SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam
Nezir Kızılkaya

Bir Değer Nasıl Kaybedilir; Suat Arslanboğa

Bir Değer Nasıl Kaybedilir; Suat Arslanboğa
A- A+ PAYLAŞ

..Şehirli olmak, o kentin emanetlerine sahip çıkmaktır. O kentin geçmişine, değerlerine, inançlarına ve ruhuna karşı hassas olmak ve onları yaşatmak için..    

Nezir KIZILKAYA    nezir.kizilkaya@hotmail.com

Kalbimde bir hayâli kalıp kaybolan şehir!
Ayrılmanın bıraktığı hicran derindedir!
Çok sürse ayrılık, aradan geçse çok sene,
Biz sende olmasak bile, sen bizdesin gene. Kaybolan Şehir - Yahya Kemal Beyatlı

Bir kentte yaşayan insanlar, kentsel mekân içerisinde sahip oldukları ortak değerler ile kültürel birlikteliklerini devam ettirirler. Mekânlar nasıl ki, kültürel ve toplumsal birliğin nesnel unsurları ise kentte yetişen sembol kişilere karşı olan ilgi ve sevgi de kültürel ve toplumsal birliğin nesnel olmayan tanımlayıcılarıdır.

Kentin kolektif belleğini oluşturan maddi ya da maddi olmayan simgeler, kentle zihinsel bir bağın kurulmasında, toplumsal kimliğin ve aidiyetin oluşmasında oldukça önemli bir işleve sahip olurlar. Bu simgelere sahip çıkmak kendimize, kentimize, coğrafyamıza sahip çıkmaktır.

Eğer bir alanda en iyi olmuşsanız, yaşadığınız kente değer katan, o kentin sembol isimlerinden birisinizdir artık. Sağlık, spor, sanat, siyaset, ticaret, sanayi ve daha birçok alanda bu değişmez bir kuraldır. Şehirde büyük bir kesimin tanıdığı, saygı duyduğu bu özelliklere sahip kişiler, kentle bütünleşmiş ve kente mal olmuştur. Hele de mesele futbol ise, sadece o kentin değil, milyonların takip ettiği ve ilgi odağında bulunduğu, değer verdiği biridir artık. İyi yetişmiş insan gücü, ait olduğu kentin kartvizitidir bir başka deyişle.

Malatya da tarih boyunca kentte değer katan, her alandan insanın yetiştiği bir coğrafya olmuştur. Şöhreti bölgeyi hatta ülke sınırlarını aşan, her alandan onlarca Malatyalı göğsümüzü kabartmakta ve kendini Malatyalı hisseden herkesin gurur duyduğu bir sembol olarak gönül tahtımızda yaşamaktadır.

Bugün gönül tahtımızda yaşayan çok değerli bir ismi, Süper Lig Üst Klasman Hakemi Suat Arslanboğa’yı konuk edeceğiz sayfalarımıza.

Arslanboğa, 1978 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya’da yaptı. 1.ligde yer aldığı 1987 yılında Efsane Malatyaspor altyapısında futbola başladı, Malatya’da birçok amatör kulüpte oynadı. 1996 yılında futbol hakemliğine başladı. Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan 2000 yılında mezun oldu. 2001 yılında ilk defa bir profesyonel lig maçında yardımcı hakem olarak görev aldı. 2007 yılında Bursaspor-Gençlerbirliği Oftaş karşılaşmasında ilk Süper Lig deneyimini yaşadı. 2007 yılından beri de aralıksız olarak Süper Lig, Türkiye Kupası ve 1. Ligde önemli müsabakalarda görev aldı. 2014 yılı ekim ayında Malatya bölgesinden ayrılarak Eskişehir bölgesi hakemi oldu. İngilizce bilen Arslanboğa, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Malatya’nın Süper Lig Hakemi seviyesinde yetiştirdiği ilk ve tek kişi olan Suat Arslanboğa, bu sembol ismin yaşadığı kent için ne anlama geldiğine aldırmadan, sırf kıskançlık, çekememezlik ve kişisel ikbal uğruna kendisine cephe alan dönemin il hakem yöneticileri tarafından uygulanan baskıdan dolayı Malatya’yı madden terk etmek zorunda kaldı ama onu tanıyanlar bilir ki manen o hep Malatya’da kaldı.

