SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Nezir Kızılkaya

"Ah" İle "Aman" İle Geçen Bir Ömür: TESLİM BUDAK

"Ah" İle "Aman" İle Geçen Bir Ömür: TESLİM BUDAK
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan’dan yüreğimize çarpan serin bir yel gibidir sesi. Arguvan ağzını, olması..

Nezir KIZILKAYA nezir.kizilkaya@hotmail.com

Ah aman aman . . . Dağlarınan daşlarınan Uçam gidem de guşlarınan Ah. . . Guşlar yuvasına dönmüş Ben galdım göz yaşlarınan

Aslında Teslim Budak ile ilgili bu yazıyı zannediyorum 2015 yılında malatyahaber.com sayfalarından paylaşmıştım. Ancak o tarihteki yazılarımın teknik nedenlerle site arşivinde yer alamamasından dolayı az da olsa bilgi ve görsel ilave ederek yazıyı yeniden yayınlama isteğim hep vardı. 10 Nisan 2001 tarihinde vefat eden Teslim Budak’ı 19. ölüm yıldönümünde anmak ve onu sevenlerine hatırlatmak amacı ile bu isteğimi de gerçekleştirmiş oluyorum.

“Derdi olan türkü söyler” der bir Azeri atasözü. O buğulu sesi dinlerken içinizin titrediğini hissedersiniz. Bir yöreyi bu kadar güzel anlatan, ona anlam kazandıran, derinlik katan başka bir ses var mıdır? Hayali bile zor. Arguvan’dan yüreğimize çarpan serin bir yel gibidir sesi. Arguvan ağzını olması gerektiği gibi ortaya koymuş, kendisini “köylü müziği” yapıyor diye ciddiye almayanlara asla kulak asmadan doğru bildiği şekilde sanatını icra ederek, Arguvan Ağzı’nın bugünkü konumuna gelmesindeki temel unsurların başında gelmiştir.

Evet, gerçekten “köylü müziği” icra etmiştir daha doğrusu köydeki gibi icra etmiştir. Her türlü müziğin popüler biçimi prim yaparken, icra edenlere katlar, yatlar kazandırırken o başkalarına göre “akıllanmadan” kendisine göre de “yılmadan” Arguvan Ağzı’nı olması gereken şekilde seslendirmiş, unutulmaya yüz tutmuş, kıyıda köşede kalmış türküleri derleyerek, adeta onlara can vermiştir. Tek türküsünü dahi “Can kulağı” ile dinlemeden ahkâm kesenlere aldırış etmeden yoluna devam etmiş, Arguvan Ağzı türkülerin bugünkü konumuna gelmesinde temel yapı taşlarından birisi olmuştur.

Resmi kayıtlarda 05.01.1950 olarak yazılsa da 1945 yılında Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Şeyhhasan (Tabanbükü) köyünde doğmuştur. Gülsüm-Hüseyin çiftinin ilk çocuklarıdır. Asıl adı Müslüm Budak’tır. Ancak küçük yaşlardan itibaren, yörede çok sevilen ve saygı gören, kendisini de yaşamı boyunca etkileyen, halk ozanı Teslim Abdal’ın adıyla anıldığı için ismi Teslim olarak bilinir hale gelmiştir.

Çok küçük yaşlarda babasını kaybetmiş, çocukluk ve gençlik yıllarını oldukça zor şartlarda geçirmiştir. 12 yaşında köy düğünlerinde başladığı türkü söylemeye son nefesine kadar devam etmiştir.1975 yılında Hüsne Hanım ile evlenerek Malatya’ya yerleşmiş, bu evlilikten Şeniz isminde bir kızı olmuştur.

