SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gevrek ve 'Seyirci Kalanlar, Yol Verenler' YMS'yi Böyle Çökertti!

Özel Haber
Gevrek ve 'Seyirci Kalanlar, Yol Verenler' YMS'yi Böyle Çökertti!
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'da Adil Gevrek'in, keyfi yönetiminin ulaştığı boyutu ortaya koyan, belki de profesyonel futbol dünyasında ilk kez bir kulüp başkanının, galibiyet ve beraberlik primi aldığına dair kayıtlar da dahil olmak üzere bir incelemede ortaya çıkan bilgiler, dudak uçuklattı.

Yeni Malatyaspor'da başkanlık yaptığı 7 yıllık ilk dönem başkanlığının son yıllarında şeffaf olmayan, hesap vermeyen, keyfi yönetim şekli nedeniyle, kulübün Süper Ligden düşmesine yol açan, kendi yakınlarından oluşturduğu kulüp üyeliği yapısı nedeniyle, hesaplarını kongrelerde ibra ettiren, Malatya'nın Vali, milletvekili ve belediye başkanlarının değişik nedenlerle müdahalede bulunmaması nedeniyle, bir ara kendi yönetiminden Ahmet Yaman'a açıklamasını yapamadığı borçlarını ibra ettirdiği kongrede başkanlığı devredip, bunu sağladıktan bir süre sonra yeniden başkanlık görevine gelen Adil Gevrek'e, kulüpte sebep olduğu yıkımın bilinmesine rağmen  müdahale edilmedi. 

6 Şubat depremlerinden sonra, etkilenen bölgedeki kulüplere tanınan hakla, deprem sonrası yarım sezonda ve 2023- 2024 sezonunda ligden çekilen ve bu süreçte para eden futbolcuları da elden çıkaran Adil Gevrek'in, tüm bu süreçte yaptığı tahribat ve usulsüzlüklerin kayda alınmasına rağmen 'siyasi baskıyla' hakkında işlem yapılmaması yüzünden kulüp yok olma aşamasına geldi.

GEVREK VE SEYİRCİ KALANLAR..

Yeni Malatyaspor'un göz göre, 'rezil edilerek' yok edilme sürecinin, en başta dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, bu sürecin sorumlusu Adil Gevrek'in kulübün başından uzaklaştırılmasına ilişkin net tavır almaması, dönemin AKP milletvekillerinden Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci'nin, aslında birbirlerinden uzak görünmelerine rağmen, kendi güç ve siyaset hesapları yüzünden Gevrek'e destek vermeleri, iddiaya göre eski İçişleri Bakanlarından Süleyman Soylu'nun da etkisiyle,  Gevrek'le ilgili bir rapor hazırlatan Malatya eski Valilerinden Hulusi Şahin'in başlattığı süreci sonuçlandıramaması, maça çıkamadığı için ilk maçında hükmen 3-0 mağlup sayılıp 3 puanı silinen takımı uçurumun kenarına getirdi.

İkinci maça çıkmaması halinde statü gereği bir alt lige düşecek olan Yeni Malatyaspor'u bu akıbetten kurtarmak ve her hafta 'perişan edilerek, Malatyalıya eziyet verilerek' ligin averaj takımı olmasına neden olma pahasına, geçtiğimiz Cumartesi günü oynanması gereken Esenler Erokspor maçı ertelenen, bu arada alt yapıdan 26 futbolcuya lisans çıkarılıp lig mücadelesine katılması Adil Gevrek yönetimi tarafından planlanan Yeni Malatyaspor'un, 2022 ilkbaharında, Valilik talimatıyla hazırlatılan, ancak daha sonra çeşitli nedenlerle işleme konulmayan inceleme raporunda yer alan tespitler dudak uçuklattı.

Şimdi amatörde mücadele eden Malatyaspor ve aynı akıbeti paylaşma yolunda hızla ilerlemekte olan Yeni Malatyaspor'un kötü gidişatında, uzunca bir süredir Malatya profesyonel futbolunu da etkisi altına alan, geçimini taraftarlıktan sağlayan bazı grupların yerel yönetimler ve kulüp yönetimlerini etkilemeleri, bunlara karşı herhangi bir önlem geliştirilememesi, kulübün ‘amatör’ gerçek taraftarının bu grupların etkisiyle kendilerini tamamen her iki kulüpten çekmesi de, Malatya'da profesyonel futbolun olumsuz gidişatında etkili oldu. 

İŞLEME KONULAMAYAN RAPORDAN..

Çok daha fazlasının daha ayrıntılı bir incelemeyle ortaya çıkacağı ifade edilen ve işleme konulmadığı için daha sonra Gevrek'in yeniden gelip, kendisine muhalefet eden Ahmet Yaman'dan yönetimi şaibeli bir şekilde almasına engel olamayan rapordaki bazı saptamalar şöyle:

"-Kulübe düzenlenen çekler muhasebe biriminde çek listesi şeklinde izlenmektedir. Bu çek listesinde, kulübe düzenlenen çeklerin 'cüzdana giriş' şeklinde girişleri yapılmaktadır. Bu çeklerin söz konusu listeden çıkışları ise, '3. şahsa çıkış, cüzdandan tahsilat, banka teminat çıkışı' şeklinde izlendiği görülmektedir. Bu çek listesi incelendiğinde, bu çeklerin büyük kısmının bu cüzdana girişinin yapıldığı ancak listeden çıkışlarının ise olmadığı tespit edilmiştir. Listede çıkışı yapılmayan ve cüzdana giriş şeklinde kalan bu çeklerin, kulüp bünyesinde yer almadığı ve bunlarla ilgili kulüp bünyesine giren herhangi bir tahsilatın olmadığı anlaşılmaktadır.

