SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Bülent Korkmaz

'Malatyasporlar'ın Renkli Hikâyesi

'Malatyasporlar'ın Renkli Hikâyesi
A- A+ PAYLAŞ

...Malatyaspor’la ilgili olup yaşı yetenler oldukça renkli forma hikâyesini biliyor.. 

Bülent KORKMAZ Derledi

Sarı-siyah mı yoksa sarı-kırmızı mı?

Bir de kırmızı lacivert…

Hangisi Malatyaspor’un/Yeni Malatyaspor’un renkleri?

****

1984-1990 (6 sezon) ve 2002-2006 (5 sezon) arası Süper Lig heyecanı yaşayan Malatya futbol kamuoyu, 2017-2018 sezonunda 3. kez Türk futbolunun devleriyle aynı ligde mücadeleye tanıklık edecek. Önceki iki dönemde adı “Malatyaspor”, günümüzde “Yeni Malatyaspor” olan temsilcimiz, başına sponsor ismi Evkur da eklenerek, Süper Lig saha ve tribünlerinde boy gösterecek.

Kâğıt üzerinde ve yasal açıdan bakıldığında Malatyaspor ile Yeni Malatyaspor tamamen farklı kulüpler. Ancak Malatya futbol kamuoyunun neredeyse tamamına yakınının gözünde ve gönlünde “hakiki” Malatyaspor ile 2010 yılında Malatya Belediyespor’dan dönüşmüş Yeni Malatyaspor aynı kulüp…

Bu sebeple Malatyalıların takımının forma hikâyesini iki kulübümüzü bir tutarak anlatmaya ve anımsatmaya çalışacağız.

“Anımsatma” dedik çünkü Malatyaspor’la ilgili olup yaşı yetenler oldukça renkli forma hikâyesini biliyor; onların anılarını tazelemiş olacağız. Ancak yeni nesil mevzudan habersiz olabilir; onlara da anlatmış olalım.

***

Malatyaspor’un forma öyküsünü ele almaya çalışacağımız bu yazının esasında, Malatya spor basınının efsane ismi, genç yaşta aramızdan ayrılan Erhan Kırçuval ağabeyin 1984 Mart-Nisan aylarında Görüş gazetesinde 32 gün süreyle yayınlanan “Gelmişi ve de Geçmişi ile Malatyaspor” başlıklı yazı dizisi yatıyor.

Malatya için, Malatya sporu için “bir gazeteciden daha fazlası” bir şahsiyet olan, kurulduğu 1966 tarihinden itibaren Malatyaspor’u takip etmiş, amatör futbola kıymet verilip, toprak sahalarda oynanan maçların bile yakından takip edildiği güzel yıllarda memleketin ekâbir takımı Malatya Gençlik kulübünde yöneticilik yapmış, yazılarının “sağlamlığıyla” gündem belirlemiş Erhan Abi işte o yazı dizisinde forma konusunu da kaleme almış.

Biz bu yazı üzerinden hareket edecek ve konunun daha anlaşılır kılınması için üzerine bir şeyler karalamaya çalışacağız.

Malatyaspor Kurulurken Hâkim Renk: Fıstığı Yeşil

1960lı yılların ikinci yarısı Türk profesyonel futbolunda atılım yılı olacaktır. Profesyonel futbol başta İstanbul olmak üzere sadece birkaç büyük şehrin oyunudur. Anadolu şehirleri, profesyonelliği ülke sathına yaymak için büyük bir kampanya başlatan Türkiye Futbol Federasyonunun teşvikleriyle, adının arkasına “spor” sözcüğü ekleyerek takım kurmaya başlarlar.

Peki, o şehir profesyonel futbol kulübünü kurarken nasıl bir yol izleyecektir? Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi kuruluş sıfırdan mı gerçekleştirilecektir? Bu yol uzun ve zahmetli gözüktüğünden şehirler “amatör takımlarını birleştir ve profesyonel futbol takımına sahip ol” formülüyle profesyonel takımlarını kurmaya başlarlar:

Birçok şehir gibi Malatya’nın da izleyeceği yol bu olmuştur. Peki, Malatya’da bu birleşme hangi kulübün etrafında, hangi şartlarda sağlanmıştır?

Gelin gerisini Kırçuval’ın satırlarından takip edelim:

“… Uzun görüşmelerden ve pazarlıklardan sonra Adafı Gençlik, Hürriyet Gençlik (Hüresnaf Gençlik), Coşkunspor (Mensucat Gençlik) kulüpleri Akınspor kulübüne katılmayı kararlaştırdılar. Katılacak kulüp olarak Akınspor’un seçilmesinin nedeni de, bu takımın o sezon Malatya Amatör Küme Şampiyonu olması nedeniyle, o zamanki adıyla Türkiye Kupası’nın (*) ilk kademe maçlarına katılma hakkı bulunmasıydı.

