SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Mustafa Bahadır Altaş

Asrın Felaketine, Asrın Vekaleti!.

Asrın Felaketine, Asrın Vekaleti!.
A- A+ PAYLAŞ

Mustafa Bahadır ALTAŞ
Yeminli Mali Müşavir
mba@mbaymm.com

6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremler! Ve ülke yönetimi tarafından bu depremler için konulan isim “Asrın Felaketi”…

Resmi açıklamalara göre en az  54 bin vatandaşımızın hayatını kaybettiği, bu asrın felaketinin üzerinden on altı ay geçmiş olmasına rağmen Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nü vekaleten, hem de branşı kimya olan bir kişinin yürütüyor olması Malatya adına çok büyük bir şansızlık olduğu kadar; Malatya’nın iktidar tarafından nasıl önemsendiği, daha doğrusu hiç önemsenmediği konusunda belirleyici bir göstergedir.

Depremlerden en çok etkilenen illerden Kahramanmaraş ve Hatay illerinde bu görevde asaletten atanmış bir il müdürü görev yaparken; bu illerle eşdeğer büyüklüğe ve büyükşehir statüsüne sahip Malatya’nın halen Kimya Mühendisi vekil bir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü tarafından depremin etkisinden arındırılması nasıl mümkün olabilir. Asaleten atanmamış vekil müdürün, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamalar ile yine vatandaşın akındaki sorular cevapsız kalırken; yeni soruların oluşmasına ve toplumun kimyasının bozulmasına neden olmuştur.

Belki de memleketin kimyasını daha da bozmak için bir kimyacıyı tercih etmişlerdir, kim bilir?!

Bilindiği üzere 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında 6306 Sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” da yeniden düzenlemeye gidilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde “Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü’’ ihdas edildi. 21 Mayıs 2024 tarihli resmi gazetede yayınlanan 6306 Sayılı Kanun’un Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik ile “Rezerv Yapı Alanı” ve “Riskli alan” tanımı, “Riskli Yapı” tespiti ile “Tahliye ve yıkım”a ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı. Daha önce Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının onayı ile belirlenen rezerv yapı alanı ve riskli alanların yeni düzenlemeye göre “Kentsel Dönüşüm Başkanlığı” tarafından onaylanmasını öngörmektedir. 

Buna göre; şimdiye kadar belirlenen rezerv alanları sil baştan mı olacak?

 Yapılan bu düzenlemeyi de dikkate aldığımızda özellikle aşağıda yer alan konularda cevap bekleyen soruları vekil müdürün cevaplanması gerekiyor.

  • İhalesi yapılan 37 Bin 920 bağımsız birim hangi rezerv alanlarını kapsıyor?
  • Projesi tamamlanmak üzere olan 3 Bine yakın bağımsız birim hangi rezerv alanlarını kapsıyor?
  • Projesi devam eden rezerv alanlardaki 27 Bin 743 bağımsız birim hangi bölgede?
  • Bu projeler için ön görülen tamamlanma süresi nedir?
  • Malatya il merkezinde bugüne kadar toplam kaç bölge rezerv alan olarak ilan edildi ve rezerv alan ilan edilmek üzere kapsama alınan ve projesi onay bekleyen kaç bölge var?
  • Rezerv alan dışında kalan bölgelerde (Sivas Caddesi, Mehmet Buyruk Caddesi, Turgut Temelli Caddesi ve diğer bölgeler) yıkılan ağır ve orta hasarlı binaların durumu ne olacak?
  • Rezerv alanlarında yıkılan veya ağır hasar gören konut ve işyeri mülkiyet sahiplerinin yeniden yapılacak binalardan veya verilecek inşaat kredisinden yararlanabilme durumlarını ile ilgili nasıl bir yol izlenecek? Yeniden inşa edilen konut ve işyeri hangi kriterler göre hak sahiplerine teslim edilecek?
  • Rezerv alanı olarak ilan edilen bölgede hasarsız ve sağlam olmasına rağmen rezerv alanı içinde kaldığı için zorunlu olarak yıkılacak konut ve işyeri mülkiyet sahiplerinin durumu ne olacak?
  • Konteyner iş yerlerinde faaliyetine devam etmek zorunda kalan esnaf için kalıcı işyerlerine geçiş süresi ne zaman olacaktır?
  • Yönetmelikle yapılan bir diğer düzenlemede 6306 sayılı kanun kapsamındaki uygulamalar ile bu uygulamalar için karar alınması ve uygulamaların yürütülmesi süreçlerinde danışmanlık ve uyuşmazlıkların çözümü için “Kentsel Dönüşüm Danışmanlık ve Müzakere Kuruluşları” ile iş birliği yapılması öngörülmektedir. Malatya da böyle bir uygulama var mı?

