SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ağam Bizimle Eğlenir'.!

'Ağam Bizimle Eğlenir'.!
A- A+ PAYLAŞ

..Geçmişten gelen Malatya’ya ait ne varsa, adeta Malatya’dan intikam alırcasına bir bir yok edilerek Malatya’nın geçmişle olan tarihsel bağı koparılarak..

Mustafa Bahadır ALTAŞ Yeminli Mali Müşavir mba@mbaymm.com

Türk Sineması'nın en bilindik adıyla Yeşilçam'ın seyircinin hafızasına yer etmiş efsane filmleri vardır. Bunlar arasında Malatyalı sanatçılar Kemal Sunal ile İlyas Salman'ın başrolunu oynadıkları "Kibar Feyzo" ile "Şekerpare" filmleri sosyal yaşam ve hiyerarşik düzenin toplumdaki yansımasının en güzel ifade edildiği yapıtlardır.

Geçtiğimiz günlerde Malatya basınında sıkça yer alan ve malatyahaber.com sitesindeki “Kernek Eski Nostaljik Görünümüne Kavuşacak” başlıklı haberi okuyunca, aklıma Kibar Feyzo filmindeki Kemal Sunal'ın o meşhur  "Ağam bizimle eğlenir" repliği geldi. Kendi kendime, 'Selahattin reis bizimle eğlenir' demekten kendimi alamadım.

Bir de Malatya'da bilindik bir hamam hikayesi vardır: Hamama gelen bir müşteri her seferinde eşyalarının çalındığını söyler. Bu durumdan usanan hamam sahibi, bir defasında, kemer ve kravatı hariç o müşterinin eşyalarını saklar. Müşteri, yıkandıktan sonra giyinmeye geldiğinde durumu anlar; çaresiz bir şekilde kravatı boynuna, kemeri beline takar ve o an hamamda bulunan diğer müşterilere dönerek, "Allah için söyleyin ey millet, ben bu hamama böyle mi geldim?" diye sorar.

Bu yaşanmışlıkta da olduğu gibi, 'Allah için başkan, sen söyle; yapboz tahtasına dönen Kernek'in neresi eski Kernek'e benziyor?' Ya da hangi yeri size eski Kernek'i nostaljik olarak hatırlatıyor?  Ya da yok olan Kernek Ruhunu, betonlaştırdığınız mekanın hangi noktasında yaşıyorsun!'.

Unutmayalım; mekânlar, her şeyden önce o yere  ait tarihi ve kültürel dokuyu barındırması, taşıması ve yaşatması ile değer kazanır.

Geçmişten gelen Malatya’ya ait ne varsa, adeta Malatya’dan intikam alırcasına bir bir yok edilerek Malatya’nın geçmişle olan tarihsel bağı koparılarak Malatyalılık duygusu yok edilmektedir.

Yıkmaya yıkıyorsunuz, bari Malatyalılarının gözlerinin içine baka baka olmayan bir şeyi olmuş gibi anlatmayın, söylemeyin yazıktır günahtır ayıptır.

Başkan bey şimdilerde ise hiç bir dönemde Malatya'nın gündeminde ve imar planında olmayan sadece ve sadece şahsım başkanının hayallerinin ürünü olarak, Malatya kent tarihinin 'Eğitim Kampüsü' denilecek bölgesindeki Ticaret Lisesi ile Halk Eğitim Merkezi ek binalarının yıkılmasını projelendiriyor (2014-2019 dönemi beş yıl Battalgazi Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye başkanlığı seçim programında bu konu hiç zaman yoktu).

Sayın başkan bu ve buna benzer projeler ile şehrin hafızasını yok ettiğinin farkında mı acaba?  Malatya'ya yeni bir tören alanı yapılacaksa, mevcut Büyükşehir Belediyesinin arkasından onlarca dönümden oluşan şu anda kamyon garajı ve AVM’nin yedek otoparkı gibi kullanılan o alan neden düşünülmez? Başkan Gürkan, şehrin geçmişini yıkıp geçerken, AVM'nin yedek otoparkının Malatya'nın tarihsel mekanlarından daha önemli olduğu mesajını mı veriyor, yoksa, sermaye ile arasını iyi tutmayı her şeyin üzerinde mi tutuyor?

Malatya Büyükşehir Belediye başkanın Selahattin Gürkan'nın dün söyledikleri ile bugün yaptıkları çok farklıdır.