Alınan karar gereğince adını ettiğim 3 kulüp Akınspor’a iltihak edecek, Akınspor da hemen olağanüstü kongreye gidecek ve adını Malatyaspor olarak değiştirecekti.

Ve bu yapıldı da…

Asıl sorun bundan sonra başladı ya… Her şey tamam, iyi güzel de peki Malatyaspor’un rengi ne olacaktı?

Malatyaspor’u oluşturan kulüplerin renkleri o zaman şöyleydi… Adafı Gençlik sarı yeşil, Hürriyet Gençlik kırmızı-siyah, Coşkunspor sarı-siyah, iltihak edilen Akınspor’un ise sarı-kırmızı idi.

O zamanın Akınspor asbaşkanı olan Kadir Kanat, sadece Akınspor başkanı Doktor Zekai Saltoğlu’nun bilgisi dâhilinde Ankara’ya gidiyor ve Malatyaspor kulübünün tescilini yaptırıyordu. (Bu tüzük Akınspor’undu. Profesyonel takım için 4 amatör kulübün birleşmesi gerekiyordu. Diğer 3 takım Akınspor’a iltihak ettiler ve Akınspor’un forma rengi sarı-kırmızı olarak belirtilen tüzüğünün bu maddesi unutkanlık veya uyanıklık nedeniyle değişmemişti).

Malatyaspor’un rengi konusu henüz yeterli şekilde kimsenin aklına gelmediği ve Akınspor da genel kurulunda sadece ismini değiştirdiği için tabiatıyla renk de resmen sarı-kırmızı oluyordu.

Oysa birleşen dört kulüpten Akınspor hariç, diğerlerinin yöneticisi sarı-kırmızı renge karşı çıkıyorlardı.

Uzun süren tartışmalardan sonra dört kulüp Malatyaspor’un rengi konusunda anlaşmaya vardılar. Malatyaspor’un rengi kırmızı-lacivert olacaktı. Ama kimse bilmiyordu ki, Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğündeki resmi kayıtlarda Malatyaspor’un rengi sarı-kırmızı…

Gerçi, bu konu Malatyaspor’un kuruluşundan 15 yıl sonra yeniden gündeme gelecekti ya…”

Kayseri’deki Kırmızı-Lacivert Forma

Malatyaspor’un kuruluş aşamasında üzerinde anlaşmaya varılan renk kırmızı-lacivert forma sadece bir kez giyildi ve bir daha da giyilmedi, hatta bir süre sonra unutulup gitti. Dünya futbol tarihinde böyle bir duruma rastlanmış mıdır bilinmez ama gelin devamını yine Kırçuval’ın satırlarından okuyalım:

“… Bu sıralar Malatyaspor da, mevcut kadrosuyla ilk resmi karşılaşmasını, Kayseri Sümerspor’la Türkiye Kupası ilk kademesinde Kayseri’de oynamıştı.

Malatyaspor’un rengi konusunda hayli tartışma yapıldığını daha evvel yazmıştık. Akınspor yöneticileri, renklerin sarı-kırmızı olması gerektiğinde ısrar edince, nereden ve kimden geldiği meçhulümüz, bir de görüldü ki, Malatyaspor; kırmızı-lacivert forma ile sahada…

Evet, Malatyaspor Kayseri’deki karşılaşmaya kırmızı-lacivert formayla çıkıyordu.

Kadrosu da; Erdem, Haşim, Erol, Ersin, Sabahattin, Rıza, Zeki, Önder, Cengiz, Ahmet ve Vedat şeklinde idi.

Malatyaspor, ilk resmi karşılaşmasından iyi bir sonuç alamıyor ve Malatya’ya kupanın ilk turundan elenmiş olarak dönüyordu.”

Kırçuval’ın 2 Nisan 1984 tarihli yazısında ilk kadronun fotoğrafı yer alıyor.

Fıkaralığın Gözü Kör Ola!

Üzerinde anlaşılan renk kırmızı-lacivert, tüzüğe yazılan ise (daha doğrusu Akınspor rengi olarak öylece bırakılan)  sarı-kırmızı iken Malatyaspor’un “pratikte” 15 yıl boyunca sarı-siyah renkli formalarla sahalarda arz-ı endam etmesinin arkasında yatan sebep neydi?

Cevap çok basit: Osman Çağlı Pragmatizmi.