Diğer taraftan yukarıda bahsedilen listede yer alan cüzdandaki çeklerin yasal defterlere kaydı araştırılmıştır. Buna göre çek listesinde izlenen çeklerin bir kısmının yasal defter kayıtlarında giriş kaydının olmadığı görülmektedir. Örneğin, MA.. GRUP REKLAM VE MÜH.TİC.LTD. ŞTİ'nin kulübe düzenlediği 4548590 nolu T.C. ZİRAAT BANKASI çeki yasal kayıtlarda yer almamaktadır.

Yine yukarıda bahsedilen çek listesinde yer alan cüzdandaki bazı çeklerin, yasal defter kaydında giriş kayıtlarının yapıldığı, ancak çıkış kayıtlarının düzeltme ile yapıldığı anlaşılmıştır. Ör. İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.'nin kulübe düzenlediği 16691 nolu 10.02.2021 vadeli ve 4.300.000,00 TL (500 bin euro) tutarındaki T.C. ZİRAAT BANKASI çekin (Medyada çok konuşulan Yousouf Ndayishimiye transferi ile ilgili) 2021 yılı yasal defter kaydında girişinin yapıldığı; yine 2021 yılı yasar depterinde 31.05.2021 000001236 nolu Mahsup Fişi ile açıkta kalan hesabın kapatıldığı tespit edilmiştir. Bu kaydın neden çekin vadesinden üç buçuk ay sonra dönem sonu kapanış kaydında yapıldığı ve neden düzeltme kaytı ile yapıldığı soruları açıklanmaya ve belgelerle ispatlanmaya muhtaçtır. Muhasebe biriminin işleyişinin bu şekilde olduğuna dair teyit edici açıklamalarına başvurulabilir.

Bunlarla birlikte, kulübün Ziraat Bankası euro hesabı incelendiğinde, bu çekle ilgili olarak herhangi bir tutarın gelmediği görülmektedir. Diğer taraftan, söz konusu çeklerle ilgili olarak kulübün herhangi bir yasal takibata girişmediği de anlaşılmaktadır…

-Kulübün 2022 yılı yeni defter ve belgeleri üzerinde yapılan incelemeler neticesinde Malatyaspor'un, İSTANBUL BAŞAKŞEHİR KULÜBÜ A.Ş.'den 5.000.000,00 TL tutarında alacaklı olduğu görülmektedir. Bu önceki dönemlerden devreden bakiyedir. Açıklanması gereken bir durum söz konusudur. Söz konusu alacağa ilişkin herhangi bir yasal takibatın olmadığı ve bu alacak bakiyesinin neden hala açık kaldığı izaha muhtaçtır.

Medyada yer alan haberlere ve muhasebe biriminden alınan şifaen bilgiler göre İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.'nin, Malatyaspor'dan transfer ettiği Youbouf Ndayishimiye'nin sözleşme gereği ikinci satışındaki % 20 lik pay karşılığı olan 350 bin euro kulüp bünyesine girmemiştir.

Tüm bunlar bir arada düşünüldüğünde, kulübün yasal defter kayıtlarında açıkta kalan ve izah edilemeyen ve de takibi yapılmayan 5.000.000,00 TL'nin, medyada dile getirilen 350 bin euro ile ilgili olması kuvvetle muhtemeldir. Bunun için daha detaylı bir incelemenin yapılması gerekmektedir. Ancak kulübün yasal defter kayıtlarında İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.'den halen 5 milyon TL alacaklı olduğu, gözden ırak tutulmamalıdır.

-2020 yılında Gökhan Töre isimli futbolcunun Malatyaspor'dan Beşiktaş spor kulübüne transferi gerçekleşmiştir. Sözleşme fesih bedeli olarak Malatyaspor resmi twiter hesabında Malatyaspor'un 4.000.000,00 TL gelir elde ettiği belirtilmiştir. Kulübün yasal defter ve belgelerinde ve banka kayıtlarında söz konusu satışa ilişkin bu bedel tespit edilememiştir.

-29.05.2020 tarihli faturayla, Sadık Çiftpınar isimli futbolcunun Fenerbahçe spor kulübüne transfer bedeli, kulüp kayıtlarında 5.065.350- TL olarak tespit edilmiştir. Daha sonra 2202 nolu 30.09.2020 tarihli yevmiye kaydında, önceki dönem gider ve zarar adı altında bu tutar kapatılmıştır. Söz konusu bedelin tamamı tahsil edilmeden, kulübün yasal defter kayıtlarında zarar olarak kaydedilmiştir. Dolayısıyla söz konusu futbolcunun transferine ilişkin herhangi bir tahsilatın yapılmadığı görülmektedir. İlgili zararın kaynağı bir protokole dayanıyorsa ilgili belgelerin teyidi gerekmektedir. Diğer taraftan söz konusu alacağa ilişkin olarak Fenerbahçe Kulübü nezdinde herhangi bir yasal takibat da bulunmamaktadır.