Üzerindeki sistematik yıpratma ve engelleme çabalarına daha fazla direnemeyen Arslanboğa, ne yazık ki Eskişehir’e yerleşmek zorunda kaldı.

O dönemde Arslanboğa’nın Malatya’da yaşadığı zorlukların farkında olan Eskişehir’deki spor camiasının ileri gelenleri bir heyet oluşturmuş ve Eskişehir Merkez Belediyelerinden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a Suat Arslanboğa’nın kariyer ve eğitimine uygun bir pozisyonda iş verilmesi halinde bu Süper Lig Hakemini Eskişehir’e kazandırmak istediklerini iletmişlerdi. Başkan Ataç, hemen gerekeni yapmış, kenti için sembol isim olabilecek Arslanboğa’yı Tepebaşı Belediyesine ait spor tesislerinde görevlendirerek, transferin gerçekleşmesini sağlamıştı.

Malatya, elbirliği ile değersizleştirmeye çalışırken, Eskişehir’de iş ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Arslanboğa’yı Eskişehir’e “Transfer” ederek kentin marka değerine önemli bir katkı yaptı. Muhtemelen o sırada Malatya’da kentin marka değerinden sorumlu kim varsa derin bir oh çekip bir “dertten” daha kurtulduklarını düşünüp rahatlamışlardı.

Suat Arslanboğa ile savaş halinde olanlar kazanırsa Malatya kaybedecekti ve maalesef koca kent kişisel ikbal peşinde koşan bir avuç insanın hırsına yenik düştü.

Bu kadar naif, beyefendi bir kişilikten kim ne isteyebilir, bir Süper Lig Hakeminin gidişi şehre hangi katkıyı sunar? Diye düşünüyor insan ama maalesef sorunun cevabı yok.

Her iki ilin o dönemdeki yerel ve spor yöneticilerinin kentin değerlerine dair bakış açısını göstermesi açısından da ibretlik bir hikâye olan bu gelişmeler olup biterken, koskoca kent ölü numarası yapmış, hiçbir refleks göstermemiştir.

Bu kentin hakem camiası kendi hatalarını görmek, kendi yanlışları ile yüzleşmek yerine hep Suat Arslanboğa hakkında ileri sürdükleri iddiaları ve hataları gündeme taşıdı. Oysa değerleri bozmadan, yozlaştırmadan, anlamsızlaştırmadan, yanlışların karşısında da cesaretle durarak, içi boş kalabalıklara uymadan doğru yolu görebilseydi, hakkın peşine düşüp, haksızlıklardan pay kapmak derdine düşmeseydi Malatya’nın marka değerine eşsiz katkılar yapan, belki de önümüzdeki yıllarda süper ligde görev yapabilecek çok sayıda hakemin kentimizde yetişmesine katkı sağlayacak böyle bir değerin elimizden kuş gibi uçup gitmesine gerek kalmayacaktı.

Dönemin il hakem kurulu, sorun olduğuna inanmıyorum ama varsa bile sorunlara eleştirel değil, çözümsel yaklaşım getirme metot ve yollarını aramalı, sadece ve sadece kendi bölgesindeki bir Süper Lig Hakemini daha üstlere nasıl taşıyacağının çabası içinde olmalıydı.

Bu şehri futbol hakemliğinde Süper Lige taşıyan Arslanboğa’ya, kent vefa borcunu ödeyememiştir. Vefa duygusunu yitiren toplumların kültürel geleceği de artık tehlikeye düşer,  insanların birbirlerine olan güveni neredeyse yok olur. Birleştirici değerlere karşı yitirilen saygı, kopmayı parçalanmayı, yozlaşmayı engelleyecek yapıyı ortadan kaldırır.

Bu olayda sorumluluk alması gereken hiç kimse (basında çıkan birkaç yazıyı saymazsak) başta kent yöneticileri olmak üzere elini taşın altına koymamıştır. Ait olma ve sahiplenme sorumluluğunu başkalarına havale eden sözde kentliler de tartışmayı göze alamadığı ölçüde varoluşlarını başka güçlere emanet etmiş olur. Böyle bir kentlilik, kent kültürünü ne ölçüde içine sindirebilir ve ne ölçüde kentsel simge talebinde bulunabilir?

Şehirli olmak, o kentin emanetlerine sahip çıkmaktır. O kentin geçmişine, değerlerine, inançlarına ve ruhuna karşı hassas olmak ve onları yaşatmak için çaba göstermektir.