Merhum Osman Amcayı, yiğit namıyla maruf “Mıh Osman”, bu satırlarda anlatmamız imkânsız. Resmiyette işi yıllarca Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü olsa da, kahramanımız Malatyaspor kurulduğu günden beri kulübün içinde yer almış, yaşlılık yıllarında bile ilgisini kesmemişti. Öyle ki çoğunluğun sağlanmadığı/sağlanamadığı kongrelerin ilk turuna (ilk toplantıda kongre yapamamak milli sporlarımızdandır) dahi, başından eksiltmediği “lengeli fötr” şapkası, boynunda kravatıyla mutlaka gelirdi. Kimseler gelmese, kimselerin gelmeyeceği ayan beyan olsa da o mutlaka hazır bulunurdu.

Malatyalılar iyi bilir ki Çağlı makamının, futbolla alakasının dışında, nevi şahsına münhasır bir insandı. Öyle ki yaşadığı ve yaşattığı mevzular Malatya’da bir “Mıh Osman mizahı” yarattı desek abartı olmaz. Bunları geçmişte birçok kere yazmıştık ama şimdi mevzu o değil.

Çağlı’nın forma tartışmasına bulduğu çözüm esasında ihtiyaçtan kaynaklanıyordu; “yan ürün” olarak tartışmalara son verecekti.

Şöyle ki:

O yılların ekonomik şartları, bugün olduğu gibi, neredeyse her maçta bir forma giyilecek bolluk imkânını size sunmuyordu. Üstüne üstlük Malatya’nın yeni tanıştığı profesyonellikte atılan her adım para demekti.

Çağlı, bölge müdürlüğünün tescilli rengi olan sarı-siyah formaları Malatyaspor’a giydirerek,  kulübü önemli bir gider kaleminden kurtarmış oldu. Ayrıca, formanın yanı sıra, diğer malzeme giderleri Bölge tarafından karşılanacaktı.

Malatya Gençlik kulübünün fi tarihteki kongresinin dilek ve temenniler bölümünde söz alan merhum Adıyamanlı Cahit Abi (merhum Cahit Özyavuz) saf, sevecen ve samimi bir ses tonuyla takıma nasıl destek sağlayabileceğini açıklarken ““manen sonuna gadar arhanızdayım; ama madden Aşşağı Şeherde bahçaya tiktiğim tamatesler olursa” demiştir. Amatörde belki domatesin üzerine tuz gezdirip peynir-ekmekle yeseniz oluyordu da profesyonellikte kazın ayağı öyle değildi.

Verirsen yiyen çok ve tribün gelirinin dışında bir gelir kapısı yoktu.

İşin içinde ortadan kalkan bir masraf kalemi vardı ve ses çıkarmak anlamsızdı. İtiraz edeni, “gardaş madem eyle diyisin, ver parayı, tiktirek formayı” diyerek hevesini kursağında bırakmak bir-iki saniyenize mal olurdu.

Böylece forma rengi meselesi sulh oldu. Ta ki 15 yıl sonrasına kadar…

Sarı-Kırmızı Gerçek Ortaya Çıkıyor

1980-81 futbol sezonu Malatyaspor için iyi gitmemiş ve takım 2. Ligden 3. Lige düşmüştür. Şahin Gencer başkanlığındaki yönetim görevi bırakmak zorunda kalırken, yeni bir yönetim yapılanması istenmekte, şehrin yöneticileri de bu fikri desteklemektedir. Sezonun bitmesiyle birlikte yeni bir yönetim oluşturma çalışmaları başlamıştır.

Bu arada TFF’nin profesyonel ligleri yeniden düzenleyeceği ve 2. Ligden düşen takımların tekrar lige alınacağı haberleri duyulmaya başlanır. Bu haber gerçeğe dönüşecek mi dönüşmeyecek mi derken dönemin TFF Başkanı Yılmaz Tokatlı 1981 Haziran ayı sonuna doğru yaptığı bir açıklamayla müjdeli haberi verir. 29 Haziran tarihli Görüş gazetesi “Yeni Bir Fırsat Daha / Malatyaspor Federasyon Kararı ile Tekrar İkinci Ligde” başlığını atar.

Bu kararın ardından yönetim oluşturma çabaları hız kazanır ve bizzat dönemin valisi Aydın Özakın’ın öncülüğünde ‘Malatyaspor Müteşebbis Heyeti’ kurulur. Başkanlık için düşünülen isim, sonradan adını Malatyaspor tarihine altın harflerle yazdıracak olan, merhum Nurettin Soykan’dır. Soykan, tanınmış bir işadamıdır ama futbol geçmişi yoktur.

O yıllar Soykan’dan sonra yönetimde ikinci adam olan merhum Cahit Kurdal’la 1990larda yapmış olduğum bir görüşmede, Kurdal “yönetim oluşturma sürecinde dostluğu-yakınlığı olan Soykan’ın çağrısı üzerine yazıhanesine gittiğinde, Malatyaspor yönetimini alması için kendisine teklifte bulunulduğunu, devlet katından da ricaların olduğunu söylediğini” anlatmış; Soykan’ın “Senin bu işte benimle birlikte olmanı istiyorum. Ben futboldan anlamam, sen anlar mısın?” sorusunu yönelttiğini, kendisinin ise “sadece lisede voleybol oynamışlığım var” karşılığını verdiğini aktarmıştı.

