimiz yok. Sayın Kahtalı bu konuda basun toplantısı yaparak açıklama yapsın. Halka bunu beyan ediyorsunuzda arkası nerede? Ya da beceremediniz mi? Kimsenin sizden müde beklediği yoktu aslında ancak siz kendinizi bağladınız.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    malatya haber.com un bu analizi gerçektten on numara olmuş hele hele son satırındaki Ne diyelim eldeki malzeme bu… ve Herkes önümüzdeki seçimler için köşe kapmaca yarışında. gerçekten de öyle elimizideki malzeme bu yani bunları düşünecek ne millet vekili var nede belediye başkanı ve il yöneticisi ve bende bir vatandaş olarak diyorumki ne yapak gardaş elimizdeki malzeme bu işinize geliyise
    %87
    %13
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Nedense aklıma Türkiye nin en küçük Havaalanı, 22 yıldır yapılamayan ve bitmeyen kuzey çevre yolu, şehir hastanesi olmayan tek büyük şehir, şaibeye teslim edilip sessiz kalınan Yeni Malatyaspor(Malatya Belediyespor) geldi.. Reis olmasa Malatya AKP bitiktir.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Akp genel başkanı kim ? Bu vekilleri, belediye başkanlarını, bürokratları kim seçiyor, kim listesine ve partisine dahil ediyor acaba ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • VATANSEVER (1 yıl önce)
    Mustafa Bahadır ALTAŞ beyefendi'nin tespiti tam isabet. Gerçekleri dile getirmiş, benim sorum Sayın Cumhurbaşkanımızın Malatya'ya gelişi-gidişi kaç tl ye mal olmuştur ve peşinden gezen koruma, bürokratlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve daha kimler kimler. Tüm bunların maliyeti ile 100'lerce gariban fakir fukara ve yardıma muhtaç kişilerin ihtiyaçları karşılansa olmaz mıydı? diye düşümüyorum...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ramo (1 yıl önce)
    Güneş balçıkla sıvanmaz
    %16
    %84
    Yanıtla

Mustafa Bahadır Altaş yazıları