Gürkan'ın bu yönetim anlayışının temelinde ise  “Her Şeyden Anlamayan, Bir Şeyden Anlamaz” diye ifade ettiği kendi vecizesi (!) ve mantalitesi ile ne iş olsa yaparım diyerek 'her şeyi en iyi ben bilirim' egosunun tavan yapması yatıyor.

Tabii, Selahattin Gürkan kamu görevi yapma makamında olmasaydı, egosunun tavan yapması sadece ailesini ve yakın çevresini ilgilendirirdi ama işin kötüsü şu ki, tavan yapan ego, Gürkan'ın konumu nedeniyle Malatya'ya etkiliyor.

Gürkan'daki benlik duygusunun giderek artması, belki farkında değildir, kendisine de zarar veriyor ama en çok da yönettiğini iddia ettiği Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ve Malatya'nın geçmişine ve geleceğine tehdit oluşturuyor. Çünkü on yıl sonrasını öngöremeyen bir yönetim anlayışının, bu şehrin gelecek yüz yılını planlaması ve bu konuda öngörüde bulunması ve bunun da “100 Yılın En Büyük Yatırımları Yapılıyor” diyerek pazarlanması kadar absürt bir şey olamaz.

Sayın Gürkan bilmelidir ki Malatya'yı dizayn etmek için değil, Malatya'ya ve Malatyalılara hizmet etmek için seçilmiştir.

Ancak şu da unutulmamalıdır: Şekerpare filminde olduğu gibi "Malatyalı", Bekçi Cumali gibi saf ve temizdir. Türk Sineması'na damga vurmuş Kemal Sunal ve İlyas Salman'ın üstün aklına ve keskin zeka kabiliyetine sahiptir; Malatya'ya yapılan yanlışı hiçbir zaman unutmaz.

___________

ARŞİV FOTO: (Manşette ve altta) Kernek Parkı'nın ilk hali

Kernek Parkı'nın Ahmet Çakır döneminde yapılan düzenleme sonrası görüntüleri

Kernek Parkı'nın Selahattin Gürkan dönemi düzenlemesiyle ortaya çıkacak görüntüsünün maket fotoları