O yıllarda sadece Malatya için değil adeta Türkiye için bir müzik okulu olarak kabul edilen Hürriyet Parkı’nda sahneye çıkmaya başlamış, okuduğu uzun havalar ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Buradan kazandığı deneyim ile kendini yetiştiren ve özgüveni artan Teslim Budak, kendisini Malatya müzik camiasında ayrı bir yere taşıyacak olan Arguvan türkülerini seslendirmeye başlamıştır. Otantik yapısını koruyarak okuduğu Arguvan Ağzı türküler, önyargılı ve yeterli bilgi birikimi olmayan bir kesim tarafından yadırganmış, ancak o ısrarlı tutumu ve üstün yorum gücü ile Arguvan Türkülerinin hak ettiği yere taşınmasında öncülük etmiştir. Sanat hayatı boyunca 12 albüm (kaset) çıkartmış, hem yerel hem de ulusal televizyon ve radyolarda programlara konuk olarak Arguvan Ağzı’nın yurt çapında tanınmasında önemli katkılar sağlamıştır.

(Ben Ölem türküsünü Teslim Budak'tan dinlemek için aşağıdaki çubukta başlat işaretine tıklayınız)

[audio mp3="http://malatyahaber.com/wp-content/uploads/2020/04/0-Ben-Ölem.mp3"][/audio]

 

Onlarca eseri derleyerek kültürümüze kazandıran Teslim Budak 10 Nisan 2001 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu Malatya’da hayatını kaybetmiştir. Felek Vurdu kalbimden, Gitme Gülüm Uzaklara, Yar Saçını Yan Taramış, Şiro Çayı, Armut Ağacına da Yaslanmıyasın, Dağlarınan Taşlarınan zihinlerimizde yer eden onlarca eserinden bazılarıdır.

Kızı Şeniz Budak’a göre;  Adalet ve eşitlikten yana, karıncayı bile incitmekten sakınan, insanlara karşı saygılı, parada pulda gözü olmayan melek kalpli, sevgi dolu birisidir.

Yaşamının son yıllarında da ifade ettiği gibi, ortaya koyduğu eserlerin, yapmış olduğu albüm ve sahne çalışmalarının karşılığını maddi olarak alamamıştır. Maalesef her zaman olduğu gibi kural yine değişmemiş ve değeri ölümünden sonra anlaşılmıştır.

Ölüme ağlarken, düğüne gülerken, savaşlara haykırırken hançerenin tüm gücü ile çalınıp söylenen bu türküleri seslendirdi Teslim Budak. Yaşanan her sevincin, her ayrılığın, her matemin, yazın, kışın, karanlığın, aydınlığın kısacası Arguvan’ın, Arguvanlının yüzlerce yıldır biriktirdiklerinin türküleridir söyledikleri. Yazarın dediği gibi Acının dille tarif edilemeyeni, sevginin, hicranın, hasretin, çilenin kalemle yazılamayanı var onun türkülerinde. Her bir kelimesi, her bir dizesi bir yıldırım gibi düşüyor bağrımıza. Yârini sulara vermiş yanık bir sevdalının, hala susmak bilmeyen haykırışıdır anlatılanlar. Yavrusunu, yavuklusunu kaybedenlerin, zalimlere güç yetiremeyenlerin dert ortağıdır bu türküler. Her mısrası bir alev yumağıdır gönlümüze. Usta şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’na “Nerede bir köy türküsü duysam, şairliğimden utanırım” dedirtecek kadar dokunaklıdır.

Teslim Budak, Arguvan türkülerini söylerken adeta kucaklıyor onları, bir bütün oluyor onlarla. Türküyü kendine rehber edinmiş, kendini ifade edebilmek için türkülerin peşine düşmüş, onlarla yol arkadaşlığı yapmıştır. Ne söylemişse türkü ile anlatmış, onlara kendi acılarından, sevdalarından ruh vermiş, bunu yaparken de sözün en güzelini bulmak için çabalamıştır. Bu nedenle onu kuru bir gönül, taş gibi bir yürek ile dinleyenlerin anlamaları beklenemez.

Nasıl da anlatmış Üstat Yahya Kemal:

“Çok insan anlayamaz eski müziğimizden, Ve ondan anlamayan bir şey anlamaz bizden."