Bir kentin ‘sahiplenildiğinin’ en canlı göstergelerinden biri de, o kentin öne çıkmış, spor kültür ve sanat insanlarına verilen değer ve önemdir.

Eğer Suat Arslanboğa ile kurumsal bir bağ kurulabilse ve ona hak ettiği değer verilebilseydi, bugün süper ligde takımı olan bir kent olarak varlığı ile onur duyduğumuz bir değer de kaybedilmemiş olacaktı.

Emek ve sanat alkış görmediği yerden göç edermiş. Aslında, Arslanboğa doğup büyüdüğü memleketinden hiç ayrılmak istemedi ama içinde bulunduğu şartlar ona başka bir seçim şansı da bırakmadı. O artık kalitesinden ödün vermeden gitmek zorunda bırakıldığı Eskişehir’de yaşıyor ve “Eskişehir Bölgesi Üst Klasman Hakemi”  Şimdi yeni bir Suat Arslanboğa yetiştirmek için bize en az 20 yıl gerekli, tabi ki onu da göndermezsek.

Bugün Suat Arslanboğa’nın görev yaptığı maçları ekran başında izleyen her Malatyalının “Karşılaşmanın hakemi Suat Arslanboğa, Eskişehir Bölgesi” anonsuyla farklı duygular yaşamaktadır.

İyi, dürüst ve doğru olanlar kaybetmez, kaybedilir.