6 Şubat 2023 tarihinden önceki ve sonrasında yapılan yasal düzenlemeler dikkate alındında ilk günden bugüne kadar rezerv alan belirleme konusunda yapılan işlemlerin hak sahipleri acısında hukuki sonuçlarının ne olacağı ve hatta yapılan işlemlerin sil baştan yeniden yapılmasının tartışmaya açık bir konu olduğu konuşulmaktadır.

Hepsinden de önemlisi; asaleten atanmamış vekil Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl müdürü tarafından açıklanan bu yapım işlerinin projelendirilmesi de Malatya geçmişine ve kent hafızasına uygunluğu ile yeniden yapılandırılmasında seçilmiş Malatya Büyükşehir ve merkez ilçe belediyeleri Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri neresinde?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ tarafından gelişi güzel yeni yerleşim alanı olarak belirlenen İkizce Mahallesi, Gelincik Tepesi, Çamurlu mahallesi, Fırıncı Mahallesi ile Orduzu'da (Bölge Trafik arkası) yapılan deprem konutlarında yaşayanlar için ticari, toplumsal ve sosyal yaşam ile ulaşımı kolaylaştıran şehrin gelişim ile değişimini sürdürülebilir olması yanı sıra bu dağınıklık içinde belediye hizmetlerinde beklenen faydanın gerçekleştirilmesi nasıl mümkün olacaktır.?