Sözüyle başka anlatır, nağmesiyle başka. Her ikisi de Teslim’in sesi ile bir başka güzeldir. Gül bahçesine çevirir gönlümüzü. Onun türkülerinin her biri Arguvan’dan bir parça, bir ruh, bir iz taşır. Arguvan’ı türkülerle ifade etme tarzı hayranlık uyandırıcıdır. Sıladan gurbete uzanan bir el, duygulara tercüman olmuştur. Arguvan’ın taşının, toprağının, çiçeğinin, gülünün kokusu süzülmüştür türkülerine. O Arguvan türkülerini sevmiştir, Arguvan türküleri de onu. Türkülerin nefesidir, sesidir. Arguvan türküleri onun sesi ile dile gelmiş olmaktan mutludur.

(Dağlarınan taşlarınan türküsünü Teslim Budak'tan dinlemek için aşağıdaki çubukta başlat işaretini tıklayınız)

[audio mp3="http://malatyahaber.com/wp-content/uploads/2020/04/0-Daglarınan-Taşlarınan.mp3"][/audio]

 

Arguvan Ağzı türküleri için söylenen ve hepimizin hoşuna giden “Amanı bol türküler” deki “aman” Teslim Budak’ın cesaret ve ısrarla otantik yapısını koruyarak icra ettiği Arguvan Türkülerinde kullandığı “aman”larla, “abov”larla bu tanımdaki yerini almıştır. Issız, sessiz, çorak Arguvan toprakları onun türküleri ile hayat bulmuş, yeşermiştir.

Aslında bir hakkın teslim edilmesi adına her “Arguvan Ağzı” denildiğinde “Teslim Budak” onun eki gibi kullanılmalı, can verdiği Arguvan Türküleri onunla anılmalıdır. Arguvan’ın yanık türküleri, onları gömüldüğü yerden çıkaran Teslim Budak’ın sesiyle sonsuza dek yankılanacaktır.

En çok ıstırap ve üzüntü veren ise onun en verimli çağında ve genç yaşta aramızdan ayrılmış olmasıdır. Oysa daha çok anlatacak türküsü vardı bizlere. Diyeceklerini diyemeden erkenden ayrıldı bu dünyadan.

Ama her sanatçı gibi bedeni bu dünyadan göçse de geride bıraktıkları sevdaları ile türküleri ile canımıza can katmaya devam edecektir. Yüz yıllardır bize türkü taşıyan bir kervanın yolcularından biri olarak, bu topraklardan beslenmiş, bizi anlatan, bizi söyleyen bir kültürün pınarından akan türkülere ses olmuş, onlara hayat vermiştir. Moda olanın, gündemde olanın değil, bizim olanın peşine düşmüş, o sahipsiz ve öksüz kalmış türkülerin otantik yapısının korunması için emeğini ve yüreğini koymuştur.

Günümüzde Anadolu’da bir elin parmaklarını geçmeyen sayıdaki türkü yakma tarzlarından biri olarak kabul edilen “Arguvan Ağzı”nı yerel ve ulusal gündeme taşıyan en önemli isimlerden olan Teslim Budak’ın Malatya’nın kültürel belleğine yapmış olduğu bu eşsiz katkı oldukça anlamlı ve değerlidir.

Artık sıkıcı bir kalıp haline gelmiş olan “Teslim Budak’lar kolay yetişmiyor” şeklinde kurulan cümlelere işlev kazandırarak “Teslim Budak’lar unutulamaz” cümlesiyle tamamlanır hale getirmek gibi bir görev bizleri beklemektedir. Bir kentin, yazarları, sanatçıları o kentin vazgeçilmez yapıtaşlarıdır. Kendi özgün yazarlarını, sanatçılarını unutulmaya terk eden toplumlar, yabancı kültürlerin rüzgârları önünde savrulmaya mahkûm olurlar.