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

61 yorum yapılmış

  • M.Turhan Benli (2 yıl önce)
    Antep'te yaşıyorum. Senede 2 defa Malatya ya geliyorum. Sizler devamlı Malatya'da kaldığınız için şehrin ne kadar geliştiğini göremiyorsunuz. Birde Malatya hasutluğu devreye girince bu şekilde yorumlar yazılmaya başlanıyor. Mecburiyetten Antep'teyim yoksa hiç Malatya'yı bırakır mıydım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turhan bey yazdığınızla kendiniz çelişiyorsunuz. Gaziantep de yaşıyorum diyorsunuz o zaman siz Gaziantep in nasıl geliştiğinde bahsedin biraz mesela devlet yatırımları neler belediye hangi yolları yada hangi kentsel dönüşümleri yapıyor OSB sayısı son 20 yılda kaç tane oldu ihracatı kaç kat arttı eğer daha neler neler bu konuda sizinle her platform da tartışmaya hazırım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Kusura bakmayın ama Malatya'daki parklar elazığ kayseri ankara gibi illerin büyük parklarının yanında mahalle arası parkı kalır. Doğduğumdan beri malatya'daydım şu an kayseri'de yaşıyorum. Yaşadığım mahalledeki parkta bile kernek'teki parktan daha fazla ağaç ve yeşil alan var. Bisiklet yürüyüş alanları, ücretsiz aktarmalı ulaşım da cabası. İğrenç tasarımlara milli serveti akıtmaya devam. O betonlar için nasılsa para çıkmıyor vatandaşın cebinden(!)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Ahmet Çakır ve Zeki Sarılar maalesef Malatya'nın canını okudu her yeri betona gömdüler, çok yazık oldu. Selahattin başkan en azından onlardan kalan enkazı kaldırmaya çalışıyor, umarım eskiden olduğu gibi yeşil bi Kernek'e kavuşur Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bizim başkan da onlar az geri kalmaz...
    0
    0
    Yanıtla
  • İki senedirde Darende nin canına okumaya devam ediyor Zeki efendi ve saz arkadaşları...+oğlu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozan (2 yıl önce)
    Yarın pazar günü,geceden apar topar karar alsın bir daha seçim yapılsın yine aynı adam seçilir,Malatya nın ana sorunu bu, belediyeyi yönetecek adamı da Sayın Cumhurbaşkanı nın hatrına seçiyor, adayın kim olduğu önemli değil, Kayseri ye bakın, Eskişehir e bakın, çevre illere bakın bir de Malatya ya reva görülene bakın... 8 yıldır malatyadayım 15 yıldır Malatya damadıyım, her geçen gün daha kötüye gidiyor ama artık üzülmeyi bıraktım, toplumlar neyi hak ediyorsa öyle yönetilir,
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (2 yıl önce)
    Kernek 20 sene önce yani Münir Erkal zamanında yapılan haliyle çok güzeldi ama şimdi bitti. Kernek'i abartan arkadaşlar, bir zahmet google'a Kanal Tokat, Porsuk Çayı, Elazığ Kültür Park yazıp fotolarına bir baksınlar, Kernek onların yanında mahalle parkı gibi kalıyor acı ama gerçek bu. Malatya maalesef çok geride kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazık memlekete (2 yıl önce)
    2013 yılında Ceylanpınar da çalışıyorum. Orada bir 40 yaşlarında abimiz lise yıllarında gelmiş buralara, malatya şöyle güzel böyle iyi diye anlattı. anlatıyor ama anlattığı ne varsa şimdi yok. Malatya dışında çıkmamış insanlar gidip görse belediyecilik nedir diye? Gelen kendine hizmet için geliyor. Malatya da ara sokaklara kilit taşı döşendi. sırf birileri daha çok yolsuzluk yapılsın diye, Ankaraya gittim geçen vallahi trafik denen şey yoktu. şehrin işlek yeri akıyor. biz de sıtmapınarında girsen keşmekeş... Vizyonu olan insanlar gelsin... 15 Yıldır, kendi çıkarlarına göre geliştirmek istedikleri bölgeleri geliştirdiler. Doğunun Parisi Malatya derlerdi. Şuan 1950 de berlin gibi olduk. kerneği neden yıkarsın bu devlet malıdır. Belediye borcu çok ise neden yapar bunları, millet ekonomik sikıntı çeker iken israf Allah korkusu olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (2 yıl önce)