-Kulübün yasal defter ve belgeleri üzerinden yapılan incelemeler neticesinde MA.. GRUP REKLAM VE MÜH.TİC.LTD.ŞTİ'den 2019-20-21 yıllarından kaynaklı 7.779.151.-TL tutarında reklam sponsorluk gelirleri görülmektedir. Kulübün bu tutarda fatura düzenlediği ancak söz konusu bakiyeye ilişkin herhangi bir tahsilatın yapılmadığı anlaşılmıştır.

DANİEL ALEKSİC BİR KONUŞSA!.

-Daniel Aleksic isimli futbolcunun 2019 yılında Başakşehir kulüne transferi hülle yoluyla gerçekleştiği düşünülmektedir. Futbolcu gerçekte Başakşehir'e transfer edilirken araya Al Ahli kulübü sokulmuştur. Al Ahli'nin futbolcuyu, Malatyaspor kulübünden transfer ettikten çok kısa bir süre sonra satış listesine koyup sezon başlamadan bedelsiz olarak Başakşehir spor kulubüne gönderdiği görülmüştür.

İnternetteki Transfermark haberine göre, Al Ahli'nin Başakşehir kulübüne bonservis bedeli olarak, 3.8 milyon euro ödediği görülmektedir. Oysa, Yeni Malatyaspor Kulübünün 2020 yasal defter ve belgeleri incelendiğinde, söz konusu futbolcunun 30.04.2020 tarih ve 997 nolu yevmiye kaydında bu futbolcunun satışından zarar ettiği görülmektedir.

Futbolcunun, Al Ahli kulübüne transfer olduktan çok kısa bir süre sonra Başakşehir spor kulübüne transfer edilişi medyada da yer almıştır. Hala internet arşivinde mevcut çok sayıda haberlere göre, Yeni Malatyaspor, bu transferden 3.8 milyon euro (yaklaşık olarak 23 milyon) bedeli kasasına koyduğu dile getirilmiştir. Ayrıca Daniel Aleksic'in Tam Saha dergisine vermiş olduğu röportajda; Yeni Malatyaspor'un sözkonusu transferden çok iyi bir kazanç elde ettiğini, Al Ahli'nin neden çok kısa süre içerisinde sözleşmesini feshettiğini, Başakşehire gidişini ve tüm bunlarla ilgili uzunca konuşabileceğini ancak şimdilik sırasının olmadığını açıklamıştır…

SADECE BAŞKAN BİLİYORMUŞ!

-2021- 2022 sezonu içerisinde Exe.. Teknoloji AŞ. ile yapılan sponsorluk anlaşması kapsamında Yeni Malatyaspor tarafından Exe.. Teknoloji AŞ. adına toplam 46.000.000 TL tutarında farklı tarihlerde faturalar düzenlenmiştir. Düzenlenen faturaların bir kısmı tahsil edilmiştir. Ancak sebebi açıklanmayan bir nedenle Şubat 2022 döneminde 2.700.00 TL ve Mayıs 2022 döneminde ise 15.300.000 TL tutarında Exe.. Teknoloji AŞ. tarafından Yeni Malatyaspor adına iade faturası düzenlenmiştir. Kulüp muhasebe departmanı söz konusu iade faturasının o dönemdeki kulüp başkanının bilgisi ve oluru dahilinde Exe.. Teknoloji AŞ tarafından tek taraflı gerçekleştirildiğini ve kendilerinin bu konuda bir bilgilerinin olmadığını belirtmiştir. Burada bu büyüklükteki bir alacaktan herhangi bir belgeye ve sebebe dayanmaksızın vazgeçilmesi ticari teamüllere uygun bulunmamaktadır. Ayrıca bu işlemden kısa bir süre sonra kulüp yönetiminin değişmesi de söz konusu işlemleri daha şüpheli hale getirmiştir. Diğer taraftan kulüp muhasebe departmanı Exe.. Teknoloji AŞ. ile yapılan sponsorluk sözleşmesinin bulunmadığını beyan etmiştir.

YÖNETİCİLERİN KULÜPLE TİCARETİ

-Yeni Malatyaspor'un 2019- 2020- 2021- 2022 dönemlerinde Prof.., Sil.., N.. ve Nur.., Si.. Kağıt isimli firmalardan toplam 17 milyon TL alımlar tespit edilmiştir. Söz konusu firmaların ticaret sizil gazetesindeki ortaklık yapısına bakıldığında firma sahip ve yetkililerinin bazılarının Fevzi Gevrek, Hakkı Çelikel ve İlhan Çelebi (Si.. Kağıt) olduğu görülmüştür. Dolayısıyla bu kişiler, kulüp yönetimi ile ilişkili kişiler olduğu için söz konusu firmalar da Yeni Malatyaspor ile ilgili kişiler sayılmaktadır.

Yukarıda yer alan ilişkili firmalardan 17 milyonluk alım tutarı ve içerikleri incelendiğinde, bu alımların nitelik ve nicelikleri açısından ciddi şüpheler taşıdığı görülmektedir.
Buna göre şirket adresleri İstanbul'da olan Prof.., Sil.., N.. ve Nur.. den alınan mal ve hizmetlerin Malatya ilinde yapıldığına dair nakliyat, teslimat vb. ispatlayıcı herhangi bir bilgiye rastanılmamıştır. Fatura içeriklerine bakıldığında, örneğin NB Yönetim Temizlik firmasının kulübe düzenlediği 339744 no lu faturada Yeni Malatyaspor'un 105.315,00 TL bedelle 75 adet kat hizmet arabası alımı mevcuttur. Bu miktarda kat hizmet aracına kulübün ihtiyaç duymadığı izahtan varestedir.