Nurettin Soykan 16 Temmuz 1981 tarihinde “Müteşebbis Yönetim Kurulu” Başkanı olarak Malatyaspor yönetimini resmen devralıyordu. En tepedeki isimlerin “futboldan anlamadığı” bu yönetim Malatyaspor’a o güne kadar görmediği başarıları yaşatarak takımı işbaşına geldiğinin ikinci sezonu yenilgisiz 1. Lige (bugünkü Süper Lig) çıkartacak;  Türkiye üçüncülüğüne kadar gidecek, Türk futbolunda dört büyükleri bir sezonda ilk kez yenme, futbol tarihinin oynandığı tarih itibarıyla en bol gollü maçını (**) oynatma başarısını gösterecek “rüya yılların” temelini atacaktı.

İnsan sormadan edemiyor: Bir de futboldan anlasalar ne olacaktı?

Çiçeği burnunda yönetim alelacele (***) kadro oluşturmaya çalışırken Futbol Federasyonundan bir yazı geldi. Aslında başkan Tokatlı önceden Cahit Kurdal’ı arayıp durumu izah etmişti ama Temmuz sonunda gönderilen yazıyla iş resmiyete döküldü.

“Malatyaspor 15 sene boyunca sarı-siyahlı formayla oynamıştı. Tüzükte forma rengi sarı-kırmızı olduğundan artık maçlara bu renklerdeki formayla çıkılması gerekecekti”.

Malatyaspor yönetimi istese tüzük değişikliği yapıp alışılagelen formasıyla oynamaya devam edebilirdi ancak yapmadı.

Çünkü yönetim işbaşına geleli daha “Bismillah” 10 gün olmuştu; tüzüğün değişmesi için olağanüstü genel kurulun toplanması, forma renginin sarı-siyah olarak belirlenmesi, bunun federasyona iletilmesi, oradan tescili derken işler uzayacaktı.

 

Malatyaspor yönetiminin bu işe ayıracak zamanı yoktu, bir an önce teknik ve futbolcu kadrosunun oluşturulması, takımın kampa gitmesi ve lige hazır hale getirilmesi gerekiyordu.

Malatyaspor, yarım asır+1 sene önce kurulurken, Akınspor yöneticilerinin yaptığı “allem kallem” operasyonuyla tüzüğe geçirilen, ancak 1981-82 sezonundan itibaren kullanılmaya başlanan sarı-kırmızı renkleri futboldaki en heyecanlı, en güzel günlerimize tanıklık etti. Hayatta olduğu gibi futbolda da hep yüzünüz gülmediğinden, gün geldi sevinç yerini üzüntüye, hüzne bıraktı.

Nihayetinde öyle bir düşüş yaşandı ki, insan lafını bile etmek istemiyor!

YMS’nin Kuruluşu ve Renkleri

1986 yılında Seyhan Semercioğlu’nun belediye başkanlığı döneminde Malatya Belediyespor adıyla kurulan şimdinin Yeni Malatyaspor'u (YMS) uzun yıllar Malatya amatör futbolunda önemli bir isim olarak dikkat çekti. O dönem Sümerspor, Tekelspor, Demirspor, Şekerspor, Tekspor, Maksanspor gibi firma takımları, asıl işlevleri Malatya insanına ekmek yedirmenin yanı sıra, Malatya sporuna hizmet ediyordu. Belediye de bu gayeyle olsa gerek amatör faaliyetini başlatmıştı. 90’ların sonunda 2. Lige yükselmeyi başaran, hatta Malatyaspor’a aynı grupta rakip olan Belediyespor dönemsel düşüşlerle karşılaşsa da 2007’de Fahrettin Eserdi, ve sonrasında yine yaşanan bir düşüşün ardından,  Mehmet Emin Katipoğlu başkanlığında tekrar 2. Lige yükselme sevinci yaşamıştı. Belediye ekibinin forma renkleri turuncu yeşildi. Tahmin edeceğiniz gibi, bu renklerin ilham kaynağı kayısının meyvesi ve yaprağıydı.

Asıl Malatyaspor’un profesyonel faaliyetinin sona ermesinin ardından ortaya atılan bir fikirle Belediyespor’dan Yeni Malatyaspor’a dönüştürülen kulüp, 2010 yılından itibaren bu isimle faaliyetine başladı.

YMS’nin tüzüğünün 3. maddesine göre kulübün renkleri sarı-siyah olacaktı. Üçüncü renk olarak kırmızı seçilmişti.