    Selahattin Başkan’ın şahsına güvendiğim için oy verdim ama hayal kırıklığına uğradım. Dişe dokunur bir icraati olmadı asfalt ve kaldırım yapıp önünde poz veriyor. Bunlar belediyeciliğin rutin işleri zaten. Gerçi Yeşilyurt ve Battalgazi belediye başkanları da hayal kırıklığı çıktı, onlarda da icraat sıfır. Bu da Malatya’nın makus talihi olsa gerek. 10 yıl öncesine kadar Malatya'nın ilçesi gibi olan Tokat'ı gidin de görün adam Kanal Tokat diye bir proje yapmış, şehri Venedik'e çevirmiş, millet sandallarda geziyor, Eskişehir'de Porsuk Çayı, beğenmediğiniz Elazığ'daki Kültür Park bile buraya bin basar, yazık bu şehir her geçen gün geriye gidiyor, yol ve kaldırım yapınca haber yapılıp pozlar verilip dünya böyle hizmet görmedi diye milletin aklıyla alay ediliyor. Bu şehir Münir Erkal’dan sonra belediye başkanı görmedi. Erkal; şehirler arası otogar, Esenlik Marketler, Şehir Mezarlığı, Kernek Şelalesi, Fahri Kayahan ve Yeşiltepe alt merkezleri, nakliyeciler ve galericiler sitesi gibi unutulmaz projelere imza atmıştı, kalsaydı hafif raylı sistem ve teleferik projesi vardı ama olmadı. Şimdi aday olsa gözü kapalı veririm.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    yel değirmeni müthişti,hangi akıl onu oraya hangi amaçla koymuştu.sırf ona kalsa akp belediyeyi kazanmamalıydı.kent ruhundan söz ediyorlar.boş adamlar bunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Necatin (2 yıl önce)
    Selo başkan geldiğinde borç çok iflas etmiş bir belediye diyerek tüm personelin maaşını düşürdü ve hepimiz fedakarlık edecez dedi ama fedekarlığı sadece personel yükledi şimdi soruyorum size madem bukadar sıkıntı vardıda bukadar mali kriz vardıda kernek parkının ne acelesi vardıda ne önceliği vardı bu kadar para harcandı...☹☹☹
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (2 yıl önce)
    Mustafa Bey, güzel yazmışınızda biraz eksik kalmamış mı? Mesela eski PTT, İşvbankası, Ziraat Bankası, Belediye, Şirket han, söğütlü cami binaları vb..... Elin yabancısının şehir merkezindeki 100, 200, 300 yıllık binaları hala duruyor... Sayın başkanı uzak doğuya, Avrupa göndermek lazım... şehirlerin eski yerleşimini bir görse iyi olur.. Gerçi bu mevzular yeni değil 80 yıllıdır aynı şeyler yapılıyor... Ya paranın gücü yada koltuğun gücü ile...daha ne diyeyim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün TUNCA (2 yıl önce)hakan isimli kullanıcı yorumuna
    zamanında gittiler amerikaya, avrupaya oradaki hemşehrilerimiz gezdirdiler görsünler diye ama nato mermer, nato kafa bu zihniyettin kafası başka şeylere çalışılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maalesef Hakan bey şehri yönetenler teknik birikimi olan mühendisler ile ortaklaşa karar vermiyor. Şehrin hafızası ve tarihi dokusunu önemsemiyor. Yaptım oldu demeyi tercih ediyor. " Dar-ül Rifat " ? " Şeçkin insanlar şehri " ! . Kendisini yönetecek başkanı ve hatalı yönetilen belediyenin sorumlularını vereceği oy ile cezalandıramayan şeçkin insanların şehri. Mevcut yapı tekniği ile 100-300 yıllık binalar yapmamız mümkün olmadığı için bu saatten sonra yap-yık kentsel dönüşüme devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Diğer dönem adayımız yine selattin baskn olcak insallh adamı karalamayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Bay teke (2 yıl önce)
    DİNZOR İSTİYORUM. böyle en irisinden bir dinazorumuz olsun kayısı yerken heykeli yapılsın nasılsa ölmeyecekmiş gibi yaşayan bir hükümet varya bilmiyorum azabınızın sesi arşı inletsede bu yoksul halkın umrumda olacak yazık yazık bu kadar da olmazı dedik de oluyormuş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Boztepeli (2 yıl önce)
    Şu şehrin dar, sıkışmış ve beton görüntüsü kimseyi rahatsz etmiyor mu o dediğiniz yapılarn olmasının şehre beton görüntü vermesi dışında şehre ne faydası var şehrin dar alandan kurtulması nefes alması lazım o meydanın da hürriyet parkı ile bütünlesip yeşil ağrılıkli olmak lazım şehrin nefes alması için size göre o beton yığını kalıp şehrin tarihi mı oluyor Allah aşkına şehrin her yeri beton zaten insanlar nefes alamıyor merkezde keşke daha büyük yeşil kuşak yapılsa idi şehrin prestiji on kat artardı bu şehre kim gelse herkesn dediği şu merkez beton yığını size kalsa hiç bir şey yapılmaz her şey kalsın öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Malayalı (2 yıl önce)
    Kötü mi işte şehri nefes alıyor şehir resmen beton yığını olmuştu tarihi dediniz şeyler 50 yıllık şehrin nefes alması yeşil olması daha guzel beton yığını olmuş şehir her şeye muhalifsnz
    0
    0
    Yanıtla