SAHTE FATURACI ŞİRKET!

Ayrıca, maliyeden kulübe gelen resmi bir yazıda NUR.. TEMİZLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SANVE TİC LİTD ŞTİ hakkında sahte fatura kullanıcısı ön tespit raporu olduğu da görülmüştür.

Diğer taraftan Kulüp muhasebe birimi, Yeni Malatyaspor'un söz konusu İstanbul'da mukim firmalardan fiili olarak herhangi bir mal veya hizmet alımlarının bulunmadığını beyan etmiştir.

-Kulüp nakit ihtiyacının büyük bölümünü sahip olduğu çek ve senetleri Fiba Faktoring A.Ş.'ye keşide ederek sağlamaktadır. Yeni Malatyaspor'un yasal defter kayıt ve belgeler üzerinden yapılan incelemede; 2020- 2021 ve 2021- 2022 sezonlarında kulübün, Fiba Faktoring AŞ'ye olan kredi borcunun 31.994.452,02 TL'ye ulaştığı görülmektedir. Bir faktoring firmasından karşılığı olmadan çek- senet ibraz edilmeksizin nakit temin edebilmek mümkün değildir. Hesabın açık kalması nedeni yasal defter kayıt ve belgelere kaydedilmeyen çeklerin keşide için Fiba Faktoring'e verilmesi olduğu düşünülmektedir. Ayrıca çekler, kulübün yasal defter kayıtlarında yer almadığından, hesabın kapatılması mümkün olmadığı anlaşılmaktadır. Faktoring firması nezdinde yapılacak mutabakatla 2020-2021 ve 2021- 2022 sezonlarında hangi çek ve senetlerin Fiba Faktoringe keşideye verildiğinin belirlenebileceği ve bundan hareketle kulübün yasal kayıtlarında kapatılamayan 31.994.452,02 TL'lik tutara açıklık getirileceği düşünülmektedir.

DÜNYA FUTBOLUNDA BELKİ BİR İLK.. KENDİ KULÜBÜNDEN GALİBİYET VE BERABERLİK PRİMİ ALAN BAŞKAN!.

-Muhasebe birimindeki evraklar üzerinde yapılan incelemeler neticesinde Kulüp Başkanı Adil Gevrek'e 2019-20-21 yıllarında toplamda kulüp kasasından 800.000-TL civarında galibiyet ve beraberlik primi verildiği tespit edilmiştir.

-Kulübün yasal defter ve belgeleri üzerinden yapılan incelemeler neticesinde, farklı dönemlerde kulüp hesaplarından belgesiz para çıkışlarının olduğu, dönem içibarıyla biriken söz konusu bu tutarların dönem sonlarında düzeltme kayıtları giderleştirilerek kapatıldığı tespit edilmiştir.

Örneğin, 31.12.2020 tarih ve 3270 no lu yevmiye kaydı ile ödemesi yapılan 3.000.000-TL tutarındaki verilen sipariş avansı düzeltme kaydıyla herhangi bir belgeye dayanmaksızın giderleştirilerek kapatılmıştır. Faturasız gerçekleşirilen bu ödemeyle kulübün kasasından para çıkışı olduğu anlaşılmaktadır.

İkinci bir örnek verecek olursak, 21.12.2021 tarihli 3293 ve 3488 nolu yevmiye kayıtlarında toplamda 20.381.465-TL tutarında bir bedel prim tutarı adı altında kasa hesabından çıkarılmıştır. Bu hacimde bir paranın elden dağıtılması ticari icaplara uygun düşmemektedir. Ayrıca kulüp tek seferde bu meblağda bir prim ödemesini başka kayıtlarda gerçekleştirmemiştir. Yasal defter ve belgelerde, paranın kimlere verildiğine ilişin herhangi bir bilgi de bulunmamaktadır. Bu meblağdaki tek seferde para çıkışının ilgililerce açıklanması gerekmektedir. Bu işlemler kulübün kayıtdışı gelir ve giderlerinin olduğu şüphesini artırıp kulüp kayıtlarının sağlıklı bir şekilde denetim ve takibine engel olmaktadır.

ŞÜPHELİ İŞLEMLER..

-Adem Büyük, Ahmet Ildız ve Semih Kaya ile ilgili kayıtlarda şüpheli işlemlere rastlanılmıştır. Söz konusu gerçekliğin ortaya çıkarılması için ilgili futbolcuların ifadelerine ihtiyaç duyulmaktadır.

-Kulübün yasal defter ve belgeleri üzerinden yapılan incelemeler neticesinde; kulüp kayıtlarında Hele.. firmasından 6 milyon TL tutarında bir gelir tahakkukunun yapıldığı ancak ilgili hesaba ilişkin herhangi bir tahsilat veya takibatın yapılmadığı tespit edilmiştir.

-2019- 20- 21 dönemlerinde kulüp çok sayıda futbolcu transferi gerçekleştirmiştir. Bu transferlere ilişkin olarak kamuoyunda farklı haberler ve iddialar yer almaktadır. (Ali Melle, Kubilay Türkyılmaz, Dos Santos, Fofana, Afriah Koah, Bifouma, Atakan Müjde vb. ile ilgili) Ancak her ne kadar kulüp kayıtlarında yer alan tutarlar şüphe uyandırıcı nitelikte olsa da söz konusu bedellerin gerçekliğinin ve yerindeliğinin tespiti için işlemlere taraf olan futbolcu ve menajerlerin şahsi hesaplarının kontrolü gerekmekte olup ayrıca ifadelerine başvurulmalıdır.