(YMS tüzüğündeki  ilgili maddeler aynen şöyle):

Bildiğiniz gibi, bilhassa karşılaşan takımların aynı renge sahip olması ihtimaline karşı tüzüğe üçüncü bir renk konuyor. İki renktaş karşılaşırsa ev sahibi takım asıl renkleriyle sahaya çıkarken, rakibi üçüncü renkle tasarlanmış malzemeyle oynuyor. Kırmızıyı üçüncü renk olarak tüzüğe eklemenin pratik yararı ortadaydı: YMS isterse Malatya’nın futbol tarihinde yeri olan üç rengi de kullanmış olacaktı.

Nitekim YMS, 2011 Ocak ayında Fenerbahçe’yi 2-1’lik galibiyetle Türkiye Kupasının dışına iterek tarihinin ilk sansasyonunu gerçekleştirirken üzerinde sarı-kırmızı renkler vardı.

YMS geçen sezon Süper Lige giden yolda birçok maçta sahaya sarı-kırmızı renklerle çıktı. Belki sarı-kırmızının aşinalığından, gönüllerdeki yerinden, belki kadim Malatyaspor’un başarı dolu yılları memleketimizi temsil eden takım oyuncularının üzerinde bu renkte formaların olmasının yarattığı sempatiden…

Bilemiyoruz…

Bu yazıda futbolumuzdaki forma konusunun geçmişini aktarmaya çalıştık. Bunu yapmaktaki amacımız herhangi bir şekilde renk tartışmasına girmek değildi; sadece olup bitenleri elimizden geldiğince derli toplu bir yazıya dökebilmekti.

___________

Not: Forma renklerinin öyküsüne dair bu yazıda Yeni Malatya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü sevgili Levent Barış’ın büyük emeği var. Barış, 10 yıl kadar önce Erhan Abinin arşivdeki yazılarını tarayıp konuya ilişkin son yıllardaki en ciddi yazıyı kaleme almıştı. Ben sadece üzerine sadece dönemin şartları ile kendi tanıklık ve saptamalarımı ekledim.

O yazıda küçük de bir hata yapılmış -ki bu hatada benim de payım var- ve ilk resmi maçta giyilen kırmızı-lacivert formanın Barcelona formasıyla aynı olduğu yazılmıştı. Yakın renk olsa da bu doğru değil. Katalanca forma renklerinin karşılığı “Blaugrana” ile de anılan Barça’nın renkleri “Mavi ve Kırmızı”.  Bir tesadüf eseri Barcelona’nın forma rengi hikâyesi karmakarışık. (https://www.fcbarcelona.com/club/news/2016-2017/the-origins-of-fc-barcelona-s-colours)

(*): Türkiye Kupasının adı o yıllarda Federasyon Kupası olarak değiştirilmişti.

(**): 1986-87 sezonunun son maçında Malatyaspor Rizespor’u 7-4 mağlup etmişti. 5 gol Oktay Çevik’ten gelirken (bu da bir rekordu), teknik direktör Türk futbolunun henüz tanımaya başladığı Yılmaz Vural’dı. Malatyaspor, bu maçı beş farklı kazanıp gol averajı üstünlüğüyle ligi Fenerbahçe’nin önünde beşinci bitirmeyi hedefliyordu ama altıncılıkta kaldı.

(***): Malatyaspor, sezon bitimi yönetim sorunuyla uzun süre uğraşınca transfer başlatılamamıştı. Sadece birkaç gün içerisinde transferlerin çoğu yapılırken “gerçekle efsane arası” yüzlerde tebessüm bırakan hadiseler yaşanmıştır. Bunlardan bir tanesini bizzat merhum Soykan’dan dinledim. Çok önceleri yazdım ama bir gün tekrar yazabilmek dileğiyle…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