  • Çakma Malatyalı da konuşmuş Tecde beton oluş Bostanbaşı beton olmuş şimdi sıra Orduzuya geldi bey hala konuşuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malayalı (2 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Bunların tamamı yanlış ama şehrin merkezinin bu kadar beton yığını olması doğru mu o halk eğitim ve okul yerine şehrin nefes alması için yeşil ağrılıkli yapılması neyi yanlış şehirde nefes alacak yer yok Antep Urfa Konya Eskişehir gibi kurak yerler bile málatadn daha yeşil nefes alacak yerleri var bizim merkezde ne var nefes almak için her yer beton yığını şehrin tarihi dediniz şeyleri yüz yıllık mi elli yıllık geçmişi olan yerler şehrin nefes almaya o sıkışmış halinden kurtulması lazm
    0
    0
    Yanıtla
  • Boztepeli (2 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Size göre şehrin meydanı beton yığını kalsın tarihi dediniz şeyler 50 yılık şehrinde nefes alacak yer yok sıkışmış adeta merkez nefes alması genişlemesi için bunlar lazm tarihi dediniz şeyler sanki Osmanlı Selçuklu dan kalma 50 yıllık geçmişi olan beton yığını olan yerler kötü mü şehri merkezi nefes alır her şeye muhalefsnz
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    Siyasilerin kıvraklığı kadar esnek olmayan Malatya ve Kernek onların manevraları esnasında kırıldı, dağıldı, şekil değiştirip, yok olmaya yüz tuttu. yıpranan bir şehrin yıkılan umutların merkezi haline geldiğini üzülerek görüyoruz. bu kaçıncı dememek için artık yeter denilmesi gerekiyor. önce yeşili, sonra çizgisi yok edilen, son göçlerle iyiden iyiye Malatyalıya yabancılaşan bir şehrin bu andan çok önce (1989) yitirildiği göz önüne alınarak geri dönüşümün imkansız olduğunu söylememiz herhalde başkan ve yanındakilere bir anlam ifade etmeyecektir. Aslantepe gibi bir değerin yanıbaşında yakın zamanda kıyım, yıkım ve yapım işlerinin başlayacağı, RANT kapılarının pardon yapılarının yükseleceğinden endişemi de ifade edeyim. kentin cenazesi kalkmadan acısı dindirilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Mualesef Kernek , pütürsüzce,bilerek ve istenerek yıllarca keyfi çalışmaların yapıldığı sonunda da ortaya tuhaf bir meydan çıkınca,garip bir şekilde eski haline getireceğız dedikleri ,eski haliyle zerre kadar alakası olmuyan gene ucube bir meydanın ortaya çıkardıklarını gördük..Bu işleri ne kadar plansız,programsız ve keyfi yaptıklarını bilmem kaçıncı kez ısbatladılar.Devletin milletin parası bu kadar kolay çarçur edilmemeli.Bu işlerin hesabı vakdi gelince sorulmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ERTAN (2 yıl önce)
    malatyada her gelen belediye başkani istisnasiz kerneği değistirmiştir.keşke doğal hali ile kalsa. buna harcanan parayla malatya ihya olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bence isteseler daha güzel yapabilirler bilerek yapmıyorlar, istedigi yerlerin popüler olması için kerneğin popülerliğini yitirmesi lazım başardılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhittin (2 yıl önce)
    Hem mutlu degiliz diye dövünüyorsunuz hem de habire ayni adamlari secip duruyorsunuz! Ciddi psikolojik bir rahatsizlik bu!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (2 yıl önce)
    Geçti gitti bir kaç günlük fısıldı der gibi ağam bizimle eğlenii
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    Bence yazının özeti Gürkan’ın  “Her Şeyden Anlamayan, Bir Şeyden Anlamaz” sözünün toplumdaki karşılığı "Ne iş olsa yaparım diyen hiç bir işe yaramazdır." Malatyahaber.com bu yazıyı yayınlama cesaretinden ilkeli doğru ve dürüst habercilik ile yayıncılık anlayışından kutluyorum logosunda yer aldığı gibi gerçekten Malatya'nın Özgür sesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (2 yıl önce)
    Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak demiştik diyecek selam başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    işinize geliyorsa bizdeki belediye başkanları hiç bir şey yapmamalarına rağmen reklamlarını yapmak için gelmişler. buraya o kadar eleştiri yorumu yazılır 2023 seçimleri gelsin eleştirdikleri belediye başkanları ve milletvekilleri tekrar aday gösterilsin gözü kapalı oylarınını verirler. ben bir malatya sevdalısı olarak A partisine veya B partisine oy verin demiyorum o partizanlığa girer malatyama kim daha güzel hizmet ediyorsa ona oy verin..! oy verirkende önce vatanını ve memleketini düşünerek kararını vereceksin . yazık çok yazık malatya insanı kandırılmasın malatya insanı vatanını.. bayrağını. malatyayı ve milletini canı gönülden sever öyle göstermeli sevmez. onun için malatyaya ve malatyalıya adam gibi erkek gibi ve delikanlı gibi hizmet edin. malatya insanı kimin ne yaptığını ve nasıl çalışttığını çok iyi bilir. hiç kimse ben şunu yapttım ben bunu yaptım demesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar (2 yıl önce)
    Sayız yazarın kalemine sağlık... Selahattin Gürkan, sadece Kernek Meydanı'nda değil şuan devam eden tüm çalışmalarda aynı. Yan önceki başkanların yaptığı yerleri yeniden makyajlıyor, ya da başlayan işi yarım yamalak tamamlıyor. Allah Malatya'mıza yardım etsin, kurtarsın...
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    "Yazık , Ayıp, Günah" hiç anlamadıkları 3 kelime...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Bari havuzu eskisine benzetseler...Projede görülen havuzu daha büyük yapabilirler..Ahmet Çakır Kerneği kötü düzenledi;ama Hürriyet Parkı'nı başarılı düzenledi..
    0
    0
    Yanıtla
  • hürriyet parıkını mehmet yaşar çerçi düzenledi. ahmet çakır değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Son düzenleme Ahmet Çakır döneminde yapıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hürriyet parkına iki başkan da düzenleme yaptı. En son çakır havuz projesi ekledi.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    açık ve net ve bunu da bütün malatya biliyor. ahmet münir erkal ve mehmet yaşar çerçiden sonra gelenler resmen fiyasko. çünkü bu iki belediye başkanının kalıcı eserleri var. sonra gelenlere bakın bir tane kalıcı eserleri varmı. sadece kerneği yaz boz tahtasına çevirmekten başka yaptıkları ne var gören bilen varmı.. orta yaş grubu vatandaşın vakit geçireceği şehir merkezinde sosyal aktivite varmı orta yaş gurubu AVM. ye gitmek zorundamı. belediye başkanı kesinlikle mimar olması şart yoksa o memlekette hiç bir sorun asla ve asla çözülmez pınar başına hayvanat bahçesi yaptılar malatyada kaç kişi ziyaret etti acaba veya kaç tane hayvan var... şu memlekete uçak sefer sayılarını ayarlamayan yöneticilere sahibiz yaa. sultan suyu harasının yok olması için uğraşan yöneticilere sahibiz ya.. trafik sorununu çözmeyen yöneticilere sahibiz yaa.. türkiyenin en ucuz suyu malatya masrafsız olmasına rağmen pahalıya su tüketiyoruz. yeşillik ve ağaçlandırmada malatya sıfır. bizler sizden çılgın proje istemiyoruz basit işleri yapaın yeterr
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün TUNCA (2 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    ?????????????????? Allahına gurban
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya aski (2 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    En dogru en gercekci ve matikli yazi senin kardesim insallah okur bilgisahibi olur ve ders alirlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye'nin gurur kaynağı rahmetli Ahmet Vefik ALP İstanbul'dan iki kez belediye başkanlığı için aday oldu ve seçilemedi. Kendisi aynı zamanda Çerçi döneminde Malatya büyükşehir belediye binasının mimarıdır. Teknik bilgi sahibi olmak farklı , doğru kişiler ile bir ekip oluşturup değişmesi zor olan alanları en iyi kullanmak ve değişmesi mümkün olan alanlara uzun vadeli yatırımlar yapacak vizyona sahip olan yönetici bulmak farklıdır. Eski Sümerbank özelleştirilirken burayı satın alanlar fabrikayı güya çalıştıracaklardı. İçindeki hurdayı ve satılabilecek bütün malzemeleri sattıktan sonra bir süre yatıya bıraktılar. Sonra işçi ilanı verdiler. Ve sonra hayırlı olsun AVM. Tabi aradan bir de büyük şehir için arsa yeri doğdu. Karışık işler. AVM yüzünden bir cadde trafiği aşırı yoğunlaşırken 600 metre ilerisine bir AVM daha yaptık. Bu mu Malatya'nın şehir planlama vizyonu ? Eğer doğru bir adım ararsanız bu ancak şehir merkezine AVM yaptırmayıp Karakavak ve Çöşnük ilerisine müsaade eden anlayıştır. Tebrik ederim. Sümerbank arazisi şehir merkezinin ortasında kaldı. Müthiş değerlendi. O bölgeye bir otel ve lüks yüksek katlı binalar yaparak muhteşem vizyonunuzu tamamladınız. Avrupa bizi kıskanmasında ne etsin ? Sonra da efendim Sıtma pınarından 2. orduya kadar 40 dakikada gidiyoruz diye şikayet edin. Erkalcılar, Çerçiciler, Akıncılar, Çakırcılar ve Gürkancılar diye birbirimize laf atıp duralım. Bu şehrin katledilmesinde hepimizin suçu var. Bir dönüm arsamıza 6 katlı bina yapılsa ortalama 6 daire bize düşerken 10 kata müsaade edilince 10 daire düştü. Al sana +4 daire. Hangimiz itiraz ettik ? Yani biz de az değiliz. Elimize fırsat geçmesin. Selametle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun Oz (2 yıl önce)