O nasıl bu yörenin türkülerine sahip çıktıysa, bu yöre de ona sahip çıkmalı ve adını yaşatmalıdır. Yaşadığı coğrafyanın ustalarını tanımayan bir kuşağın yetişmesini engellemek ve buna dur demek adına, popüler kültür girdabının Teslim Budak’larımızı yutmasına asla izin verilmemelidir.

Sözüm Hak’tır. Sözümün yalanı yoktur. Engin olmak büyüklüktür. Engin ol gönül engin ol Teslim ABDAL

Not: Teslim Budak karakalem portre çizimi merhum Mustafa Düzleme’ye aittir.

FOTO: Teslim Budak

FOTO: Teslim Budak, İzzet Altınmeşe ve Selahattin Alpay'la birlikte

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • WENDA... (4 yıl önce)
    orduzu pınarbaşı rahmetlinin sesiyle yankılanırdı bilirdik teslim budak geldi giderdik uzaktan dinlerdik ve hala o günlerin sesi kulağımızdadır allah rahmet eylesin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Iyi günler saygı değer arkadaşlar ben yıllar once merhum sanatçıdan doymayan da gözleri var doyuracak kara toprak kara toprak diye bir parçası vardı bu parca ortadan kayboldu bulamıyorum lütfen yardımcı olun bilen varsa
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Allah sizden razı olsun. Malatya haber malatyaya değer katan ne kadar olay, kişi varsa bizlere unutturmadan belleğimizi canlı tutmamızı sağlayaraktan o kadar güzel cümlelerle anlatıyorsunuz ki Allah emeğinizden dolayı razı olsun. Evet Teslim Budak bu toprağın, malatyalım diyen herkesin unutulmaamsı gereken bir evladıdır.bu sağladığınız için tekrar telekkürler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet DOĞRU (4 yıl önce)
    Çok güzel bir yazı olmuş ,okurken bir taraftanda dinledik Nezir bey teşekkür ederiz .Teslim Budak’ın sesini ilkokul çağlarımda tanıdım ,Trakya'da gurbetteyken yarenlik ederdi gözyaşlarımıza memleket hasretimizi dindirirdi , malatyalı olmanın farklı bir güzelliği olduğunu harırlatırdı. Yazınızda da değinmişsiniz kentler için yazarların, sanatçıların velhasıl kültür insanlarının ayrı bir yeri var.Ama gelin görün ki bu insanlarımıza hayattayken gereken değeri vermiyoruz.Bu vesile ile geçmiş ozanlarımıza rahmet dilerken hayatta olan , bana göre yine mihenk taşlarımızdan Hasan DURAK ve Cemal ÖZTAŞ’a da esenlikler diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ertaç Önal (4 yıl önce)
    Sevgili Kızılkaya, Öğrencilik yıllarımda okuduğum bir tarih kitabında hatırımda kaldığı kadarıyla; Kanuni Sultan Süleyman döneminde Akdeniz’i bir Türk gölü haline getiren Barbaros Hayrettin Paşa’ya bağlı komutanlardan Turgut Reis, Malta kıyılarında gemilerinin bakımını yaptırırken kurulan tuzakla Cenevizlilere esir düşer. Cenevizlilerin elinde 4 yıl forsa (kürek mahkûmu) olarak çalıştırılır. Nihayet Turgut Reisin izini bulan Barbaros oldukça kalabalık bir filo ile Cenevizlilerin Turgut Reisi esir tuttukları Malta kıyılarını sarar. Kuşatmayı kaldırması için Cenevizliler Barbaros’a çok büyük hazineler teklif etseler de Barbaros hepsini reddeder ve sadece bir tek Turgut Reis’i ister. Sonradan yine başlarına bela olacağını bile bile Cenevizliler kuşatmayı kaldırması karşılığında çaresiz Turgut Reis’i Barbaros’u teslim ederler. Tarihçi bu olayı şu sözlerle noktalar; “İşte dost düşman indinde Turgut Reis böylesine bir değere sahipti” Yıl 2005, ben Kültür Ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar Ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyorken Türkiye genelinde alt yapılar için para ihtiyacı olan sınırlı sayıda belediyelere ihtiyaç durumuna göre 5 bin TL. İle 20 bin TL. Arasında yardım