49 yorum yapılmış

  • Yilmaz kaya (4 yıl önce)
    Tarafsiz biri olarak isim Malatya. Forma rengi sari.siyah
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Kaplan (6 yıl önce)
    Bülent abi Malatyaspor 3 kulübün Akınspor ile birleşmesiye kurulduğunu belirtmişssin. Akınspor ise Tüzük değişikliğiyle MALATYASPOR adını alıyorsa takımın kuruluş yılı devam eden tüzükle farklılık gösterir. Çünkü hali hazırda bir kulübün tüzüğüyle devam ediyor. Malatyaspor kuruluş tarihi o zaman 1966 değil, Akınspor'un kuruluş tarihidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Galip Uçar (7 yıl önce)
    Malatya şehrinin ismi Yeni Malatya değilse kulübü de Malatya olmalı sadece. Bu şehir ta kurulduğu dönemden beri Malatya isminin çevresinde isimlerde dolaşmış. Bu şehir hep vardı. Bu şehrin yenisi yok. Ayrıca şehrin simgesi ve çoğunuzun kursağından geçen ekmeğin ve emeğin kaynağı olan kayısı da unutmayın ki Kırmızı ve Sarı Renklerdedir. Şehrin yenisi olmaz. Malatya Spor Kulübü'ne yaşam kaynağı olan kayısının renkleri Sarı ve Kırmızı yaraşır.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    Herşeyden önce şu evkur muhabbetinin bitmesi lazım arkadaş. Tamam anlıyoruz sponsorluk gereği filan ama sayın başkan sponsorluğu formanın ortasına yada kollarına filan alın takımın adının yeni malatya olmasından nefret ederken bide evkur çıktı ilk kongrede şehrimizi süper ligde temsil edecek olan takımımıza (yalnızca) MALATYASPOR adı verilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Takım İsmi ve Renkleri (7 yıl önce)
    İsim Malatyaspor renkler sarı siyah olursa süper olur. Kendimize özgü bir takım oluruz. Süper ligde bir çok sarı kırmızı takım var bir farkımız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • çarmuzulu (7 yıl önce)
    SARI SİYAH FORMA RENGİYLE DİĞER TAKIMLARDAN AYRILARAK KENDİMİZE ÖZGÜ BİR RENGİMİZ OLSUN SARI KIRMIZI UĞUR GETİRMİYOR BUNLARI AŞALIM HERŞEY MALATYAYA GÖRE KENDİ RENGİMİZ OLSUN SARI SİYAH
    0
    0
    Yanıtla
  • Maksut (7 yıl önce)
    Yorumlara bakılırsa çoğunluk SARI-SİYAH istiyor. Burada yorum yazmayan taraftarında çoğunluğu SARI-SİYAH istiyor. Umarım kulüp yönetimi, siyasiler ve takımda söz sahibi diğer kişilerde taraftarı ve yorumları dikkate alırlar ve SARI-SİYAHLA devam ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöşnüklü Abuzer (7 yıl önce)
    Bütün Malatya'ya bir teklifim var. Bu takımın adını " 1932 Malatyagücü" olarak değiştirelim. Evet oylamaya açıyorum.. Evet diyenler cevapla kısmına yorum yazsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tandoğanlı Abuzer (7 yıl önce)Çöşnüklü Abuzer isimli kullanıcı yorumuna
    HAYIR!
    0
    0
    Yanıtla
  • Şakir BERKTAŞ (7 yıl önce)
    Malatyspor 'a aidiat ve taraftarlık nasıl oluştuysa öyle devam etmeli lütfen; İsim : MALATYASPOR Renk: SARI-KIRMIZI Amblem: KAPLANLI BEŞGEN AMBLEM...
    0
    0
    Yanıtla
  • hayır sarı siyah olmalı özenti renklerden vazgeçmeli kendine has bir renk sarı siyah....
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet yüksel (7 yıl önce)
    Malatya sporumuzun olması gereken renkler; Kaysıyı çağrıştırmalı. Kaysı çiçeğinin BEYAZI, kaysı yaprağının YEŞİLİ ve kaysının TURUNCU su olmalıdır. Malatya deyince kaysı akla geliyorsa, Malatya spor denildiğinde KAYSININ RENKLERİ GELMELİDİR. Bir akademisyen olarak bunları söylüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir Aslan (7 yıl önce)
    En Doğrusu Sarı- Siyah olmalıdır. Benim ÇocukluğumU Sarı-Siyah En Büyük MALATYA diyerek Tribünlerden bağırarak geçirmiş adamım. Zorunlu olarak Sarı-Kırmızı Olduğunda uzun süre alışamamıştım.
    0
    0
    Yanıtla
  • şimdide yeni nesil alışamasın diyorsunuz yani?
    0
    0
    Yanıtla
  • bence de sarı siyah...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    KESİNLİKLE SARI SİYAH OLMALI... ÇOK ŞIK VE UYUMLU RENKLER.
    0
    0
    Yanıtla
  • katılıyorum üstelik bu renk türkiyede hiçbir takımda yok kendine has olur özenti renklerden vazgeçilmeli artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (7 yıl önce)
    Bence sarı siyah daha karizmatik ve güzel. 3 renk sarı kırmızı siyah. Ağırlık sarı siyah olmalı. Forma satışları açısından daha çekici.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı Abizer (7 yıl önce)