    Sayın yazar soylediklerinize katılmakla birlikte Malatyamiza yapılan en büyük ihanetin Fahri Kayahan bulvarindan batıya doğru olan tarım arazilerini imara açmak olduğunu hatırlamamız gerekir. Ne uğruna dönemin belediye başkanın bahçesi arşa olsun diye. Bostanbasindanfi o zat
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuzca (2 yıl önce)
    Oluşturduğu Malatya arşivi ile sayın Celal Yalvaç, Yazıları ve araştırmaları ile kentin kadim kültürüne katkı sunan üstad Nezir Kızılkaya, çizdiği resimlerle geçmişi bu güne taşıyan ressam Süleyman Turan, Dik durarak ve malatyanın tarihine sahip çıkan kaleminiz ile siz ve bir de sizleri bizlerle buluşturan Malatyahaber.. Hepiniz, malatya kültürünü yok etmek isteyenlere inat mücadele ediyorsunuz.. Elinize yüreğinize sağlık. Gelecek nesiller sizi ve emeklerinizi unutmayacak.. Bir Malatyalı olarak sizlere teşekkür ederim. İyi ki varsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün TUNCA (2 yıl önce)yavuzca isimli kullanıcı yorumuna
    ????????????
    0
    0
    Yanıtla
  • H0ca44 (2 yıl önce)
    Bu işler eski belediyeyi yıkmak la başladı.onlar yıktı biz alkışladık..bir şehrin hafızası idi dedemizin babamızın önünde katır bağladığı Impala taksilerin sıralandığı..tarih Aslantepe değil yıkılan eski belediye binasídır..önünden geçtikçe eski resimlere baktıkça bunlar hiç Avrupa'ya gitmiyorlarmi orda hiç eskiye dokunmamış kar şehirler büyümüş bizde her gelen kanalboyunun taşlarıyla, hürriyet parkiyla ,Kernek meydanıyla uğraşır yıkarken bir para senin benim param tabi yaparken bir para git melekbabaya tastepeye kiltepeye İzollu tepeye oraya harcadıklarınla bir meydan kazandır yaşam alanları kazandır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski belediye binasını yıkarak park yapanların eline sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu ayıpta sana yeter belli ki sende Malatyalı değilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mürteza AKTEPE (2 yıl önce)
    Arkadaşlar Elazığ Belediyesi Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünü Merkezden istemediklerinden Malatya-Elazığ yolu üzerinde Elazığ dışındaki bir yere taşıyacakmış. Sayın Milletvekilleri ve Belediye Başkanları konuya bir el atsınlarda Karayollarını Malatya Merkezdeki Karayolları Şube Kampüsünde yapılacak yeni hizmet binasına taşıyarak, Elazığlıları Karayolları Bölge Müdürlüğü derdinden kurtarsınlar. Eee komşuluk hakları var üzerimizde bir el atalım şu soruna..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslanetepe unesko (2 yıl önce)Mürteza AKTEPE isimli kullanıcı yorumuna
    Mustela bey karayollarında elazığla Malatya yı kampüs,ü boşver ordaki konu kernek meydanı taşınacağı yerhakkın da yer tayini yapabiliyorsun.karayollarının mevcut yerini sen mi alacan
    0
    0
    Yanıtla
  • Mürteza AKTEPE (2 yıl önce)Aslanetepe unesko isimli kullanıcı yorumuna
    Evet haklısın, Elazığ Belediyesinin merkezden taşıyacağı Karayolları Bölge Müdürlüğünün Malatya Merkeze taşınmasını talep ederken Elazığdaki mevcut yerini ben kendime tahsis ettirecektim. Gel sanada Malatyadaki taşınacağı yeri tahsis edelim böylece sende sus payı almış olursun :))) (Not:ironidir biride çıkıp bunu ciddiye alıpta yine yorum yazıp cevaplamaya mecbur bırakmasın)
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık MEHMETOĞLU (2 yıl önce)Aslanetepe unesko isimli kullanıcı yorumuna