yapma yetkisi verilmişti. İlk etapta Malatya’mızın tüm ilçe ve Belde Belediye Başkanlarını arayarak talepte bulunmalarını duyurdum. Hemen hepsinden talep geldi, Arguvan hariç. Belediye Başkanı Mehmet Kızılay’ı arayarak neden istek yapmadığını sordum bana; “ Arguvan’a böyle bir yardım yapılacağına inanamadım da ondan” dedi. Israrım üzerine o zamanki en yüksek limit olan 20 bin TL. Talebi faks ile alıp ayni gün parayı Arguvan Belediyesi adına Malatya Öze İdare Müdürlüğüne gönderdim ve Başkanı arayarak ertesi gün gidip parasını almasını söyledim. 2 gün sonra Başkan Mehmet Kızılay beni heyecanla arayarak Arguvan Belediyesinin tarihinde ilk defa böyle bir yardım aldığını söyleyerek bana yağ, peynir, kayısı v.s göndermek için ısrarla adres istedi. Kendisine prensip olarak çalışma hayatımda hiçbir hediye kabul etmediğimi (Birlikte çalıştığım arkadaşlarım çok iyi bilir) söylememe rağmen o kadar ısrar etti ki kıramadım ve kendisinden sadece Ankara’da arayıp bulamadığımTESLİM BUDAK’ın son çıkan kasetini istedim ve onun haricinde tek bir nohut tanesi bile gönderse iade edeceğimi söyledim. Birkaç gün sonra iş adresime PTT ile gelen zarf içinden 2 adet Teslim Budak kasetini teslim aldım. Lise öğrenimime başladığım yıllardan itibaren Malatya’da yapılan sosyal aktivitelerde hep aktif rol aldım. Halkevleri üyesi olarak Başkan Dr. Muzaffer Hacıhasanoğlu, Müzikoloğ Dr. Nazmi Özalp, Halk müziği uzmanı Mehmet Yumrutepe ile birlikte Malatya İlçe ve Beldelerinde halk müziği ve yöresel kıyafetler konusunda derlemeler yapıp kayıtlara aldık. Teşbihte hata olmaz, bir musiki aşığı olarak hayranı olduğum Arguvan ağzı türkülerinin günümüzdeki önde gelen temsilcilerinden TRT sanatçısı ERHAN YILMAZ kardeşimi bir kenarda tutarsak âcizane benim indimde de böyle bir değere sahipti Arguvan ağzı türkülerin hakkını vererek okuyabilen rahmetli TESLİM BUDAK. O kadar güzel tanımlamışsınız ki, tek kelime ile kaleminize, yüreğinize sağlık diyorum değerli kardeşim N.Kızılkaya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    Teslim arkadaşım Allah mekanını cennet eylesin. Bazen samimiyetine güvenerek takılırdım alınırdı sözlerime halbuki çok severdim kendisini. Rahmetli ölmeden önce ben o zaman İzmir'de yaşıyordum narlı'dereye bir akrabalarına geldiğini tekrar Malatya'ya döndüğünü duydum kendisini görmeden giitiğini aradan fazla zaman sürmedi ölüm haberini aldım çok üzüldüm.Tekrar rahmetle anıyorum ailesine Allahtan sabırlar diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Akdoğan (4 yıl önce)
    Aynı mahallede oturuyorduk, komşuyduk arasıra aynı safrayı paylaşırdık, güzel sesiyle dostlarıyla hoş vakitler geçirmes ,sohbetleri çok güzeldi. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Keşge teslim gibilerinin kıymetini Hatay'da ikin bilsek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • sedat (4 yıl önce)
    Nezir KIZILKAYA Hocamıza bu çalışmalarından dolayı çok teşekkürlerimi iletiyorum Teslim BUDAK gibi insanlar birikim olarak kolay yetişmiyor , sanat'an uzaklaşıp parayı hayatlarının merkezinde gören bir toplumda sağlığında değeri yeterince anlaşılamadı huzur içinde yatsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Nezir kardeşim eline sağlık. Cenabı Allah Teslim Budak'a rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Feyzi Şahin (4 yıl önce)