    Oğuzhan : Takım senin değil tüm Türkiyede taraftarı olan Efsane malatya spor.Adıyamanda takım tutarım elbet ama doğunun yıldızı sarı kırmızı malatya spor
    0
    0
    Yanıtla
  • Abizer bey yazıyı düzgün okursanız malatyasporun renklerinin SARI-SİYAH olarak belirlendiği ancak aklıevvel birinin hileli yollarla rengi sarı- kırmızı tescıl ettırıldığı yazıyor. O yuzden bizim rengimiz SARI-SİYAH
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    Renkler Sarı Siyah kalmalı, ama adı Malatyaspor'a dönüşebilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Söylediklerinize tamamen katılıyorum. Hatta anket yapılsa sonuç yazdığın gibi çıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Volkan (7 yıl önce)
    Sarı kırmızı çok cırtlak bir seçim olur. Ayrıca Galatasaray ile özdeşleşmiş tıpkı Trabzonspor un bordo mavisi gibi. Bizim forma rengimiz olarak bence SARI SİYAH gerçekten harika bir tercih ve hep böyle kalmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı Abizer (7 yıl önce)
    Sarı Siyah ve yeni kelimelerine irite oluyorum. Gerçek şu:Adı Malatya spor forma rengi sarı kırmızı
    0
    0
    Yanıtla
  • Sarı kırmızı istıyosan adıyamanda bi takım tut. Malatyanın rengı SARI-SİYAH
    0
    0
    Yanıtla
  • sanane oluyor adıymanlı? sen git adıyamansporu falan tut. malatya hakkında konuşma.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı kardeş sen en iyisi mi git adıadıyamansporu sarı kırmızı yap cinconlusun diye malatyaspor da sarı kırmızı olması gerekmez sarı siyah kendine has
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (7 yıl önce)
    Sarı siyah devam edilsin isterim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Canpolat (7 yıl önce)
    Sarı siyah kalmali
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (7 yıl önce)
    Renk Sarı siyah olmalı. Her taraf sarı kırmızı. Sarı siyah sıradışı. Ayrıca sarı kırmızı efsane malatyamızın rengi olmuyor, taklitler asıllarını hatırlatır. Logo da mevcut haliyle kalmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (7 yıl önce)
    Üç büyüklerle bir alakamız yok biz efsane Malatyasporumuz u hep sarı kırmızı olarak bildik ölene kadar da öyle kalacak eğer başka renk düşünen varsa takımın ismini değiştiririrsin(Malatya BüyükşehirBelediyespor) yaparsın istediğin rengi yaparsın buna da kimse itiraz etmez ama yeni eski vb Malatyaspor adıyla devam edilirse kimse kusura bakmasın sarı kırmızı dır bunu tüm Türkiye biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • yav kardeş biz istiyoruz ki diğer özenti takımlardan farkı olsun bunları aşmamız lazım sarı siyah gayet güzel...
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa! (7 yıl önce)
    Malatyaspora emegi gecen baskanlara oyunculari na maddi manavi seyirciler Tesekkur ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan (7 yıl önce)
    Sürekli logo ve renk değiştirmek takımın marka değerine zarar veriyor. Birleşme olursa güzel olur. Ancak şuanki logo kullanımına devam edilmeli ve SARI-SİYAH renkleri bırakmamak lazım. Yeter artık söylemekten usandım, sarı-kırmızı renkler aynı anda onlarca kulubü çağrıştırıyo. Farklı olmamız lazım, özgün olmamız lazım. Sonuna kadar SARI-SİYAH
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ YAĞMURLU (7 yıl önce)Oğuzhan isimli kullanıcı yorumuna
    Bence sarı siyah renkler en uyumlu göze en hoş ve farklı gelen renkler...türkiye liglerinde sarı kırmızılı takım bol... sarı siyah pek az vede yanyana çok uyumlu renkler.... Alman takımı Borisia Dotmundun`da rekleri sarı siyah kendine özgü herkesten farklı...daima sarı siyah kullanılmalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • katılıyorum... formalarda ona göre basılmalı bu özenti renkten yavaş yavaş bırakılması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maksut (7 yıl önce)