-Son olarak Kulübün yasal defter ve belgeleri üzerinden yapılan incelemeler neticesinde; Kulübün, İstanbul'da mukim Topal.. döviz ile sürekli bir para alışverişinin olduğu, piyasa ödemelerinin ve futbolcu ödemelerinin vb sıkça bu firma üzerinden yapıldığı anlaşılmıştır. Daha detaylı araştırma yapıldığında, bu işlemlerin mahiyetlerinin gerçekte ne olduğu ve yasal defter kayıtlara ne kadar uygun olduğu tespit edilebilir.

Ön tespit çalışmalarımızın sonucuna göre, tüm bu yapılan tespitler, kulüp yasal defter ve kayıtlarının ihticaca sahih olmadığını ve yetkili- yasal mercilerce daha detaylı araştırma yapılması gerektirdiğini ortaya koymaktadır."

KİMSE DENETLEMEDİ, SEYRETTİ

Söz konusu incelemenin kapsadığı dönemde, 7 yıllık Gevrek yönetiminin Denetim Kurulu Başkanlığı'nı, halen Ankara Malatyalılar Derneği Başkanlığı görevinde bulunan Kamil Göksu yapmaktaydı. Göksu, Gevrek'in görevi bırakmak zorunda kaldığı kongrede başkan adayı olarak ortaya çıkmış, Gevrek dönemini denetlemeyen ve çok konuşulan yolsuzluk- usulsüzlük iddialarıyla ilgili herhangi bir tespit yapmayan Göksu'nun, bu adaylık çıkışı, "Gevrek Jokerliği" olarak yorumlanmış, ancak daha sonra yönetime talip olan Gevrek'e yakın bir isim Ahmet Yaman, bu görevi yerine getirmişti.

 Yaman yönetimi de, bir süre sonra, kulüp hesaplarındaki bazı sorunlu işlemleri tespit edince, Gevrek'le araları açılmış, daha sonra karşı karşıya gelmişlerdi. Gevrek, kendi akraba ve köylülerinin çoğunlukta olduğu yaklaşık 50 kişilik bir üye grubuyla, kulübü olağanüstü kongreye götürmüş, bu süreçte, daha önce hakkında hazırlanan ve ayrıntıları haberde yer alan rapor işleme alınmadığı gibi, üstüne polis koruması altında kongreyi yapmış ve şu andaki yönetimini kendi başkanlığında oluşturmuştu. Gevrek'in başkan olduğu kongre sürecini Ahmet Yaman yönetimi yargıya götürmüş, ancak sonuç alamamıştı.

Şaibeli bir şekilde yeniden kulüp başkanlığını devralan Gevrek'in, bu süreçte kulüp kayıtlarına herhangi bir müdahalesinin olup olmadığı bilinmiyor.

Malatya'nın nasıl ve kimler tarafından yönetildiğine ilişkin çok önemli bir örnek olan Yeni Malatyaspor'da, deprem sonrası tüm ilginin buna ilişkin çalışmalara yönelmesi, ligden çekilen takımın, şehrin gündeminden düşmesi, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanının değişmesi ve yeni isimlerin Gevrek ile kulübün geçmişiyle ilgili bilgi sahibi olmamaları, "SAHİPSİZ MALATYA" klişesini adeta şehrin adı yaptı.