    Arguvan türkülerini ve ezgilerini bizlere sevdiren, kendine has sesi ve yorumu olan yeri doldurulamayacak bir sanatçı ve değerdi. Böyle bir değeri bizlere tanıtarak hatırlatan anmamıza vesile olan sayın Nezir Kızılkaya'ya da bu güzel yazısı yazısından dolayı çok teşekkür ederim. Sanatçılarımıza ve diğer değerli şahsiyetlerimize yaşarken sahip çıkılmalı ve öldükten sonrada değerleri bilinmelidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali Yazıcıoğlu (4 yıl önce)
    Kalbimizde yer eden değerli sanatçımıza Allahtan rahmet dilerim.Nurlarda yat Malatyamızın değerli Ozan'ı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aysel (4 yıl önce)
    Komşumuza gelmişti,yar saçını yan taramışı canlı dinledik,Allah rahmet eylesin,Arguvan ağzı türkülerini severek dinledik hep,mekanı cennet olsun,erken ayrıldı aramızdan.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah tosun (4 yıl önce)
    Allah rametetsin .benimde bir anim olmustu kendisiyle ve ozaman kendisinin insanliga ibretlik davranisiyla tanidim. bana gore cok degerliydi Alllah ganigani rahmetetsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Veli Ağbaba (4 yıl önce)
    Malatya’da Halk Müziği denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biridir Teslim Budak.Kendine has tarzı ile 7’den 70’e Malatyalıların kalbinde yer etmiştir. Müthiş bir yazı kaleme alarak Teslim Budak’ı bilinmeyen yönleri ile bize tekrar hatırlatan değerli Nezir Kızılkaya’ya sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.Maalesef Malatya kendi yetiştirdiği değerlere sahip çıkmıyor/çıkamıyor.Nezir Kızılkaya’nın attığı bu adım çok önemli ,değerli ve yol gösterici. Malatyahaber’e de böyle güzel kalemlere yer verdiği,Malatya’nın değerlerine sahip çıktığı için teşekkür ediyorum.Teslim Budak’ı saygı ve özlemle anıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali CENGİZ (4 yıl önce)
    Yere lkültürümüzün Mihenk taşlarından birisi olan Halk müziğine önemli eserler kazandıran Rahmetli teslim Budak a Allahtan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun Malatya ve Arguvan türkülerinin sevilmesinde kendine has şive ve yorumlarla seslendirdiği, derlediği türkülerin katkısı olmuştur sahne aldığı zamanlar söylediği uzun havaların ara nakaratlarında ABOOOOV seslendirmeleri hala kulakalrda Nezir kızılkaya hocam Malatya kültürünün yaşayan hafızasıdır emeklerinden dolayı kendisini kutluyorum sadece yazıları, çalışmaları okumakla kalınmamalı Malatya heber sitesi duyarlılık gösterip bu calışmayı yayınlıyor yerel yöneticilerimizin Ünüversitemizin sayın Nezir kızılkaya hocama destek ve imkan vermeleri gerektiğini vurgulamak istiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin SIĞIRTMAÇ (4 yıl önce)
    Ruhu şad, mekânı Cennet olsun.Tanışma fırsatı bulduğum eşsiz bir insan, bulunmaz bir sesti. Dünya durdukça avazı kesilmeyecektir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mahmut Cemal Güngör (4 yıl önce)
    Bilmediğim çok yönü varmış rahmetlinin.Işıklarda uyusun.Devri daim olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun,sizin de kaleminize yüreğinize sağlık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Göktürk (4 yıl önce)
    Güzel bir yazı daha teşekkürler Nezir Yıldız Malatya'nın değerli insanlarını daha iyi tanıyor geçmişi okuyor geleceğe bir şeyler söylüyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KAZIM EMİR (4 yıl önce)
    Nezir Kızılkaya mirasa sahip çıktığın ve gün yüzüne tekrar taşıdığınız için teşekkürler. izmirden sevgiler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • selçuk (4 yıl önce)
    Uzun adam mekanın cennet olsun, az dinlemedik seni