    Akınspor SARI-KIRMIZI diye takım SARI-KIRMIZIYLA devam ettiyse YENİ MALATYASPOR da tüzük değişikliği ile SARI-SİYAH-kırmızı olmuştur. Eğer ki 2 takım birleşirse bile MALATYASPOR, YENİ MALATYASPORA dahil olma söz konusu ve YENİ MALATYASPORDA SARI-SİYAH-kırmızı olduğu için SARI-SİYAH-kırmızı ile devam edilmelidir. Her zaman söylüyorum SARI-KIRMIZIYI isteyen taraftar da var, SARI-SİYAHI isteyen taraftar da var. Bazı maçlar SARI-KIRMIZI forma ile, bazı maçlarda SARI-SİYAH forma ile oynanmalıdır. Herkesin gönlündeki renklere saygı duyulmalıdır. Eğer bu takım sadece SARI-KIRMIZI olacaksa neden TURUNCU-YEŞİLDEN, SARI-SİYAH-kırmızı renklerine döndü. En baştan SARI-KIRMIZI olsaydı. SARI-SİYAHI isteyenler şimdi neden bir kenara atılmaya çalışılıyor. SARI-SİYAH isteyenler MALATYALI değil mi, bu takıma sadece SARI-KIRMIZI isteyenler mi gönül vermiş. Bana kalsa sadece SARI-SİYAH olsun, fakat kırmızıyı isteyenler de var. Bu 3 rengi de kullanmakta sakınca yok. Sizin yayınlamış olduğunuz bu haberin resminde bile 5 ayrı logo var. Süper lige çıktık yok logo değiştir, yok renk değiştir, artık renk değiştirmekten, logo değiştirmek istemiyoruz. Çocuk oyuncağı oldu. Ayrıca malatyahaber yetkilileri, siz de tekrar “sadece” SARI-KIRMIZI olmasını istiyorsunuz, tarafsız değilsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sabri Altay (7 yıl önce)Maksut isimli kullanıcı yorumuna
    Maksut bey, ne kadarda ezbere konuşmuşsun. Tarihsel gelişimi ve yaşanmışları adamlar yazmış. Niye rahatsız oldunki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sabri Altay (7 yıl önce)Sabri Altay isimli kullanıcı yorumuna
    Unutmuşum maksutcuğum, yorumunda "Her zaman söylüyorum" demişsin. Kimsin kardeşim sen. Gerçek adını yazda öğrenek seni ve çok kıymetli fikirlerini. Baya renkli birisine benziyormuşsun gibi....
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin Mansur (7 yıl önce)Sabri Altay isimli kullanıcı yorumuna
    Sabri bey arkadaş belki bizi küme düşüren F.bahçe taraftarıdır Sarı kırmızı renklereAllerjisini vardır nedersiniz ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Sabri bey veya sabriciğim sizi Galatasaray sayfalarına alalım buralara rahatsız olmayın. Rahatsız olan sensin bana cevap yazıyorsun. Bana değil habere yorum yap.
    0
    0
    Yanıtla
  • sarı kırmızı (7 yıl önce)Maksut isimli kullanıcı yorumuna
    yukarıda görüp yazdığın hikaye zaten malatyasporun.bizim rengimiz sarı kırmızı.orijnal malatyaspor.o yazdıkların belediyenin hikayesi değil.malatyasporumuz elbet amatörden dönecektir.evkurunuzuda,yeninizide,sarı siyahınızıda alın gidin destekleyin.hatta önüne bir kaç tane daha isim bulun.en azından bizim sarı kırmızı olan malatyasporumuzla,çeyiz taze malatyaspor diye dalga geçmezler.bütün ülkeye rezil olduk resmen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kimsenin kimseye eezil olduğu yok, çok meraklıysanız renkli takım şuan amatörde. Gider desteklersiniz. Bu ilk kurulan malatyasporun devamı ve ilk renkleri olan SARI-SİYAHIN devamı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Maksut (7 yıl önce)
    Amacımız renk tartışmasına girmek değil diyorsunuz, fakat bu haberiniz tamamen renk tartışması amaçlı bir haber olduğu son derece belli. Yorumlar düşmeye başlayınca ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    Bence Kaplan olan Arma daha güzel duruyor hem şekil olarak beşgen hemde başka kulüplerin logolariyla fazla benzer değil
    0
    0
    Yanıtla
  • sarı kırmızı (7 yıl önce)Eray isimli kullanıcı yorumuna
    çok doğru söylüyorsun.yıllarca kaplan olan logoyu kullandık.hikmet tanrıverdi geldi değiştirdi.en güzel ve bizi en iyi temsil eden logo.malatya nın M si ve doğunun kaplanı.adam herkesten farklı olmamız lazım demiş.böyle saçma sapan ifade görmedim. dünya biliyor bizim rengimizin sarı kırmızı olduğunu.ayrıca bütün takımlar kuruluşundan sonra renklerini değiştirip kendilerine özgü renk belirlemişlerdir.zorunuza gidiyorsa bilmem.biz malatyasporluyuz ve rengimiz sarı kırmızı.elbet amatörden dönüş olacaktır.evkurunuzda,yeninizde,sarı siyahınızda sizin olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaşım anlamıyomusun okusana yazıyı. Adamın biri hileli yollarla SARI-SİYAH olan rengi sarı-kırmızı tescil ettirmiş kafasına göre. Aslımız SARI-SİYAH. Ne gs ye ne göztepeye nede kayseriye benzemek istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    EN IYISI SARI SIYAH
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (7 yıl önce)
    Kulüplerin renkler bitmis gibi üç büyüklerin rengini almasını anlamış değilim Altay Kayseri Ankaragücü Malatya Göztepe gibi.
    0
    0
    Yanıtla

Bülent Korkmaz yazıları