___

ARŞİV FOTO: Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü hizmet binası

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • Cebrail (11 saat önce)
    Malatya İl Milli Eğitim Müdürü de vekilaleten yürütülüyor. İcraatlerinden biri Battalgazide 3. derece sit alanına kazı yapılamazken BAODRUM KATLI okul yapıldı. Bakanlıktan ödenek istendi müteaahit işi bitirdi. :))) Malatya kalkınıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ibrahim akbez (1 gün önce)
    yaptığın yorum yüzde seksen beğeni almış tşk yalnız ben bu işin peşini bırakmam hukuk çerçevesinde mücadelemi yaparım sayın müfdü şehbayram camisinin yapı mı sırasında arsa satıp bağışlayan hangi aile bir öğrenmeni tavsiye ederim değeri 5 milyon yeni yazıyorum dükkan konteynere ev olarak kullanan arkadaşlarımız var bune vicdansızlık bu seviyelet benim tarzım değil ama konuşmasanda olmuyor artık saygılarımla
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Abdulkadir Çerçi (1 gün önce)
    Mustafa bey yazınız için teşekkürler ancak bunu anlayacak kaç kişi. Malatya tabiri caiz ise koyun sürüsü ile dolu. İnşallah bayılmaz ayıkırlar. Şehrin şehirliği kalmamış fore diye beton kazık döküyorlar. Ben Malatya'da değilim Aydın'dan takip ediyorum. Memleket kötü durumda. İnşallah ben yanılıyorum. Ama gerçek değişmiyor. Selamlar
    %72
    %28
    Yanıtla
  • murat (1 gün önce)
    Ben en çok Diyanet işleri başkanın 4 adet lüxs otomobiline takıldım. Bunlarda nasıl bir din var ya yazıklar olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (13 saat önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Şimdi çoğu bilmez yada bilende hatırlamak işine gelmez, koalisyon döneminde rahmetli Erbakan başbakan, AKP devlet iştiraklarını satmadan evvel kamunun tüm kaynaklarını bir havuzda toplatmıştı rahmetli ve o yıl sonunda bu sistem sayesinde devlet uzun yıllardır ilk kez hazine zarar yazmamıştı, rahmetli kürsüden yaptığı icraatı ve devletin ettiği kârı anlatırken bir kurumun eksisini diğerinin artısıyla giderdiğinden bahsetti ve özel olarak DİYANETİN DE BAĞIŞLARDAN GELEN MAL VARLIĞINI O ZAMAN RAKAMSAL OLARAK AÇIKLADI PARA BAYAĞI YÜKLÜYDÜ VE GÜLEREK DİYANETE AİT BİR ADANIN BİLE VAR OLDUĞUNU beyan etmişti, o açıklamadan sonra cumadan sonra toplanan camiye yardım edalarına pek kulak asmadım vesselam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 gün önce)
    Bahadır bey sizi tanıdığım kadar muhasebecisiniz köşe yazarlıkta ne işiniz var demezlermi şimdi bu kardeşimiz Cengiz Başer neticede bir mühendis makine veya elektrik neyse Malatyalı memleketin çocuğu her hangi bir akrabalığım yok şimdi bir söz var davulun sesi uzaktan hoş gelir yabancılar bize yakışır anlayışı var şunu bilmek lazım meyveli ağaç taşlanır kime ne kaç tane memlekette Malatyalı müdür var diğer müdürlerimizi tenzih ederim saygı duyuyorum sivil toplum kuruluşları dahil yazıktır bir malatyalı olarak tüm idarecilerimize yardımcı olalım lütfen
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Evet Mehmet Akif Ersoy da Veteriner hekimdi.Ülkemizin milli marşı İstiklal Marşı'nın söz sahibi.hatta meal yazacak kadar Arapça dilini hakim bir Veteriner.herkes ifade özgürlüğüne sahip.yazarlığın yüksek okulu yoktur mesele kendini yetiştirmektir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ibrahim akbez (1 gün önce)
    yorumlarımızı lütfen yazın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ibrahim akbez (1 gün önce)