____________

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

46 yorum yapılmış

  • Gerçekler (3 yıl önce)
    Malatya da profesyonel olarak ilk hakem arslanboğa değil taşkınsoylarda sonradan olanlardandır. Celalettin Bay ve Mesut Aslangiray ilklerdendir unutmayalım..
    0
    0
    Yanıtla
  • necmettin önal (3 yıl önce)
    bu bahsedilen yönetim benim oğlum Serkan Sefa'mında hakkını yediler inşallah ahirette hesap verirler, benim 26 yaşındaki oğlum yapılan sınavı neden kazanamadım diye sorduğunda yaşının büyük olduğu bahane edildi ama o dönem Diyarbakırda 36 yaşındaki kardeşimiz bir üst klasmana yükseltildi gençlerin istikbali ile kim uğraşıyorsa Allah onların belasını versin
    0
    0
    Yanıtla
  • mlt63 (3 yıl önce)
    Evet farklı yorumlar yapılsa da neticede birileri önayak olup ayağını kaydırmışlar.Suat Arslanboğa mahalleden arkadaşımız. Abisi ile birlikte zor şartlarda okuyup bir yere gelebildiler. Yani hakkıyla diyelim.. Hakkıyla bir yerlere gelemeyen siyasi vs. bir güruhun dayatması olanların hedefi oldu diye düşünüyorum. Suat ARSLANBOĞA dürüst ve görevini en iyi yapan arkadaşımızdır. Eskişehir 'e hayırlı olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Feramuz (3 yıl önce)
    Eyyamcıdan değer mi çıkar bırakın bu işleri
    0
    0
    Yanıtla
  • ışılay (3 yıl önce)
    Çok güzel yazmışsınız, tebrikler. Suat Hoca, kesinlikle Malatya için çok önemli bir değerdi...yolu açık olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (3 yıl önce)
    Malatya Hakemliğinin,önünü kesenler kimler,Malatyalı olmayan, idarecilermi ve Suat Arslanboğa ya sahip çıkan, Mehmet Fendoğlu dışındaki Siyasilermi, bir tek Fendoğlu yetmiyor, niye .....Futbol Federasyonu seçimlerinde,rekabet olmayınca,'' evet efendimci,tabi efendimciler,BİRLİK BOZULMASIN AYAĞI içinde olan kuklalar, Malatya nın bütün kıymetlerini kaybettiriyorlar,Bizlerde MALATYA SEVENLERİ olarak, ancak ve ancak KLAVYE DÜŞÜYOR,............. sevgiler, saygılar Malatyalılara.............
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezgin (3 yıl önce)
    Yıllardır Malatya'da Malatyalı yönetici brokrat varmı ! Bu işleri organize eden kendine münhasır kişiler Malatya'ya rant dışında bı fayda sagliyorlarmi ! Malatyalıyi her platformda ezmeye çalıyor kendine münhasır kişiler...O yüzden Arslanboga ve diğerleri başka şehirlere giderek hem mutluluğu yakalıyor hemde değer görüyor ..Malatya şehir olarakta 2.3. sınıf kişiliklerin yaşadığı geri kalmış bir şehir görüntüsünden kurtulamıyor ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)Sezgin isimli kullanıcı yorumuna
    Sezgin bey çok doğru söylüyorsunuz televizyonlarda basında imrenerek gözlemliyorum Türkiye'yi özellikle trapzon,ordu,Giresun Rize,samsun illerinin bürokratları yönetiyor inanın hem Karadenizli kardeşlerimi takdir ediyorum hemde imreniyorum malatyamizi anlatmaya ve konuşmaya gerek bile duymuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Ne yazık ki Malatyamız hasüt insanlarla dolu Bir esnaf ilk olarak bir iş yapsa karnen karşına 3-5 derken o sektör ile ilgili iş yerleri açılır ,yıldızı parlayanı sevmezler Tam aksine YER BİTİRİRLER hakem kardeşimiz akıllılık ermiş helal olsun…
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Özellikle ilçelerde bir insan yaptığı işten ekmek yemeğe başladımi bir bakarsiniz etrafında mantar gibi aynı iş yerinden açılır ve bir müddet sonra hepsi birden batarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim göçmen (3 yıl önce)
    Sevgili Nezir kardeşim o dönem Suat kardeşimize tv Malatya da programlara katılırken ben ve arkadaşlarım sahip çıktık. Yoksa yamyamlar ağzını açmış yemek için can atıyordu.yamyamlari biz susturduk ancak Suat bir süre sonra Eskişehire gitti
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Madem durum böyle ise kim ve ne şekilde hala görevlerinin basindaysa veya onların adamları varsa o kadrolarda kileri tasfiye edin sizde Malatya'da kamuoyu oluşturun ve bu rezilliği yapanları tasfiye etmeye başlayın gitsinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper Umutgil (3 yıl önce)
    Uzun süredir böyle güzel bir yazı okumamıştım sitenizde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (3 yıl önce)