malatyahaber.com

İlgili haberler
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • Realist 44 (2 hafta önce)
    Sana helal olsun, Adil başkan bütün Malatya yı parmağında oynatıyorsun. Fıfa da 30 tane dosya varmış, o zaman sen kimseye ödeme yapmamışsın. Gelsin zorla başkan oldun, kimse para vermiyor dedin, o zaman niye başkan oldun, sana kimsenin para vermeyeceğini bile bile. Yazılacak çok şey var da, değmez. Velhasıl yeni malatyaspor senin olsun. Al istediğin gibi kullan. Artık bizim yeni malatyaspor diye ne bir derdimiz, ne de bir takımımız var. Sanki devlet sana yeni malatyaspor a kadrolu atamış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (3 hafta önce)
    Başkanım taziye evinde ikinci kavurmayı söylerkenki gibi bi bakış atmışsınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • alp (3 hafta önce)
    Mehmet Fendoğlu yıllar önce bu Adil'e gerekeni televizyonda söylemişti. Yıllardır haberler yapılıyor ama İktidar partisi siyasetçileri sayesinde bu güne gelindi. Çok yazık. Biri biraz gözünü karartıp bu Malatyayı komple kamyona yükleyip satacağım dese 'yetkililer'' içinde o nasıl iş diyecek adam yok.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ensar (3 hafta önce)
    Yorumların çoğunu okudum da hep siyasileri suclamışlar .Siyasiler bu işi bırak yeni bir yönetim gelsin dediklerinde şevketlü başkan arkasında durmuş . Siyasileri de mafyavari bir dille uyarmıştı
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 hafta önce)Ensar isimli kullanıcı yorumuna
    Evet Malatyaspor konusunda tüm sorumluluk Malatyalı siyasetçilerdedir. Adil efendinin arkasında siyasetçiler durmasa orada bir dakika duramazdı. Bülent Tüfenkçi istemese Adil efendi orada duramaz. Malatya belediyesi Malatyasporun deplasman giderlerini neden karşıladı? Malatyasporun ülkede bu kadar rezil duruma düşmesinde baş sorumluluk Malatyanın AKP li siyasetçileridir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gevüşek (3 hafta önce)
    Koca Malatya olarak bir Adil Gevrşeki alamadık ya bize her sey müstehak adam çöreklenmiş takıma el insaf
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Reha (3 hafta önce)
    TRT spor yorumcusu bile isyan etti halimize. Adil bey milletvekili olmalı.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • hakan (3 hafta önce)
    malatyaspoun tüm vebali bülent tüfenkçidir. bakan olduğu dönemde hep adil gevreğin arkasında durdu.hep destek verdi. malatyasporun bu hale gelmesinde payı büyük. memlekete bi çivi çakmayan ve yıllarıdır vekillik ve bakanlık yapan bülent tüfenkçi hala gülerek devam ediyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Samett (3 hafta önce)
    Yalaka taraftar grubu nerede.Beleşciler. Malatya futbolundan soguttular. Bir kere İstanbul'da Galatasaray Yeni Malatya maçına gittim Yeni Malatya misafir trubunundeyim. Bu beleşçi grubunu görmez olaydım malatyaliligimdan utandım valla şaka yapmiyorum. Bir hareketleri görseniz tipleri görseniz yerin dibine girdim ben.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalılar'a anlama klavuzu (3 hafta önce)
    Ben bu hemşehrilerimi anlamıyorum. Siyasetçiyi seçiyor siyasetçiye kızıyor. Yok diyor reisi yanlış yönlendirdiler de bunları sectirdiler. Siyasetçileri Malatya'nın tüm burokrasisini dizayn ediyor dizayn edilenlere kızıyorlar. Malatyaspor başkanını bulup tarayıp dunyada adil gevreği buluyor bu makama layık sonra adile kızıyorlar ama asla kendilerine kizmiyorlar. Her şeyi siz ellerinizle yapıyorsunuz çuvaldızı kendinize batirmanin zamanı gelmedi mi. Ha size bir ipucu da vereyim ekonominin böyle rezil durumda olması da dış güçlerin yüzünden değil bilin bence...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ooooooooohhhhhhhh (3 hafta önce)
    Bir bakan vardı OooooooooooohhhhhHhhhhHhh diyordu... Malatyalılar'a az bile. Halay çekin hiç biseyiniz kalmaz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Erdal ulak (3 hafta önce)
    Adil gevrekin ve tüm yönetimin mal varliğina acil tedbir ve el konmalıdır
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Erdal ulak (3 hafta önce)
    Buadama destek olanlarda suclu destek olanlar 1 sellatin gürkan 2 bülent tüfekci 3 öznur çalık 4 şevket keskin 5 taraftarlar gurbu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erdal ulak (3 hafta önce)
    Bu kadar belge varsa bu ülkedeki sacılar hakimler ne iş yapar bu belgeler bu adamı hapisden dişarı cıkarmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ödül verilsin hesap sorulmayacak sa (3 hafta önce)
    Teşekkürler malatya haber bunu gündeme getirmekte önemli büyükgötürücülere bişi yapılmıyor bari madalya takın bu şehirde işler böyle ilerliyor ucu Bi yerlere dayanıyorasa madalya verin eski belediye başkanı çınar gibi dünyanın başka Bi yerinde göremezsiniz götürene madalya takıldıgını
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 hafta önce)
    Yorumlara bakiyorum 7 yillik satilan oyuncularin transfer dokumanlari var neden oyunculara opened aylik ve deprasmanlardaki Hotel yiyecek icerdeki yiyecek masraflarin dokumani yoktur kulibin yillik geliri gideri noter tastikli defteri faturalar var yolsuzluk varsa gereken yapilir bunlari bir kenara birakarak hafta sonu takim maclara cikacak cozum bulunmasi gerekir tekrarliyorum yokmu yurekli bu takimi yonetcekler