    bir düğün ortamında masada bir müftü tarafından söylenmiş bir laf geldi temennim inşaAllah doğru değildir dedim çarşı esnafları söğütlü cami için yerlerini bağışlaması lazınmış evet ben birşeyler yazıyorun ama anlamıyorlar i yazayım ordaki esnafları n yüzde seksenin tek mülkleri tek geçim kaynakları daha öncede yazmıştın kontenyere ev olarak kullanan arkadaşlarımız var biz ne ara gaddar ve merhametsiz olduk çevresinde 3 tane cami var akıl tutulması daha ağır şeyler Yazarım nezaketimi bozmayayım çünkü bİre bir duymadın çözünmü satmak isteyenlerin mallarını yüksek fiattan alırsın çözersin çünkü bizim gibi çarşılarda kırk yılda bir mal satılı ayrıca bir haksızlık daha var söğütlü caminin arsasına şu anda yapılan bina ihlal etmiştir evet başkalarının malları söğütlü caminini arsasına yapılacak yani güçlü olanların sonra dönekçeksim bizim arsalamıza cami yapacaksın bu nasıl adalet
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ali Seydi (1 gün önce)
    Bahadır beyi alkışlıyorum. Çevre ve şehircilik il müdürünün branşı kimyaymış. Sadece orasını öyle. Malatya Ticaret İl Müdürünün branşı da kimya. Malatya ekonomisinin hali ortada. Söylenecek fazla birşey yok.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MLT4463 (2 gün önce)
    Sayın BAHADIR bey, çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Mualesef hem milletvekilleri hemde belediyenin bu sonuçsuz bekleyişleri güzel MALATYA'mızın bitmesine sebep olacaktır. Hatta olmuştur. Özellikle Çevre Müd. hala vekaleten yürümesi ,sanki arka planda bir elin bu işleri yürüttüğü anlamına geliyor. Yanı kuk-la olsun bizim olsun mantığı . Nüfus azalması ile; Büyükşehir'den normal Belediye ye dönüşe az kaldı. Ha gayret diyoruz...Geçmiş siyaset ve belediyecilikte Malatya'da ortaya çıkan garip bir olayda, 30-40 yıldır ruhsatı olmayan evlerin ne olacağı ile ilgili garabet..! Belediye meclisi toplanıp karar alıp yıkılması gereken AĞIR HASAR veya ORTA HASAR'lı binaları öteleyerek Çevre Müd. bildirmiyor. Süreyi uzatıyor. Acaba ORTA hASARDA veya AĞIR HASAR'da güçlendirmeyi nasıl yaptırırız mantığı ile mal sahiplerine/veya çok dairesi olanlar için- cesaret veren argümanlara ağırlık veriyor gibi..Bu memleket sahipsiz diyebiliriz vesselam..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • BASRİ GÖNÜLTAŞ (2 gün önce)
    Malatya ÇŞB Talimatlarıyla Ankarada şekilleniyor. Malatyada bulunan yerel yönetimde Planları uyguluyor. Bunu değiştirecek babayiğitler var ise ortaya çıksın, Malatyaya şunların yapılması gerekir diye yol göstersin Bakanlığa öneride bulunsun, fikir sunsun görelim, KİŞİLER ELEŞTİRMEKLE MALATYA İMAR EDİLEMEZ
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Basri bey seninde itiraf ettiğin gibi Ankaradan talimat varsa bu söylediklerini senin seçtiğin vekillere söyle. Ankarada Malatyay sahip çıksınlar Malatyanın hakkını korusunlar
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yolsuzluklarla, rantlarla talan edilen devlet malının,yerel seçimlerde belediyelerin nedenli devasa borçlanmaların hesabının sorulmadığı toplumda baba yiğit arayan ağabey;en son verin kardeşinize verin yetkiyi görürsünüz diyen kof yiğit ülke ekonomisini katlettikten sonra sıra kentsel dönüşüm yasasıyla oyun oynar gibi Anakaradan dönen dolapların baş sorumlusu olarak haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan düsturuna göre, kazık fiyatlara dayatılan kırsal toki,rezerv alan tokilerle sözde hizmet geldiğine inanlar günün sonunu beklesin,asıl sorunun artık doğrunun kimsenin umurunda olmaması.il müdürü de çok iyi biliyor yıkımda rant yaparken rant olduğunu o halde dediğiniz gibi yiğit ve doğru biriyse çıksın haykırsın dönen dolapları.şayet en basiti kaldırın rezerv alan zorbalığını bilelim rant değil isteyene mübarek olduğu gibi istemeyene de azap okunmasın.işte zorbalık ortada.Hatay en fazla yıkılan şehir ama Malatya da ilan edilen rezerv alanın 1/5 kadar Hatay da ilan edilen rezerv alan yok.Maraş, Adıyaman hakeza.daha nice rezillikler.deprem bölgesi insanına iklimine hiç uyumayan kazık fiyata yapılan 85m2 bir toki evinin neyi milyonların ediyor.verin yetkiyi diyen dünya lideri onbinlerce daire yapılacak devlet imkanlarını nasıl talan ettiğini az araştırınca görünce kahrolmayın.enayi yerine konan bizler için tek umut maalesef mahşerde hepimiz hesap vereceğiz.çünkü ülkede adalet yok.rezerv alan herkese uymuyor utanmadan gizli,acık ne diyorlar dava etseniz boş.bu nasıl bir sosyal çalışma kişinin zararına sosyal çalışma ancak bunların işi olabilir.işte il müdürü madem sizlere göre ehil şehrini Ankara'ya yem etmesin.gerekirse hakkı haykırıp istifa etsin.dogruluk için değmez mi.