    Suat hocamız Malatya'da kalsaydı Malatya hakemliği bugün çok ileri seviyede olurdu,dikkat ederseniz 1983,1989 yılları arası malatyadan Özkan Akbulut ve İsmail Tekin hocalarımin çalışmaları ile bir çok üst düzey futbolcu çıkmıştı, komşu illerin ilk onbirleri Malatyalı futbolculardan oluşuyordu,daha sonra ne oldu ise Malatya'da futbolcu çıkmaz oldu bunu hiç sorguluyan oldumu acaba diyorum altyapıya yetenekli çocuklarin yerine adamını bulanlarmi alınıyor,liglere bakınız en fazla Karadenizden,sonra Ege ve Akdeniz'den çıkan futbolcuların oynadıklarını görürsünüz,özellikle amatör kulüplerimizden rica ediyorum genellikle genç yetenekleri oynatiniz kadronuzda bir kaç deneyimli gençlere örnek olacak otuz yaş üzeri futbolcu oynatmaniz yeterli diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tam tersi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan paşa İzmir’den (3 yıl önce)
    Allah senden razı olsun ne güzel yazmışsın be kardeşim bu bizim kaderimiz kendi hemşerisine aşırı küfür eden de bu memleket değilmi türübünde tabi iyi hemşerilerimizi ayrı tutuyorum yemin ederim Suat hocayı çocukluğundan itibaren tanırım kısaca çok karakterli bir insan keza ailesi Malatya’nın yerli ve asil insanlar ben kendi adıma gurur duyuyorum rabbim yolunu bahtını açık etsin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Meselenin farkına varamamış olmanıza çok üzüldüm. Eskişehir Tepebaşı sahip çıkmış da transfer yapmış. Arslanboğa Malatya bölgesinden olsaydı Malatyasporun hangi maçına bu hakem çıkardı, anladınız mı? yok anlamadıysanız bira daha kolaylaştırayım: Şimdi Arslanboğa hangi bölgenin hakemi: Eskişehir, peki Malatyasporun herhangi bir maçına bu hakem verilebilir mi? Bal gibi de verilir. Anladınız sanırım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (3 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    İnanın bugüne kadar Malatya'nın hiç bir maçına verilmedi diye biliyorum bilen varsa hangi maç olduğunu yazarsa teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardaş,bilen bilmiyen aklına gelen yorum yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz süperliği seyrediyormusunuz?Yada kısaca futbolla ilginiz varmı?Suat arslanboğa kaçyıldır Eskişehir bölgesi hakemi ?Malatyasporun hangi maçında görev almış biliyormusun?Bize suat arslanboğanın herhangi bir malatyaspor maçını yönettiği bir tane maç söylermisiniz.Yaptığınız yorumdan anlaşılıyorki Hiçbirşeyden haberiniz yok ama millete birde akıl verir gibi cevap vermişsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Çok korkuyorum Malatya sevdalısı prof.dr.sayın sezai Yılmaz hocamızda ilimizi terk eder diye,
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (3 yıl önce)
    Fenerli emre diye , kırmızı kartı gösteremeyecek cesaterin olmazsa bu işler olmaz. Hemşehrimiz olarak tabiiki de başarılar dileriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Ergün isimli kullanıcı yorumuna
    Ergün bey çok doğru Suat hocamız biraz cesaretli olsun gördüğü neyse çalsın yanilirsa nasıl olsa var var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru sözlü (3 yıl önce)
    Bir tek Suat aslanboğamı ondan önce hakem olan ve birinci lig yan hakemliği yapan celalettin bay, kardeşimizi de harcadılar onunda araştırın ve bahsedin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Aydoğan (3 yıl önce)
    Yazan arkadaş gönlune ve kaleminie sağlık biz dilsizlerın dili oldun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (3 yıl önce)
    Nezir beyin Malatya'nın değerlerine sahip çıkmaması konusundaki eleştirilerine katılıyorum. Ancak Ben Suat Aslanboğa'nın iyi bir hakem olduğu kanaatinde değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (3 yıl önce)
    Suat hocaya Malatya’da sahip çıkan biri varsa o da Ertan Mumcudur. B. Şehir bünyesinde görev almasını sağlayıp masa başı görev verilmesini sağlamış ve Suat hoca bir müddet burada çalışmıştır. Sonra daha iyi şartlar sunan Eskişehir’e haklı olarak gitmiştir. Bu konuyu Suat hocamda teyit eder mutlaka. Ertan Başkan futbolun içinden gelen biri olarak o camiaya hep sahip çıkmaya çalışmış,Yeşiltepe kompleksinde 8 takımın aynı anda faydalanacağı sosyal tesisi yapılmasına öncülük etmiştir. Bir belediyeci olarak bunları izah etmekte bir vefa olarak paylaşmamız gerekti.
    0
    0
    Yanıtla