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Malatyali (3 hafta önce)
    Bu memleket bu kadar mi sahipsiz ya! Allah askina bu adamlara,yolsuzluklara kim dur diyecek? Biri mudahale etsin artik. Malatya yeterince rezil olmadi mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (3 hafta önce)
    Şaşırdık mı asla. Denetimlere süper lige çıktığımız dönemde TFF 50.000 milyon TL nasıl bölüşüldü oradan başlarsanız hangi birilerinin neden Adili sevdiğini anlarsınız.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Haciwhat (3 hafta önce)
    Vaybe klüpde ne işler dönüyor ve buna şiddetle destek verip hala kolluyanlar var!Acaba diyorum?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • uğur tn (3 hafta önce)
    Milletvekilleri soruşturulmalı. Bülent Tüfenkçi daha yeni bu şahısın arkasında olduğunu beyan etti mecliste. Bence iktidar partisinin bütün vekilleri soruşturulmalı bu şahısla olan bağları nedir araştırılmalı. Hesap hareketleri kontrol edilmeli ama işte devlet diyoruz devletin kurumlarının işlemedeğini yıllardan beri takip ediyor görüyoruz. Bu şahıs bitecektir allahtan belediye başkanları gereken desteği vermedi çünkü her şey ortada görüyorlar. Kaçıp gitti geri geldi neden ? devlet para verir biraz daha nemalanırım dedi. Devletin organları işlese bu ve bunun gibi kulüp başkanları bir daha gün yüzü dahi göremezler ama işte devlet diyoruz ve devletin işlemeyen ,olmayan organlarından bahsediyoruz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Carbon (3 hafta önce)
    Rezilliklerimize kitap yazılır
    %91
    %9
    Yanıtla
  • aşkım_44 (3 hafta önce)
    çevre illere göre veya komşu illere göre bakıldığında yaşanabilirlik şerhirler arasında malatya dibe vurmuşttur çünkü sosyal aktivitesi olmayan şehirde yaşıyoruz daha doğrusu büyük ilçe konumdayız tek aktivitemiz futboldu onuda elimizde aldılar futbolu elimizde alan adil gevrek değil önceki valiler.. önceki belediye başkanları buda selahattin gürkandır başa ahmet çakırı koymak şartıyla bütün milletvekilleri sizle nasıl insanlarsınız yaa bu adil gevrek istediği gibi kullandı kafasına göre kullandı neden seyirci kaldınız yukarda saydığım malatya il yönetimi sesiz kaldı adil gevrektten hesap sorulmadı ya allah aşkına neden seyirci kaldınız... yenimalatyaspor dernekler statüsünde yönetilen klüp önceki valilerin hesapları inceleme hakkı var neden inceleme yapılmadı eyyy belediye başkanları eyyy vekiller malatyanın kimyasıyla oynayan adil gevrektten neden hesap sormadınız zaman geçmiş değil hala hesap sorarsınız neden sormuyosunuz bakın bu adam daha önce lige katılmama kararı aldı peki neden katılma kararı aldı çünkü eğer katılmazsa federesyondan gelecek olan 70. milyonu alamıyacak para için katıldı oyuncumuz ogün özçiçek başta olmak üzere diğer takımlara satılan oyunculardan para aldı bu adam bu paralar ne oldu TRT den yayın parasıda gelecek paraları toplayıp gidecek bu adam buna izin vermeyin lütfennnn..facebookta canlı yapıp hala bu adamı övenler var yaaa yazıklar olsun.. kimki yenimalatyaspor sayesinde servetinin üstüne servet kattıysa namususzdur şerefsizdir ve bunu destekleyeinerde yine namusuz ve şerefsizdir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (3 hafta önce)
    Memlekette işler birilerinin kendi menfaatlerine göre yapılıyor. Buna yasal koruma bile buluyor. Bu yapılanların inceleyeceğine ve sonuç alınacağına inanan varsa Bölgesel Amatörde mücadele eden Malatyaspor'a baksın. 20 sene oldu. Kimse ceza almadı. Ama seneye 3. Lige çıkarsa eski borçlar gündeme geleceği konuşuluyor. Bu gerçek ortadayken 2 kulübün mali durumu için kimse net konuşmuyor. Biri niye sahaya çıkıyor bilen yok. Tek tutarlı düşünce Yeni Malatyaspor'a federasyon ve spor toto gibi kuruluşlardan 100 milyon gelir, onlarda bu tutarı kendilerine göre gider yapar ve paranın akıbeti belli yine belli olmaz. Bölgesel amatördeki takımın ne olacağı da tamamen muamma. Borç işleri 3. ligle beraber gündeme gelirse neyle ödenecek bilen yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (3 hafta önce)
    Adil Gevrek bu işi tek başına asla yapamaz, bunun arkasındaki her türlü siyasi destekçileri ve bunlara çanak tutanlar da bu sorumsuzluğa , vurdumduymazlığa ortaklardır, biz bu takımın en iyi döneminde bile bazı yanlışları dile getirdiğimizde bize saldıranlar, stadyumda en yakın arkadaşlarımla bile kavga ettiğimizde, keşke o zaman bizim yanlış gördüğünüzü görmek istemeyenler azıcık görseydiler ne bugün bunları konuşuyor olacaktık, ne de bir futbol şehrinin göz göre futbol konuşmayacağımız durumları yaşayamayacaktık. Artık o eserinizle hep birlikte gurur duyarsınız.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • hakan (3 hafta önce)
    Artık sahipsiz Malatya sloganını atmak yerine,..... Memleketini sahiplenmeyen Malatyalılar ...... sloganı atılmalı bence.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ergün (3 hafta önce)
    Bu kadar delil varsa savcılar nerede, yoksa Türkiye de Adalet mekanizması yok da biz mi bilmiyoruz ?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (3 hafta önce)Ergün isimli kullanıcı yorumuna