    Editörün Notu: Sayın okur, gönderdiğiniz yorumlarda sıkça kullandığınız galiz, nahoş ifadeler yayınlananlarda gördüğünüz gibi, metin dışı bırakılmaktadır. Sıkça gönderdiğiniz yorumlarda lütfen buna özen gösteriniz, aksi takdirde yorumlarınız bundan böyle üzerinde çalışılmayıp, yayına verilmeyecektir.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Nahoş ifadeler elbette doğru değil.neyle nasıl mücadele edelim.depremlerin etkisiyle mi mücadele edelim yoksa sözde hizmet adına yapılan sosyal amaçlı projelerle muhatap olmaya mecbur bırakılan haksızlıklara karşı mı mücadele edelim.hatta öyle bir hale düçar olduk ki sesimiz, soluğumuz bir şey ifade etmiyor.Malatya Habere haberciliğiniz için teşekkür ederim.kimseye hakaret vari ifade de bulunmak elbet haddim değil.ancak depremlerle iyi olmayan bölge insanı olarak bir de zorbalık yapılmasına karşı nutkumuz sarsılmaya başladı.devlet kurumlarında derdimizi sayan yok çözüm üreten yok saygı duyan yok.ne yazık ki normal kalmanın dışına itiyorlar
    %82
    %18
    Yanıtla
  • BASRİ GÖNÜLTAŞ (1 gün önce)Hakim isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Hakim bey, Malatyalı depremzedeyim, Şahsi mağduriyetimten öte , MALATYAM ÖNCE GELİR Devlet yaptığı konut ve iş yerlerinin % 60 Karşılayıp % 40 Borç çıkartacakmış, Size göre 85 M2 Konutun %40 34M2 İnşaat bedeli ödenecek, M2 Birimi 25.000.TL olsa, 34X25.000.TL = 850.000.TL İki yıl ödemesiz. 18 yıl Faizsiz ödenecek, Aylık 3935.TL Eder. Aksi halde, Davayla bedel tespiti istenir. DEVLETTE MİLLETTE BİZLERİZ. KAYGILANMA SABAHIN SAHİBİ ALLAHTIR. VATANDA BİZİMDİR.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Sen yanlış biliyorsun. Bizde senin gibi biliyorduk ama Çevre Şehircik %40 Devlet %60 Depremzede karşılayacak dedi. Çok iyi araştırmakta fayda var. Ayrıca m2 birim fiyatı yanlış. 29.000 ile çarparsanız %60 ı doğru rakamı bulursunuz. Net den değil tabiki bürütten. O da ortalama 100 mt karenin %60x29.000=1.740.000 Türk lirası.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • BASRİ GÖNÜLTAŞ (1 gün önce)Hakim isimli kullanıcı yorumuna
    Hakim bey, Sorun ve derdimiz, Malatyamızdır. Editörün önerisine dikkat etki ALLAH ÇARPMASIN
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Sayın Gönültaş öncelikle editörün izahı, ifadelerin daha makul olması uyarısı ki elbette doğru olan bu.ülkenin geldiği durumda o kadar çok rezillik var ki en iyisi gelin haksızlıklara ses çıkarın.bu durumun çarpılmayla alakası yok.bu arada İnşallah dediğin gibi rakamlar makul olur.ama zaman gösterecek gerçekleri.o zaman iş işten geçmiş olacak.bu arada yaklaşık 40 gün önce Diyarbakır firmasının en son aldığı ihale de bir dairenin maliyeti KDV hariç 2.250.000 araştırabilirsin.haşa ne haddime 85m2 evi küçümsemek ama fiyatların çok makul olmayacağını zaman acıda olsa gösterecek İnşallah yanılan ben olurum.rezerv alana gelince zorbalık tam bir şenaatliktir.zararına bir şeye evet demek insani değil.yerinde dönüşümü kendi yapma imkanını yok saymak insani değil.velhasıl bizler kendi halinde hayat imtihanını vermeye çalışan bireyler olarak göçüp gideceğiz.varsa bir hak hakkını arayarak....