  • B.Belediye ,Suat arslanboğaya sahip çıkmış ve masa başı görev vermişler !İşte bu zihniyet Suat arslanboğayı buradan aldı,götürdü.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat 44 (3 yıl önce)
    Suat hocam iyi bir hakem olmanın yanında iyi de bir insandır. Beyfendi kişiliği, az ama öz konuşan, güvenilir haliyle, saygılı ve görgülü tavırlarıyla benim çok değer verdiğimiz bir arkadaşımızdır. Malatyalı olması bizler için gurur verici ama o nereli olsaydı biz onu yine severdik... Allah yolunu açık etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Malatya tarihinin hiç bir döneminde malatyalılar, 2000 li yılların başından beri (her konuda) bu kadar sahipsiz bırakılmamış,şehire ihanet edilmemiştir.Suat Arslanboğa kadar şehrini seven bir malatyalı az bulunur.Basiretsiz,bilgisiz, sadece menfaatler yüzünden cahil güruhinsanlar yüzünden bu şehiri terk etmek zorunda kalan bir malatyalı .Ne diyelim?Yolu açık olsun.İnşallah artık avrupada da maç yönetir..Temiz,yürekli hemşehrim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Yazılan haber sonuna kadar doğru . Dönemin bölgesel kurulu Malatya hakemliğini kendi ikballeri için bitirmiştir. Belgeler ile örnek vereceğim. Dönemin bölgesel hakemleri Semih özgel ve Emre alay süper ligde maç yönetecek seviyede hakemlerdi. Doğu Anadolu bölgesinde 9 hakem 3. Lig hakemligine terfi için teklif edildi. Bu listede puan olarak 1. Sırada Semih özgel 2. Sırada ise Emre alay vardır . Yani torpile gerek olmadan bu iki Malatyalı hakem üst kategoriye cikmalilardi. Ama ne yazık ki bu 9 kişiden 7 si üst kategoriye alındı ama 1. Ve 2. Olan iki Malatyalı alınmadı . Bu kişilerde hakemliği bıraktı. Araştırılıp görülebilir . Kendi gözlemciliği ve kurul üyeliği devam etsin diye Malatyalı hakemleri yem eden zihniyetten bahsediyoruz . Ve yine aynı şekilde maçlarını izlemeye özellikle gittiğim cesareti ve yönetim tarzı ile üst kategorilere gidebilecek bolgesel hakem Bahattin Doğan da tarihte ilk defa görülecek şekilde hakemliği bırakması için yardımcı hakemliğe kaydırıldı . Bu kişi de hakemliği bıraktı. Yine İlker Ayten isimli bir hakem var . Ciddi söylüyorum süper lig yardımcı hakemlerinin çoğundan daha iyi ama ne yazık ki yıllardır c klasman yardımcılığı yapıyor yukseltmiyorlar. Çok yazık. Malatya hakemliği bitirildi .
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Çok güzel yazmışsın değerli dost ben Bahattin doğanın babası futbol aşığı 80 yıllarda efsanenin maçlarını kaçırmayan deplasman deplasman gezen birisiyim amatör futbol oynadım futbol sevgimden dolayı çocuklarımda futbola ilgili duydular büyük oğlum sumerspor ve elbistansporda kalecilik yaptı Bahattin 8 yaşından itibaren Malatya İdmanyurdunda oynadı daha sonra hakemliğe geçti gördüğünü çalan birisiydi bir yılda bölgesele yükseldi gördüğünü çalması o günkü hakem yükselme listesini hazırlayan kişinin dümen suyuna gitmemesi neticesinde orta hakemlikten yardımcı hakemliğe atıldı oda istifa etti bu durumu o günkü bölge sorumlusu sayın serdar tatlı olmak üzere fedarasyon ve merkez hakem kurulu üyeleri nezninde yaptığım bir çok yazismaya ve verilen cevaplarda olurmu öyle şey orta hakem nasıl yardımcılığa indirilir denmesine rağmen sonuç alamadım,Semih özgül ve emre alay isimli hakemlerimizide hak etmelerine rağmen üst klasmana gönderemedik Eskişehir den ilimizi görmek için geldiği zamanlarda Malatya hakemliği ne bilgi ve deneyimi ile yol gösteren onlara abilik yapan mütevazı Suat hocamiza başarılar diliyoruz, oğlum sayasinde hakem camiasından tanıdığım dostlar oldu çok güzel insanlardan oluşan bir camia ,ilimizdeki hakemlere başarılar diliyorum,onların başarısı bir nebze olsun üzüntümü hafifletecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya hakemligini bitiren şahsın ismini vermiyorum camia onu iyi tanır sadece Doğanşehir in bir kasabasindan olduğunu belirtmem yeterli olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tespitlerin çok doğru.
    0
    0
    Yanıtla
  • Enver KALAYCIOĞLU (3 yıl önce)