    Beyin terk.. bu nasıl mantık anlamadım. Elazığ Belediyesi ve Elazığ Milletvekilleri Karayolları Bölge Müdürlüğü kampüsüne göz dikmiş şehir merkezinden uzaklara gönderip kurtulmak istiyor, Mürteza beyde bu durumu Malatyamızın lehine dönüştürecek bir teklifi gündeme getiriyor, aslantepemidir uneskomudur neüdüğü bellisiz birileri bundan rahatsızlık duyuyor. Beyler 1980 lerde Merhum ÖZAL o Bölge Müdürlüğünü buraya taşımak için ne mücadeleler verdi ne çabukta unuttunuz! Sadece konuşmak için buralarda yorum yazmayın lütfen!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bravo Sadık ve Mürteza Beyler, güzel Malatyamızın sizin gibi ileri görüşlü insanlara ihtiyacı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustela bey değil, Mürteza Bey! Lütfen bireyin ismiyle hitabına dikkat edin.. İki satır cevap yazsa Mürteza Beye çikolata markası Nutella diyebilecek bir kapasite görüyorum sizde aslantepe unesko beyfendi!
    0
    0
    Yanıtla
  • fevzi (2 yıl önce)
    Sayın yazarın yazısı güzel.Ancak bahse konu okulların şehrin o bölgesindeki durumu eğitimede zarar,şehrin görüntüsünede zarar veriyor.Acilen yıkılıp meydana dönüştürülmesi gerekiyor.Toplam 300 öğrenci...
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    Buraya bu hale gelmesinde kimin katkısı varsa Allah cezasını versin.Bu güzelim yeri ne hale getirdiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Porsuk 44 (2 yıl önce)
    Merhabalar.Kernek meydanı düzenlemesindeki mantığı anlayan varsa izah edebilirmi.Bir dönem önceki belediye başkanının yapmış olduğu düzenlemeyi beğenmeyip başkanın yaptıkları olmamış, burasını eski görüntüsüne ve nostaljik havasına getirelim derseniz bir önceki yöneteni harcamış olursunuz.Kaldı ki önceki başkanda ayni siyasi partinin adayı olmuş ve halkın oyları ile seçilmişti.O dönem başkanlık yapan şahıs şu an milletvekili olarak görev yapmakta.Bu alanın yeniden düzenlenmesiyle aklıma boşa harcanan para geliyor.Zaten düzenlenme mazisi çok değil.O dönem harcanan paraya şimdiki parayıda eklerseniz boşa giden bir sürü maddi kayıp söz konusu.E şimdi bunun adını ne koyalım.Hizmet yapılacak tabiki.Buna sözümüz yok. Çünkü 'Halka yapılan hizmet Hakka hizmettir' ama hizmet yapılırkende halkın parasının çar çur edilmeside doğru değil.Aynı zihniyet aynı mantıkla Sivas caddesi düzenlemesi(Dar olan kaldırımlar genişletildi ve araçlara yeni park yeri açıldı) ve mevcut milli eğitim ek binalarının bulunduğu alandada hizmetlerine devam ediyor.Tören meydanı yapılacakmış.Allah aşkına zaten orada bir tören olunca trafik alt üst oluyor değişince ne far edecek.Tören alanı boş bir alan bulursunuz hipodrom şeklinde düzenlersiniz,bütün tören ve benzeri etkinlikleri burada yaparsınız.Valla söyleyecek bir şey yok ''İyi olur inşallah'' diyelim iyi olsun.Olmasada bir sonraki yönetenler gelip tekrardan yaparlar sanki, adam sendeeee.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (2 yıl önce)
    Hocam kaleminize sağlık artık Malatya bunları yemiyor ve yüksek ses ile selo başkanın söylediklerine inanmıyor ve konuşuluyor. bir algı geldi koltuğa oturunca bir keramet olmadığını maalesef milletimiz geç fark etti ama bu memleketimizin 10 yılına mal oldu yazık oldu Malatya ya çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Her gelen başkan kernek düzenlemesi yapıyor acep nedendir.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Sn Bahadır, yazınızın bazı bölümlerine katılmakla birlikte,özellikle Ticaret lisesi ve halk eğitim binaları konusunu ikide bir gündeme getirmenizdeki anlayışa katılmıyorum. Sorarim size,bahse konu binaların tarihi veya mimari olarak ne özelliği var? Yok efendim orda okuyanların anıları var.O zaman şehir içindeki binlerce eski miadı dolmuş birçok yönüylede kullanımı verimli olmayan yapıları anılarımız var diye muhafaza edelim şehri de başka alanlara taşıyalım. Bence zamanı geldiğinde, tarihi vasfı olmayan binaları yıkmakta her hangi bir sakınca görmüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Buraya harcanan paralarin hesabini kim verecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    "Anam anam anam kernek'li misin Kernek'e gelmeye de yeminli misin" Türklerde söylenen bu söz sanki gerçek oldu. Malatyalılar artık Kernek'e gitmiyor. Her giden gördükleri karşısında üzülmeden edemiyor. Söylenecek söz kalmadı...
    0
    0
    Yanıtla

Mustafa Bahadır Altaş yazıları