    Savcılar artık soruşturma emri gelmeden bir şeye karışmıyor. Nasılsa emir verecek kişiler de birilerinin arkasında. Allah kim Malatya'nın 1kurusunu yerse çağasında colugunda bulsun. Başta siyasiler belediye başkanları ve de kümesi teslim alanlardan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Furkan (3 hafta önce)
    Delege yapısı nedeniyle kulübe müdahale edilemiyor. Yapılması gereken şey Adil efendiye soruşturma açılmasıdır. Bunu da bazı yerlere yakın olduğu için yapamıyorlar. Savcının karşısında ayak ayak üstüne atıp konuşmuştu. Malatyalılar bu zevatın peşinden gitmesin. Kulüpten el çektirilip, akraba delegeleriyle beraber el ele gitsinler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ergün (3 hafta önce)
    Büyük soygun, Sorumlusu siyasilerdir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gözler kalbin aynasi (3 hafta önce)
    Gözlerdeki ışıltıyı yakaladınız değil mi Nebati bakanımızın da böyle ışıldıyor du. Yola devam durmak yok liyakat yok halaya devam.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Gözlere bak biri kalk gidelim diyor diğeri yeme otur diyor. Zubuk fliminin başka bir versiyonu
    %88
    %12
    Yanıtla
  • İsmail meledi (3 hafta önce)
    Başkanın ne iş yaptığı zaten belli bunlar size şaşırtıcı gelmesin bi zahmet bu incelemelerin devlet tarafından yapılıp ADİL bey in gerekli ceza yı alması gerekmektedir adalet lütfen yoksa akbaba adil malatyaspor üzerinde gezmeye devam edecektir
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kartal (3 hafta önce)
    editör yazıları kısa mı yazsanız biraz. bizler genel olarak çok okumayı sevmiyoruz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • 4x4 (3 hafta önce)
    Malatya Haber'i kutluyorum bu haberden dolayı.Bu yazılanları herkes biliyor ama kimse cesaret edip yazamıyordu. Bu haber'in bile savcılıkca ihbar kabul edilip soruşturma açılması gerekirken şehrin yöneticileri, siyasileri hala bir şey yapmıyorsa bu şehre yazıklar olsun.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sahipsiz Malatya (3 hafta önce)
    sade bir vatandaş bir simit çalsa ceza evine atarlar adamın yapmadığı şey kalmamış hala başkan olarak piyasada dolaşıyor burda bence suçlu şehrin vekilleri ve sözde şehrin sahipleri tüm vebal onların boynuna
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 hafta önce)
    Vay maşallah aysun diye diye kadının hem rektörlüğünü hemde kocasını yediniz neymiş ablanın bacısıymış, bu adil kim 7 yıldır yaptığın haber bumu, bu adil pütürgeli benim gibi Adıyamanlı,Elazığlı,bingöllü olsaydı günde üç tane haber yapardınız yöneticileri sadece memleketlerinden dolayı aşağılarsanız bu gün bu Malatyalı haine hiçbirşey yapmadığınızı göreceksiniz gevrek federasyonun vereceği 70 milyonu ligde oynamadan alacağını düşünüyordu ama federasyon lige çıkmadan alamayacağını söyleyince apar topar takım yaptı bu arada geçen sezon lige çıkmadan bu parayı da almıştı nasıl olsa hesap sorulmaz adam Malatyalı
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (3 hafta önce)
    Tek başına yapamaz ve yaptırmazlar bu işler organize işlerdir onun için kapanır gider ve hiç bir şeyde çıkmaz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Suphi (3 hafta önce)
    Dünyanın neresinde olursa olsun Afganistan Bangladeş te bile böyle bir haberden sonra bahşi geçen adamı ili dakikada paket ederler. Kusuşuna kadar hesap sorar burnundan fitil fitil getirirler ama burası 20 yıldır ruhunu siyasi iktidara kiraya vermiş Malatya… Malatya siyaseti son 20 yılda o kadar iğrenç bir hale geldi ki her alanda deve dişi gibi adamları unufak etti harcadı. dört tane keçiyi güdemeyecek çapsız boş beleş pejmürdeleri de memleketin başına bela etti. Sadece spor da değil her alanda kaliteli donanımlı işinin ehli insanlarımızı harcadılar kendilerine emir eri olacak yalakaları da baş üstüne koyup millete memlekete dayadılar. Malatya şehir olarak Adıyaman gibi bir duruş ve karakter ortaya koyamadığı için çapsız adamlar vekil oldular belediye başkanı daire başkanı oldular spor kulübü başkanı oldular. Demem o ki Malatya memleket olarak yapılan onca yanlışa dur demediği için Adil Gevrek gibiler meydanı boş bulmuş ortalıkta cirit atıyor. Aslında böyle baş’a böyle tarak” misali 25 senedir Malatya’ya bir gram faydası olmayan mevcut siyasete ve buna her seferinde destek veren canım memleketim Malatya’ya Adil Gevrek gibiler fazla bile… En azından adamın bir duruşu çizgisi var beş senedir “gitmem” diyor ve gitmiyor kimsede gönderemiyor. Hatta gidip geri geliyor. Ağam bizimle egleni” bir Allah’ın kulu da çıkıp hesap soramıyor hesap sormak isteyenlere de engel konuluyor. Özgür Çalık ve Bülent Tüfenkçi bu ve buna benzer adamları memleketin başına bela eden arkasında duran sizsiniz… sizler bu memleketin başına son 20 yılda gelmiş en kötü siyasetçilersiniz… Kendinize benzettiğiniz bu memleketin yarısı sizi affeder ama tarih sizi yazacak ve affetmeyecek. Gün gelecek bu şehrin sokaklarında yürüyemeyecek ve insanların yüzüne bakamayacaksınız. Şimdi bir an evvel memleketin başına bela ettiğiniz Gevreğinizi simidinizi neyiniz varsa alın ve bu şehri terk edin.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • İlhan (3 hafta önce)
    Malatyaspor'u bu duruma düşürenler ve seyirci kalan yetkililer çoluğundan çocuğundan çeker inşallah.Allah sizi bildiği gibi yapsın.
    %100
    %0
    Yanıtla