    Nezir Bey...Biz değerimizi kaybettikten sonra farkına varıyoruz. İçimizdeki haset, rahat kavuştuğumuz değerleri önemsizleştiriyor...Ama bir başarı görünce hemen kendimize paye çıkarıyoruz. Malatyalı yakınımız diye...Bir de gurur duymaz mıyız. Suat Arslanboğa'lar kolay yetişmiyor...Bu arada Milletvekilimiz Mehmet Fendoğlu'nun konu ile ilgisini biliyorum.Malatya sevdalısı bazı kişilerin sahiplendiğini ama güçlerinin yetmediğini biliyorum. Konuyu gündeme taşıdığınız için teşekkür ediyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar kaplan (3 yıl önce)
    Suat hocam için gerekli mücadelemizi verdik. Fakat memlekette kişisel menfaatlerin daha önemli olduğu bir düzen var. Bunu da belirteyim maalesef sadece futbolda değil. Hocam iyi bir memleket sevdalısıydı. Çok yıprattılar. Eskişehir'e gidin ve görün hocamızın ne kadar değer gördüğünü çok şaşıracaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuzca (3 yıl önce)
    Sadece Suat Arslanboğa mı? Adıyamanlılara bırakılmış bir siyaset bürokrasisi, Dışardan gelen kültür müdürleri, tek özellikleri siyasiyelere akraba olabilme insanların şehrin başat görevlerine atanması.. Celal Yalvaç, Süleyman Turan, Ömer Faruk Öz, Ramazan Özdemir , Rıfat Güneş ,Nezir Kızılkaya, Tesbihçi Kenan Usta gibi birçok değere sahip çıkamayan Malatya.. Münir Erkal gibi bir değerin yerine ikame ettirilen iş bilmez yöneticiler daha neler neler.. Hatta Malatyalı olmayıp bu kente değer katan vali Ulvi saranın bile nasıl gönderildiği hala hafızalarda .
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamana sadece siyaset mi bırakılmış? Eldeki tarlalar, kayısı bahçeleri, şehir merkezindeki işyerleri bırakılmadı mı? Bizim yerliler ise ellerini arkalarına bağlayıp şöyle derlerdi: "Benim bahçeye bu sene daha çok ırgat getirdim arı gibi çalışıyorlar maşallah, 5 yaşındaki çocukları bile çalışıyor, tabi onlara da yarım yevmiye veriyorum" bu gibi lakırdıları geçmişte çok duyduk o bizim yerli bahçe sahiplerinden. Şimdi ise o bahçe sahipleri çocuklarına, torunlarına bir miras bırakamama ızdırabı ile dünyadaki son yıllarını yaşıyorlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)Yavuzca isimli kullanıcı yorumuna
    Son yıllarda ilimizde görev yapan Valilerimiz , bildiği dogrulari yapan,sayın ulvi saran ve 15 temmuzun simge ismi sayın Mustafa Toprak'ı unutmak mümkün mü, mütevazı , hoşgörülü duruşu ile bu ilden ayrıldıktan sonrada İstanbul ve şu an Ankara valiliği yapan sayın vasip şahin'de her zaman hatirliyacagimiz valilerimiz den.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Gökatalay (3 yıl önce)
    Değerlerimize sahip çıkamıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (3 yıl önce)
    Aslında burada kalsaydı kaybedilirdi .Gitmesi kazançtir. Eskişehir sahip çıktı .
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (3 yıl önce)
    Boşuna HASUT Malatya dememişler. İçerde birbirimizi yiyoruz.Kimi nasıl kaydiralim düşüncesi var.
    0
    0
    Yanıtla
  • nurzat (3 yıl önce)
    Malatyalı ilk ve tek süper lig hakemi Suat Arslanboğa değil Şahin Taşkınsoy ve şu anda görev yapmakta olan oğlu Abdullah Buğra Taşkınsoy da üst klasman hakemleridir. Ata Yıldırım da üst klasman yardımcı hakemidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru sözlü (3 yıl önce)nurzat isimli kullanıcı yorumuna
    Celalettin bay da üst klasman hakemi idi unutmayalım hatırlayalım ve hatırlatalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat CANBAY (3 yıl önce)
    Emegine Kalemine saglik ustad..Kaybettigimiz bir degerimizi Malatya halkina hatirlattiginiz icin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (3 yıl önce)
    Malatya'da geçmiş yıllarda hakemlik yapan ve iki yıl içerisinde bölgesel hakemliğe yükselen gelecek vaat eden Bahattin D.isimli hakemin babasıyim o günkü ilimiz hakem sorumlusunun dümen suyuna gitmediği için belkide hakemlik tarihinde görülmemiş bir uygulama ile orta hakemlikten yardımcı hakemliğe indirildiğinden dolayı istifa ederek hakemliği bıraktı,eski hakem veya eski futbolcuların yakını değilseniz zaten yükselmeniz mümkün değil ne demek istediğimi süper lig ve 1.ligdeki hakemleri biraz araştırın hemen anlarsınız,il hakemleri ve alt klasman hakemleri kimlerin nasıl klasman yukseldiklerini çok iyi bilirler,bu duruma eski hakemlerden zaman zaman sayın Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar deginirler,kimsede sormaz 83 milyonluk ülkede hakemler neden eski hakem ve futbolcuların akrabalarından çıkar diye.
    0
    0
    Yanıtla

Nezir Kızılkaya yazıları