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Basri Efendi sen niye kızıyon ki. Yazıda çok güzel söylemişler bu adam eğer o makamı hak ediyorsa asaleten atayın yok eğer hak etmiyorsa yerine liyakatlı birini asaleten atayın. Bu işler böyle vekaleten gitmez. Bu bir genel kuraldır (Eğer bir iş vekaleten yaptırılıyorsa bilinir ki o işin altına başka hesaplar vardır) Sen yazıyı okumuşsun fakat anlamamışsın. Müdüre çamur atan yok. Sadece her dediklerine he diyecek birini seçmiş olduklarına eleştiri var.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • BASRİ GÖNÜLTAŞ (1 gün önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    osman bey, malatyalı olunca memlekete yapılanlara bakar ankara ne diyor, sahada ne var, kim ne yapıyor. onlar görülmek istenir. yeni gelenin sahayı tanıması işe adapte olması malatyamıza zaman kaybettirir . zaten ankara yazmış ve yapılacak işlerde bellidir. rantçılara engel olmak için sayın cumhurbaşkanımıza mektup yazalım
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Basri Bey, sizin ne anlattığınız önemli değil karşınızdakinin ne anladığı önemli, yormayın kendinizi vesselam..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • BASRİ GÖNÜLTAŞ (2 gün önce)
    Dünden beri hedef alınan ÇŞB Malatya il müdürü Ne yapmış ne etmiş devlete nasıl zarar vermiş ise onu ortaya koyun, Öyle içi boş yorumlarla çalışan insanları da karalamayın, Bunun ahiret hesabını düşünün.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Basri bey sizin savunduğunuz müdür beyin açıklaması üzerine bir kaç soru sormak niye karalamak olsun ki Kul hakkı için ahirette heasbını Allah hepimizden soracak sen rahat ol. Ankarada kapalı kapılar arkasındaki ihalelerden haber ver...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • BASRİ GÖNÜLTAŞ (1 gün önce)Hacı isimli kullanıcı yorumuna
    Basri Gönültaş Olarak yorumlarıma cevap veren Sayın muhterem arkadaşlar; Ben malatyalı olarak 1998 yılında Malatyalılar ...LTD ŞTİ. Kurmuş bireyim. Amacım Malatyamıza hizmetlerin gelmesidir. Ankarada olan bitenleri düzeltmeye ben ve malatyada iş yapan kamu görevlilerinin gücü de yetmez. Deprem sonrası ÇŞB Malatya il müdürü Sayın Katip Çiçek ve şimdiki Cengiz Başer beye depremle ilgili sorun ve mağduriyetlerimizi arza gittiğimizde, Makamları açıktı Meramlarımızı ilgili makamlara bildirdiklerini sanıyorum, Lakin Ankara ne yaptı, yapacak bekliyorum. Bütün mesele bazı rantçıların fırsat kollamasıysa, Buna razı olmadığımız açıktır. Melmeketin derdine çare bulamayan AK PARTİ VE ANKARANIN EKSİKLİKLERİNİN MALATYALI KAMU GÖREVLİSİNE YÜKLEMEK VEBALE GİRER
    %43
    %57
    Yanıtla
  • BASRİ GÖNÜLTAŞ (1 gün önce)Hacı isimli kullanıcı yorumuna
    Ayrıca Malatyalı Sayın Millet vekillerimizin, Birbirleriyle nasıl ne şekilde ne zaman diyaloğ kurdukları, Hangi hususlarda anlaştıklarını ve ayrıştıklarını bilmiyorum. Basına demeç vermekten öte ne gibi Malatyamıza hizmet verdikleri ne yapıldığı ve yapılacağını somut olarak ortaya konulmuş değil Elbette bu da Hükümete ve Sayın Cumhur Başkanımıza olan güvenlerimizi derinden sarsmaktadır. Bundan sebep, Malatyalılar olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza durumu arz etmeye davet ediyorum. MESELE KİŞİLER DEĞİL, MALATYAMIZIN AYAĞA KALMASIDIR.SAYGILARIMLA İYİ AKŞAMLAR
    %60
    %40
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (2 gün önce)
    Kaleminize sağlık 16 ayda ne yaptılar Kendiler Çalıp kendiler oynuyor .
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Başkan (2 gün önce)
    Ben Çikolata soslu makarna sevenler derneği başkanı olarak herkesi kınıyorum
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya için (2 gün önce)
    Taraflı haber yapıyorsunuz. Kisileri kurumları yıpratmak üzere haber yapıyorsunuz. Hoşunuza gitmeyen yorumları yayınlamıyorsunuz. Haberi yapan kişi belli değil. Basın ahlakina sığar mı bu
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Bey efendi önce neyi okuduğunuzu iyi öğrenin bu bir haber değil bu bir köşe yazısı! Ayrıca yazıyı yazan kişinin adı soya adı ve imzası yazıda var eğer gömüyorsanız bir göz doktoruna görünün.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet (2 gün önce)