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    teslim budak malatyamız için çok değerli sanatçıydı.allah mekanını cennet etsin. nur içinde yatsın. malatyamızı güzel temsil ediyordu. çok dinledim ve halada dinlerim. sami kasap. bedri karahan. bunları unutmamız mümkün değil mekanları cennet etsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Teslim seni malatya halki unutmadi Unutmazlar allahtan rahmet diliyorum Mekanin Cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    ALLAH cc rahmet eylesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Zeki Dinçarslan (4 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet eylesin Teslim Budak'a. Yerel kültürümüzün bu değerli yapıtaşları unutulmasın, yaşatılsın. Bu değerli ve saygın emek için Nezir Kızılkaya'ya teşekkürler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Özcan Gürer (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin uzun yıllar beraber albüm çalışmaları yaptık onun için yazılanlar az bile kanatsiz melek dedikleri işte teslim budak ailesine tekrar başsağlığı diliyorum mekanı cennet olsun inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (4 yıl önce)
    Rabbim mekanını cennet eylesin, bir Malatya nın yerlisi olarak her zaman severek dinlediğim,saygı ve gurur duyduğum, büyük bir halk müziği sanatçısı ve Arguvan türkülerini tüm Türkiye'ye tanıtan, sevdiren bir değerdi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KIL BAYRO (4 yıl önce)
    Küçük yaştaydım. Akpinarda ki dukkanımızın önünden geçer di beyaz gömlek altta siyah şalvar elleri kocaman idi rahmetlinin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • serdar aslan (4 yıl önce)
    Az dinlemedik kasetlerini belkibde tam zamanında göç etti fani dünyadan.popüler kültür denilen çöp ler daha bu kadar zirve yapmamıştı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)
    Degerin bilinmedi, ölmeden önce ne yazık ki kasap yardımcısı olarak hayata tutunmaya çalışıyordu.Allah rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Çocukluğumuzda ,gençliğimizde ve şimdi hep dinledik.Dinleyeceğiz.mekanı cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli (4 yıl önce)
    Nerede şimdi böyle adamlar Malatyalılar her bir şeyi unuttuğu gibi Teslim babayıda unuttu ama siz untmadğınız için sağolun Allahınıza gurban Allah rahmet etsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kimseye zeval olmasin abi bastaci
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Eskiden her dalda sanatçılar çıkardı sanatta yok oldu sanatcida nerde Kemal Sunal Cüneyt Arkın tarık akan İlyas Salman Şener Şen levent kırca İbrahim Tatlıses Ferdi Tayfur Orhan Gencebay İzzet Altınmeşe Selahattin Alpay günlerce yazsam bitiremem .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Nezir beye de bu güzel yazısı için teşekkür ederiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mltykrl (4 yıl önce)
    ''Çok insan anlayamaz eski müziğimizden, Ve ondan anlamayan bir şey anlamaz bizden''...bu söz bile yeterli bütün yazıyı anlamaya.büyük üstad mekanın cennet olsun.(emeğine sağlık malatyahaber)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Yeri gelir espirili yeri gelir çok duygusal bir insandı. Gözü gönlü tok yiğit bir adamdı.Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyanın değerlerini tanıttığınız güzel bir yazı daha... Teşekkürler. Lütfen böyle yazılara devam edin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sanatçı çok değerli ama kolay yetişmiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla

Nezir Kızılkaya yazıları