    Daha 2 gün önce CENGİZ BAŞER (Kensel Dönüşüm Müdür V. - Yetkili Amir) imzalı, TAHLİYE EDİLMESİNE DAİR İLANEN TEBLİGAT göndermiş ÇÖŞNÜK Mahallesi 1-4129-6277-6279-6280 nolu adalardaki parselleri için. Buradaki yapılar HASARSIZ ve AZ HASARLI, çoğunluğu Apartman binası ve yaklaşık 1.500 / 2.000 kişi yaşamakta. 15 gün içerisinde çıkın, yoksa 6306 nolu kanunun 6/A maddesinin 3. fıkrası uyarınca kilitli olan kapıları açmak ve açtırmak, bu kapsamda gerekirse KOLLUK KUVVETLERİ ninde yardımıyla Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca yapılacak veya yaptırılabilicektir. AÇIK AÇIK TEHDİT ! Üstelik bu adaletsiliğe KOLLUK KUVVETLERİ nide alet ederek. BEN GELİRİM, ELİNİZDEKİ SAĞLAM MALI ALIRIM, VERMEZSEN SENİ İT GİBİ DIŞARIYA ATARIM, SENDE NE B.. YERSEN YE DEMİŞ. Vallahide Billahide siz çok şey hak ettiniz. Ev yok, bark yok, milletin eşyasını yerleştireceği bir yer yok. 15 gün içinde YALLAH. Bakın demedi demeyin, bu işin sonu ÇOK KÖTÜ. Öyle kanun manun milletin malına çökeceksin dinlemez. Milletin kaybedecek birşeyi kalmaz ise düşünmesi gerekenler bu kararı alanlar ve uygulayanlar olacak. Haydi buyrun....
    %93
    %7
    Yanıtla
  • mustafa (2 gün önce)
    malatya ya müstehak..sandıkta oy verirsen olacağı bu.sahipsiz malatya.nerde davul zurna ekibi
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Tarik (2 gün önce)
    Belediyelerdeki kadrolara bakın onlarıda yazın.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yusuf (2 gün önce)
    Malatya için çokta şaşıracak bı durum değil
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 gün önce)
    Seçmiş olduğunuz Vekiller var bu soruların cevabını Sayın Vekilleriniz verecek ? Çevre Şehircilik İl Müdürü değil ?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı kadir (2 gün önce)
    Kimya mimya devede kulak. Bir kamu bankası yönetimine tahsili olmayan güreşçi getirdiler. Daha geçen tıbbi sekreteri ticaret bakanlığında daire baskani yaptıkları ortaya çıktı. Akp bu ülkenin milli sorunudur ! Az bekleyin hele 5-10 sene sonra bu mülteciler bu ülkenin başına daha da nasıl bela olduğunu göreceksiniz. Adamlar çeteleşti. Dükkan açıyor vergi yok bir şey yok , hastane yüzü görmemiş bir halk burada bedava sıra beklemeden hastaneden yararlanıyor halk hastane randevusu bulamıyor. Sanıyorlar ki reisleri ABD ye kafa tutuyor bilmem ne okuma yazma bilmeyen tayfanin kahvehanelerde ürettikleri masallarla medyayı ele geçirmeleriyle bugünlere geldik. Allah sonumuzu hayretsin. Bugün mültecilere SES çıkarmayan yarın ağlamasin sakın ola ses çıkarmasın.....
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hakim (2 gün önce)
    Yaşanan depremleri asrın felaketi olarak adlandıranlar asrın ekonomik krizini yaşatanın sebep olduğu zalimliğin yetmediğine kanaat ettiğinden,rezerv alan zorbalığıyla asrın rant projesine sebep olanlara naletler olsun.kazık fiyatlara kırsalda yapılan tokiler yetmediği için rezerv alan yaygarasıyla zorbaca vatandaşın malına çökenlere naletler olsun.Ankaradan dönen dolapların maliyeti çok mu çok olduğundan kazık fiyatlara yaslayacakları evler için birde coşkulu bir politika gülüyorlar.hem vatandaşın malına değer biçiyorlar, hem de yapacakları evi kazık fiyatlara vatandaşa yaslamaya çalışıyorlar.tam bir şeytani yöntemlerle vatandaşa azap olanların yatacak yeri yok.şayet vekil müdür sadece diplomalı değil gerçekten kimya mühendisi olsaydı zalimce yapılmak istenen sözde rezerv uygulamasıyla istenmeyen vatandaşların kimyasının ne denli ırzına geçmeye çalıştıklarını mesleğinin ve insanlık için çıkıp doğruları anlatırifşa ederdi.günün sonunda vatandaşın arsasının nasıl iç edildiğini herkes anlayacak.hemde ne uğruna kazık fiyata yapılacak 85 m2 bir dairenin uğruna.ama onların doyumsuz nefsi yine doymak bilmez.ya ne olacak hesap günü hepimiz günahlarımızın hesabını vereceğiz.ekomiyi katleden anlayış şimdide vatandaşın umut kırıntısı katletmeye çalışıyor.orta doğunun eş başkanı
    %76
    %24
    Yanıtla

Mustafa Bahadır Altaş yazıları